Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Rafinha emotioneel bij afscheid: ‘Die acht jaren waren prachtig’

Laatste update:

Rafinha gaat Bayern München aan het einde van het seizoen inruilen voor Flamengo, zo weet UOL Esporte te melden. De Braziliaanse vleugelverdediger is in Zuid-Duitsland in het bezit van een aflopende verbintenis en kan zodoende transfervrij verkassen. Rafinha gaat in Rio de Janeiro een tweejarig contract ondertekenen.

De 33-jarige verdediger zal per 1 juli terugkeren naar Brazilië en is voor Flamengo de eerste zomerse versterking. Het seizoen in Brazilië loopt over het kalenderjaar, waardoor Rafinha midden in de competitie zal arriveren bij zijn nieuwe club. Flamengo versterkte zich voorafgaand aan de start van de Braziliaanse Série A, die eind april wordt afgetrapt, tot dusver al met onder meer Gabriel ‘Gabigol’ Barbosa, Rodrigo Caio, Arrascaeta en Bruno Henrique.

Rafinha speelde sinds 2005 in Europa, nadat Schalke 04 hem overnam van Coritiba FC. Na vijf jaar in Gelsenkirchen te hebben gespeeld, vertrok de vleugelverdediger naar Genoa. De viervoudig international van Brazilië hield het slechts één jaar in Italië vol, waarna hij in 2011 bij Bayern München terechtkwam. Totaal speelde hij 261 wedstrijden voor der Rekordmeister, waarvan 21 dit seizoen.

Update 14 mei 13.57 uur – Rafinha emotioneel bij afscheid: 'Die acht jaren waren prachtig'
Rafinha gaat Bayern München verlaten. De 33-jarige vleugelverdediger meldt dinsdag op een persconferentie dat hij heeft genoten van zijn acht jaar bij de Duitse topclub. “Die acht jaren waren prachtig”, aldus een emotionele Rafinha. "Ik heb veel mooie momenten meegemaakt bij Bayern. De treble in 2013 was iets bijzonders. Maar uiteindelijk komt aan alles een einde", aldus de routinier. Het is nog onbekend waar de Braziliaan zijn loopbaan gaat vervolgen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch jammer. Ondanks dat Rafinha geen echte wereldvoetballer is, was die wel altijd nuttig en was hij echt de dertiende man van het team. Een speler die het echt voor zn plezier deed en alles gaf op het veld, maar ook daarnaast een aanwinst was voor het team.

23 maart 2019 om 11:26

Rafinha speelde idd altijd met geheel zijn ziel, hart en kracht. Maar dit is de beste beslissing dat Bayern heeft gemaakt. Rafinha was de laatste 2 jaar gewoon te slecht voor woorden. Die goal van Benzema..pfff..laten het daar niet over hebben. Nu een speler halen als stand-in voor Kimmich. Ik denk dat we met Karsdorp wel een goeie stand-in halen. Hij is nog jong, heeft veel talent en hij kan nog veel leren bij Bayern.

23 maart 2019 om 11:35

Mee eens. Ben benieuwd wie dan 'zijn rol in de kleedkamer' zal overnemen. Voor de rechtsback positie is Pavard al gehaald natuurlijk, maar over hem ben ik nog niet helemaal enthousiast omdat het meer een gelegenheidsback is.
Tja.. Zijn niveau was niet altijd om over naar huis te schrijven inderdaad, zeker die goal vorig jaar niet in de CL zoals je zegt.

23 maart 2019 om 12:27

Ik denk dat we ons niet druk hoeven te maken, voor ervaren spelers die het team vertrouwen kennen inboezemen. Met spelers als Neuer, Boa en Hummels hebben wel leiders in huis. Verder vind ik Pavard idd niet echt een back. Bayern wil graag voetballen en Pavard brengt aanvallend niet heel veel. Met Pavard, Sule, Boa, Hummels en wss Lucas Hernandez zitten we wel snor.

23 maart 2019 om 13:45

Ervaring hebben we zeker, maar bedoelde meer die Braziliaanse vibe die Rafinha bracht, net zoals Dante destijds. Müller doet het ook wel, maar niet zoals Rafinha dat kon. Ikzelf ben nog niet helemaal warm van de verdediging. Süle is wel echt geweldig, vind ik de beste verdediger die we hebben. Hummels is niet meer zo heel consistent, maar nog altijd een goede kracht. Boa mag daarentegen wel vertrekken, die ken alleen ballen naar voren rammen en verdedigend is die ook niet geheel betrouwbaar meer. Ben benieuwd naar wat er omtrent Lucas gaat gebeuren, zag zijn komst eerst niet zo zitten, maar denk dat het geen overbodige luxe zal zijn.

Dit is waarvoor Bayern München staat. De meest verdienstelijke spelers zo lang mogelijk aan boord houden en dan gratis afstaan aan andere clubs.

14 mei 2019 om 14:06

Hij is 33 en had een aflopend contract. Wat zou jij voorstellen?

Was in die acht jaar een goede 12e man in de selectie. Nu nog lekker in je thuisland voetballen. Het ga je goed!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren