Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Usain Bolt zet punt achter carrière: ‘Het was leuk zolang het duurde’

Laatste update:

Usain Bolt heeft een punt gezet achter zijn carrière als profvoetballer. De Jamaicaan speelde niet één officiële wedstrijd in het betaald voetbal en zal niet meer op zoek gaan naar een club, zo laat hij weten via zijn social media. Eerder trainde het sprintkanon mee met Central Coast Mariners, Borussia Dortmund en Strömsgodset IF.

De 32-jarige Bolt was tot het najaar van 2017 professioneel sprinter. Hij is de wereldrecordhouder en olympisch kampioen op de honderd, tweehonderd en op de viermaal honderd meter estafette. Daarnaast heeft Thunderbolt met 19,93 seconden het wereldjeugdrecord op de tweehonderd meter in handen en was hij als junior de enige die erin slaagde om die afstand binnen de twintig seconden te lopen.

Bolt heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij profvoetballer wilde worden. Hij trainde sinds augustus mee bij Central Coast Mariners en scoorde in een oefenwedstrijd tegen Macarthur South West United (4-0) twee keer. De club uit Gosford wilde hem vastleggen, maar kon geen ‘commerciële oplossing’ vinden om aan de voorwaarden van Bolt te voldoen. Hij zou 2,6 miljoen euro per jaar hebben gevraagd.

Bolt wees vervolgens een aanbieding van het Maltese FC Valletta af en werd in verband gebracht met clubs als Dorados de Sinaloa en Sivasspor. Hij gaat echter niet meer op zoek naar een nieuwe club: “Het was een goede ervaring. Ik vond het leuk om bij het team te horen en het was leuk zolang het duurde. Mijn sportieve leven is nu over, dus ik ga mij nu richten op andere zaken. Er zitten veel dingen in de pijplijn” aldus Bolt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een legende. Hij kwam toch wel op hetzelfde niveau als Messi en Ronaldo.

Alle gekkigheid op een stokje. Ik vraag me echt af wat Usain Bolt dacht toen hij een carriere begon.

22 januari 2019 om 16:54

Marketingstunt. Kan niet anders

22 januari 2019 om 16:56

als 2,6 miljoen zijn salariseisen waren weet ik wel wat hij dacht; geld verdienen!!!

Voor een club is Bolt wel een mooie marketingstunt. Of het 2,6 miljoen waard is denk ik niet

22 januari 2019 om 16:58

We wisten dat deze dag zou komen, de eerste van de grote drie die stopt.

22 januari 2019 om 17:37

Gemiddeld toch 2 doelpunten per wedstrijd over zijn gehele carrière. Dat kunnen alleen de allergrootsten.

Jammer, mooie carrière gehad en zijn stempel gedrukt op de sport. Hij is best lang dus misschien is de NBA een optie.

22 januari 2019 om 18:28

Inderdaad, want lengte is een garantie op succes in de NBA die vol zit met getrainde professionals.

22 januari 2019 om 20:15

Hij dacht ook dat snelheid garantie op succes is in het betaald voetbal vol met profs. Proberen waard zou ik zeggen. 😂

Nee even serieus bolt heeft zijn tijd gehad, hij kan beter gaan golven nu ofzo.

22 januari 2019 om 18:33

Je moet echt wel meer kunnen en zijn dan alleen lang om in de NBA te kunnen spelen.. On: Wat een salariseisen, waarom zou een club zoveel geld voor hem betalen? Als het z’n grote droom was had ie met een betaalbaar salaris genoegen moeten nemen. De man heeft voldoende verdiend middels sponsoring om dat te kunnen doen.

22 januari 2019 om 18:47

Kunnen jullie aan het eerste deel van mijn reactie niet opmaken dat ook het tweede deel een klein grapje is?

22 januari 2019 om 18:39

Hij maakt ook wel eens mensen aan het lachen, dus cabaret zit er ook wel in.

23 januari 2019 om 07:26

Ja, klopt en hij kan snel rennen dus misschien is de NFL ook wel een optie als wide receiver/running back.

Legend! Wat prachtig dat de fans van de Central Coast Mariners toch een paar wedstrijden van deze balvirtuoos hebben mogen genieten!

Carriere sneller voorbij dan zijn 100 meter sprint.

Volgens mij gewoon een middelmatige voetballer. Alleen vanwege zijn naam een 'carriere' gehad.

22 januari 2019 om 17:27

Ja hij kon totaal niet voetballen

22 januari 2019 om 18:16

Toch niet eruit gehaald wat erin zat, geldvangers die jeugd van tegenwoordig.

Hoe kan je een punt achter een carrière zetten terwijl je geen carrière hebt gehad?

Hoe kan je punt achter je voetbalcarrière zetten zonder er 1 gehad te hebben

Carrière? Welke carrière.....
Zijn we eindelijk van deze onzin af. Leuke marketing strategie voor zijn persoon, maar nu is het mooi geweest.

Jammer van de reacties. Het is een absolute legende in zijn sport. Ik denk dat wanneer hij normale salariseisen had gehad, hij best bruikbaar had kunnen zijn voor veel clubs. Niet bij de grote 5, maar een competitie daaronder heb ik mindere voetballers (zonder snelheid) zien rondlopen.

22 januari 2019 om 19:30

Maar deze jongen kwam voor de club in Australische competitie al zwaar tekort. Zijn snelheid kon hij nooit benutten, omdat hij inzicht en techniek mist.

Jammer maar helaas. Als hij echt wilde voetballen had hij die 100k per jaar van Central Coast Mariners wel aangenomen. Salariseisen waren gewoon veel te hoog.

Carrière? 2 trainingsstages die dmv zn sponsor puna heeft gekregen en nog een b club. Allemaal leuk en aardig maar was al vanaf het begin een vrij kansloos project om nog op die leeftijd de voetbalwereld in te stappen. Houd graag liever zijn 100m sprint in mijn geheugen.

En nu vol in training voor het Jamaican Bobsledteam!

Dat was een snelle carriere, past wel bij hem. Benieuwd wat die nu gaat doen om aan z'n media aandacht te komen.

Hoe snel was hij eigenlijk op gras en met kicksen aan. Viel het mee of rende hij ze er allemaal uit😁 ze bal aanname en balgevoel was 3x niks.

22 januari 2019 om 19:39

Met een bal aan zijn voet was het niet indrukwekkend, maar puur een sprint trekken op het gras is niet vreemd voor hem, aangezien hij in Jamaica voor een aanzienlijk deel van het seizoen op gras (blote voet, 'normale' schoenen (en soms spikes dacht ik)) trainde.

Qua pure snelheid, kracht, techniek en mechaniek toegespitst op het sprinten zal geen enkele voetballer hem matchen. Niet eens op de eerste meters, wat velen ten onrechte denken. Hij is / was sprinter. Echter met een bal aan zijn voet zou hij aanzienlijk minder zijn.

22 januari 2019 om 20:52

Voetbal is niet rechtdoor sprinten. Kijk die documentaire over Ronaldo eens waar Ronaldo een professionele sprinter verslaat als ze rond paaltjes moeten slalommen.

In een rechte sprint moest Ronaldo het logischerwijs afleggen maar in voetbal sprint je zelden een eind rechtdoor. Dus zelfs Bolts grootste kwaliteit zou serieus gehandicapt worden. En aan de bal is bolt net bambi on ice dus ja...

22 januari 2019 om 22:40

Ik heb nergens geschreven dat voetbal alleen ‘rechtdoor’ sprinten is. Wat ik aangaf is dat als het puur op sprinten aankomt een voetballer, logischerwijs, geen match is voor Bolt. Dit geldt overigens ook voor de start / acceleratie, uiteraard op rechte stukken.

Ik heb die docu, Tested to the limit, jaren geleden gezien.
De Spaanse sprinter naar wie jij refereert, Angel David Rodriguez, was een degelijke sprinter, maar geen (absolute) wereldtop, zoals Bolt. Dat CR7 hem op dat onderdeel makkelijk klopte, was logisch. Ik weet niet hoe hij het tegen Bolt zou doen op dat onderdeel, omdat ik op trainingen van Bolt heb gezien hoe wendbaar hij jaren geleden was.

Bolt met een bal aan zijn voet is inderdaad geen gezicht en hij zou ook geen match zijn voor CR7.

Zal er inmiddels wel achter zijn dat clubs hem enkel willen vanwege zijn commerciele waarde en als voetballer weinig in hem zien. Ik vond het persoonlijk een klap in het gezicht van 'echte' profvoetballers dat deze man kansen kreeg bij clubs, enkel omdat hij een professioneel hardloper was en daardoor een zekere waarde vertegenwoordigt. Als atleet veel respect voor Bolt, maar je bent wel heel vol van jezelf als je dan ineens denkt in elke sport te kunnen excelleren.

Jammer dat het uiteindelijk niets geworden is. Het lijkt er op dat hij zich toch heeft bedacht want hij had makkelijk kunnen tekenen bij Central Coast. Alsof hij die 2.6 miljoen echt nodig heeft, alleen zijn jaarlijkse sponsorgeld is al vele malen hoger.

Heb bijna alle wedstrijden van hem gezien. Hij kon er eerlijk gezegd niks van. Had constant ruzie met de bal. Ben echt fan van hem als sportman en persoonlijkheid, maar soms moet je ook zelfkennis hebben

Een grote marketingstunt het levert niks meer op en niemand gelooft deze clown nog.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren