Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Basten vernietigend over PSV‘er: ‘Dan weet je niet wat topvoetbal inhoudt’

Laatste update:

Marco van Basten is direct na afloop van PSV - RC Lens (1-0) uiterst kritisch op het spel van Malik Tillman in de slotfase van het duel. De Amerikaan verdedigde onvoldoende mee in de ogen van de analist, die zijn woordje klaar had in de studio van Ziggo Sport. "Dan weet je niet wat topvoetbal inhoudt."

Tillman moest het doen met een reserverol achter Guus Til. De Amerikaan kwam halverwege de tweede helft in het veld voor Til, maar maakte in de minuten die hem gegund werden geen onuitwisbare indruk. In verdedigend opzicht liet hij cruciale steken vallen, vindt Van Basten, die nog wel positief begint over de teamprestatie van PSV.

"Het is goed dat PSV heeft weten te scoren en dat ze het bij elkaar hebben weten te houden", begint Van Basten. "Het was hier en daar natuurlijk wel op het randje, maar ik had wel het idee dat ze er voor de volle honderd procent alles aan deden. Soms was het niet helemaal op de meest slimme manier, maar ze hebben het met elkaar wel geflikt en daar gaat het uiteindelijk om."

Van Basten zegt wel het gevoel te hebben dat PSV in de slotfase ontsnapte. Lens kreeg meerdere kansen en schoot zelfs nog tegen de paal. "Dat was ook wel echt zó slecht georganiseerd, dat je denkt van: hallo?! Dat zie je hier ook", zegt Van Basten bij het zien van de beelden van een kans in de zestigste minuut, waarbij een speler van de Fransen bij de tweede paal uitglijdt. "Hoe kan die jongen daar bij de tweede paal helemaal vrij staan? Het omschakelen..."

Bij andere beelden is Van Basten nog steeds zeer kritisch. "Hier zetten ze (PSV, red.) heel hoog druk. Dan maak je het veld kwetsbaar als je dat niet met z'n allen gegroepeerd doet. Dan zie je ook dat je in één keer drie tegen drie of vier tegen vier komt te staan. Er staan er vier van PSV en vijf van Lens. Waarom daar in godsnaam drukzetten?! Dat is echt zinloos. Dat is vragen om moeilijkheden."

Tillman
Vlak voor tijd zette Lens nog alles op alles om de gelijkmaker te forceren. In minuut 88 trok Lens massaal naar voren, terwijl Tillman rustig achter de Fransen aanhobbelde. "Hier nog een keer, Tillman staat helemaal daar! Tillman komt erin, dat is een middenvelder. Moet je kijken waar hij loopt!". Tillman begaf zich tijdens de aanval lange tijd op de helft van Lens. "Als middenvelder moet je meedoen en je verdediging helpen! Hier ziet hij het nog niet", zegt Van Basten bij het zien van de kans van Lens. De bal eindigde op de paal. "Dan weet je niet wat topvoetbal inhoudt."

Ondanks de hectische slotfase wist PSV stand te houden. De Eindhovenaren doen daarmee uitstekende zaken in Groep B. De ploeg van trainer Peter Bosz staat nu tweede met vijf punten. Lens heeft ook vijf punten, maar bij een gelijk aantal punten zal PSV wegens het betere onderlinge resultaat altijd boven de Fransen eindigen. Arsenal leidt de dans in de poule met negen punten, terwijl Sevilla onderaan staat met twee punten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Nou echt alleen maar negatieve analisten hier.. eerst Jansen en Snijder en nu Marco.. waarom laten ze ook oude Ajax spelers PSV analyseren? Ohja gelukkig was Marco wel te spreken over Schouten..

8 november 2023 om 23:55

De enige analisten in Nederland met een PSV -verleden zijn ook toevallig allemaal Ajacieden die ooit eens een PSV shirt hebben aangetrokken

9 november 2023 om 01:14

Doe je Afellay toch te kort. En Bruggink was er ook een, maar die doet dat nu volgens mij niet meer.

9 november 2023 om 02:03

El ahmadi , van Hooijdonk , kenneth perez , Boskamp ..Kan er idd een aantal noemen die nog nooit voor Ajax hebben gespeeld . Al vind ik persoonlijk dat van Basten niet iets gek zei. We zijn allemaal blij voor psv maar op een gegeven moment instonden er wel heel veel kansen voor lens wat echt niet nodig was geweest.

9 november 2023 om 02:35

Kenneth perez heeft voor Ajax gespeeld.

Wel grappig dat de enige met een psv verleden uit je reactie dan ook meteen een Ajax verleden heeft gezien de comment waarop je reageerde

9 november 2023 om 14:49

Perez ging van Ajax naar PSV en vervolgens weer Ajax 😂😂

8 november 2023 om 23:57

De negativiteit van deze twee heren heeft niets te maken met hun Ajax verleden, heb ze namelijk nog nooit iets positiefs over Ajax horen zeggen op TV.

9 november 2023 om 00:42

Het komische is, dat Lazio gisteren geniepig met 1-0 won van Feyenoord, maar dat was natuurlijk weer Italiaanse klasse... Nederland is het meest negatieve land ter wereld, we zijn de beste in zeiken.

9 november 2023 om 13:19

Zelf geef je ook een mooi voorbeeld. Je hebt verloren pik, 0 punten die wedstrijd. Einde verhaal zou je zeggen, nee kom nog een dag later nog even over de semantics zeuren..

9 november 2023 om 07:42

Zoals met veel situaties in het nieuws wordt het negatieve er vaak uitgelicht. Nu zijn er natuurlijk ook gewoon heel veel positieve zaken benoemd na deze wedstrijd, dus het is zeker niet allemaal negatief.
Daarbij mag je, ook na een overwinning de negatieve punten eruit lichten. Tilman was zeker zo'n negatief aspect, net als saibari overigens ...die vielen enorm zwak in. Speelden alsof het een eredivisie wedstrijd was waarin psv met 4-0 voorstond. Ze mistte allebei de intensiteit die in deze wedstrijd nodig was. Te veel 1 tempo, te veel sjokken, te slap in duels, te trage omschakeling.

9 november 2023 om 09:48

Dus omdat ze geen oud spelers zijn mogen ze geen mening hebben

Onvoldoende? Dat vind ik niet. Invallers hebben hun plicht gedaan. Heb genoten van psv complement voor de hele ploeg verdiend gewonnen.




Ze hebben met alle geluk van de wereld gewonnen en dan ligt het aan de analisten (en hun Ajax-verleden), die eensgezind kritisch zijn, tuurlijk. Nou als je zelf die roze bril afdoet, dan hebben ze gewoon gelijk. Die hirvano ook zon gozer die op een cruciaal moment zo egoã¯stisch als de pest is, had ze wel willen horen als vlak erna die bal er in had gevlogen, maar nee t ligt aan de analisten, pffff



9 november 2023 om 00:36

Ja doei, heb je het niet druk genoeg met je eigen club ofzo? Duidelijk de wedstrijd niet gezien dus wees dan lekker stil.

9 november 2023 om 09:48

Heeft toch gewoon gelijk? Lozano had die bal opzij moeten geven naar Bakayoko, dan had het 2-0 gestaan. Nu krijg je het aan het eind nog heel lastig en kom je een soort van goed weg. Wat dat betreft zegt Marco ook niets raars. Ondanks dat het een hele goede prestatie is dat er gewonnen is, mag je ook best kritisch zijn op de dingen die niet goed gingen.

9 november 2023 om 11:18

Mijn eigen club (hoe weet jij of ik er wel een heb???) speelde niet, maar heb wel; degelijk gekeken al was het niet de hele wedstrijd, Zonde van mijn tijd.

Tillman heeft wel eens lekkerder ingevallen, dus wat dat betreft heeft Marco wel gelijk. Maar die gast is nog superjong, krijgt niet heel veel speeltijd en dit was ook niet de makkelijkste wedstrijd om in te komen. Saibari deed ook niet veel goed, terwijl die ook goed op dreef was de laatste tijd.

Gezien de mooie titel 'topvoetbal' dacht ik dat MvB over Dest had. Die kan echt niet meer. Meer? Nooit gehad trouwens! Die moeten ze meteen lozen naar Cirque du Soleil. Kan hij met Flipper samen hooghouden.

Enige wat hij doet is complicaties maken voor zijn Social Media volgers. Die schijnt veel belangrijker te zijn dan topvoetbal.

Totaal geen ondersteuning voor Lozano en beetje plichtmatig overlappingen dat is het. De rest zoekt hij momenten uit wanneer hij zinloos actie kan doen...man man man bah!

Marco heeft gewoon een hekel aan spelers die het spelletje niet zo zie als hij, en terecht vind ik. Ik ergerde me en doe dat nog steeds aan de amateuristische positionering en instelling bij mijn club. Bij welke wedstrijd dan ook

Volgens van Basten ontsnapte PSV in de slotfase omdat Lens een aantal kansen kreeg. Heeft hij ook gezien dat Lens diverse keren ontsnapte omdat PSV grote kansen kreeg?

Heel goede analyse van Marco. Ik kreeg op mijn falie thuis omdat ik Tilman zat te vervloeken. Luc de Jong printte terug om te helpen na 80 intense minuten en Tilman kwam op zijn dooie akkertje er achter aan gesukkeld. Is rustig aan de bal wordt als een van zijn kwaliteiten genoemd. Nou, zeg maar nonchalant. Vaak balverlies.
Had gisteren wel 1 of 2 goede interventies, dat wel.
Maar tegen Ajax was ook Tilman het probleem. Niet Veerman. Staat Til er voor heb je toch meer rust..saibari is meer een aanvaller.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren