Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valkanis weet precies waarom Ajax punten morste tegen PEC Zwolle

Laatste update:

Michael Valkanis is teleurgesteld met het 2-2 gelijkspel tussen Ajax en PEC Zwolle. De Amsterdammers kwamen kort na rust op een 2-0 voorsprong in de Johan Cruijff ArenA, maar een dubbelslag van Lennart Thy voorkwam een Amsterdamse zege. Valkanis denkt dat het vooral misging met de restverdediging.

Thy dompelde de Amsterdammers diep in de slotfase van de wedstrijd, waarin Brian Brobbey al twee keer had gescoord, in rouw met een omhaal: 2-2. De spits van PEC ontving de bal via de arm van ploeggenoot Apostolos Vellios, maar VAR Sander van der Eijk verzuimde om het doelpunt af te keuren.

De tijdelijke vervanger van John van ‘t Schip, Valkanis, regeert na afloop teleurgesteld voor de camera van ESPN. “We slaagden er niet in om in het ritme te komen. Het baltempo lag veel te laag. Ik heb het schreeuwend van de kant proberen aan te geven, maar het hielp weinig.”

“Ondanks dat we niet ons gebruikelijke spel speelden, gingen we toch met een 1-0 voorsprong rusten. Daarna was ik blij met de snelle tweede goal na rust. We hadden de drie volle punten moeten pakken vandaag, maar het is niet gelukt. We zijn erg teleurgesteld.”

“Na de 2-0 zag ik dat de jongens meer zelfvertrouwen kregen en dat het baltempo opgevoerd werd”, vervolgt Valkanis. “We kregen enkele kansen, maar het ontbrak ons aan nauwkeurigheid in de eindpassing en afronding.”

In het eerste bedrijf kreeg PEC Zwolle enkele grote mogelijkheden, maar de club slaagde er niet in die te benutten. “Onze restverdediging stond niet goed. We wilden zo graag winnen, dus het aantal spelers dat aanviel was te groot. We moeten beter voorbereid zijn op de counters.”

“Natuurlijk kan het zijn dat de vermoeidheid ons parten begint te spelen”, besluit Valkanis. “Het zijn loodzware maanden geweest, zeker als je ziet waar die jongens vandaan kwamen. Er is goed gepresteerd, want het doel was om vijfde te eindigen voor de winterstop. Dat is gelukt, ondanks het teleurstellende puntenverlies.”

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3117772758
5Ajax3113108749
6NEC31121181247
7FC Utrecht3112109246
8Sparta Rotterdam3112712343
9Go Ahead Eagles3111911342
10sc Heerenveen3110615-1436
11PEC Zwolle319814-1635
12Fortuna Sittard319814-1935
13Almere City FC3171212-2033
14Heracles Almelo319517-2432
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk316718-2125
17FC Volendam314720-4519
18Vitesse315521-452

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Je geeft dus aan dat er bepaalde vermoeidheid in de ploeg zit. Maar je gaat toch een identieke ploeg, net zoals in de EL, het veld in sturen. Bizar waarom een Martha en Hlynsson zoveel krediet hebben maar jongens zoals Mikautadze en Avila mogen nooit spelen. Zo'n Avila had je verdedigend echt wel sterker kunnen maken dan een Martha, die overigens weer zat te slapen bij de 2-2 en daardoor het buitenspel opheft. Ook wisselen ze steeds om Mikautadze heen ipv dat hij gewoon mag spelen als Brobbey eraf gaat. Ik vind de eigen jeugd stempel bij Van t'schip wel veel te ver gaan...

17 december 2023 om 19:56

Alleen al bizar dat je Martha op de vleugels zet terwijl hij bij Jong Ajax niet eens 1e of 2e keuze was op die posities.

17 december 2023 om 19:58

Omdat Avila sowieso (dat heb je toch wel gezien in die potjes van m), en mikautadze (blijkbaar, want die komt er bij niemand aan te pas tot dusver) nog echt vele malen dramatischer zijn. De fout die vandaag vooral is gemaakt is om met 4 aanvallers te beginnen, waarbij Hlynsson de laatste weken juist enorm belangrijk was in het druk zetten vanaf het middenveld. Vandaag was de eerste helft weer continu een gigantische ruimte op het middenveld. Met Akpom die de hele tijd een beetje naast Brobbey stond te waggelen en vrijwel geen input had om aanvallend gebied, en compleet liet lopen in verdedigend opzicht. Tel daarbij Taylor op die nog steeds niet mee verdedigt en het lag weer continu open op het midden.

17 december 2023 om 20:02

Ik vind dat niet te vergelijken. Avila en Mikautadze hebben geen meerdere potten achter elkaar kunnen spelen. Dan vergelijk je dat met Martha die al wekenlang mag komen prutsen en die mag wel spelen. Geef die twee is meerdere wedstrijden zoals Martha en Hlynsson en dan kan je ze beoordelen. Zo'n Avila hoort gewoon verdedigend sterker te zijn dan Martha. En dat had je deze pot kunnen gebruiken...

17 december 2023 om 20:05

Helemaal met Inkemontana eens. Hlynsson was de laatste weken juist een verademing, en viel vandaag niet zo sterk in.
Maar probleem lag vooral in Akpom die eerste helft bijna nog verder spits stond dan Brobbey, waardoor er giga gaten ontstonden.
Tahirovic was niet eens zo slecht vandaag, met natuurlijk ook de assist op Brobbey, maar het ziet er dan slecht uit omdat hij in zijn eentje tegen 1 of 2 man meer staat op het middenveld als zowel Akpom als Taylor niet omschakelen/mee verdedigen.

18 december 2023 om 00:01

Ben het helemaal met je eens. Beide jongelingen zijn vooral verantwoordelijk voor het verlies vanmiddag. Hlynsson die bij de 2-1 even een paar mannetjes wil uitkappen, wat mis gaat, met een tegengoal tot gevolg. En Martha die staat te suffen bij de 2-2. Doe even een sprintje en de PEC speler die scoort staat buitenspel. Die laatste tekortkoming zie je veel te vaak bij Ajax spelers, zowel verdedigend als aanvallend. En dan klaag je over vermoeidheid bij veel jonge spelers, en ga je die domweg weer het veld insturen. Hlynsson had ik na zijn baggerpartij tegen AEK never nooit meer gebruikt dit kalenderjaar. En Martha op linksback is een regelrechte aanfluiting. Doe dan Avila maar, of eventueel Hato naar linksback. Maar die Martha wordt aan alle kanten voorbijgelopen. Maar.......is een Ajax product! Dus dat nog liever dan als technische staf je gezond verstand gebruiken. En kap ook eens met dit steeds falende middenveld!

18 december 2023 om 01:41

Middenveld is sinds 21/22 al slecht bezet. Je kan niet dominant spelen zolang je geen fatsoenlijk middenveld hebt. Het is tenslotte het hart van je elftal. Met spelers zoals Tahirovic, Taylor en Hlynsson ga je een ploeg niet domineren, laat staan tegen de moeilijke tegenstanders zoals PSV, Feyenoord of Twente. Van den Boomen is de enige capabele middenvelder die nog kan passen. Maar ja een nieuwe nummer 6 en nummer 10 is eigenlijk belangrijk om te hebben. Net zoals goeie vleugels want die zijn matig tegenwoordig als je moet kiezen uit Martha, Berghuis en Forbs vandaag. Maar ja zie maar het geld te vinden nadat je al 100 miljoen hebt uitgegeven afgelopen zomer.

Loodzware maanden hou op man, 1x in de week 90 minuten ballen, doordeweeks een paar uurtjes trainen, hou op met het is fysiek zwaar, tijd genoeg om te herstellen en rusten.

17 december 2023 om 20:03

Loodzwaar was in de ArenA te zitten en dit aan te moeten gluren. Het hoogtepunt was echt mn broodje kaassoufflé.

17 december 2023 om 20:12

@bobson1982 heb medelijden met je man, je hele zondag verpest

17 december 2023 om 21:36

Kwam wel nog even een echte Bobson in het veld!

17 december 2023 om 23:58

@mitchajax020
Ja wat kan deze man zwammen. We haalden niet het gebruikelijke niveau. Tempo lag te laag, is dat niet steeds hetzelfde onzin verhaal waar deze staf mee komt?
Zeg waar het op staat, het interesseert deze groep geen reet en er is een ongelofelijk gebrek aan kwaliteit.

Dit zijn ook precies de wedstrijden waarin je een ervaren 6 nodig hebt die zorgt dat je de wedstrijd gecontroleerd uitspeelt en de linies bij elkaar kan houden. De restverdediging was de hele wedstrijd slecht maar wat er na de 2-0 gebeurt is gewoon dom.

Tahirovic staat als een soort spelmaker te spelen diep op de helft van PEC, Taylor staat de helft van de wedstrijd naast Brobbey balletjes op te wachten. Niemand die ze corrigeert, onze aanvoerder vandaag moest notabene worden gecorrigeerd worden door Hlynsson om een 2e gele kaart te voorkomen. Martha ?? geen idee wat die deed.

17 december 2023 om 19:56

Tahirovic is de meest waardeloze 6 die ik ooit bij ajax heb gezien. En dat zegt iets want ik heb ook Niki Zimling meegemaakt! Zo traag als het maar kan zijn. Zijn handingsnelheid ook zeer traag. Zijn passen lijken nergens op. Ik hoop maar dat die Mannsvkerk maar wat is na de winterstop.

17 december 2023 om 20:17

Met bal misschien wel ja. Echt zonde, want zonder bal is het echt een talent.

Deze spelers van Ajax zijn gewoonweg te dom om het woord restverdediging te spellen. Laat staan uit te voeren. Na de winterstop eerst je hele middenveld vervangen. Weg met Tahirovic, Taylor en Hlynsson. Daar zit het grote probleem. Dat de non voetballer Akpom nog moest voordoen hoe je behoort te spelen - voor en achter - is fnuikend voor de rest. En dat je met slapers en jeugdspelers als Hlynsson en Martha echt niet wedstrijden dood kunt spelen. Een zoveelste les. Die een volgende keer met deze selectie zeker niet zal zijn geleerd. Tenenkrommend om naar zo veel hulpelooosheid en lusteloosheid te moeten kijken. Goed dat het middelmatige PEC terecht nog een punt cadeau kreeg. Al heeft Ajax tegenwoordig met iedere Eredivisieclub vanaf plek 6 moeite. En zijn kansloos tegen de 4 clubs boven hen. Dus werk aan de winkel tijdens de winterse transferperiode. Of je moet zuinig blijven en voor jaren verder achterop raken. In die zin komt de voorspelling van Mislintat (zou zo maar jaren kunnen kosten voordat Ajax weer op niveau is) haarfijn uit. Blijkbaar wist hij zelf wel wat dat zijn hapsnap inkopen wel eens flink teleur zouden kunnen stellen. Terwijl hij er zelf niet slechter van is geworden. Nogmaals bedankt, Edwin!

In de tekst staat dat de VAR verzuimde om de 2-2 af te keuren.
De VAR heeft het bekeken en beoordeelt. En criteria voor beoordeling niet strafbaar hands opgevolgd.

Vind dat vervangende trainer en Berghuis na de wedstrijd naar hun zelf / eigen team kijken.
Berghuis had bij 2-0, voor de 3-0 moeten zorgen. Kon de bal afspelen op links van hem. maar schiet zelf in midden van doel. Met zijn kwaliteiten en schot had de bal in een van de hoeken geplaatst moeten worden.

17 december 2023 om 23:53

Berghuis was vanmiddag met zijn solo optreden de meest waardeloze aanvoerder die Ajax zich kon wensen. Uit bij Ol. Marseille zijn frustraties uitend, leidend tot een rode kaart, en Ajax ernstig duperend, en ook in andere wedstrijden totaal geen rekening houden met het teambelang. Deze jongen moet juist het voorbeeld geven en de jongelingen voorgaan in de strijd. Maar nee, meeverdedigen vindt hij niks aan, en doet vaak niet mee, en als hij geen zin heeft gooit hij er met de pet naar. Helaas, spelers als Bergwijn en Berghuis zijn juist niet aanvoerder waardig.

18 december 2023 om 01:57

Berghuis heeft eens in de x periode zijn mindere moment. Dan is er een storing bij hem.
Ik vind het ook geen type die aanvoerder van een elftal moet zijn.
Berghuis wel een speler die je er niet snel wisselt. Hij heeft vaak op juiste moment die ene geniale pas of schot op doel.

Akpom heeft de eerste 45 minuten naast Brobbey gestaan, en dan speel je tegen een PEC dat 442 speelt. Dus Tahirovic en Taylor stonden met zn 2e tegenover 4 middenvelders van PEC. Dat valt voor die gasten gewoon niet te belopen.
Verder viel Hlynsson ook niet echt gelukkig in, die de afgelopen weken juist vrij goed was.

Verder snap ik de meerwaarde van Martha links of rechtsbuiten echt niet, kwam bij Jong Ajax daarvoor al te kort, en nu al helemaal. Was ook behoorlijk wat gemor in het stadion te horen, toen hij voor de 4e keer met super veel ruimte vooruit, de bal achteruit naar Ramaj speelde toen hij Sosa zijn plek had ingenomen. Ik denk dat je die jongen na de winterstop echt niet meer hoeft op te stellen hoor. Heeft echt hooguit 1 leuke wedstrijd gespeeld.

18 december 2023 om 00:10

Akpom was na het vertrek van Brobbey verreweg Ajax' beste speler. Was voor en achter, passeerde PEC spelers en gaf prima passes. Wees blij dat we toch nog 1 redelijke aankoop in de selectie hebben staan. En scoort ook nog eens regelmatig. Zag je Taylor weer twee kansen verprutsen? Als aanvaller, pardon, als middenvelder zijn verdedigende taken verzakend. Dus ga aub niet afgeven op Akpom. Liever op die drie jokers die vanmiddag voor het technische beleid verantwoordelijk waren. Hopeloos gefaald. Inclusief die betweter van een kroonprins, de heer Maduro.

Martha was in het begin wel leuk om te zien, maar vind hem de laatste weken echt spelen als een kleuter. dit geeft ook gelijk het kwaliteits,probleem aan bij ajax, een speler die in de jeugd back word gezet omdat hij als aanvaller niet goed genoeg is, en nu toch in het eerste weer af en toe als aanvaller word neer gezet

17 december 2023 om 21:39

Hij laat het nu ook twee keer beslissend lopen. Liet laatst zijn man zo weglopen en staat nu te suffen. Maar goed, daar kan hij misschien ook weinig aan doen, als niet-echte verdediger. Maar eens, ik zie hem graag vervangen worden.

18 december 2023 om 00:13

Vergelijk de bank bij Ajax eens met de bank van PSV. Dan krijg je toch tranen in je ogen. Alleen maar junioren of spelers die niet mogen worden gebruikt, lijkt het. En het ergste is nog lang niet voorbij. Dit heb je niet zo maar gerepareerd. De architect hiervan? De heer E.v.d.s.

Ja slecht wisselbeleid. Als je ziet dat het niet loopt dan grijp je toch in?

Vermoeidheid van de spelers vind ik echt het grootste onzin argument wat ik voorbij heb zie komen. Hoe kunnen deze spelers nou vermoeidheid hebben, is die conference league dan zo zwaar?
Martha op linksbuiten zetten vind ik wel een beetje een vorm van zelfoverschatting van de trainer. Had dan daar een middenvelder neergezet zodat Akpom kon doen wat hij de eerste helft deed, dan zou het middenveld ook niet overlopen worden.

Het is gewoon een groot gebrek aan kwaliteit en beleving.
Je hebt geen middenveld met grote ergernissen als Taylor. Naast Brobbey en Hato verdient niemand het shirt van Ajax te dragen

17 december 2023 om 23:31

En een gebrek aan vernuft in de technische staf. Dat ze maar blijven zeulen met Martha, slaat alles. We hebben alle backs aan het werk gezien vandaag en Martha was bij far de slechtste, zelfs Gaaei was meer doortastend en alerter dan Martha. Dan moet je gewoon hard zijn en afscheid nemen van je project. Zelfde met Akpom op het middenveld. Met Berghuis erbij heb je gewoon minimaal twee aanvallend ingestelde spelers die niet van het druk zetten en vele vuile meters maken zijn. Met Taylor en Tahirovic heb je dan twee middenvelders die verdedigend nog veel moeten leren en vervolgens kijk je toe, hoe het als een kaartenhuis in elkaar dondert. Echt Steijn all over again. Gebrek aan kwaliteit is evident, maar het helpt ook niet als een technische staf totaal niet naar samenstelling in een elftal kijkt en vooral namen. Valt me echt tegen van het zogenaamde tactische genie maduro.

17 december 2023 om 23:41

Tja, denk dat Taylor wel een keer uitgeleerd is. Wat vind ik dat een slappe zak.
Maar Martha snap ik ook niet. Tegen Sparta loopt hij ook al te schutteren en ho maar dat die gewisseld wordt/
Maar Ajax speelt zonder middenveld m.i. Zolang we dit laten staan, wordt het niets.
Daarnaast is er totaal geen beleving. Zo lopen als zoutzakken rond in een tempo 0,0. Dit is echt het verrotste Ajax dat ik in 45 jaar heb gezien en zolang er geen capabele leiding is, die er nu dus niet is, zal het nooit berg op gaan. Zoals R. de Boer al zei, het is een hoop stront

18 december 2023 om 00:16

En die Taylor loopt ook nog rond met het air van een vedette. En maar met de handjes wapperen en wijzen als een verkeersagent, ondertussen weer een paar levensgrote kansen missend, of even weer verzakend mee te verdedigen. Dit hele middenveld moeten ze zo snel mogelijk 1 op 1 vervangen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren