Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Van Basten verbaasd na verhaal van zaakwaarnemer: ‘Zo goed is Donny niet’

Maandag, 6 september 2021 om 17:48Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 17:49

Donny van de Beek en zijn zaakwaarnemer Guido Albers hebben met Manchester United veel te hoog ingezet, zo oordeelt Marco van Basten. De oud-voetballer hoorde zondagavond in het programma Rondo van Ziggo Sport het verhaal van Albers over de situatie van de middenvelder op Old Trafford aan en benadrukte na afloop dat het ‘geen slimme keuze’ is geweest en verwees daarbij ook naar Davy Klaassen. Van de Beek leek vorige week op weg naar Everton, maar Manchester United zette daar toch een streep door.

“In de zomer hebben we met Ole Gunnar Solskjaer en de club gezeten”, vertelde Albers in het televisieprogramma. “Het was een pijnlijk seizoen, dat wilden we niet nog een keer.” De zaakwaarnemer erkent dat de timing van de transfer destijds niet ideaal was. “Het was 2 september, Manchester United had zich voor het eerst in jaren voor de Champions League geplaatst. Er was euforie. Bruno Fernandes was briljant en is dat nog steeds. Er zaten wel wat haken en ogen aan, maar het was wel 2 september. En Ajax was ook wel klaar voor het vertrek van Donny. Een jaar eerder mocht hij niet vertrekken. Een jaar geleden waren we rond met Real Madrid, maar dat ging niet door. Dan ga je kijken wat er wel mogelijk is.”

“Donny wilde graag in het buitenland spelen. Iedereen heeft zo zijn mening, maar als je de halve finale van de Champions League hebt gespeeld, dan wil je je loopbaan ook bij zo’n club als Manchester United voortzetten”, benadrukte Albers. “Op dat niveau en die club was er op dat moment. Het was op dat moment een pakket dat goed klopte. Solskjaer had aangegeven een ander systeem te gaan spelen, maar in de eerste vijf duels ging dat volledig mis. Aan het einde van het seizoen concludeer je dat het een pijnlijk seizoen is geweest.”

Van de Beek en Albers kregen te horen dat een zomers vertrek niet aan de orde was. Na de transfer van Cristiano Ronaldo naar Old Trafford nam de zaakwaarnemer toch weer contact op. “Die deal is binnen 48 uur tot stand gekomen. Het was voor iedereen binnen de club een verrassing. Toen hebben we contact gezocht omdat we de bui wel zagen hangen. Paul Pogba speelde aan de linkerkant, waar Cristiano nu gaat spelen. En dat betekent dat er dus nog een middenvelder bij komt.” Na nieuwe gesprekken met Solskjaer en het bestuur zocht Albers op eigen initiatief een nieuwe club en dat leek Everton te worden.

Albers kent Marcel Brands en Farhad Moshiri, respectievelijk technisch directeur en grootaandeelhouder van Everton, goed. “Donny kon in Manchester blijven wonen. Hij besprak het met zijn vader en zijn schoonvader (Dennis Bergkamp, red.). Een stapje lager, maar wel elke week spelen omdat Everton geen ‘tien’ heeft. Het plaatje was compleet, maar op maandagavond (een dag voor de transferdeadline, red.) kregen we een telefoontje van Solskjaer en het bestuur dat het onbespreekbaar was.”

Beide partijen hebben duidelijke afspraken gemaakt over de verwachtingen voor dit seizoen. Van de Beek neemt geen genoegen met alleen speeltijd in de League Cup en de FA Cup. “Trainers kunnen geen garanties geven. Maar de gesprekken zijn nu duidelijker en harder geweest ten opzichte van vorig jaar. Ik verwacht dat hij nu wel een kans gaat krijgen. Hij is er klaar voor. Hij moet gewoon voetballen. Het is zuur en pijnlijk voor Donny dat hij niet bij het Nederlands elftal zat.”

Marco van Basten stelde in de uitzending dat Klaassen en Van de Beek geen slimme keuzes in hun loopbaan hebben gemaakt. De middenvelder ging van Ajax naar Everton, waar hij ook uit beeld raakte bij het Nederlands elftal. In het tenue van Werder Bremen blies hij zijn loopbaan nieuw leven in en na zijn rentree bij Ajax kwam hij ook weer in beeld bij Oranje. “Het zijn gewoon geen slimme keuzes geweest”, benadrukte de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal.

“Als je zegt dat je met Real Madrid hebt gesproken en je gaat vervolgens naar Manchester United, dan zet je veel te hoog in. Zo goed is Van de Beek niet. Als nummer tien van Ajax is het veel makkelijker dan als nummer tien in Spanje of in Engeland. In Nederland word je veel geholpen, je krijgt kansen, maar in het buitenland is dat niet zo.”



Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door objectief)

Het was voor 80% vd mensen wel duidelijk dat hij weinig tot niet aan spelen toe zou komen. Afijn heeft mogen proeven aan de top is te licht gevonden daarvoor. Hopelijk kan hij in de winter of volgende jaar zomer een transfer maken ala Memphis of Davey, en hij wel weer aan voetballen toe kan komen. Wel raar dat Ole zo n transfer laat afketsen btw.

5 september 2021 om 21:53

Solksjaer verpest het talent van Donny door hem te misbruiken. Niet voor niets zat Real Madrid achter hem aan. Die zagen Donny ook schitteren in de CL tegen Bayern, Tottenham, Juventus en Real Madrid en weten dat hij met afstand de beste middenvelder was in de Eredivisie. Het is gewoon een hetze van de media en de afgunst van supporters van andere clubs, dat Donny nu het imago heeft dat hij Man Utd niet aankan. Als Solksjaer hem in het veld op de juiste plek zet en hem goed gebruikt, zal hij uitblinken in de PL. Helaas slaagt de media erin om Solksjaer te beïnvloeden.

5 september 2021 om 22:12

Met afstand de beste middenvelder in de Eredivisie? Sorry man hier ben ik totaal niet met je eens. Op de juiste plek staat Bruno al en Donny is geen wereldtop dat het om hem moet draaien. Het blijft een lastige situatie en zoals @Arnavut1 zegt veel mensen zagen dit aankomen niet dat Donny slecht is maar Pogba en Bruno zijn 1000x beter dan hem. Bij Real Madrid was dit nog erger geweest

5 september 2021 om 22:20

Het meest mooie in je reactie -of moet ik zeggen: rant: is de 'hetze van de media' en 'de afgunst van supporters'.
Probeer eens het supporter zijn te vergeten en objectief (objectiever) naar de kwestie te kijken.

5 september 2021 om 22:44

Ach kom op. Die jongen is gewoon niet zo goed. Voor het internationale podium is Van De Beek niet meer dan 'aardig'. Dat is zeker geen schande, maar ga 'm nou niet wegzetten als een top-middenvelder.

5 september 2021 om 22:44

@maarten Afca
Even je stukje herschrijven:
Albers overschat het talent van Donny door hem verkeerd te gebruiken. Niet voor niets zag Real tijdig in dat hij niet goed genoeg is en zat niet meer achter hem aan. Die zagen dat Donny boven zichzelf uitsteeg tegen Bayern, Tottenham, Juventus en Real Madrid en weten dat hij die status uiteindelijk alleen waar maakte als middenvelder in de Eredivisie. Het is gewoon een lichte overschatting geweest van de media en supporters van andere clubs zagen dat in, dat Donny nu het terechte imago heeft dat hij Man Utd niet aankan. Als Solskjaer hem bij een schorsing of blessure van Fernandes op zijn juiste plek zet mist hij gewoon de kwaliteit en zal hij helaas niet uitblinken in de PL Helaas heeft de media geen enkele gegronde redenen om Solskjaer hierin te beinvloeden.

5 september 2021 om 23:18

@Maarten gast hou toch op man, hij was niet eens in staat om Ajax bij de hand te nemen zoals de Ligt of Ziyech gedaan hebben. Hij stond vaak te diep en sjokte wat terug. Beetje schijnverdedigen. Was vooraf al heel duidelijk dat hij te kort zou komen voor dat niveau. Voor de goede orde, gelijk heeft hij dat hij deze kans gepakt heeft. Even meedraaien en miljoenen pakken. Hij moet gewoon voorbeeld volgen van Blind. Paar jaar Man Utd en dan terug naar Ajax en daar (een van) de leider worden. Tot je pensioen topsalaris krijgen en jaarlijks spelen om kampioenschap

6 september 2021 om 08:34

@maarten Afca, in een goed draaiend Ajax, met heel veel creativiteit om hem heen heeft Donny het goed gedaan in vooral de Eredivisie. Zeker internationaal is Donny middelmaat die te afhankelijk van anderen is. Of jouw voorliefde voor Ajax zorgt ervoor dat je geen eerlijk oordeel kunt hebben, of wij hebben echt een totaal andere blik op voetbal.

6 september 2021 om 08:53

Ik ken heel weinig mensen ook op dit Forum die zeiden zo die gaat het wel even maken bij Manu.
Van de Beek komt gewoon te kort. Bij Ajax draaide hij lekker mee en kon hij lekker zijn gang gaan.
In England wordt er wat meer van je verwacht in de top.

Of hij moet lekker subtop gaan voetballen in Duitsland of Spanje of hij moet lekker terug naar Ajax gaan en daar een mister Ajax worden.

6 september 2021 om 10:54

Ik was blij dat Donny vertrok bij Ajax. Hij is functioneel aanvallend, maar de bal moet naar voren gebracht worden. Dat deed hij niet en Klaassen doet dat nu ook niet. Het zijn scorende spelers maar ook daar valt Donny gewoonweg in tegen. Als die 3x zoveel kansen maakte toen die bij Ajax zat dan had die wel gespeeld, maar hij mist ook nog zoveel kansen.
Ik heb niks tegen Donny als persoon en ben blij dat hij zijn best deed en bij Ajax speelde, maar ik was niet rouwig toen hij vertrok en was stomverbaasd over het bedrag.

6 september 2021 om 12:02

Donny moet een voorbeeld nemen aan Memphis, vergelijkbare situatie. Gewoon een stapje terug, Lyon, Milan, Dortmund, Monaco of Valencia.

6 september 2021 om 12:58

Milan en Dortmund is geen stapje lager.

6 september 2021 om 13:03

Ik vind hier iedereen heel makkelijk achteraf stoer zeggen dat ie het niet aankan, dat ie te slecht is voor die wonderploeg Manu en dat ze het allemaal gezien hadden. Misschien is Maarten iets te emotioneel, maar ik heb donny vd beek vanaf de Dtjes live zien voetballen en ik kan jullie 1 ding vertellen, hij blonk altijd uit tegen grote Europese ploegen, ook in de top jeugdtoernooien. En natuurlijk waren Ziyech en Tadic zeer bepalend in het succesvolle ajax van de halve finale CL, maar in alle topwedstrijden speelde Donny vd beek een hele verdienmstelijke rol en legde hij het absoluut niet af tegen de middenvelders van de topploegen.
Waarom moet hij dan naar Valencia,wolfsburg of Atalanta? Wat een onzin. Sinds Gini totaal onnodig een jaar bij Necastle heeft gespeeld is dat ineens de wway to go? Klaassen ging kapot van het ren en vliegwerk van Everton.
Iedereen ziet dat MAnU geen goede keuze is geweest, maar dat kan gebeuren. Op dat moment leek Pogba ook een soort van klaar. En welke echte kans heeft ie nou gehad daar?
Ik denk dat veel van jullie nog verbaasd zullen staan als Donny zich a la Bergkamp en Depay met een omweg alsnog richting europese top terugvecht. Het basistalent, en dat zag je in de jeugd al, dat is er absoluut.

6 september 2021 om 17:07

Weet echt niet wat de supporters ermee temaken hebben...die maken echt niet de opstelling bij ManU....gewoon gewogen ..en te licht bevonden....simpel

6 september 2021 om 17:13

Hij heeft nog niet eens zoveel talent als dat Memphis in zijn grote teen heeft...Totaal geen vergelijkbare situatie!

6 september 2021 om 17:18

Groot verschil is dat Memphis in Nederland volgens de Kenners nooit top is geweest en Donnie bij Ajax speelde en dus bij voorbaat Top was. En nu hopen dat ie wat karakter heeft en van dat matige talent iets maakt.

6 september 2021 om 22:43

Eens. In de jeugd was zijn bijnaam Maradonny. Zegt niet alles natuurlijk, maar toch ook wel weer iets.

6 september 2021 om 22:26

Hij geeft niet alleen mogen ruiken aan de top maar krijgt ook wekelijks zon 120.000 euro op de bank gestort, dan went dat bankzitten vrij snel denk ik

7 september 2021 om 15:44

Ja precies hoe durft van basten dannte praten over een onverstandige keuze als je zulk salaris kan krijgen? Bij een middenmoter in de PL krijg je maar de helft en daar heb je ook het risico dat je op de bank beland. Ik zie donny gewoon zijn contract uitdienen en dan lekker geatis na Ajax vertrekken met een hele dikke bankrekening. Hoezo slechte keuze?

Je kan wel gaan lopen janken over een eerlijke kans maar Solksjaer is ook niet blind natuurlijk. Ik vind het wel zwak dat United hem niet laat gaan. Echter, je moet het gewoon zelf afdwingen op de training en tijdens de minuten die je wel gaat krijgen. Zoek het bij jezelf.

5 september 2021 om 21:26

Wat is daar zwak aan? Je hebt toch ook reserves nodig? Van de Beek is prima om er als backup bij te hebben.

5 september 2021 om 22:15

Natuurlijk mag dat. Maar dan ga je er wel van uit dat Solskjaer hem wel ook echt als reserve gaat inzetten. Als dat toch achterwege zou blijven, dan begrijp ik niet waarom ze hem dan niet wilde laten gaan naar Everton.

6 september 2021 om 00:06

Veel mensen staan hier niet bij stil dat je gewoon jongens Naast je basiself moet hebben. En dat is Donny en dan moet je daar genoegen mee nemen.

Wat moet je als club dan doen, even opnieuw 20-40 miljoen euro uitgeven? Zo werkt het niet.

5 september 2021 om 21:29

Volgens mij is vdBeek zelfkritisch genoeg en staat hier verder los van. Feit is wel dat Solkjaer vorig jaar heel slecht begon. Uiteindelijk heeft hij het aardig op de rit gekregen en blijkt hij een trainer die heel weinig wisselt en bouwt op de gevestigde namen. Dat hij vdBeek niet laat gaan zegt wat mij betreft 2 dingen, vdBeek heeft voldoende kwaliteit en hij wil een brede selectie houden voor het geval dat..

6 september 2021 om 00:44

Want Fred en SMT spelen de sterren van de hemel??OGS zet zelfs de beste middenvelder op linksbuiten. Je gaat mij toch niet vertellen dat SMT en Fred beter dan Pogba zijn??En zo zijn er meerdere vage keuzes die OGS steeds maakt. Die minuten krijgt hij weinig tot niet. Kijk nou welke wisselspelers wel veel minuten krijgt onder OGS.Als ze hem niet goed genoeg vinden. Moeten ze hem gewoon laten gaan. Dat doen ze ook niet

De stap van Klaassen was niet meer dan logisch. Dat ManU lastig zou worden voor Donny was duidelijk, maar afgelopen seizoen was ook wel heel zwak voor hem.Zowel Donny en Klaassen zijn lopende tienen. Je moet in een systeem en trainer terecht komen die juist zo’n type nodig hebben. Dit zijn jongens die altijd sneaky in de 16 duiken om die goal te maken, geen vormgevers of steekpasses geven.

6 september 2021 om 08:39

Mee eens, over de types die zij zijn. Het zijn dus spelers die veel creativiteit om zich heen moeten hebben. Daarbij kun je je afvragen in hoeverre een top team niet alleen een lopende 10 maar ook een voetballende 10 wil hebben. Voor de echte (sub) top komen zowel Davey als Donny te kort. Je kunt heel veel kritiek op Depay hebben, maar dat is in tegenstelling tot deze 2 heren wel iemand die een wedstrijd zelf open kan breken (vanuit een eigen actie). O.a. een Davey en Donny zijn veel te afhankelijk van het systeem en de spelers om hun heen.

Leuke speler voor de Europese subtop/middenmoot maar een club van het kaliber United is te hoog gegrepen. Dit kon je op voorhand eigenlijk al weten

5 september 2021 om 21:41

Je zegt eigenlijk hetzelfde als vBasten, maar natuurlijk kun je dit niet op voorhand weten. In dezelfde seizoenen als vdBeek bij Ajax, heeft Bruno vergelijkbare stats bij Sporting. Daarbij speelde vdBeek met Ajax CL. Dat Bruno binnen een halfjaar een onbetwiste basisspeler is geworden vlak voordat vdBeek op het laatste moment nog gehaald werd, was net zo onvoorspelbaar als het feit dat vdBeek een seizoen lang op de bank gehouden wordt.

5 september 2021 om 21:52

Je kon het natuurlijk wel op voorhand weten. Je wist namelijk dan Bruno onwijs belangrijk werd voor united in een half jaar tijd. Meteen veel rendement en individuele prijzen gewonnen. Dan weet je al dat die (ruim) boven je staat in de rangorde. Met pogba was dat natuurlijk al duidelijk. Dus in principe kon je makkelijk invullen dat hij geen basisspeler werd. Echter is hij ook door de andere middenvelders voorbijgestreefd.

5 september 2021 om 22:45

Nou ja, ik denk dat 90 procent dit scenario voorspeld had. Dit kon je dus wel min of meer op voorhand weten. Dit 'huwelijk' was gedoemd te mislukken.

5 september 2021 om 22:02

Als je niet goed genoeg bent, maar een topclub komt langs, zou je dan niet moeten gaan? Iedereen wilt voor de beste clubs ter wereld spelen, zeg het maar even na, ik speel bij manchester united

5 september 2021 om 22:25

als geld het doel was dan was het idd een goede zet, want hij zal daar best lekker verdienen

5 september 2021 om 22:33

Geld, en daarnaast is het altijd goed eens bij zo een topclub gespeeld te hebben ondanks dat hij weinig daadwerkelijk speelde. Daarna kun je altijd weer naar een everton of bv een subtopper in Dl of Fra gaan. Hij is nog jong, het geld en de ervaring pakken ze je niet meer af.

6 september 2021 om 08:42

Natuurlijk kun je je afvragen of je zo'n kans moet laten lopen. Daarnaast vraag ik mij ook vaak af of spelers realistisch genoeg zijn om te beseffen dat ze te kort komen. Vaak krijg je het idee alsof elke speler denkt dat hij bijna net zo goed als Messi is. Een spiegel wordt alleen gebruikt om te kijken of het haar goed zit, niet hoe je er als voetballer voor staat. Daarbij heb ik het gevoel dat zaakwaarnemers ook vaak alleen maar naar het financiele belang kijken.

Blijft wel een grappig verhaal dat kamp vd Beek beweert dat hij zogenaamd rond was met Real Madrid en de clubs ook, maar dat die transfer vervolgens in rook is opgegaan. Als Real Madrid hem echt zo graag had gewild als hoe zij erover praten, dan speelde hij nu al een geruime tijd in Madrid. Hij had alleen in een systeem zonder vleugelspelers bij United in de basis kunnen komen, dus ondanks de woorden van Solskjaer geen slimme keuze van hem en zijn zaakwaarnemer. Inmiddels is hij nu Lingard sterk terug is gekeerd van z'n huurperiode bij West Ham zelfs laatste keus op het middenveld, het kan snel gaan in de top. Die jongen had gewoon bij Ajax moeten blijven en daar de nieuwe mister Ajax moeten worden net zoals zijn grote vriend, met de bedragen die daar tegenwoordig betaald worden aan toppers had hij in Amsterdam net zo goed financieel een klapper kunnen maken.

5 september 2021 om 21:42

Ik blijf me overigens wel enorm verbazen dat Real Madrid serieus interesse had in donny. Is toch zo onbegrijpelijk.

5 september 2021 om 21:47

Ik geloof persoonlijk helemaal niets van die serieuze interesse, zoals ik zei als Real Madrid hem zogenaamd echt zo graag had gewild en alle partijen rond waren dan was die transfer er gewoon gekomen. Met die Albers als z'n zaakwaarnemer zou het mij in ieder geval niets verbazen.

5 september 2021 om 21:48

Helemaal niet. Jullie hadden echt beter geworden van zo'n speler. Bij jullie had hij veel beter gepast. In een meer voetballend team, spelend rond een speler als Benzema (hoe hij het invult is vergelijkbaar met hoe Tadic het invult) en met spelers erachter die steekpasses kunnen geven (Kroos, Modric).

5 september 2021 om 21:57

Bij Real Madrid zat hij ook gewoon in dezelfde rol als nu bij United, dus dat Real beter was geworden van een type als vd Beek is onzin. De enige die beter zijn geworden van deze deal (of de zogenaamde deal met Real) zijn Ajax die een gigantische som gekregen hebben op basis van wat CL wedstrijden en zijn zaakwaarnemer die een mooie commissie heeft kunnen pakken en daarmee de nabije toekomst van zijn client heeft verpest.

5 september 2021 om 22:23

Real Madrid speelt bijna nooit met een echte 10. Hoe jij het zegt waar zet je Casimero of Valverde dan? Bij Real Madrid had hij met wereldtop spelers moesten concurreren dan bij United. Real is echt een moeilijk club voor jonge spelers tenzij is echt top bent

6 september 2021 om 07:55

Interesse is een ruim begrip, hij stond ooit op een lijstje en toen de lang gekoesterde wens van Zidane - Pogba - niet kwam dacht men dat hij het wel zou worden. Maar ons had hij ook zeker niet beter gemaakt. Niet met het materiaal wat wij toen hadden en ook nu hebben.

6 september 2021 om 08:46

@de Toekomst, maar op welke posities staan Kroos en Modric ? spelen zij ook niet op de 10 positie ? Als topclub zijnde moet je toch niet bij een Donny uit komen.

Als dat echt zo is, kun je ook zeggen dat dit z'n enige kans was om later te kunnen zeggen dat je bij een grote club als United gespeeld hebt, waarna je meestal alsnog bij een prima club kunt belanden als je niet slaagt, hetgeen dus ook bijna is gebeurd met Everton. Jammer dat het niet door ging, misschien lekker terug naar Ajax?

Bij Everton heb je Doucoure, Allan en André Gomes, die zie ik Benitez veel eerder opstellen.

5 september 2021 om 22:23

Lees anders het artikel. Gaat toch over dat ze geen “10” hebben? En de spelers die jij op noemt benadrukken dat wel weer.

6 september 2021 om 10:00

Mijn oprechte en welgemeende excuses geachte heer Haas. Ik zie Benitez Doucoure, Allan , André Gomes en ook nog Tom Davies eerder opstellen, in welk systeem dan ook.

6 september 2021 om 17:37

Heel goed van jou dat je dat denkt. Echter gaat het nog steeds om in dit artikel dat als ze bij Everton met een "10" zouden spelen, dat vdbeek daar wel geschikt voor is. Maar Davies kan ook aardig een balletje trappen

Je kunt toch niet verwachten dat van de Beek een basisplaats is toegezegd? Dus dat wordt weer opdraven in niemendalletjes of af en toe een paar minuten invallen. Voor Man Utd. opvulling, voor van de Beek 2 jaar stilstand. Maar dat al die wijsneuzen dat van tevoren aan hadden zien komen is natuurlijk ook niet waar, want van de Beek deed het ook prima bij Ajax, tijdens dat mooie CL seizoen. Een koe in de kont kijken, dat kan iedereen.

5 september 2021 om 22:04

De fans die hun mening niet laten vormen door voetbal inside of ziggo sport zagen allang dat Donny niet het gewenste niveau had. Er is vaak al dan niet terecht kritiek op Promes maar die maakte in 20 wedstrijden 12 goals als je dat vergelijkt met het beste seizoen van Donny 34 wedstrijden 11 goals dan hoef je geen kenner te zijn om te weten dat Donny geen geweldenaar is.

6 september 2021 om 13:52

van de Beek speelt toch op een heel andere positie dan Promes, dus die zijn niet vergelijkbaar. De Vrij maakt toch ook geen 12 goals in 20 wedstrijden? En toch schat ik die veel hoger in dan Promes. Daarbij, Promes was bij Ajax vooral afhankelijk van de voorzetten/steekpasses van Ziyech. Zelf kon hij bijna niks forceren, want liep zich telkens vast, vooral in de kleine ruimte. Ook in Oranje een blok aan het been. Blij trouwens dat hij niet meer bij Ajax speelt. Ook nog eens vanwege zijn gedragsstoornis(sen)....

Donny van de beek is een overschatte voetballer die heeft meegelift op het succes van Ajax in de Champions league. Werd in de media vaak geroemd door zijn loopacties maar in mijn ogen viel dat reuze mee en bij United zie je er ook niks van terug. Vond Klaassen voordat hij wegging bepalender en ook Promes maakte na het vertrek van Donny meer goals en voegde meer toe aan het spel. Ik verwacht dat Everton ook een niveau te hoog is wellicht is de Franse competitie iets voor hem. Goed werk van Overmars dat dan weer wel.

6 september 2021 om 08:54

Ik vond Klaassen ook inderdaad veel verder toen hij Ajax verliet dan dat Donny was. Klaassen was echt een aanvoerder die belangrijk was, terwijl Donny (oneerbiedig gezegd) mee hobbelde op het succes van zijn mede spelers.
De veer in de reet van Overmars vind ik in dit geval overdreven. De goede prijs kwam door het succes van Ajax en het feit dat de scouts hun werk niet goed gedaan hadden. Ze hebben totaal niet gekeken wat zijn zijn kwaliteiten en wat hebben wij nodig.

VD Beek is speler met specifieke kwaliteiten, loopvermogen, inzet en scoort graag. Technisch redelijk.
Voor dit Man U is hij echter niet geschikt. En Fernandes eruit spelen, dat zie ik niet snel gebeuren.

Op dit moment in zijn carrière moet hij een club op niveau hebben waar hij veel speelt. Bundesliga of Ligue 1 zou perfect zijn. Dan kan hij kijken of hij zich alsnog kan ontwikkelen om een stap hogerop te doen. En zoniet, dan hoef je je echt niet te schamen voor een lange loopbaan bij een subtopper in 1 van die competities.

Dit is natuurlijk de keerzijde van dat ene fantastische seizoen van Ajax in de CL. Spelers als Donny van de beek die dan voor gigantische bedragen van de hand worden gedaan door de sluwe Overmars, aan clubs die mijlenver boven hun echte niveau zitten. Gaan ze daar de bank en/of tribune vervolgens warm houden, en ook nog verongelijkt zijn, omdat ze door die gigantische transfersom ook zelf zijn gaan geloven dat ze daar basis hadden moeten staan.

Half jaartje op de tanden bijten en dan naar een middenmoter in Spanje of Duitsland. Frankfurt, Wolfsburg, Sociedad, prima clubs. Te licht voor de PL.

Stel je bent scout van real Madrid. Je zit te kijken naar de kwart finale cl; Ajax - real en je ziet een jongen een dijk van een pot spelen. Sterker nog Donny speelde de pot van zijn leven. Dus wat doe je als scout? Ja, inderdaad, je gaat beelden kijken van oude potten van Donny. Vervolgens ga je nog wat nieuwe potje volgen in de eredivisie. Je komt als scout zijnde terug meer een rapport dat je nu toch een speler hebt gezien, jaaa daar moeten we 40 mil voor neerleggen. Nou sorry hoor alle Ajacieden, Donny is het niet. Het is een duidelijke 100 in een dozijn voetballer. De scouts van real en United zouden ontslagen moeten worden. Van de Beek heeft maximaal geprofiteerd van het goede jaar van Ajax. Zo zie je maar een jaartje goed mee hobbelen in een goed team en je zit gebakken de rest van je leven.
Donny van de Beek komt overigens ook te kort voor Everton.

Donny is net als Klaassen een speler die goed past in de manier van spelen bij Ajax maar elders verzuipt en zich niet goed genoeg kan aanpassen. Domme keuze als je Bruno op jouw plek ziet staan.

Geweldige speler voor Ajax en wellicht was dat ook zijn plafond. Bijna iedereen speelde toen fantastisch. Denk dat Donny een prima allround middenvelder is zonder exceptionele kwaliteiten zoals bijvoorbeeld een Ziyech of F. De Jong. Maar het lijkt me ook lastig om een MUFC te weerstaan als je teamgenoten vertrekken naar Barca en Juve. Dan wil je zelf ook een dergelijk podium en dat is nu een valkuil gebleken. Subtop in een grote competitie is ook mooi.

Ik vraag me af of hij wel eens mee kan bij Everton, getuige Klaassen. Er wordt daar wel wat gevraagd hoor. James begon goed daar maar zakte ook weg. Zo zijn er wel meer. Met Real zetten ze absoluut te hoog in. Donny is een speler die ook bij een subtopper geen zekerheid is. Ik denk eerder middenmoot Spanje ofzo.

Hoe kan iedereen hier roepen dat hij het niveau niet aankan ?! Hij heeft nooit kans gehad om het te laten zien. Noem eens 1 middenvelder die in de afgelopen jaren vetrokken is uit de ED en wel de concurrentie zou kunnen winnen van Pogba en Fernandes.

Hij heeft gewoon geen slimme keuze gemaakt om met die 2 te gaan voetballen. Zijn in vorm de beste spelers van Manu.

Ik denk dat Donny zeker wel een hoog niveau aankan, heeft hij Europees ook laten zien. Want daar had hij echt wel een groot aandeel, met ook nog enkele doelpunten.

Blijkt maar weer NL Competitie is niet heel erg sterk. Zijn er maar weinige die het echt maken in een zwaardere Competitie, zeker EPL is niet makkelijk. Alles gaat 5x zo snel.

Weer zo,n speler die in de Media omhooggevallen geschreven is...uiteindelijk is het goed voor de bankrekening van handelshuis Ajax geweest en voor zijn eigen bankrekening maar met voetballen heeft het niets te maken. Een goede verkoper kan een mini verkopen als een Ferrari maar als je onder de kap kijk is het nog steeds een mini. Wat natuurlijk erg jammer is is dat dit soort spelers het ook echt gast geloven dat ie Top is. Maar goed hij kan natuurlijk altijd weer terug naar Ajax...daar zijn ook zat voorbeelden van!

Donny heeft gewoon niet het gewenste niveau en de pech dat United Pogba en Bruno op het middenveld hebben lopen. Zijn in vorm allebei wereldtoppers. Donny is natuurlijk gewoon gehaald als vaste back-up.. vandaar dat United hem ook niet liet gaan. Met het aantal wedstrijden in Engeland heb je meer dan 11 spelers nodig. Maar de keus is aan Donny.. of genoegen nemen met een plek op de bank en dik betaald krijgen of naar een Europese middenmoter en wekelijks spelen.

Ik snap van de Beek wel. Als op SBS een seizoen lang aangekondigd wordt :" as donderdag speelt Donny VAN DE BEEK met zijn Manchester tegen........" Terwijl je alleen maar op de bank zit.
Dit gebeurt bij geen enkele speler. Waar komt dit vandaan?
Was bij Ajax in die tijd heel goed, maar ja Derks zegt altijd dat dat in Nederland niets voorstelt, of nu wel want het is wel Donny vd Beek.
Van de Beel zal wel vreemd gekeken hebben toen van Gaal 45 minuten nodig had om hem uit te leggen dat hij niet geselecteerd was. Zou hij dat bij elke speler doen??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 6
2233 fans
Selectie
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller42
J. BijlowKeeper00
D. BlindVerdediger51
D. BlindVerdediger
S. de VrijVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

75 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 Manchester United 1 0 0 0
2022/2023 Manchester United 7 0 0 0
2021/2022 Everton 7 1 1 0
2021/2022 Manchester United 8 1 0 0
2020/2021 Manchester United 19 1 1 0

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren