Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Stamp op Mancunian Januzaj kost Riether drie wedstrijden

Laatste update:

Martin Jol dreigt Sascha Riether voorlopig te moeten missen. Fulham verloor zaterdag met 1-3 van Manchester United en dat zorgde voor frustratie bij Riether, die in de slotfase van het duel op het been van de op de grond liggende Adnan Januzaj ging staan. De middenvelder van Fulham ontsnapte aan een rode kaart, maar zal op basis van de videobeelden alsnog geschorst worden door de FA.

/

Januzaj probeerde tijd te rekken bij de cornervlag, maar daar waren Riether en Patjim Kasami niet van gediend. Het duo zette de jonge United-aanvaller onder druk en Januzaj ging naar de grond, waarna Kasami de bal afnam. Riether ging vervolgens over de schreef en ging op het been van de Belg staan. Die reageerde direct woedend, met een opstootje tot gevolg.

Er werd geen rode kaart getrokken, maar Riether moet nu alsnog vrezen voor een behoorlijke schorsing: de FA heeft aangekondigd dat het de Duitser gaat vervolgen. De dertigjarige Riether is basisspeler in het elftal van Jol, dat na tien wedstrijden maar twee punten meer heeft dan het onder de degradatiestreep staande Norwich City.

Update 5 november 16.46 uur - Fulham-verdediger door het stof: ‘Frustratie kreeg de overhand’
Fulham-verdediger Sascha Riether ging zaterdag in het duel met Manchester United (1-3) expres op het been van Adnan Januzaj staan. De Engelse voetbalbond (FA) heeft nog geen schorsing uitgedeeld, maar de verwachting is dat de Duitser zeker drie wedstrijden moet toekijken. Via Twitter zegt Riether alvast sorry. “Ik wil mijn excuses aanbieden aan Januzaj. Normaal ben ik niet zo, ik kan alleen maar zeggen dat frustratie de overhand kreeg. Ook wil ik mijn excuses aanbieden aan mijn ploeggenoten, de fans en alle andere mensen bij de club. Ik accepteer de gevolgen van mijn actie."

Update 6 november 18.05 uur - Stamp op Mancunian Januzaj kost Riether drie wedstrijden
Fulham moet het de komende drie wedstrijden zonder Sascha Riether stellen. De rechtsback is woensdag door de Engelse voetbalbond FA geschorst, omdat hij tijdens de wedstrijd tegen Manchester United van vorig weekeinde doelbewust op de enkel van tegenstander Adnan Januzaj was gaan staan. Het incident was de arbiter ontgaan, waarna de FA de tv-beelden bekeek.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Terecht. Was een belachelijke actie.

4 november 2013 om 20:02

Belachelijke acties*

Net voordat Riether op het been van Januzaj gaat staan trapt Riether ook nog eens op Januzaj!

4 november 2013 om 21:58

Klopt hij hoort geschorst te worden. Maar het is wel erg jammer voor Fulham want hij is echt een geweldige rechtsback, zeker één van de besten ter wereld. Sinds ik hem bij Fulham zie spelen ben ik daar stellig van overtuigd, zijn voorzetten zijn van de hoogste kwaliteit en zijn loopvermogen en overzicht zijn ook geweldig.

Jol zou aanvallender moeten spelen, dan komen die kwaliteiten van Riether en ook van vele andere Fulham-spelers er beter uit. Zet Karagounis naast Sidwell!

6 november 2013 om 19:14

3 wedstrijden maar? Mochten wel wat meer zijn

Van mij mag hij een flinke schorsing krijgen. Wat een smerige actie!

Terecht dat hij geschorst zal worden, trapt gewoon duidelijk opzettelijk nog ff na.

auw wat een nare overtreding schorsing zeker op zijn plaats.

Inderdaad. Flink straffen na zulk gedrag.

Wat was dat man? Die 2 losers waren elkaar zelfs aan het duwen. Terecht! Schorsen ermee! wat is dat nou. Ze zien het talent en de hype rond Januzaj en ze kunnen er duidelijk niet tegen precies.

5 november 2013 om 19:25

denk niet dat het iets te maken had met het talent van januzaj... als ferdinand of carrick daar stonden zou het ook gebeuren

7 november 2013 om 09:58

Haha ik kan je garanderen dat hij dit niet zou flikken bij iemand als Ferdinand..

Bah bah wat een smerige actie. Zag het in de samenvatting op Foxsports.nl al. Januzaj had hier zijn enkel kunnen breken. Die eerste trap is al belachelijk, maar die tweede slaat echt alles.

Niks schorsen, gelijk ontslag en aangifte doen bij de plaatslijke politie bureau.
Dat zal 'm leren.

Malloot die Riether,minimaal 10 wedstrijden schorsen.

4 november 2013 om 19:43

Dat vind ik iets te zwaar, dit is heel erg, maar 5 wedstrijden zou hem wel leren denk ik.

5 november 2013 om 17:36

Dat vind ik iets te ligt, wat hij doet is opzettelijk proberen iemands been te breken. Ik probeer er rationeel over na te denken en kom alleen maar met de conclusie dat dit soort actie's niet eens meer risico van het spel is, gewoon geweldpleging.

Dus ja, ik vind dat hij vervolgt zou moeten worden, en lekker 180 uur mag gaan prikken langs de snelweg.

Emoties speelt echt zwaar parte, ik denk dat hij acteraf wel baalde van zijn actie. Maar soms word je zo naar van iemand dat je verkeerde dingen gaat doen. Ik begrijp hem als persoon maar hij had zijn agresiviteit op de bal moeten richten. Jammer voor hem, dit word een flinke schorsing

Goed straffen! Dit is veel gevaarlijker dan de bijt actie van Luis Suarez. Die werd al te zwaar gestraft na een domme actie, maar vergelijken met dat moet hier ook minimaal 8 wedstrijden voor worden gegeven. Die jongen kan zo zijn been breken als er even iemand van 85 kilo met volle kracht op je kuitbeen gaat staan.

Vind dat werkgevers hier ook tegen op moeten treden. Oke, het is in een emotie, maar je naait achteraf je team ermee, en zeker ook de fans, waar uiteindelijk toch voor gevoetbald word!

Even offtopic, het artikel zegt dat januzaj een belg is, betekend dit dat hij al gekozen heeft voor welk land hij gaat uitkomen of blijven we hem gewoon een belg noemen ook al zou hij voor een ander land kiezen? Zoals Diego Costa ga ik dus geen spanjaard noemen omdat hij voor spanje gaat uitkomen, maar hij zal voor mij die braziliaan blijven.

OT: domme actie, gewoon lekker voor 5+ wedstrijden schorsen, mocht jol dan opeens punten pakken zien we die duitser ook niet meer terug, hij is van middelmaat voor de 2e bundesliga en hoort niet bij fulham te spelen.. Echt om te janken die duitser!

4 november 2013 om 19:33

Voor mij is januzaj een belg. Is in België geboren + heeft daar 16 jaar doorgebracht! Hij praat perfect nederlands en ga zo maar door. Zijn roots liggen wel in Kosovo/albanië. Zijn ouders zijn voor mij dan weer geen belgen.

4 november 2013 om 22:29

Januzaj heeft nog niet gekozen, ik denk dat het ook nog wel even kan duren vooraleer hij een beslissing zal maken.

En terecht, wat een malloot. Hij trapt zelfs eerst nog een keer mis en vervolgens kijkt hij even goed om zeker te weten dat hij hem vol raakt. Hopelijk minstens 5 wedstrijden.

Lijkt niet eens op voetbal. WTF alsof je naar vechtpartij zit te kijken

Dit is in mijn ogen een celstraf waard. Zware mishandeling. Deze tackle is toch te absurd voor woorden? Genoeg een paar nachtjes branden.

En terecht sloeg helemaal nergens op

Wat een smerige zak zeg, zeker een schorsing van 3 wedstrijden.

Wat het vonnis van de FA ook luidt, hier moet je als club als je ook maar iets van waardigheid wilt uitstralen, tegen optreden. Fulham moet een statement maken dat het zich met dergelijk wangedrag niet wenst te identificeren. Het zal echter wel bij laffe 'welgemeende excuses' blijven.

Wat mij betreft een wedstrijd of 10! Dit is misschien nog wel erger dan met twee benen gestrekt richting de bal. Dit is gewoon niet eens kijken naar de bal, en gewoon een vieze trap op de enkel en dan met zijn gewicht nog extra druk uitoefenen.

Zoals al gezegd schorsen meteen, een wedstrijd of 10.

Dit is een bewuste en smerige actie dus 15 wedstrijden als je voor bijten al 8 wedstrijden krijgt, dit is gewoon smerig

Kon haast niet anders natuurlijk. Al weet je met de FA nooit. Voor hetzelfde geld beweert de scheids dat hij het gezien en beoordeeld had of zo...

Ik vraag me trouwens af waarom iedereen elke disciplinaire zaak in Engeland met Suarez moet vergelijken. Riether gaat nooit meer dan een wedstrijd of 5 krijgen of zo, dat weet je toch? Ik verwacht er zelfs maar drie. Wat Suarez kreeg was ook door een gigantische optelsom natuurlijk van bizar gedrag dat helemaal niet op een voetbalveld hoort. Een recidivist moet altijd zwaarder gestraft worden.

5 november 2013 om 01:37

Het is maar goed dat ze bij motd die overtreding een paar keer herhaalden anders zou de fa er niks mee doen. Sneu dat ze de elleboog van soldado wegmoffelden maar ja... zijn we gewend.

5 november 2013 om 03:00

Ja Soldado speelt bij Spurs he. En bij FA hebben ze iets tegen Arsenal.

5 november 2013 om 10:38

De FA weet ik niet maar MOTD is wel bevoordeeld of ontken je dat?

Ze zijn er ook als de kippen bij om een nadelige beslissing voor Arsenal goed te praten of om een voordelige beslissing te benadrukken... maar dat atkinson volgens de regels die vrije trap van suarez terug floot daar had die boer van een shearer geen seconde voor over.

5 november 2013 om 19:57

Hehe, het begint inderdaad op te vallen dat het belangrijkste criterium voor een fase om behandeld te worden door de FA, de mediabelangstelling is.

Uiteraard niet goed te spreken, laat ik dat voorop stellen. Het is echter ook zo, dat spelers die op deze manier tijd rekken enige agressiviteit wel over zichzelf heen roepen. Deze actie was zeker volkomen over de scheef, maar als je je zo kinderachtig gedraagt (en dat doen veel spelers) om een beetje tijd te rekken mag je wat mij betreft ook hard (doch fair) aangepakt worden. Vind sowieso dat scheidsen dit soort belachelijke acties die uitsluitend gericht zijn op tijdrekken per direct moeten af fluiten (noem eht gewoon obstructie!).

4 november 2013 om 20:42

Kinderachtig? Niet tijdrekken kan er aan het eind van het jaar voor zorgen dat je in plaats van 1ste 2de staat, je tegenstander zou maar net in de laatste minuut scoren.....

4 november 2013 om 20:52

Nee, sorry, een hoekschop of ingooi nemen en dan met de bal naar een cornervlag lopen om daar de bal met je lijf te beschermen terwijl je geen enkele intentie hebt er nog iets anders mee te doen dan het over de lijn te laten trappen om vervolgens dat spelletje weer te herhalen, als duurbetaalde prof voor fans met hun duurbetaalde kaartjes. Daar is verder helemaal geen enkele vaardigheid voor nodig. Het is absoluut anti-spel en als de tegenstander vervolgens bij het terugveroveren van de bal de anti-speler fors mee neemt, dan hoor je mij nietklagen, maar eigenlijk hoort een scheids direct te fluiten voor onsportief gedrag. het is éénv an die dingen waarvan nu velen zeggen: ja maar het hoort erbij, dat is professioneel, dat is de wil om te winnen, net als schwalbes, overdreven lang blijven liggen bij een overtreding, om kaarten vragen e.d. Nee, het hoort er niet bij, het is verschrikkelijk kinderachtig, irritant en doodt het echte spel beetje bij beetje.

4 november 2013 om 22:25

Dus je bent dan ook tegen het nodeloos rondtikken van de bal op het eind van een wedstrijd, om de tijd te doden?

5 november 2013 om 11:26

Ik mag toch hopen dat je het verschil ziet tussen het overspelen van de bal op zo'n manier dat de tegenpartij er niet aan te pas komt en het afschermen van een bal bij de cornervlag zonder enige intentie die bal ooit te spelen. Het is zo vreselijk makkelijk om dit gewoon obstructie te noemen... Ik begrijp niet waar dit niet gebeurd.

5 november 2013 om 18:42

Dan is iedere speler die een bal afschermt obstructie.
Dit is gewoon slim spelen binnen de regels, ik snap niet waarom je er schwalbes en overdreven lang blijven liggen bij moet halen.

Mooi is het niet maar dit gebeurt in elke sport. In veel sporten bestaat zoiets als running down the clock en zolang het binnen de regels past zie ik er echt geen probleem in.

5 november 2013 om 19:53

In deze disussie zie ik weinig verschil eerlijk gezegd. Het criterium voor jou is blijkbaar dat men opzettelijk tijd verspilt (binnen de regels) zonder als doel te hebben er iets mee te bereiken. Dat is met het zinloos rondtikken natuurlijk net zo het geval.

5 november 2013 om 20:59

Dan verschillen we overduidelijk van mening, want ik zie wel degelijk een verschil in het moedwillig niet spelen van een bal met het moedwillig wel rondspelen van een bal. In het tweede geval vergt het voetballend vermogen om de bal zo rond te spelen dat ene tegenstander daar niets mee kan, terwijl je in het eerste geval de tegenstander juist heel dicht bij laat komen en door het niet spelen hem het spelen ook te verhinderen. Volgens mij is dat obstructie. Ik vind het sowieso absoluut onbegrijpelijk dat volwassen mannen zich verlagen tot zo'n niveau. Dan gaan ze met de bal naar de cornervlag en gaan ze een beetje debiel over een bal hangen. Absoluut anti-spel.

Volkomen terecht natuurlijk. Iemand zo doelbewust letsel proberen te bezorgen dient flink bestraft te worden. Een belachelijke actie.

Was een domme actie van zo'n ervaren speler. Probeerde gewoon Januzaj de wedstrijd uit te schoppen zoals die MVV verdediger laatst deed bij Fortuna troef N'koyi

5 november 2013 om 18:09

Jip dat was ook donker rood maar het was een spits die dat deed Braken

Dit was zo lame. Januzaj is een klasse apart, hij dribbelde constant z'n man en kwam Riether zo vaak tegen. Kennelijk kon hij het niet verkroppen. Wat een loser.

6 november 2013 om 19:10

Wat Riether doet is natuurlijk niet goed te praten maar Januzaj vraagt hier natuurlijk wel een beetje om door zo hinderlijk het balletje bij de cornervlag vast te houden. Als je mensen gaat frustreren moet je er rekening mee houden dat mensen hier op reageren, al doet Riether dat hier natuurlijk op een totaal verkeerde manier.

Ja deze jongen moet toch blij zijn dat Roy Keane niet meer speelt, anders had hij de uitwedstrijd op OT niet overleeft haha!

5 november 2013 om 06:58

Haha, als Jaap Stam en Roy Keane er nog waren , niemand zou ook maar 1 harde tackle durfen in te zetten.

5 november 2013 om 12:27

grappig klootzak

5 november 2013 om 14:55

Nou nou..... Niet zo huilie huilie doen.

5 november 2013 om 16:05

Tragisch mannetje ben jij.

ik vind dat hij levenslang de gevangenis in moet

5 november 2013 om 16:55

Ik ook! Op water en brood leven zal die!

De actie wil ik niet goed praten, wat die is ontzettend dom en schandalig, maar het is ook wel verschrikkelijk irritant als je gaat tijdrekken bij de cornervlag.. Zeker als Manchester United zijnde moet je toch in staat zijn om een wedstrijd op een normale manier uit te kunnen spelen tegen een team als, met alle respect, Fulham?

Wat een eikel. Dit haat ik ontzettend aan voetbal. Als je eenmaal beter bent dan al de rest en iedereen continu voorbij dribbelt en daar mee belachelijk maakt is het gevolg meestal dat de verdedigers hun gewoon hun slagersmes boven halen.

Typisch zo'n actie van een gefrustreerde mof.
5 wedstrijden schorsing lijkt me passend en geboden.

Voor hetzelfde geldt raakt Adnan hier ernstig geblesseerd. Moyes : ''he could have killed him

Goed ook dat hij beseft dat het een belachelijke actie was.

3 maar? Hadden wat mij betreft er 3 meer mogen zijn. Wat een misselijke acties wat zomaar voor Januzaj einde seizoen had kunnen betekenen.

terecht, wat een kort lontje heeft hij, eigenlijk zijn 3 wedstrijden nog te weinig

Pff ik vind 3 toch echt te weinig! Als je voor bijten 8 krijg? Dit is veel gevaarlijker en pijnlijker.

6 november 2013 om 18:56

echter blijft bijten "absurder"

6 november 2013 om 19:46

Dan onderschat je een goede beet toch wel hoor! Het is niet alleen grof, gevaarlijk, pijnlijk maar je kan er ook bacteriën mee verspreiden die het vlees kunnen infecteren. Ik heb liever een schop tegen mijn kont dan een beet met het risico dat je weken met een pijnlijke en ontstoken wond moet rondlopen. Worst case scenario natuurlijk, maar al vaker gebeurd, kan zelfs voorbeelden noemen.

Haha ja dat weet ik ook, maar je kan mij niet wijs maken dat je met bijten een been breekt.

Uhmm.. kreeg Huth ( verdediger van Stoke ) ook een schorsing toen hij met 1 been op Suárez zijn borst stond/trapte ?

6 november 2013 om 19:31

Hoe triest ben je?

6 november 2013 om 19:34

Hoezo triest? Vroeg het me gewoon af

Lichte schorsing gezien de aard van de overtreding. Mag Riether zijn handjes mee dichtknijpen!

3 wedstrijden voor dit? Die mongolen die dit beslissen zijn toch niet meer serieus te nemen? Dit was minstens even erg als die beet van suarez..

Ik heb er geen beelden van gezien, maar Januzaj moet toch ook niet vies bij de cornervlag tijdrekken? Dat is vragen om problemen, vernederend en ook erg onsportief

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren