Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Basten: ‘We zijn alleen de pineut nu voetbal in Wilde Westen is beland’

Laatste update:

Het is in sportief opzicht een ramp dat het Nederlands elftal er niet in is geslaagd om zich te kwalificeren voor het EK van 2016 in Frankrijk, maar verder is er volgens Marco van Basten niet veel aan de hand. De assistent-bondscoach is er dan ook geen voorstander van om veel te veranderen.

/

“Het is even algehele malaise”, erkent Van Basten wel in zijn column in Voetbal International, doelend op de magere resultaten van zowel de nationale ploeg als de Nederlands clubs in de Europese toernooien. “We zijn er allemaal de dupe van en we zijn allemaal verantwoordelijk. Voetbal is van iedereen. Dit is dus niet de schuld van de KNVB of de clubs”, benadrukt Van Basten.

Met de structuur in Nederland is in zijn ogen niets mis; die is beter dan in het buitenland. “We zijn alleen de pineut vanwege het feit dat het voetbal in een soort Wilde Westen is beland waar gesmeten wordt met geld”, meent de rechterhand van Oranje-keuzeheer Danny Blind.

Het zou evenmin zoden aan de dijk zetten als de KNVB een technisch directeur aanstelt, voorspelt Van Basten. “Vertel mij maar wat hij dan zou moeten doen. Een bondscoach aanstellen? Dat lukt ook wel door op niveau met een aantal mensen te overleggen. En wat ga je daarna doen? Een beleidsplan bedenken? Oké. Maar dat kan drie dagen, drie weken of drie maanden duren en dan is het uitgerold.”

Ben je het met Marco van Basten eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voetbal is van iedereen. Helemaal mee eens Marco...maar dat maakt ons niet allemaal verantwoordelijk voor falend beleid van zowel veel clubs als de KNVB. Wij kunnen daar weinig aan doen lijkt me.

En het aanstellen van de juiste bc is blijkbaar moeilijke dan jij denkt Marco. Want het afserveren van Koeman en kiezen voor de tandem Hiddink-blind was een kapitale fout. Een technische sta met Marco en van nistelrooij lijkt me ook niet ideaal. Daar wordt allemaal erg makkelijk overheen gestapt nu.

En het schrijven van een goed beleidsplan kost je miss een paar weken danwel maanden, maar dat is natuurlijk pas het begin. Want daarna moet het beleid worden uitgerold en er moet op toe worden gezien dat dit juist gebeurt en waar nodig worden bijgestuurd. Dat zie ik van oostveen of ten Goes niet doen.

4 november 2015 om 15:22

Ik vraag mezelf echt af of spelers van NL een winst premie krijg ofniet?

Nederland heeft ontzettend veel goede coaches en slaagt er dan in om de nummer 20 ofzo aan te stellen. Dan vraag je om problemen. Met de Europese resultaten is op zich niets mis, PSV doet het prima. Ajax dan weer wil het te ideaal doen, enkel met jonge jongens spelen en dat is het al zuur opgebroken. Bestuur daar krijgt nog steeds nachtmerries als ze aan Sulejmani terugdenken. Sindsdien durfden ze het niet meer aan om geld neer te leggen voor een buitenspeler. Of dat een goed idee is om het wel/niet te doen, tja.

4 november 2015 om 15:15

Onzin, echt gewoon onzin over Ajax. Ajax heeft 16 miljoen geinvesteerd in het afgelopen boekjaar, er kan echt niet meer binnen de begroting van 65 miljoen geinvesteerd worden. Sterker nog, als we vorig jaar geen CL hadden was het helemaal niet mogelijk geweest. Sulejmani kon ajax gewoon niet betalen.

Kortom ajax houdt een goede begrotingsdiscipline en handelt binnen de mogelijkheden. Daarnaast de opleiding is leidend en dat merk je aan een Tete, Riedewald, Bazoer en El Ghazi, ik zie niet waarom we die beter hadden kunnen kopen voor veel geld?

4 november 2015 om 15:22

Nee je kan ze beter voor een prikkie weghalen uit andermans jeugdopleiding ; )

Ik ben het wel met hem eens dat Ajax wel heel erg op de knip zit hoor. Leuk al die talentjes maar daar ga je europeesxhe weinig mee klaar spelen. En dat was toch de doelstelling voor de komende jaren, aanhaken in Europa.

Ik heb het gevoel dat hij hier meer zijn eigen hachje en zijn eigen werk goed zit te praten. Wat heeft het vele geld uitgeven nou te maken met de kwaliteit van je spelers? Die spelers blijven gewoon dezelfde kwaliteiten houden volgens mij. Het enige wat anders zou zijn als de Nederlandse clubs ook een sjeik rond hadden lopen, dat zij ook veel meer dure buitenlanders gaan halen. Dat zou dus juist een negatief effect hebben op je eigen Nederlandse spelers.

Er is gewoon iemand, of meerdere iemanden verantwoordelijk voor deze "malaise" waar we nu inzitten bij de nationale ploeg. Guus Hiddink voelde dit zelf aan en vond het daarom ook logisch dat er iemand anders voor de ploeg moest staan. Waar de huidige technische staf bij de recente resultaten, de schouders optrekt, zegt dat de problemen bij het collectief liggen en gaan weer blij door zonder, wat op dit moment te zien is, iets te veranderen. We zullen wel zien wat de komende vriendschappelijke wedstrijden gaan brengen tegen Wales en Duitsland, maar ik heb er een hard hoofd in.

4 november 2015 om 16:18

Check je feiten voordat je wat roept, Engeland is op het moment juist aan een zeer sterke reeks bezig.

4 november 2015 om 16:38

Rizwanos, wanneer heeft Engeland voor het laatst een noemenswaardig resultaat op een eindtoernooi gehaald? Dat zijn feiten die zwaarder wegen dan een succesvolle EK campagne ditmaal, Ijsland en Wales zijn daarin ook succesvol geweest, niet echt een zware graadmeter.

4 november 2015 om 16:42

Tja, ongeveer voor het eerst sinds 1966 of hooguit 1990. Zo reëel moet je dan wel weer zijn. Engeland mist gewoon een bepaalde basis tov Spanje, Duitsland, Italië, Frankrijk, Portugal en ja ook Nederland.

4 november 2015 om 17:02

Het is fijn hoe jij andermans mening meteen schaart bij de rest van de mensen die eenzelfde opinie hebben. Het is ook interessant dat je volledig zit te "bashen" op 2 zinnen die ik geschreven heb, waarna ik ervanuit ga dat je de rest dus niet heb gelezen. Ik zie ook bij een onderstaande reactie dat je het hebt over de "populaire meningen van tegenwoordig".

Wat ik uiteindelijk afleid uit jouw comment is dan dat jij de resultaten afschuift naar secundaire omstandigheden, net als onze vriend Marco. In plaats van daar de hele tijd om zitten te piepen, moeten we eens zelf met ideeën komen. Want weet je wat echt populair is als iets niet lukt? Met de vinger naar een ander wijzen en zeggen dat het daarom niet gelukt is en dat je er toch niks aan kan doen.

Stuitend, wat wil je nou van Basten? Gewoon doorgaan op de ingeslagen weg? Het lijkt mij dat er wat moet veranderen, een paar dingen die in mijn optiek een grote invloed hebben en op zijn minst onderzocht moeten Worden, 1: Effect van kunstgras op de ontwikkeling en prestaties van clubs en spelers 2: Effect van de inconsequentie en afwijkende fluitgedrag van de arbiters in NL 3: Samensmelten met de Belgische competitie voor een sterker competitie waar je ook meer geld in kunt verdienen als club zijnde.

Ah, dus het smijten met geld is de reden dat wij verloren van Ijsland, Tsjechië en Turkije. Duidelijk.

Laten we nou even stoppen met het bagatelliseren van deze wanprestatie beste heren van de Knvb. Het geld heeft niks te maken met het mislopen van dit EK. Sterker nog: als geld de reden zou zijn zou Nederland zich moeiteloos geplaatst hebben, aangezien wij van alle landen in deze groep (op Turkije na) veel meer financiële daadkracht hebben.

4 november 2015 om 15:57

Je mist mijn punt geloof ik. Ik spreek juist tegen dat landen met competities met meer financiële middelen automatisch beter zijn, iets wat Van Basten beweerd. Anders zouden wij makkelijk het EK hebben gehaald.

4 november 2015 om 16:25

Het ligt simpelweg aan één ding: kwaliteit. En inderdaad, er is niemand op dit moment van Nederlandse komaf die jonger dan 30 is die echt top is. De jongens waar de hoop op gericht was hebben allemaal of afgedaan of net niet.

We zullen moeten hopen op een volgende generatie, alleen dat is nou precies het probleem. We willen zo graag dat aardige talenten meteen het etiket toekomstige top krijgen (babel, Maduro, Emanuelson, Vlaar, Wijnaldum, Fer en meer recentelijk Vilhena, Boëtius, John). Er is er op dit moment één waar ik echt mijn hand voor in het vuur durf te steken dat die wereldtop wordt en dat is Bazoer (en Willems misschien nou ik er zo over nadenk).

4 november 2015 om 16:46

Heb je een punt, laat ik het anders formuleren: ik zie op dit moment geen enkele van de bovengenoemde voetballers uitgroeien tot wereldtoppers. Wijnaldum kan me misschien nog verrassen. Fer vind ik jammer, want ik denk echt dat die moeiteloos mee zou draaien bij bv. Liverpool als die de kans zou krijgen.

De rest heb ik helemaal geen vertrouwen meer in. Maar ik laat me graag ongelijk bewijzen. Betekent alleen maar dat ik nog veel moet leren.

Edit: namen als Van Nistelrooy, Koeman en Stam speelden op die leeftijd trouwens wel in de top van Nederland en waren bepalende spelers, in een tijd waar Nederland nog meedeed. Dus dat vind ik niet te vergelijken met spelers als Babel, Maduro, Vilhena en Boëtius.

4 november 2015 om 16:59

We vallen in herhaling nu terwijl we het denk ik in grote lijnen eens zijn, namelijk dat je niet kunt zien op deze leeftijd wie een succesverhaal wordt of niet. En dat geld er geen rol in speelt hoe een land presteert.

4 november 2015 om 17:02

Waar Van Basten op doelt is dat landen met veel geld, spelers weghalen zonder dat het direct versterkingen zijn waardoor Nederlandse spelers veel te vroeg naar het buitenland gaan, op de bank belanden en zich dus niet voldoende ontwikkelen

De uitschakeling van Oranje is een incident. Komt door de verkeerde mensen op de verkeerde plaats: Van Oostrum, Hiddink en ook Blind. Als gevolg daarvan nog meer mensen op de verkeerde plaats: Kuyt, El Ghazi, De Jong, Van der Wiel, Zoet....

Duidelijk is wel dat Nederland qua clubvoetbal afzakt. Terwijl de infrastructuur inderdaad gewoon ronduit goed is. De clubs zijn ook relatief gezond vooral dankzij de licentie-eisen van de Knvb.

Wat rest is dat het op bestuurlijk niveau niet op orde is bij de clubs. Van Basten is wat ajax betreft mede schuldig aan het maken van erg slechte keuzes. Dus nog meer mensen op de verkeerde plaats.

Conclusie: Te veel voetballers op bestuurlijk niveau en dus te weinig verstand van beleid. Die jongens renderen het best op het veld of in de media.

Iedereen is elkaar aan het napraten. Okay op clubniveau staan we er op moment niet goed op in Europa en we hebben ons niet geplaatst voor het EK wat ook echt niet kan, maar ik denk dat we talent genoeg hebben en opleiden voor de toekomst. De voetbalvisie is denk ik nog steeds prima in Nederland en over een jaar of 4 a 6 hebben we weer een team dat kwart/halve finales kan gaan halen op toernooien let maar op. We zitten nu even in een tussenfase met misschien een iets mindere lichting kan gebeuren hebben de belgen 2 decennia last van gehad en kijk waar die nu staan met het nationale team dus mensen maak jullie geen zorgen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren