Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Zenit Sint-Petersburg gaat definitief in zee met Mancini

Laatste update:

Roberto Mancini wordt de nieuwe trainer van Zenit Sint-Petersburg. De 52-jarige trainer bereikte zondag met algemeen directeur Sergei Fursenko een akkoord en zette maandag zijn handtekening onder een contract, zo melden de Russische media. Er is ook al een foto uitgelekt waarop Mancini te zien is met Aleksei Miller, de voorzitter van de Raad van Bestuur van hoofdsponsor Gazprom.

Zenit nam zondag afscheid van Mircea Lucescu en gaat nu dus in zee met Mancini, die in 2012 al in beeld was als bondscoach van Rusland toen Fursenko de voorzitter van de voetbalbond was. Fursenko werd onlangs benoemd tot topbestuurder van Zenit en lijkt er nu dus alsnog in te slagen om Mancini in te lijven, al zou hij ook nog hebben gedacht aan Eusebio Di Francesco (Sassuolo) en Maurizio Sarri (Napoli).


Mancini, die naar verluidt vijf tot zes miljoen euro op jaarbasis gaat verdienen bij de nummer drie van de Premjer Liga, neemt Yaya Touré mogelijk met zich mee naar Rusland. “Als Mancini wordt aangesteld, dan ben ik ervan overtuigd dat het eerste wat hij wil doen, het binnenhalen van Touré is”, laat Dmitri Seluk optekenen in een interview met Championat. Seluk is de zaakwaarnemer van de 34-jarige Touré.

“Mancini waardeert hem als voetballer en als persoon zeer. Yaya respecteert hem tegelijkertijd enorm als trainer en ze hebben de afgelopen jaren altijd contact met elkaar gehouden. Waar Mancini ook werkt, hij zal altijd proberen om Touré te halen. Hij stelt dat vaak ook als een voorwaarde om naar een club te komen”, besluit Seluk. Zenit maakt de aanstelling van Mancini waarschijnlijk dinsdag of woensdag wereldkundig.

Update 1 juni 15:10 - Zenit Sint-Petersburg gaat definitief in zee met Mancini
Roberto Mancini staat volgend seizoen definitief aan het roer bij Zenit Sint-Petersburg. Eerder meldden diverse Russische media al dat de Italiaanse trainer een akkoord had bereikt met de grootmacht over een contract voor drie seizoenen en die overeenkomst is nu officieel bevestigd door de club. De 52-jarige Mancini wordt in Sint-Petersburg de opvolger van Mircea Lucescu en gaat op jaarbasis naar verluidt tussen de vijf en zes miljoen euro opstrijken. Hij was eerder als coach werkzaam bij Lazio, Fiorentina, Internazionale, Manchester City en Galatasaray.

Is Roberto Mancini een geschikte trainer voor Zenit Sint-Petersburg?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een schaamteloze vent die Seluk. Ik denk dat ze bij City wel blij zullen zijn om van hem af te geraken.

5 tot 6 miljoen voor n beetje trainen. Die clubs in Rusland zijn gestoord. Zal die Mancini nou zoveel beter zijn dan bv een vd Brom bij az?

29 mei 2017 om 19:38

Misschien niet beter, maar wel aansprekender. Als Zenit Sint-Petersburg een grote speler wil overtuigen is zo'n trainer wel handig.

29 mei 2017 om 20:21

Je doet je naam eer aan. Kijk eens naar de prijzen die Mancini heeft gewonnen in vergelijking met vd Brom.

Wat een arrogante kwal is die Mancini. Laatste kunstje in Europa voordat hij in China zijn zakken gaat vullen, lijkt me.

Sja, Geen coach waar je super voetbal van gaat verwachten maar op de een of andere manier zie ik wel een goed huwelijk hier. Alleen of yaya meenemen zo slim is weet ik niet

Ik vind het echt te triest en op hetzelfde moment te grappig voor woorden als ik trainers als Mancini, Villas Boas etc. altijd weer de vetste contracte, grootste clubs en bizarre ontslag premies krijgen, die twee lachen zich dood, elk jaar weer overal wat miljoentjes ophalen en niet eens per se altijd presteren, maarja ik had hetzelfde gedaan.

Lachwekkend besluit dit van Zenit. Lucescu heeft de meeste punten gepakt in de competitie, meer zelfs dan Villas Boas en die heeft zelfs Hulk en Garay in zijn selectie gehad. Lucescu moest het doen met een elftal dat op papier veel minder was en speelde ook nog eens attractiever. Nu gaan ze met Mancini in zee die weer een flink budget aan spelers mag uitgeven, want dat is het enige wat Mancini heel goed kan.

30 mei 2017 om 10:21

Helemaal mee eens. En de supporters kunnen het komende seizoen van het verdedigende counter voetbal gaan 'genieten'.

1 juni 2017 om 16:52

@Koni brat eerlijk is eerlijk: vorig seizoen van Zenit was niet best. Europees leuk voetbal maar in de eerste k.o. ronde eruit liggen. In de competitie vond ik ze ook niet echt overtuigend spelen. Uit bij Zenit bijvoorbeeld speelde Spartak juist de hele tijd aanvallend en speelde Zenit laf en planloos ballen op Dzyuba. Tegen Krasnodar ook. Ik ben wel met je eens dat een trainer er na 1 jaar eruit gooien geen slimme keuze is tenzij die echt verschrikkelijk werk heeft geleverd of de spelers haten hem. En ik had een trainer met een staat van dienst, als die van Lucescu, toch echt nog minimaal een jaar gegeven.

1 juni 2017 om 19:46

Dat is inderdaad waar, maar het feit dat hij dan toch statistisch de meeste overwinningen geboekt heeft zegt ook weer iets.

1 juni 2017 om 20:54

Nogmaals Lucescu ontslaan is een zwaktebod. Al helemaal als je Mancini aanstelt in zijn plaats. Samen met Dick Advocaat de meest overschatte trainer!

Yaya Toure zal waarschijnlijk nooit in Rusland spelen door de wedstrijd tegen Cska Moskou.

Raar besluit van Zenit. Na 12 jaar Shakhtar hebben ze hem niet voor snel resultaat neergezet, maar om te bouwen. Ik denk dat de "Grote" Mancini denkt dat ie het even doet in Rusland. Gewoon wat grote namen en snel resultaat halen. Kijk, voor mijn part worden zij elk jaar 2e als wij maar 1e worden. Ik wil gewoon dat ze Europees blijven presteren. Zenit is onze melkkoe...

1 juni 2017 om 19:49

Ik denk dat Lucescu dat ook heeft gedacht toen hij begonnen was bij Zenit. Nu praktijk uitwees dat dat niet het geval was toonde hij zich als een erg slechte verliezer, maar Mancini zal daar in echt niet anders zijn denk ik.

1 juni 2017 om 20:52

@Koni we moeten gewoon een generatie spelers en trainers krijgen die het moderne voetbal begrijpen. Vanuit de jeugdopleidingen tot de nationale bond die gewoon met onzin bezig zijn.

Lijkt me verschrikkelijk om fan te zijn van een club waar deze man trainer wordt, betonvoetbal gegarandeerd. Speelde bij City ook vaak met 3 slopers op het middenveld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren