Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: ‘Sporting staakt gesprekken door extreme salariseis Van Wolfswinkel’

Laatste update:
/

Ricky van Wolfswinkel speelt vanaf komend seizoen mogelijk weer in het tenue van Sporting Portugal. Britse media schrijven vrijdag dat de aanvaller van Norwich City deze zomer mogelijk op huurbasis terugkeert naar Lissabon. Van Wolfswinkel heeft, naar verluidt, geen toekomst bij de naar de Premier League teruggekeerde Canaries.

Sporting Portugal wil graag weer over Van Wolfswinkel beschikken en zou de belangstelling inmiddels kenbaar hebben gemaakt bij de directie van Norwich City. De 26-jarige Nederlander maakte in de zomer van 2013 de overstap van Portugal naar Engeland. In het tenue van Sporting kwam hij tot liefst 45 doelpunten in 88 duels, maar in Engeland stelde hij hevig teleur. Hij scoorde alleen in zijn officiële debuut; daarna volgden 26 doelpuntloze optredens.

/

Van Wolfswinkel was afgelopen seizoen op huurbasis actief voor Saint-Étienne. Daar kwam hij tot 35 wedstrijden en 9 doelpunten. Het is de bedoeling dat de ex-speler van Vitesse en FC Utrecht zich volgende week bij Norwich City meldt. De promovendus zit naar verluidt niet op de terugkeer van RVW te wachten en willen hem liever kwijt om andere spelers aan te kunnen trekken en niet al na een seizoen te degraderen.

Van Wolfswinkel staat vrijdag bovendien op de voorpagina van A Bola. Volgens de Portugese sportkrant kan de aanvaller ook definitief terugkeren naar Lissabon. Norwich zou een vraagprijs van vijf miljoen euro hanteren. Het is met name trainer Jorge Jesus die voorstander is van diens komst.

Update 6 juli 14.44 uur - Sporting en Norwich lijken akkoord over Van Wolfswinkel
Britse media schreven vrijdag dat Ricky van Wolfswinkel terug zou keren bij Sporting Portugal, twee jaar nadat hij de club uit Lissabon verruilde voor Norwich City. Nu geeft Voetbal International aan dat er een akkoord op tafel ligt tussen de clubs en dat Sporting circa vijf miljoen euro betaalt aan Norwich voor de terugkeer van de Nederlandse aanvaller. Norwich krijgt zo de helft van de eigen transfersom terug. Van Wolfswinkel speelde van 2011 tot 2013 in de Portugese competitie en deed het er uitstekend: in beide seizoenen maakte de aanvaller veertien goals.

Update 8 juli 15.50 uur - ‘Sporting staakt gesprekken door extreme salariseis Van Wolfswinkel’
Ricky van Wolfswinkel leek op de weg terug naar Sporting Portugal, de club die hij tussen 2011 en 2013 ook al vertegenwoordigde. Volgens Diário de Notícias zijn de onderhandelingen echter stilgelegd. Van Wolfswinkel vraagt volgens het dagblad een jaarsalaris van twee miljoen euro en dat is de club te gortig. Sporting heeft de gesprekken afgebroken, maar is bereid weer in gesprek te treden. Dan zal Van Wolfswinkel, contractspeler van Norwich City en vorig seizoen op huurbasis actief bij Saint-Étienne, zijn eisen wel moeten verlagen.

Ricky van Wolfswinkel had nooit naar Norwich City moeten gaan

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap sporting wel, wolfswinkel is beter geworden en met wat geluk maakt hij er zeker 15 in seizoen. Want talent heeft hij

6 juli 2015 om 17:33

hoezo beter geworden? zijn beste jaar was bij Utrecht in zijn 2e jaar ondanks veel penalties, daarna zijn periode bij Sporting ook met name dankzij veel penalties.

verder maakt ie niet veel veldgoals en nooit meer dan 9 in de competitie, hij is juist bij Norwich en St Etienne zwakker dan in zijn periode bij Utrecht en Sporting, en met hem erbij bij Sporting kwam Sporting niet eens in de top 3

Denk dat het voor van Wolfswinkel een goeie keus zou zijn als hij een stap terug deed naar de Eredivisie. Daar scoren en zelfvertrouwen tanken. 2 jaar lekker ballen en daarna nog een stap maken voor geld of sportief gezien. Misschien wat voor Heerenveen als vervanger voor Uth of voor Vitesse.

3 juli 2015 om 08:59

Haha, ik denk dat de meeste NL clubs steil achteroverslaan als ze horen wat dhr van Wolfswinkel zou moeten verdienen.

3 juli 2015 om 09:05

Voetballer kan altijd nog zelf beslissen hè. Maar om zijn carrière een positieve boost te geven is dit het meest logische. En vind hem wel het type dat gewoon lekker wil voetballen en wil scoren. Want zowel Frankrijk en Engeland waren beide niet best.

3 juli 2015 om 09:09

Portugal is toch ook een niveau lager? Deze stap past wel in jouw verhaal.

3 juli 2015 om 09:20

Als het op geld aan komt zijn er maar bar en bar weinig die afstand doen van een miljoenensalaris om voor twee ton te komen spelen in pak em beet Heerenveen. Die voetballers bestaan er amper.

3 juli 2015 om 13:20

Gelijk dat ze hebben. Cashen zolang je kunt als voetballer

6 juli 2015 om 17:50

hij kwam al voor Vitesse en Utrecht te kort omdat ie nooit meer dan 9 veldgoals maakte en amper assists, en in het buitenland is het hem dat ook nooit gelukt, dus welke Ned club zou hem willen dan?

8 juli 2015 om 19:19

en gelijk hebben ze, ze zijn werknemers die voetballen voor geld, ik zou ook niet de helft van mijn salaris inleveren, jij? als je naar een andere baas gaat?

9 juli 2015 om 09:46

Ik stel nergens dat ik het stom vind. Ik snap dat heel erg goed en zou hetzelfde doen.

Dit zou een perfecte oplossing zijn. Helaas wist hij bij Saint-Etienne ook niet te overtuigen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat hij weer prima gaat spelen bij Sporting Portugal.

3 juli 2015 om 09:03

Enig idee wie er in de spits zal staan volgend seizoen?

3 juli 2015 om 10:08

Ze wilden Guirassy van Laval binnenhalen, maar die is naar Lille vertrokken. Het lijkt erop dat ze nu Zoua van HSV willen halen, maar dat lijkt me niet zo'n goede keus, aangezien hij helemaal niet veel heeft gescoord in zijn verhuurperiode bij Erciyesspor.
Ik zou voor Roux van Lille of voor Defrel van Cesena gaan. Die twee waren ook even in beeld, maar lijken te duur te zijn.

3 juli 2015 om 13:09

En waarschijnlijk blijft Erding gewoon bij Saint-Etienne.

8 juli 2015 om 19:20

hoezo weer prima? beste jaar 9 veldgoals, en amper assists, mocht niet voor niets weg daar en toen hij er speelde was Sporting een ramp in de competitie, toen Wolfswinkel weg was en er een scorende spits kwam was Sporting direct weer terug in de top 3 van de Portugese competitie

9 juli 2015 om 11:04

Beste jaar 16 veldgoals als je de Europa League en de beker meeneemt in het seizoen 2011/2012. In totaal scoorde hij in dat seizoen 25 goals in alle competities. Daarvan waren er 9 penalty's. Nog steeds niet geweldig, maar wel prima. In ieder geval beter dan wat hij bij Saint-Etienne heeft laten zien.

Zou hij voor Ajax geen optie zijn als ervaren centrumspits ?

Hij kan gehuurd worden en daar houdt Overmars wel van...

3 juli 2015 om 09:16

Eigenlijk helemaal geen slecht idee. Volgend jaar komt zivkovic weer terug dus moet je geen spits lang vastleggen.
Alleen hij is helemaal niet balvast...dus dan zou ik een andere huurbare spits zoeken.

3 juli 2015 om 09:46

Van Wolfswinkel komt alleen om dan ook alles te spelen, en ik vraag me af of hij daar goed genoeg voor is, en is hij beter dan Milik?
Je gaat je eigen speler toch niet op de bank zetten voor Van Wolfswinkel

Blijft een middelmatige voetballer waarvan het al een wonder is dat hij in het buitenland terecht kon. Hij is echt beperkt en het niveau van Utrecht was prima voor hem. Koppen kan hij wel maar verder een matige techniek en weinig fysiek. En geloof me als ik zeg dat ik dit al riep voordat hij naar Norwich ging.

Sporting gaat vlammen volgend jaar. Hebben echt zoveel talent tot hun beschikking, investeerders die veel geld in de club willen steken en met Jesus toch een goed trainer. Zie ze wel voor een verrassing zorgen in Portugal

Prima spits. 9 goals vorig seizoen bij saint Etienne is helemaal nietvslecht. Die competitie is zo stug met al die verdedigers daar in Frankrijk. Ik denk dat hij helaas geen top meer wordt.

8 juli 2015 om 16:10

Waarvan 5 goals in de competitie in 28 wedstrijden. De andere 4 goals zijn gemaakt tegen ploegen uit de Ligue 2 of lager in de beker.

Hij had zeker achteraf gezien niet naar Norwich moeten gaan. Maar als je alles vooraf wist maakte mensen niet gauw fouten. Maar bij Sporting heeft het wel altijd goed gedaan. Hopelijk krijgt hij zijn vorm en niveau weer terug. En wordt weer opgeroepen bij Oranje. Want Huntelaar en Van Persie hebben niet het eeuwige voetballeven. Straks zal sowieso Dost het over moeten nemen en als Ricky daar bij kan komen zou dat geweldig zijn voor hem.

3 juli 2015 om 11:56

Zei jij Dost en van Wolfswinkel, Van Persie en Huntelaar vervangen? Ik hoop dat we betere spitsen krijgen als die twee, anders stelt het niks meer voor...

3 juli 2015 om 13:03

Ik hoop dat er opeens een groot talent is die uit het niets komt, anders ziet onze aanval erg somber uit in de toekomst...

4 juli 2015 om 09:57

@ Forzarodaole, Nou ik heb al eerder gezegd dat als Huntelaar en Van Persie er mee kappen dat we bij Oranje in zwaar noodweer zitten. Want we hebben geen rits met mogelijke opvolgers. En precies van Hangover96 zegt dan komt men uit bij Castaignos, Locadia, Te Vrede, Luuk De Jong en misschien Kramer en Van Duinen. En daar wordt je ook niet vrolijk van. Dan is het toch logisch dat je dan voor in ieder geval Dost kunt zien als mogelijke opvolger. Van Wolfswinkel en Luuk De Jong schelen qua niveau niet veel denk ik. Je zou ook nog kunnen denken aan Siem De Jong in de punt van de aanval. Hij heeft bij Ajax ook vaak in aanval gestaan. Maar omdat we geen geschikte spitsen hadden toen moet je improviseren. Huntelaar en Suárez waren al verkocht toen. Maar ik hoop ook dat weer spitsen gaan produceren die de wereldtop aankunnen. Maar ik heb ze nog niet gezien. Dan zullen we op de Duitse manier moeten doen en dan een systeem creëren waar een valse spits staat.
Bij de Duitsers staat ook bijvoorbeeld Götze of Müller op die spitspositie. En dat zijn ook geen spitsen. Dus ik hoop voor Ricky van Wolfswinkel dat hij een enorme impuls krijgt in Lissabon en dat hij opgeroepen kan worden voor Oranje.

6 juli 2015 om 15:25

Niet helemaal mee eens, Locadia is denk ik het mest onderschatte talent dat op de Nederlandse velden rondloopt, ongeveer 15 doelpunten maken op je 20e is niet slecht, daarnaast is Locadia een spits die op elke mogelijke manier doelpunten kan maken. Hij kan koppen, staat vaak goed om een balletje in te lopen, kan van buiten de 16 scoren, heeft een redelijke dribbel. Wordt in zijn top net zo goed als Huntelaar en van Persie in hun top? Nee, maar juist omdat het zo'n multifunctionele spits is, gaat hij belangrijk worden voor nederland. Daarnast heb je noch Zivkovic. Ik heb die jongen minder gevolgd dan Locadia, maar hij lijkt toch wel enigszins talent te hebben, het zou me niets verbazen als er een van Persie-Huntelaar strijd tussen die twee komt.

8 juli 2015 om 22:38

Ja dan blijven er inderdaad erg weinig opties over. Er zijn ook erg weinig wingers die in de spits kunnen zoals locadia die eerder aangegeven is. El ghazi geen mogelijkheid? Voorderest is het maar middelmaat. Of zivkovic moet zich ineens als een gek ontwikkelen en zijn instelling veranderen.

Opmerkelijk, omdat zijn verblijf bij Sporting geen succes was. Maar misschien dat het onder een andere trainer wel lukt.

3 juli 2015 om 13:43

Geen succes? Heeft een moyenne van boven de 0.5, al zij het wel inclusief penalty's.
Zoals in de tekst staat, 45 goals in 88 duels. Niks mis mee. .

3 juli 2015 om 13:45

Nou, hij was anders niet zo geliefd bij de fans en trainer.

3 juli 2015 om 14:15

Dat doet niks af aan zijn prestaties op het veld. Dat bepaald of je een flop bent of niet.

6 juli 2015 om 18:16

als daar een heel groot deel penalties van is is er juist van alles mis mee

een penalty kan een andere speler ook maken, daar haar je een spits niet voor in huis

met sporting was het drama in de competitie, toen v Wolfswinkel weg was en er een scorende spits werd gehaald speelde Sporting direct weer top 3 in Portugal

Lijkt me een prima spits voor Feyenoord en zou voor hem ook geen rare stap zijn vertrouwen tanken in de eredivisie

Ik vond het sowieso heel raar dat hij Norwich ging waar ze alleen lange ballen spelen en totaal geen tactiek hebben. Lekker bij Sporting attractief voetbal spelen onder de geweldige coach Jesus en samen met een landgenoot Zakaria. Ik ben benieuwd!

Wat een kortzichtige stemmers weer. Van Wolfswinkel was 24, had zich twee jaar bewexen in Portugal en daarvoor bij Utrecht. De stap naar de Premier League was een logische en in sportief opzicht niet direct een succes, maar ik denk dat hij mentaal en fysiek wel stappen heeft gezet daar, completer is geworden. Meen ook dat het in die periode was dat hij zich bij Oranje mocht meldden.
Kan me niet echt herinneren dat hij in Nederland een dip heeft gehad, bleef zich ook bij Sporting stormachtig ontwikkelen en kwam in Engeland voor het eerst zichzelf tegen, zoals dat vrijwel elke voetballer gebeurd, maar meestal wat eerder. Zoals gezegd komt hij denk ik als completere spits weer terug bij Sporting en met een beetje vertrouwen van Jorge Jesus zie ik hem dan ook zeker weer in beeld komen bij Oranje.

Dan moet hij wel echt iets gaan brengen als hij Slimani uit de basis wilt spelen... tenzij hij weggaat bij Sporting natuurlijk. Er is de nodige interesse. In dat geval vind ik het een goede zaak dat van Wolfswinkel wordt gehaald als vervanger. Met de nodige speeltijd kan Ricky echt wel op niveau komen.

Bij Sporting deed hij het goed dus ik begrijp het wel dat hij daar terug naartoe wilt.

Matige spits komt te kort voor de top zelf bij norwich willen ze van hem af.van wolfswinkel is goed voor sporting omdat sporting tog geen topclub meer is kan die makkelijk mee.conclusie is zal nooit een topper worden of voor nederlandse elftal spelen komt duidelijk te kort voor dat niveau

Bwa goed ook weer niet. Het waren vooral strafschoppen die hij erin schoot. Maar veel veldgoals maakte hij niet. En dat in de Portugese competitie waar het niveau toch niet zo heel hoog is. Het feit dat Sporting zelfs blij was toen ze hem hadden verkocht aan Norwich zegt ook al genoeg.

Klinkt alsof Ricky helemaal geen zin heeft om bij Sporting terug te keren. Flinke eisen stellen in de hoop dat ze worden afgewezen.

En zoals sommigen hier al hebben voorspelt zijn de eisen van Van Wolfswinkel inderdaad niet mis. Dan vraag ik me toch af op basis van welke prestaties hij deze eisen baseert? Bij Norwich en St. Etienne heeft hij volgens mij niet zo goed gespeeld om een salaris van 2 miljoen te eisen? Ik zou toch wat terughoudender zijn als ik hem was.

8 juli 2015 om 16:36

Waarschijnlijk op basis van zijn huidige contract, hij verdiend vast niet slecht op het moment.

8 juli 2015 om 17:09

Ja dat zal het waarschijnlijk zijn. Maar gezien het feit dat hij er amper een bal inschoot in de Premier League lijkt het me niet reëel om een Premier League-salaris te eisen, maar we zullen zien wat hij eruit kan slepen. Hoop alleen voor hem dat hij zijn hand niet overspeeld, want ik denk dat Sporting voor hem een mooie kans is om zichzelf weer te bewijzen.

Ongelooflijk dat we al zo ver zijn dat een speler als Ricky van Wolfswinkel al een salaris van twee miljoen euro vraagt.

2 miljoen bij zijn record van 9 veldgoals per seizoen (beste seizoen bij Utrecht en Sporting) andere seizoenen minder veldgoals in de competitie betekent dat gemiddeld 2,2 ton per velddoelpunt kost als hij zijn 2 recordjaren weet te evenaren, anders kosten zijn goals al snel 3 ton of meer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren