Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valentijn Driessen noemt Spartaan die met Maurice Steijn mee kan naar Ajax

Laatste update:

Valentijn Driessen zou het niet vreemd vinden als Maurice Steijn een poging gaat wagen om Tobias Lauritsen te strikken voor Ajax. Dat zegt de journalist maandag in de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf. Driessen hoopt niet dat Steijn veel spelers gaat oppikken bij zijn oude club Sparta, maar is van mening dat Lauritsen iets zou kunnen toevoegen aan de selectie van Ajax. Op Het Kasteel ligt de 25-jarige spits nog tot medio 2025 vast.

Op de vraag welke spelers van Sparta interessant zijn voor Ajax komt Driessen met een sceptisch antwoord. “Van deze groep zou ik echt helemaal niemand meenemen”, aldus de chef voetbal van de ochtendkrant. Vervolgens komt Driessen snel terug op zijn antwoord. “Misschien die Lauritsen, als pinchhitter. Misschien die Saito, maar die is van Manchester City en heeft net verlengd. Ik denk dat er heel weinig spelers zijn die in aanmerking zouden komen.” Ajax neemt deze zomer afscheid van Lorenzo Lucca, die terugkeert naar Serie B-club Pisa. Het is nog niet bekend of de Amsterdammers op zoek gaan naar een nieuwe pinchhitter.

Als de naam van doelman Nick Olij valt, schiet Driessen in de lach. “Kom op, jongens... Hij liet tegen FC Twente ook gewoon drie ballen los, van Gijs Smal.” Collega-journalist Mike Verweij denkt ook niet dat Ajax gaat shoppen in Rotterdam-West. “Dat zal in dit geval niet gebeuren, maar het wordt heel interessant om te zien hoe dit gaat. Bij Ajax moet je als trainer niet alleen winnen. Maurice Steijn zal anders moeten gaan voetballen dan hij met Sparta heeft gedaan. Je kan bij Ajax niet lange ballen op je spits geven en daaruit doorvoetballen.”

Technisch directeur Gerard Nijkamp van Sparta bevestigde het vertrek van Steijn maandagmiddag tegenover de NOS. “Maurice heeft ons vanochtend in een gesprek laten weten dat hij naar Ajax wil. Er stonden bepaalde voorwaarden in zijn contract en daar heeft Ajax aan voldaan. We vinden het erg jammer dat Maurice vertrekt, maar als we als Sparta een trainer aan Ajax kunnen afleveren, dan maakt dat ons als Spartanen trots.” Steijn gaat in Amsterdam zijn handtekening zetten onder een driejarig contract. Sparta ontvangt een afkoopsom van 400.000 euro voor zijn diensten.

Heeft Sparta interessante spelers voor Ajax rondlopen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima pinchitter/kapstok

Is toch schitterend wat Valentijn altijd doen; regelmatig maar suggesties doen en speculeren terwijl het nergens op gebaseerd is :-)

12 juni 2023 om 17:51

En dan ook zonder gêne afgeven op suggesties die hij eerder deed. Of negeren dat hij verkeerde voorspellingen heeft gedaan.

12 juni 2023 om 17:52

Was gisteren de eerste die Maurice Stein noende. Dus niet altijd maar wat roepen.

12 juni 2023 om 17:52

Wordt die speler dan gehaald, dan is het niet het niveau wat Ajax moet nastreven of weet Steijns niet waar hij mee bezig is. Wordt hij niet gehaald dan faalt Minislat want dit zou de perfecte Ajax spits zijn. Hoe dan ook uiteindelijk wordt er een negatieve draai aan gegeven.

Saito huren met optie tot koop zou prima zijn. City zal m nu niet willen verkopen nog net na verlenging

12 juni 2023 om 17:49

Als er een speler niet nodig is, dan is het Saito. Goede speler maar speelt volgens mij op linksbuiten. Laat dat nou een van de meest drukstbezette plek van Ajax zijn.

12 juni 2023 om 18:47

Mee eens. En als hij rechtsbuiten was geweest zou ik het ook niet doen, want dan kun je die Portugees ook wel weer terug sturen.

De enige die ik misschien als kandidaat van Sparta zou zien overkomen is Nick Olij.. verder eigenlijk niemand. Bovendien de keuze voor Steijn valt mij ook niet lekker maarja

12 juni 2023 om 18:34

Die Kitolano is ook een goede stofzuiger anders!

12 juni 2023 om 21:12

Mee eens. Ik hoop zelfs dat FC Twente concreet wordt voor Kitolano. Hij en Saito waren de enige twee spelers die me echt heel positief opvielen. Die hebben de talenten voor hun posities. Olij keept goed, maar voor keepers is de stap naar de top doorgaans nog groter, vanwege de mentale factor. Bovendien is dit pas het eerste seizoen dat hij enigszins indruk maakt.

Denk dat dat het niet niveau is wat zou moet willen nastreven.

Op Olij na zie ik nie echt iemand die ajax beter kan maken

12 juni 2023 om 18:00

Maakt Ajax ook niet beter. Rulli lijkt mij beter. Deze Lauritsen kan een goede suggestie zijn, niet als eerste spits natuurlijk. Niet dat ke heel vrolijk van hem wordt maar een plan b is natuurlijk nooit verkeerd.

12 juni 2023 om 18:07

Koop dan Dolberg maar voor 5 miljoen...

12 juni 2023 om 18:35

Dolberg is wel een tweede spits maar geen plan B. Met Tadic en Brobbey heb je 2 spitsen. Lauritsen is een fantastische kopper en dus een plan B. Met die 3 opties heb je genoeg keuze. Een 4e spits hoeft niet dat kan je met jeugd of desnoods met Bergwijn in de spits doen als de nood heel hoog is. Van mij hoeft Lauritsen overigens niet per se te komen maar snap het eerder dan Dolberg. Milik kan je ophalen voor 8 bij Marseille, nog een betere optie dan!

12 juni 2023 om 18:40

Als je ziet hoeveel kopduels lauritsen wint, kun je hem er prima bij hebben. Mits sparta geen absurd bedrag vraagt

12 juni 2023 om 18:49

Hij heeft volgens transfermarkt een transferwaarde van 2 miljoen en een contract voor nog 2 jaar. Dus 3/3,5 miljoen betaal je er wel voor. Maar das altijd nog veel minder dan de 10 voor Lucca. .

12 juni 2023 om 21:07

Maar daar kun je toch niet mee aankomen als Ajax zijnde?! Er lopen genoeg spitsen rond die doen in grote competities wat Lauritsen nu slechts bij (met alle respect) Sparta doet. Dan kun je beter 7 miljoen euro betalen voor een relatief zekerheidje. Ajax hoeft immers niet echt op de centen te letten in die context.

12 juni 2023 om 21:10

Kitolano en Saito hebben wel de potentie, maar daar blijft het ook wel bij. Mensen overdrijven ook wel enorm momenteel. Sparta was vooral een uitstekend collectief, maar individueel is het allemaal niet geweldig. Ik vind het altijd gevaarlijk bij dat soort ploegen. Bij Olij moet je ook maar zien of hij niet gaat buigen voor de druk. Een volle Arena en de club Ajax is toch wel even wat anders dan met alle respect Sparta.

Ik vind dat we Steijn zeker een kans moeten geven, is toch gewoon een goede trainer? Had het ook helemaal niet raar gevonden als hij naar PSV of Feyenoord (bij vertrek Slot) was gegaan. Het is niet alsof wij even Nagelsmann strikken oid. Beter ook Maduro en Bogarde terug als assistenten. Nu maar hopen dat we onze selectie ook goed gaan versterken, met name achterin

12 juni 2023 om 18:18

Bogarde direct terughalen inderdaad. Maduro ook gewoon een Ajacied. Een beetje cultuur terug in de club. Veel succes Steijn.

12 juni 2023 om 18:51

Zie inderdaad liever Bogarde terug komen dan Saïd Bakkati. Bogarde kan die verdedigers echt nog wel iets bijleren. Wat Bakkati ze bij moet brengen is me een raadsel...

12 juni 2023 om 18:27

Dat zou op zich best kunnen, maar daar heb je ook eigen jeugd lopen. Denk dat Kitolano best mee zou kunnen als 6, ook in het spel dat Ajax behoort te spelen.

Verschueren, Namli en Meijers lijken me ook prima kandidaten. Eventueel De Guzman voor de breedte.

12 juni 2023 om 21:05

Grapje zeker? Geen van die spelers is goed genoeg voor Ajax. Sparta was een goed collectief, maar individueel is het allemaal echt niet zo bijzonder. Het zegt genoeg dat Vito Van Crooij zelfs rendeert. Die had hiervoor nog nooit een fatsoenlijk seizoen gedraaid in de Eredivisie en is ook verre van een bijzondere speler.

Doe maar gewoon niet. Of een echte kwaliteitsimpuls in de spits of niet. Is niet beter dan Brobbey.

12 juni 2023 om 19:00

Hij wordt dan ook niet gehaald als eerste spits maar wanneer je achter staat en een goal nodig hebt. In de lucht is hij 100% beter dan Brobbey

12 juni 2023 om 21:35

Dan kan je beter iemand halen die dat kan en daarbuiten ook nog wat kan toevoegen. Een serieuze concurrent voor Brobbey, niet zo’n speler die puur voor een minimale inbreng is.

Lauritsen maar zeker ook Kitolano, ik denk dat laatstgenoemde de beste speler van Sparta is en prima mee kan in de Nederlandse top.

Dan wel icm Vriends neem ik aan. Die kan dan de lange bal geven. Eventueel ook Saito om er dan omheen te spelen. Goed verhaal Valentijn.

Dat mag ik niet hopen. Daar kun je toch niet mee aankomen als Ajax zijnde?! Alleen in Saito zie ik eventueel een speler voor Ajax, al is Kitolano ook getalenteerd. Echter kun je als Ajax-zijnde toch niet aan komen zetten met deze Lauritsen?! Die's voor de subtop niet eens zo bijzonder. Zelfs de 34-jarige Van Wolfswinkel komt al in de buurt van die cijfers en die heeft z'n beste jaren echt wel achter zich.

Enige mooie van dit hele Steijn verhaal is nog wel dat Valentijn en Mike totaal niet in de gaten hadden dat dit eraan zat te komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren