Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Problemen uit de wereld: Breukers alsnog gewoon naar FC Twente

Laatste update:

Tim Breukers is per ongeluk verzeild geraakt in dezelfde situatie als Zakaria Labyad. De verdediger van Heracles Almelo, of zijn zaakwaarnemer, had voor 15 mei per aangetekende brief de arbeidsovereenkomst met zijn huidige club moeten opzeggen. Dat is Breukers, die reeds gepresenteerd is als aanwinst bij FC Twente, echter vergeten te doen.

/

Een wettelijke regeling schrijft voor dat een werknemer die minimaal twee keer een contract heeft getekend zijn arbeidsovereenkomst voor een bepaalde datum moet opzeggen. De 24-jarige Breukers had dit voor 15 mei moeten doen, maar dit is niet gebeurd, weet het Algemeen Dagblad. Breukers zou alleen verzuimd hebben de brief daadwerkelijk aan te tekenen, hetgeen wel noodzakelijk was.

Wettelijk staat Breukers nu gewoon nog een jaar onder contract bij Heracles, hoewel FC Twente hem al transfervrij heeft vastgelegd. Beide partijen hebben volgens de ochtendkrant al contact gehad over de ontstane situatie, zonder tot een oplossing te komen.

Update 24 mei 17:58 uur - Problemen uit de wereld: Breukers kan alsnog gewoon naar FC Twente
Tim Breukers kan zich op 16 juni gewoon melden bij FC Twente. Even leek de transfer door een misverstand spaak te lopen, maar donderdag kwamen de speler, zijn zaakwaarnemer en Heracles samen om alsnog tot een akkoord te komen. “Uiteindelijk is het mijn fout geweest”, zegt belangenbehartiger Rene Wagelaar in TC/Tubantia. “Ik ben voor hem verantwoordelijk en had de kleine lettertjes beter moeten lezen. Ik heb in het onderhoud mijn excuses aan Heracles gemaakt. Gelukkig voor Tim heeft Heracles deze aanvaard.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan betaal je zo'n koekenbakker (lees zakenwaarnemer) een godsvermogen en dan doe hij nog geen eens zijn werk. lekkere meerwaarde heb je dan!

Ik hoop dat Twente en Heracles er uit komen.

24 mei 2012 om 15:19

je hebt helemaal gelijk!!
Breukers zal dan ook gewoon zijn zaakwaarnemer aansprakelijk moeten stellen mocht het tot een boete komen omtrent deze!!

Verder lijkt het me niet verstandig, gezien de clubs beide reeds op de hoogte waren van de overgang en er mee instemden, moeilijk te gaan doen gezien de onderkant van de clubs.
Daarmee doel ik op de Jeugdopleiding die ze samen op poten zetten en onderhouden!!
Dan eerder een 1ste keus bij Heracles bij volgend talent dat eventueel doorbreekt en dan nog ligt het an die jeugdspeler wat hij er mee doet!!
Of een speler op "huurbasis" een seizoen in Almelo mee laten spelen!!

Maar Heracles gaat nu niet dwars doen, dat kan men ook niet maken gezien de samenwerking van de beide Clubs, dat noemen ze een olifant door de porseleinkast laten lopen, en dat komt niet goed lijkt me.
De Clubs zullen er vast zonder enig geld overmaken uitkomen.
Daarvan ben ik overtuigt.

24 mei 2012 om 18:10

Nouja ik vind dat Heracles hier gewoon een poot had om op te staan om een transfersom voor Breukers te vangen! dus ik vind het echt respect uitspreken van Jan Smid en van de club dat ze dat niet gedaan hebben.

Sowieso ben ik altijd wel fan van Heracles' handelswijze. gewoon niet te gek doen en goedkoop spelers/talentjes uit het amateurvoetbal (overtoom), de jeugd(breukers) of jupiler clubs(duarte) halen!

In dat geval zal Twente wel een kleine transfersom moeten betalen, denk niet dat hier erg moeilijk over gedaan gaat worden.

24 mei 2012 om 08:26

Waarom? Twente zal dom zijn zeker, Twente heeft er niets mee te maken, Breukers zal zelf zijn contract moeten afkopen.

24 mei 2012 om 08:29

Voor Heracles is dit natuurlijk een belangrijke speler. En ik denk dat ze hem graag nog een jaar zouden willen houden. Dus Twente zou toch echt wel een redelijke prijs moeten betalen willen ze hem toch overnemen. Ik ga uit van een miljoen als ze hem willen halen. Maar of Twente dan nog interesse heeft...

Is dit trouwens een nieuwe regel? Ik heb hier afgezien van de zaak Labyad nog nooit eerder iets over gehoord.

24 mei 2012 om 08:35

@harmjan1983

Waarom niet? Blijkbaar is Twente geinterresserd in de speler en ik kan me niet voorstellen dat ze die speler zomaar laten gaan omdat hij straks een half miljoen kost.

@chris20179

Volgens mij is het geen nieuwe regel maar kijken ze bij Heracles ook op Voetbalzone en hebben gezien hoe PSV gehandeld heeft ;.
Ik had ook nog nooit van de regel gehoord.

24 mei 2012 om 08:52

@teunteun en @chris20179: Deze regel is te vinden in de CAO Contractspelers Betaald Voetbal Nederland 2010-2014 in artikel 6 lid 8.

24 mei 2012 om 09:01

Lijkt me geen nieuwe regel te zijn. Is immers een wettelijke regeling die dus zeker bekend had moeten zijn bij zijn zaakwaarnemer.

Ik vermoed dat het in het verleden wel eens vaker mis is gegaan, maar toen is dat of niet naar buiten gekomen, of er werd niet te zwaar aan getild.

Regel is voor de normale supporter eigenlijk pas naar boven gekomen na het akkefietje met Labyad, een situatie waarin vanuit PSV alles (terecht) wordt gedaan om nog een vergoeding voor hem te verkrijgen.

24 mei 2012 om 09:25

@datwelja! Cursusje bij de LOI gevolgd?

On: Vind het erg slordig van die zakenwaarnemers zeg, eerst Labyad nu Breukers. Hopen dat beide partijen eruit gaan komen, benieuwd wat de oplossing wordt.

24 mei 2012 om 08:29

Ja, en dat wordt dan weer in mindering gebracht op het salaris van Breukers. Jan Smit maakt zich aardig onmogelijk bij Twente. Er is opgezegd, maar het is niet schriftelijk gebeurd. Wat een onzin, zeg. Heracles probeert optimaal van een 'kleine letter in het contract' extra geld binnen te halen. Ik hoop, dat Munsterman niet meewerkt aan dit soort schandelijke praktijken. Wat een scharrelaar, zeg die voorzitter van Heracles.
Overigens is de zaak Labyad een heel andere. Labyad heeft destijds een contract getekend, dat volgens de wet maar 2 jaar had mogen duren gezien het tijdstip, waarop het contract is gesloten. Een optiejaar was op dat moment ''illegaal''.

24 mei 2012 om 08:40

@wielaart

Dit heeft niks met Jan Smit te maken, deze staat in ze recht en Munsterman kennende zou hij hetzelfde doen. De zaakwaarnemer heeft dit niet gedaan die moet je aansprakelijk stellen en natuurlijk de speler zelf ook of kunnen ze echt alleen maar voetballen, lijkt mij toch niet.

24 mei 2012 om 08:47

@wielaart
"de verdediger van Heracles Almelo, of zijn zaakwaarnemer, had voor 15 mei per aangetekende brief de arbeidsovereenkomst met zijn huidige club moeten opzeggen."

Als de wet voorschrijft dat het per brief moet dan kan Jan Smit daar ook niets aan doen. Breukers en zijn zaakwaarnemer zijn zelf zo stom geweest om dit niet op de juiste manier te doen en daar hangen dus (gelukkig) consequenties aan vast. Wellicht dat Twente, rond 1 mei, ook even had kunnen informeren bij Breukers of hij het al gedaan had?

24 mei 2012 om 08:48

@ Wielaart

Het heeft weinig met Jan Smit te maken, daarbij moet Heracles ook gewoon boven water blijven en dat kan net zo goed door gebruik te maken van de wetgeving en er nog wat geld aan te verdienen.
Daarbij staat het waarschijnlijk niet eens in de kleine lettertjes van het contract, maar is het gewoon wetgeving.
Dit zijn ook geen schandelijke praktijken, dat slaat helemaal nergens op, het is gewoon vastgelegd en er kan gebruik van worden gemaakt, goedschiks of kwaadschiks. Als Munsterman dit had kunnen doen, en hij wist van deze constructie, durf ik mijn huis erop te zetten dat hij dat ook zou hebben gedaan. Dat is niet schandalig, dat is slim.

24 mei 2012 om 08:53

@wielaart
Het is gewoon een regel in de CAO dat de werknemer (speler) de arbeidsovereenkomst per aangetekend schrijven voor 15 Mei moet opzeggen.

Artikel 6 lid 8

Oftewel een fout van (de zaakwaarnemer van) Breukers en niet van Heracles.

24 mei 2012 om 09:17

Luciago, Redbad, Teunteun en Jogiknows: Het gaat gelukkig tegenwoordig over kleine lettertjes, dan over echte afspraken. Ik zou wel eens willen weten of jullie ook aangetekend hebben opgezegd bij jullie vorige werkgever of dat dit gewoon is gebeurd door het overhandigen van een brief. Ondanks dat het volgens jullie per aangetekende brief zou moeten geschieden.
De wet schrijft dit overigens niet voor, hoor. Het is inderdaad in veel Cao's vermeld. Maar vrijwel niemand houdt zich er aan. Persoonlijk vind ik het geen fatsoenlijke manier van zaken doen om het maximale uit het overtreden van een regeltje te halen. Ik hoop, dat jullie het normaal vinden, dat als je 55km p/u in de bebouwde kom rijden, je ook een maximale bekeuring krijgen.
Dat ieder klein foutje wordt afgestraft, vind ik niet normaal. Het hoort over de geest van de wet te gaan en niet over de kleine lettertjes van de wet. Ik erger me er aan, als ik in de krant lees, dat er weer een misdadiger op vrije voerten komt door een vormfout. Jullie vinden dat vast heel gewoon. Jammer zulke reacties.

24 mei 2012 om 09:58

Ik zal je een voorbeeld geven uit de normale wereld. Ik neem aan dat je lid bent van een sportschool, bij hun is het normaal om in het contract om op te nemen dat wanneer je wilt opzeggen dit een maand voor het einde van de periode moet doen, anders wordt die met dezelfde periode verlengt. Wat er op neer komt dat als je een contract van een jaar hebt en het niet een maand van te voren opzegt, dat je er nog een jaar aan vast zit.
Dit gebeurd blijkbaar ook in de voetballerij, iets anders, maar het komt om hetzelfde neer. Trouwens wel opvallend dat iedereen die tegen je is een duimpje naar beneden heeft gekregen en jezelf een duimpje omhoog, hmzzz.

24 mei 2012 om 10:20

Bender: Je bent blijkbaar niet op de hoogte, dat dit inmiddels wettelijk is verboden. Stilzwijgende verlenging is niet meer toegestaan. Kijk ook maar bij bijv aflopende verzekeringen. Je krijgt keurig vooraf de melding dat je contract is afgelopen en dat als je niet reageert het contract wordt geacht te worden verlengd. Jouw sportschool behoort dit op dezelfde wijze vooraf aan je aan te geven. Overigens is er altijd in dat soort contracten de wettelijke escape, dat indien de tarieven of voorwaarden tijdens de contractduur wijzigen je per direct onder het contract uit kunt.

24 mei 2012 om 10:23

Wielaart

Doe eens even rustig man, je begint al te janken voor je geslagen wordt, ik kan uit dit verhaal nergens opmaken dat dat Jan Smit zich hierdoor onmogelijk zou maken bij Twente, je kan moeilijk Jan Smit hier de schuld van geven. Nergens staat dat Jan Smit hier van wil profiteren en ook al zou hij dat wel doen, dan staat hij naar mijn mening in zijn recht. Het is hierboven ook al een paar keer gezegd maar het dringt blijkbaar niet tot je door, het gaat hier niet om kleine lettertjes maar om een wettelijke regeling of zoals jij het wilt een cao. Hoe het ook zij, het zal nageleefd moeten worden anders kunnen we net zo goed geen regels opstellen. Jij suggereert dat een mondelinge opzegging ook voldoende moet zijn en daar ben ik het mee eens maar ben jij er bij geweest dat Breukers het mondeling heeft opgezegd? Misschien heeft Jan Smit alleen via de media vernomen dat Breukers naar Twente gaat.

Verder heeft Breukers geen regel overtreden maar heeft hij verzuimd om iets te doen. Je vergelijking met een snelheidsbekeuring gaat volkomen mank maar nu je het erover hebt, ik weet niet beter dan dat ik inderdaad de maximale boete krijg met daarbovenop nog eens 6 euro administratiekosten.

Hieronder maak jij Jan Smit uit voor zielepiet maar ik vraag me af waar jij dat op baseert, nergens valt te lezen dat Smit zich ergens op beroept zoals jij beweert, ik kan de naam van de beste man in het artikel zoals het hierboven is beschreven nergens vinden, laat staan dat hij zich beroept op het niet aangetekend versturen. Ik weet niet wat jij allemaal denkt te lezen maar ik lees het in ieder geval niet.

24 mei 2012 om 10:58

Volgens mededeling in de Telegraaf heeft Breukers 2 maanden van tevoren mondeling aangegeven bij Heracles, dat hij niet wilde verlengen bij Heracles en ruim voor 15 mei heeft hij dat schriftelijk gemeld. Het is alleen niet aangetekend verzonden. Daarmee betitel ik Jan Smit (i.c. voorzitter Heracles) van muggenzifterij, vind ik hem een zielepiet en iemand die maximaal wil profiteren van een kleine onvolkomendheid. Lijkt me duidelijk. Heracles beroept zich op het hebben van een contractverlenging van 1 jaar op grond van deze onvolkomenheid. Overigens zal geen rechter / arbitragecommissie Heracles in deze gelijk geven. Daar ben ik zeker van.

24 mei 2012 om 12:32

Goh, sinds wanneer ken jij Munsterman

24 mei 2012 om 13:17

Die mededeling in de Telegraaf kwam 21 minuten na mijn reactie en kon vrijwel niemand weten. Jij mag Jan Smit een zielepiet vinden, dat vind ik van jou met je gemekker. Ik ben het met je eens dat het muggezifterij is maar dat is nu eenmaal de zakenwereld.

24 mei 2012 om 13:37

@wielaart
De situatie is wel identiek. Aangezien de optie niet rechtsgeldig was, liep zijn contract gewoon op 1 juli af. Daarom is PSV nu zo blij dat hij het het opzeggen van zijn contract niet op de officiële manier heeft gedaan.

Wel een grappige situatie.
Bij de situatie PSV - Labyad gaat iedere (psv) fan er vanuit dat PSV in zijn recht staat
Bij de situatie Heracles - Breukers gaat iedere (twente) fan er van uit dat Breukers in zijn recht staat.

Terwijl beide situaties identiek zijn. Beide hebben hun contract wel opgezegd, maar niet volgens de formele voorwaarden.

24 mei 2012 om 18:33

Zo, dat probleem is ook weer uit de wereld en was zoals zo vaak niets anders dan een storm in een glas water. Misschien moet Breukers eens overwegen om over te stappen naar een andere zaakwaarnemer want dit is een enorme blunder.

Lekker dan, waar zijn de zaakwaarnemers als je ze nodig hebt?

Nu is Breukers gewoon een speler van Heracles met een contract bij Twente? Hoe zouden ze dit oplossen? Een afkoopsom lijkt me niet, want de schuld ligt bij Breukers (of zijn managment) en niet bij Twente.

24 mei 2012 om 08:26

Nja je krijgt nu een stukje contractbreuk dat is gepleegd door Breukers, maar uiteindelijk zal het contract bij Twente verscheurd gaan worden, wanneer Heracles de zaak aanvecht...

Twente zal dus degelijk een afkoopsom moeten gaan betalen, anders speelt Breukers volgend seizoen gewoon in bij Heracles...

24 mei 2012 om 08:35

Volgens mij zal geen rechter Twente en Breukers veroordelen. Heracles is tijdig ingelicht over het niet verlengen van het contract. Bij iedere contractopzegging (energie, telecom, enz) is een schriftelijke opzegging voldoende. Aangetekend is slechts van belang voor de afzender om de zekerheid te hebben, dat een brief / de opzegging ook daadwerkelijk aankomt. Maar ik lees nergens, dat Heracles zich beroept op het niet ontvangen van de opzegging, maar op het feit, dat het niet aangetekend is gebeurd. Dat soort zielige maniertjes mag nooit leiden tot winst voor Heracles. Geen dubbeltje. Zielepiet Smit.

24 mei 2012 om 08:42

Ik lees sowieso nergens dat Heracles zich ergens op beroept hoor, ik lees alleen dat het AD heeft uitgevogeld dat het niet is gebeurd. Dat jij daar direct conclusies uittrekt, maakt dat dan van jou meteen zielepiet wielaart?

24 mei 2012 om 08:43

Zullen we eerst maar eens afwachten of de clubs er gewoon uitkomen? Beetje makkelijk he zomaar wat roepen zonder dat je er wat vanaf weet.

Vraag me af wie nu de zielepiet is.........

24 mei 2012 om 09:15

Mooi, dan kunnen ze op zoek naar een betere back!

24 mei 2012 om 11:16

@bombvis

Misschien ben jij hier wel de zielepiet?

"breukers heeft Heracles twee maanden geleden mondeling laten weten zijn aflopende contract niet te willen verlengen en heeft ook ruim voor de gestelde deadline van 15 mei een opzeggingsbrief gestuurd. De enige fout die Breukers heeft gemaakt, is dat die brief niet aangetekend is verstuurd, zoals in de reglementen is bepaald. Omdat daarmee niet aan alle formele voorwaarden is voldaan voor opzegging van het contract, wordt het aflopende contract van Breukers volgens Heracles automatisch met één jaar verlengd."

"volgens Heracles" staat er duidelijk, Heracles beroept zich dus wel degelijk op het feit dat de brief niet aangetekend is verstuurd.

24 mei 2012 om 13:06

Aangetekend is slechts een bewijs van de afzender dat hij/zij een brief heeft geschreven naar de geadresseerde, als je zeker wilt weten dat hij aankomt schrijf je een aangetekende brief met ontvangstbevestiging. In je contract met Telecom, energie, etc, etc staat waarschijnlijk niet dat je dat contract aangetekend moet opzeggen, ikzelf (wijs geworden uit eerdere ervaringen) doe dat overigens altijd en met een zoals eerder aangegeven met een ontvangstbevestiging.

24 mei 2012 om 09:47

dus als speler van Heracles heeft ie nu een bijbaantje bij Twente

Ik hoop dat ze dit als heren oplossen, door bijvoorbeeld een symbolische transfersom van een euro te betalen. Dit word bij failliete bedrijven ook gedaan, dus zie niet in waarom dat hier niet zou kunnen.

24 mei 2012 om 08:27

Omdat Breukers nog wel degelijk een versterking is voor Heracles... Dus wanneer ze één euro krijgen schiet Heracles hier niets mee op... Wanneer Breukers nog een jaar bij Heracles voetbalt, of een hogere transfersom op levert, kan Heracles nog stappen maken in hun ontwikkeling naar de subtop.

24 mei 2012 om 08:30

dat is waar, maar aangezien hij al is gepresenteerd is bij Twente en eigenlijk dus al weg was bij Heracles, vind ik (mijn mening) dat Heracles niet te moeilijk moet doen. Misschien kunnen ze eventueel nog een deal maken over een jeugdspeler die naar Heracles verkast, aangezien ze een gecombineerde opleiding hebben.

24 mei 2012 om 08:45

Wat heb je aan een ongemotiveerde speler die een jaar later alsnog gratis de
deur uitloopt?

24 mei 2012 om 08:31

Een symbolisch bedrag van een 1 euro... Wat denk je zelf? Als iemand nog 1 jaar onder contract staat, zegt een club toch ook niet van: Nou vooruit, voor 1 euro is hij van jullie. Contract is contract. Het lijkt er op dat PSV eens een nieuwe regel heeft gevonden ipv dat ze er eentje vergeten. PSV leert toch van zijn fouten blijkt...

24 mei 2012 om 12:13

Ik hoop ook dat ze er onderling netjes uit komen. Heracles heeft namelijk ook veel baat bij de samenwerking met Twente, ik denk dat Smit deze samenwerking niet snel op het spel zal zetten.
Smit heeft wel gelijk over de zaakwaarnemers, zij verdienen veel geld, terwijl ze eigenlijk niet veel hoeven te doen. In het geval van Breukers heeft zijn zaakwaarnemer verzaakt om de papieren op orde te maken. Ik hoop niet dat Breukers hier de dupe van wordt, ik gun hem de transfer naar Twente van harte.

Mooi voor Heracles, kunnen ze toch nog wat centjes voor hem vragen als hij hierdoor dus daadwerkelijk nog een seizoen onder contract staat bij Heracles.

Ja alleen het verschil tussen deze 2 zaken is dat Psv waarschijnlijk erg dwars gaat doen en de hoofdprijs gaat vragen, en dat Hercales hier wel aan mee zal werken, om tot een normale oplossing te komen

Denk niet dat Twente een transferbedrag gaat betalen. Dan verscheuren ze het contract en wachten ze gewoon een jaartje en dan halen ze hem alsnog gratis op. En wat heeft Heracles er eigenlijk aan wanneer ze hem aan zijn 'contract' houden? Een ongemotiveerde speler die met zijn hoofd al in Enschede zat zal echt geen waarde meer voor hen hebben! Dus meneer Smit, deze keer niert moeilijk doen!

Lekker bij Heracles laten. Twente pompt ieder jaar miljoenen in de opleiding. Daar betaalt Heracles niets aan mee, maar neemt vervolgens wel voor noppes de beste talenten over om vervolgens de hoofdprijs te vragen voor de zeer matige Plet.

24 mei 2012 om 12:17

Je hebt gelijk over de jeugdopleiding. Hier profiteert Heracles inderdaad flink van, door spelers die het bij Twente niet redden een contract aan te bieden. Ik geloof dat Heracles wel meebetaalt aan de jeugdopleiding. Ze faciliteren in ieder geval trainingsruimtes, coaches etc.

Dat Twente Plet wilde kopen in de winterstop kan je Heracles niet verwijten. Ik snap ook best dat ze er een flinke prijs voor wilden hebben, hij had immers nog een doorlopend contract. Het zou belachelijk zijn om je topscorer halverwege het seizoen gratis naar de buren te laten vertrekken.
Samenwerken is prima, maar zijn grenzen.

OT: Denk/hoop dat dit verhaal met een sisser zal aflopen, hoewel ik het niet erg zou vinden als Breukers nog een jaar blijft. Hij is voor Heracles een heel erg goede rechtsback. Denk dat hij ook vrij snel kan doorgroeien naar het niveau van Twente.

Breukers heeft nu weer een jaarcontract door de verlenging. Als Twente Breukers echt graag wil hebben, dan dient zij toch een transferbedrag te betalen tenzij Heracles eraan wil meewerken en de jongen transfervrij wil laten gaan. Aan de andere kant betwijfel ik of Heracles dat zou doen. Ze hadden Breukers best bijvoorbeeld in april op deze bepaling kunnen wijzen, toch? Niet iedereen is kennelijk van deze regel op de hoogte.

24 mei 2012 om 09:23

Twente had natuurlijk ook aan Breukers kunnen vragen of hij al had opgezegd bij Heracles.
Wel makkelijk om hier nu de schuld bij Heracles neer te leggen.

Uiteindelijk worden volgens mij zaakwaarnemers betaald om dit soort dingen waar te nemen, er moeten echt strengere regels komen waar zaakwaarnemers aan moeten voldoen, nu wordt jan en alleman zaakwaarnemer om een beetje geld te verdienen en niemand die weet hoe het moet

24 mei 2012 om 10:44

Klopt helemaal maar het is ook niet geplaatst op de schuld bij Twente neer te leggen. Eenieder wordt geacht de wet te kennen en in dit geval de Cao. Breukers of zijn zaakwaarnemer had erop bedacht moeten zijn dat een opzegging noodzakelijk is. Uiteindelijk blijft het de verantwoordelijkheid van de speler cq werknemer om op te zeggen.

Als ik Twente was zou ik m dan laten, is toch een breedteversterking. Heracles zou ook wel niet teveel geld vragen, omdat hij dan volgend jaar weggaat, maar dan zou ik als ik Twente was heel weinig betalen en hem anders lekker bij Heracles laten.

Die jongen heeft midden april al een contract getekend dus snap niet waar Heracles moeilijk over doet. Overigens hebben de zaakwaarnemer en de Knvb dan wel zitten slapen. Het hebben/tekenen van 2 contracten is immers strafbaar vanuit de Fifa.

Heracles en beide hadden nog een optie tot een jaar. Beide partijen kunnen deze optie lichten of opzeggen. Breukers had deze optie dus op moeten zeggen. Zie het als het stilzwijgend verlengen van je telefoonabonnement. Het contract is dus onbewust met een jaar verlengd, betekent dat Fc Twente een afkoopsom moet betalen, waardoor denk ik de deal in het water valt.

24 mei 2012 om 09:17

Wat heb je aan een ongemotiveerde speler die een jaar later alsnog gratis de
deur uitloopt?

24 mei 2012 om 09:24

Waarom zou je een speler die dus blijkbaar een 1-jaar contract heeft nu gratis de deur uit doen?

24 mei 2012 om 09:32

Omdat je deze ongemotiveerde speler dan ook nog een jaar salaris moet betalen, zonde voor iemand die op de bank komt zitten!

24 mei 2012 om 12:19

Breukers zal absoluut niet op de bank terechtkomen als hij moet blijven. Daar heeft hij teveel kwaliteiten voor...

Twente en heracles komen echt wel tot een oplossing. Misschien een jeugdspeler te leen of een x bedrag bij door verkoop maar ik verwacht niet dat Twente ineens geld neer moet gaan tellen voor deze speler.
Ben trouwens benieuwd of dit ook een regel is bij de fifa of alleen in Nederland.

Beste oplossing is dat Breukers de transfersom zelf gaat betalen dan.

Ongelovelijke blunder. Je zou van de mensen in dit wereldje toch verwachten dat ze op de hoogte zijn van de regels, procedures etc.

Ben benieuwd of hij komend seizoen nu wel in Enschede voetbalt ...

Het is bijna te mooi om waar te zijn, Breukers niet naar Twente.

Jammer genoeg gaat dit nooit stand houden wanneer er een rechter aan te pas komt, Breukers heeft wel degelijk tijdig opgezegd en Heracles heeft deze brief ontvangen. Nu wordt er door Heracles geclaimd dat de brief niet aangetekend was hetgeen bedoeld is als extra zekerheid voor Breukers, niet voor Heracles.

Smit bevestigd zelfs dat men de opzegging ontvangen heeft, dus wat is zijn punt? Dat de brief niet aangetekend is verzonden zoals in de CAO is vermeld? Daar gaat geen enkele rechter intrappen vermoed ik.

24 mei 2012 om 10:37

Je kan het zoals zo vaak leuk vertellen maar vertel mij eens waar ik kan zien dat Breukers tijdig heeft opgezegt en vertel mij dan ook eens waar ik kan zien dat Smit claimt dat de brief niet aangetekend is verstuurd. Als je dat kan dan geef ik jou en Wielaart gelijk maar ik verwacht dat jullie schitteren in stilzwijgen.

24 mei 2012 om 11:09

Ik citeer:

"breukers heeft Heracles twee maanden geleden mondeling laten weten zijn aflopende contract niet te willen verlengen en heeft ook ruim voor de gestelde deadline van 15 mei een opzeggingsbrief gestuurd. De enige fout die Breukers heeft gemaakt, is dat die brief niet aangetekend is verstuurd, zoals in de reglementen is bepaald. Omdat daarmee niet aan alle formele voorwaarden is voldaan voor opzegging van het contract, wordt het aflopende contract van Breukers volgens Heracles automatisch met één jaar verlengd."

24 mei 2012 om 12:58

Leuk dat je nu bijdehand ga citeren maar wat jij citeer komt (neem ik aan) uit de telegraaf en is geschreven om 10:44 wil wel eens je bronnen weten van voor die tijd. Overigens kom ik ook in het bericht van de Telegraaf nergens de naam van Jan Smit tegen.

24 mei 2012 om 20:57

Wat kan jou het nou schelen wat mijn bronnen zijn, het klopt toch?

Het citaat uit De Telegraaf is alleen bedoeld om jou te overtuigen.

24 mei 2012 om 23:02

Echt een heel volwassen reactie van je, chapeau ;

Ik ben gewoon nieuwsgierig naar sommige uitlatingen of is het soms verboden om naar je bronnen vragen? Overigens kan geen enkel citaat mij overtuigen en al helemaal niet als je er geen bron bij durft te vermelden en ik er naar moet gissen.

Probeer de volgende keer eens normaal te reageren en niet als een kleuter.

FC Twente moet Breukers mooi bij Heracles laten, maar dan wel protest aan gaan tekenen bij de Uefa. Breukers heeft dan namelijk een contract getekend terwijl dat eingelijk niet mocht. Hij zal dan waarschijnlijk voor 1 jaar geschorst gaan worden. 1 jaar dat hij niet mag voetballen, maar wel doorbetaald diend te worden door Heracles. Je denkt toch niet dat FC twente Breukers zou hebben gehaald boor de breedte als deze niet transfervrij zou zijn??

En daarna ook maar gelijk stoppen met de gezamelijke jeugdopleiding. Afgelopen seizoen hebben ze problemen genoeg gehad bij jong Heracles omdat ze zelf niet genoeg spelers hadden. Fc Twente moet gewoon verder gaan met een gezamelijke jeugdopleiding met Go Ahead Eagles en mogelijk Emmen.

Tenzij ze bij Heracles niet alleen maar misbruik willen maken van het geld van Fc twente en toch heel verstandig Breukers gewoon transfervrij naar FC Twente laten gaan.

24 mei 2012 om 10:09

Wat een pure arrogantie
Ten eerste was het FCT dat met ons wilde samenwerken (waar menigeen supporter het niet mee eens was)
Ten tweede welke spelers gaan er vanaf de gezamelijke opleiding nu daadwerkelijk naar Heracles , Bruns en daar houd het al wel een beetje mee op
Twente heeft ten aller tijde de eerste keuze

ja gezamelijke opleiding nokken en wij gewoon weer doorgaan met hoe het toendertijd was
(eigen academy op t maatveld)
Als twente dit gebeurd moet je es zien hoe Munsterman zijn mannetje staat en er nog wat uit wilt slepen ... Dus waarom zouden wij dit recht niet mogen hebben
Voetbal is sport maar gaat ook gepaard met geld dus gunnen is natuurlijk niet iets wat aan de orde is

Wij worden vaak Calimero genoemd maar jezus als ik sommige reacties hier lees blijkt het dat dat twente bijlange na geen topclub is maar net als ons gewoon een provincieclub
Wij gaan nu lekker achterover hangen en wachten wat er gebeurd!!!

Ps : Dit is een reactie op al die betweters die de fout neerleggen bij Heracles
Het is een fout van Speler en makelaar en niet anders

24 mei 2012 om 10:55

@voetbalgekje
Het is niet eens een fout, het is een storm in een glas water... Iedereen bij Heracles wist dat hij zijn contract niet zou verlengen, dus kunnen ze nu niet ineens aanspraak maken op het feit dat hij niet schriftelijk heeft opgezegd.. Dat hoeft namelijk niet!

En over die jeugdopleiding.. Ik weet dat er veel supporters in Almelo tegen zijn, maar de argumenten die worden aangedragen kloppen niet.. Stel dat er twee aparte opleidingen zouden zijn, denk je dan niet dat het zo is dat scouts van Twente en Heracles bij dezelfde spelertjes terecht komen? Als je dan kunt kiezen tussen Twente en Heracles, zal de keuze voor iedereen die geen bijzondere binding met Heracles heeft, heel makkelijk zijn..

En daarbij.. De jeugdopleiding kost 2,3 miljoen, waarvan twente 90% (volgens mij) betaald... Waar denk je dat Heracles 2,3 miljoen per jaar vandaan haalt??

24 mei 2012 om 13:29

Als Fc Twente morgen zou stoppen met een gezamenlijke jeugdopleiding met Heracles, heeft toch echt Heracles een probleem en niet Fc Twente. Dat zou namelijk betekenen dat Heracles minimaal een speler of 8 een contract zullen moeten gaan geven om een jong Heracles in stand te gaan houden. Bovendien gaat een eigen jeugdopleiding heel wat meer kosten dan wat ze nu bijdragen. Jullie gaan maar lekker achterover hangen, maar ik zou eerst eens na gaan denken over eventuele consequenties als men denkt in deze situatie met Breukers Fc Twente wat extra geld afhandig te maken.

24 mei 2012 om 13:34

Laten we er even reeel in zijn
Hoeveel spelers stromen er door naar heracles
Dus hoeveel investment moet je afstaan voordat je de vruchten er van mag plukken.... Omdat twente dus allertijde eerste keuze heeft
Daarom heb ik zoiets pak het zelf weer op en goed we hebben het toen gered (zelfs toen we eerste divisie speelden) en dat zal nu niet anders zijn
Sommige argumenten ben ik ook niet over eens maar 1 wel en dat is dat je weinig keuze krijgt in de spelers (hetzij terecht) maar dan voelt het voor mij als een misinvestering

En nogmaals Tuurlijk wisten we dat ie niet ging verlengen.... Maar als je op deze manier toch nog even geld genereren kan ben je een dief van je eigen portomonee als je dit niet doet .... Das eenmaal het wereldje voetbal "geld"

24 mei 2012 om 16:17

@voetbalgekje
geld verdienen is niet erg, maar dan wel op een eerlijke en transparante manier.. Dit geouwehoer valt daar niet onder.... Zal ook niet resulteren in een vergoeding vermoed ik trouwens.. Als de feiten zijn zoals ze nu in de media staan, is er geen rechter die Heracles gelijk geeft..

Over die jeugdopleiding.. Tjsa, je krijgt wat minder keuze in spelers.. Maar denk je niet dat dat ook het geval zou zijn als Heracles een eigen opleiding zou starten? Dan moet de keuze alleen eerder gemaakt worden.. Niet lullig bedoeld, maar als een jeugspeler kan kiezen tussen Twente en Heracles, zal hij in 99 van de 100 gevallen kiezen voor Twente, tenzij hij iets bijzonders heeft met Heracles..

Met die misinvestering valt het wel mee trouwens hoor.. Volgens mij betaalt Twente 90%, GAE en Heracles beiden 5%.. Voor 115.000 euro per jaar gaan jullie echt geen eigen academie starten...

tja..foutje bedankt...ik neem aan dat een eventuele vergoeding uit de zak van Breukers zal moeten komen toch?

Jan Smit heeft al genoeg wisselgeld (en Gouriye) via Plet gekregen. Als die nu ook hier een punt van gaan maken dan moeten ze bij Twente maar eens die samenwerking opnieuw bekijken.

Nee gelukkig heeft Heracles genoeg geld, als het andersom was geweest dan had Munsterman ook wel aan de bel getrokken..

Volgens mij is het heel simpel: een contract mag op allerlei manieren opgezegd worden.. Dat mag mondeling, maar ook schriftelijk.. In alle regionale media is melding gemaakt van de overgang, en Breukers is ook al officieel gepresenteerd. Ik neem aan dat hij bij Heracles ook heeft laten weten dat hij naar Twente zou vertrekken...

Dat er een briefje ontbreekt, wil niet zeggen dat Heracles niet wist dat hij zijn contract niet zou verlengen...

24 mei 2012 om 11:13

Er ontbreekt niet eens een briefje, het gaat om het feit dat dit briefje niet aangetekend is verstuurd, daar probeert Heracles nu een slaatje uit te slaan. Het zou me verbazen wanneer hier een rechter of arbitragecommissie intrapt. Het lijkt meer op een wanhoopspoging van Smit die gedoemd is om te mislukken.

24 mei 2012 om 11:19

In dat geval is het helemaal triest.... Eerst een werelddeal met Plet maken, en dan dwars gaan liggen als er een speler wegloopt die je niet langer aan je hebt kunnen binden..

24 mei 2012 om 13:39

@riche @moustro
na 1 keer een reactie geven weten we het nu ook wel hoor. ik lees dit nu echt al voor de 3e of 4e keer....

Tja of Twente hier nou rouwig om moet zijn? Breukers is een matige back die het niveau van Twente echt niet aankan,type Cornelisse. Breukers heeft niks te zoeken bij Twente, laat hem lekker bij Heracles op z'n niveau spelen, en zet een jeugdproduct op z'n plaats neer.

Dit komt Twente misschien nog wel uit. Kunnen ze hun eerdere fout mooi herstellen.

Al verwacht ik dat Breukers wel naar Twente gaat

Het zou een hele hoop schelen als clubs die transfervrije spelers vastleggen de spelers er goed aan herinneren dat ze moeten opzeggen.
Daarnaast is het toch wel een grove blunder van een zaakwaarnemer dat hij dit laat gebeuren.

Vraag me af wat Twente doet als Breukers niet transfervrij over kan komen. Het lijkt me niet dat ze (zeker gezien ook de intresse in Verhaegh) hem hadden gehaald als hij geld moest kosten.

Ik weet niet hoe hard Jan Smit het wil gaan spelen, maar anders zal FC Twente toch echt een transfersom gaan betalen.

Als Heracles moeilijk doet gewoon die back teruggeven en stoppen met gedeelde jeugdopleiding en vulle wille met dat nepgras in almelo.

Inmiddels is bekend dat Breukers de brief wel heeft verstuurd, alleen niet aangetekend. Daar kan Heracles moeilijk over gaan doen, wat ik zeer lullig zou vinden voor Breukers, die toch de laatste jaren prima inzet heeft getoond bij Heracles en nooit zeurde.

Laat die jongen alsjeblieft naar Twente gaan, aan een ongemotiveerde speler hebben we niets.

Met alle respect, maar dit is een sterkhouder van Heracles, Heracles moet 1,5 miljoen vragen of hem gewoon nog een jaar gebruiken, ze zullen hem hard nodig hebben, wat heeft Heracles eraan als ze hem dit jaar al gratis weggeven, gewoon dokken of spelen in Almelo

Laat mooi gaan.. misschien kunnen ze Looms ook in de deal betrekken?

24 mei 2012 om 19:04

Alleen als die net zo goed is als Plet..anders hou maar

Hulde voor Heracles dat ze Breukers nu uiteindelijk gewoon z'n transfer gunnen. Eén van de laatste clubs waar spelers nog echt goed behandeld worden.

Zwaar respect voor Heracles, hele grote klasse dit! Fouten maken is menselijk.

Denk dat PSV dit met Labyad trouwens niet zo snel zal gaan doen. ;

24 mei 2012 om 18:34

Tja, de situatie is ook heel wat anders, breukers en heracles gaan zonder problemen uit elkaar, dat is bij psv - labyad wel anders.
Daarbij gun ik het labyad niet om zo makkelijk weg te komen, maar dat terzijde..

Verstandige set van Heracles. Niemand was wat op geschoten met het moeilijk doen over al dan niet aangetekend opzeggen. Al benik bang dat Breukers wel tekort komt voor de basis bij Fc Twente.

Klasse gedaan van Heracles!

Ik had nog hoop dit gezien de problemen deze volstrekt belachelijke transfer nog afgebroken zou worden. Helaas zitten we nu opgescheept met de volgende miskoop in het rijtje Joshua John, Plet en dan nu Breukers. Schijtziek word ik van dit soort transfers. Binnenkort kunnen we weer gezellig om plaats 6 t/m 8 gaan spelen als het zo doorgaat. Als overmaat van ramp zal nu Ola John is verkocht binnenkort ook Robbert Schilder wel gepresenteerd worden. Ook al zo´n volstrekt idioot idee.

24 mei 2012 om 18:28

@ Korenaar

Twente is juist groot geworden door spelers te scouten waarvan niet verwachtte dat die de top aan zouden kunnen in Nederland. Je kunt niet verwachten dat Twente 7 miljoen euro voor Tadic aftikt en vervolgens ook nog miljoenen uitgeeft aan een back, reservespits, etc. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik Breukers nou niet bepaald een aanwinst vind voor Twente. Een beetje een tweede Cornelisse. Schilder is overigens wel een zeer behoorlijke speler.

24 mei 2012 om 18:57

@hen-nie Klopt dat Twente zo groot is geworden. Maar de spelers die toen gehaald werden waren jong. Deze spelers die ik noem zijn allemaal midden twintig. Plet heeft werkelijk nog geen bal goed geraakt. De verkoop van Janko die vervangen is door Plet is desastreus uitgevallen. Janko had de kwaliteiten die Twente in de laatste fase van het seizoen over het dode punt had kunnen helpen. Deze Breukers is een matige verdediger en een matige voetballer. En als Schilder zo geweldig is waarom speelt hij dan niet meer bij Ajax ?. Leuke voetballer voor NAC maar heeft bij Twente niets te zoeken.

Twente is in een andere fase aangeland. Men speelt bovenin mee en daar hoort een ander beleid bij. De lat voor spelers moet aanmerkelijk hoger liggen dan het niveau van de Breukers en Plet´s van deze wereld. Twente wil graag een blijvertje in de top zijn en gezien de begroting mag men dat ook verwachten. Er mag best eens een gok genomen worden maar J. John, Plet, Breukers en misschien ook nog Schilder zijn veel te veel gokjes. Ben zelf redelijk overtuigd dat ze met Bjelland een goede verdediger hebben gehaald maar ook daat moet nog wel waargemaakt worden. Over Tadic hoeven we het niet te hebben want dat is een prima speler. Ben heel benieuwd wat Twente gaat doen nu Ola John is verkocht. Liever 1 goede speler dan 4 Breukers.

24 mei 2012 om 19:10

Cornelisse was gewoon een betrouwbare back met bij Utrecht ook nog internationale ervaring.
Dus zo'n speler kun je prima achter de hand hebben. Ben zelf ook niet echt onder de indruk..maar hij mag zich proberen te bewijzen...en zal vast wel zijn wedstrijden meepikken.
Gewoon een vervanger dus voor Cornelisse..al is die nog niet weg.

24 mei 2012 om 23:32

@ Korenaar

Dat ze wat ouder zijn maakt niet uit. Boerrigter is ook al 24/25 jaar. Twente had geen andere keuze dan Janko te verkopen. Hij wilde meer spelen en Twente kreeg een mooi bod. Dan kun je hem niet behouden en moet je op zoek naar een vervanger. Tja, moet je voor een 2de spits diep in de buidel tasten. Ik denk het niet. Plet heeft wel degelijk kwaliteiten en Twente hoopt op een soort Luuk de Jong effect. Die kwam ook als een lange slungel binnen. Breukers vind ik ook niet zo'n held, maar je zult toch iedere positie dubbel bezet moeten hebben. Schilder is wel een redelijke voetballer, maar Ajax gaf toendertijd de voorkeur aan Emanuelson. Een speler die er meteen staat kan Twente echter maar 1 per seizoen kopen (aldus Joop). De rest moet je zelf opleiden of goed scouten.

Chapeau voor Heracles.

Daar kunnen andere clubs nog wat van leren. Het is overigens ook een beetje een onzinnige regel.

Heracles wil natuurlijk voor Breukers de mooie transfer naar Twente niet in de weg liggen. Als ze dit hadden geweigerd, was Heracles egoïstisch bezig en denken ze dus niet aan het belang van Breukers.

Breukers is natuurlijk geen topback maar Twente moet toch iets aangezien Cornelisse ook op leeftijd begint te raken.
Wellicht verrast Breukers me en gaat hij het erg goed doen
Maar ik denk dat een club als Heracles toch wel beter voor hem is

mooie tranfer voor hem.
had wel verwacht dat het nog doorging want twente en heracles werken veel samen
en heracles zal wel niet heel moeilijk hebben gedaan

Storm in een glas water. Tukkers lossen dit in onderling overleg op.

Nou eens kijken waar Wielaart blijft. Grote schreeuwer had als eerste zijn mond open over Heracles en Smit. Nou volgens mij is het keurig opgelost.

Wat een domme mensen toch in Almelo. Hebben ze een kans om geld te vragen of deze dragende speler te houden, dan nemen ze met excuses genoegen, jullie krijgen er toch lekker niks voor en dan nog zo makkelijk doen, vind je het gek dat andere clubs weigeren om hoofdprijs te betalen voor Armenteros ofzo, misschien kunnen ze die ook met een excuus gratis weggeven

24 mei 2012 om 21:47

Gast je spreekt complete wartaal zonder ook maar iets van onderbouwing. Verdiep je eens ergens in. Lees de tekst nog eens zou ik zeggen en probeer het dan te snappen lukt dat niet hou dan gewoon je mond dicht. Veel simpeler dan jou kan het niet volgens mij.

24 mei 2012 om 22:26

Ik weet alleen dat Heracles Breukers op juridische gronden kan behouden voor nog een jaar, net als Labyad en Psv, wat ik ook weet is dat Breukers een bepalende speler is voor Heracles en wat ik ook weet is dat Heracles toch geen geld krijgt voor Breukers. Jouw clubje is simpel, daarom hebben ze ook bijna nooit succes; Boeien wat Twente er van vindt, Heracles moet voor zijn eigen rechten gaan en jullie zijn geen Chelsea dat jullie de speler of het geld niet kunnen gebruiken

“Ik ben voor hem verantwoordelijk en had de kleine lettertjes beter moeten lezen. Ik heb in het onderhoud mijn excuses aan Heracles gemaakt. Gelukkig voor Tim heeft Heracles deze aanvaard.”

Kan jij soms niet lezen kleine jongen?! Vooral deze zin ''''gelukkig voor Tim heeft Heracles deze aanvaard.” Ofwel domme club Heracles, Kharika snapt de harde voetbalwereld en Joennes is een klein naief heraclessupportertje

24 mei 2012 om 22:36

Wow jij snapt er echt weinig van he! Ik ben blij dat mijn clubje simpel is maar zo simpel als jouw zal het nooit worden.

Denk nog maar eens goed na misschien gaat je er dan wel een lichtje branden waarom het zo gegaan is.

Maar goed jij zegt dat Breukers een bepalende speler is voor Heracles dus dat zegt al genoeg over jouw niveau. Dat is er dus niet, kleine jongen!!!

24 mei 2012 om 22:52

''maar zo simpel als jouw zal het nooit worden''

Het is jou(zonder w) en om toch correct te blijven ''jij'' in dit geval. Klein kindje, als je zo graag gelijk wilt krijgen moet je zelf met argumentatie komen en niet met

''denk nog maar eens goed na misschien gaat je er dan wel een lichtje branden waarom het zo gegaan is''

Denk je dat ik op de hoogte ben van het wel en wee van Heracles/breukers ofzo? Wat kan mij die hele club of speler schelen. Met de info die ik heb trek ik mijn conclusies, jij zal met je zin waarschijnlijk meer weten dan ik, maar oke, dat is mijn zorg niet. Ik weet alleen dat er in identieke gevallen(labyad en hoor net van die Almere-fan Malone) even gebruik gemaakt wordt van de rechten van PSV en Almere City, dat jouw clubje niet aan haar eigen belangen denkt, kan ik niks aandoen.

Ik denk overigens dat je doelt op zijn motivatie, ach, zelfs als hij half gemotiveerd is kan hij het niet slechter doen dan Looms of Van der Linden hahahahaa. En niet bepalend? Daarom neemt Twente hem en laten ze de rest van die verdediging in Almelo liggen zeker, je bent gewoon een naief klein jongetje die zijn clubje in bescherming neemt, niet erg, maar ga niet dom praten

24 mei 2012 om 23:03

Haha klein naïef jongetje, ja goed laten we het daar maar op houden dan. Dom praten laat ik wel aan jou over, dat blijkt wel weer.

25 mei 2012 om 14:23

Kharika heeft natuurlijk helemaal gelijk. Oliedom om je dragende speler zo voor nop te laten vertrekken. Zonder Breukers wordt het volgend jaar weer degradatievoetbal!

25 mei 2012 om 16:15

@kharika:
Praat je nou serieus in de 3e persoon over jezelf (''kharika snapt de harde voetbalwereld....'')? Ook een beetje triest dat je Joennes als klein naief Heraclessupportertje neerzet, hij mag gewoon zijn mening geven en jouw mening ''aanvallen''.

Om even in te gaan op je reactie: De situatie Heracles/breukers en Labyad/psv zijn heel verschillend. Ik snap heel goed dat Jan Smit niet op zijn strepen gaat staan in deze situatie, omdat het contract van Breukers afloopt en hij in goed overleg naar Twente gaat. Als Heracles geld had willen verdienen aan Breukers, dan hadden ze eerder zijn contract moeten openbreken.
Ik zou het erg triest hebben gevonden als Heracles Breukers had verplicht om een jaar te blijven, door een administratieve fout. De zaakwaarnemer van Breukers heeft deze fout gemaakt, en het zou niet eerlijk zijn Breukers hiervoor te straffen. Voor zover ik weet heeft Labyad gemaakte mondelinge afspraken aan zijn laars gelapt en hebben ze bij PSV zitten slapen door de papieren niet te laten tekenen door Labyad.

Ik denk dat Heracles de afgelopen jaren juist heeft laten zien dat ze er goed in zijn om spelers goedkoop of gratis te halen en ze met winst door te verkopen (dost en Plet). Op dit moment lopen er ook een aantal spelers rond die doorverkocht kunnen worden (overtoom, Gouriye, Duarte, Rienstra, Pasveer en Armenteros). De spelers die doorverkocht kunnen worden moeten wel vertrekken voor hun contract afloopt, want de meesten zijn aan een stap hoger toe en het zou voor Heracles wel prettig zijn als ze niet gratis de deur uitlopen omdat ze hun contract (logischerwijs) niet zullen verlengen.

Dit lijkt me voor de voorzitter elk jaar weer een moeilijke keuze. Zo wil Overtoom graag weg, maar zijn contract loopt nog tot zomer 2013 door. Nu kan Heracles er nog een klein bedrag voor vangen, maar het zal dan wel één van de beste spelers verliezen, terwijl ze er nog een jaar plezier van zouden kunnen hebben.

Je hebt wel gelijk dat Breukers een bepalende speler is in de verdediging. Zelfs op halve kracht is hij stukken beter dan Looms en Van der Linden.

Door deze domme fout gaat de transfer van Malone van Almere naar ADO ook niet door. Almere City wil nu een transferbedrag hebben.

24 mei 2012 om 22:30

Almere is slim, Heracles is dom, wees blij!

ik dacht dat de transfer van Maleno al rond was met Ado..

24 mei 2012 om 20:16

Dat was ook rond hoor, maar door de zelfde omstandigheden is de transfer niet door gegaan. Malone had voor 15 mei per aangetekende brief de arbeidsovereenkomst met zijn huidige club moeten opzeggen. Dat heeft Malone ook niet gedaan net zoals bij Breukers

Hier moet de schuld gezocht worden bij de zaakwaarnemer. Het zijn zakkenvullers eerste klas, maar ze weten niet eens hoe de CAO voor betaaldvoetballers er nu uitziet. Kennis van regelgeving en procedures, ho maar. Ik heb de indruk dat ze alleen maar kijken wat de speler gaat verdienen en hoeveel hun fee zal bedragen.

Ik heb de indruk dat Jan Smit er helemaal niet op uit was om deze transfer te blokkeren. maar dat hij even een statement wil maken naar de zaakwaarnemer van Breukers. Hij heeft een hekel aan deze gasten, zakkenvullers die heel veel geld aan het voetbal ontrekken. Die heeft met zijn staart tussen de benen een diepe buiging moeten maken. En mogelijk zal Jan Smit daar in de toekomst wel gebruik van maken als deze zaakwaarnemers met zijn ''handel'' naar Almelo komt.

Willen al die lieden die een grote mond over Heracles hadden heel gauw hun mond spoelen.of niet wielard en je medestanders.kom niet aan Jan Smit die dit uitstekend heeft opgelost.eerst afwachten wat er gebeurt en dan kun je je grote mond lostrekkenwie is nu het zielige mannetje jij dus

Het verbaast mij telkens weer.

Niet gehinderd door enige kennis komen hier hele volksstammen hun ongefundeerde mening spuien wat niet zelden ingehaald wordt mettertijd.

Uiteraard zat achter deze soap die vervelende ijdeltuit van een Jan Smit. Dit deed hij niet om een middelmatige back geld uit de zak te kloppen of om die rode club waarmee hij zo'n innige relatie mee heeft dat hij al eerder de ziel van Heracles heeft verpatst te dwarsbomen.

Nee Jantje heeft hogere doelen: Al zo lang hij voorzitter is van Heracles vecht hij tegen windmolens die zaakwaarnemers heten. Smit vind namelijk de commissie die deze mensen innen aan de riante kant. Zaakwaarnemers dat zijn van die gladde pseudo advocaten die tegen een flink aantal procenten van bijvoorbeeld het tekengeld de belangen behartigen van een bevolkingsgroep dat doorgaans niet tot de intellectuele macht behoren. Dit bedrag wat de heren opstrijken kan zelfs voor zeer beperkte voetballers als Breukers tot enkele tonnen oplopen. De bedrag wordt keurig betaald door in dit geval de club van ome Joop omwille dat ze anders door dezelfde parasieten uitgesloten worden en die gaan dan een deurtje verder om hun koopwaar onder te brengen.

Tegen de vergoeding staat natuurlijk niet dat het gespuis in kennis is van de regels. Nee dat is teveel gevraagd. Als Smit dan dan door zo'n hakje te zetten zo'n parasietje dwars te zitten zal hij het niet laten. Niet dat hierdoor veel veranderd omdat Smit hierin een eenzame strijder is die vecht tegen een hogere macht. Ik weet wel zeker dat spelers (lees: zaakwaarnemers) hierdoor niet voor Heracles kiezen/ gekozen hebben.

Overigens meen ik dat Heracles jaarlijks 2,5 ton pompt in de bodemloze put die voetbalacademie heet. Hiervoor krijgt niks tot nauwelijks wat voor terug. Alle spelers denken namelijk dat zij die ene superster zijn die het gaat redden in de Enschedese hoofdmacht en blijven daarom liever in Enschede bij de beloften spelen dan elders. Bij spelers die het besef hebben dat ze het niet redden komen ook voor Heracles veel te kort. Een enkele uitzondering daargelaten maakt het nog geen regel.

Dat falende management zonodig in de winterstop een matige spits die voetballend zelfs nog bij Heracles te kort komt wil aantrekken is met genoegdoening ontvangen. Een speler die in potentie velen malen beter is en een zak met duiten werd graag in ontvangst genomen. Je kunt dat toch moeilijk Heracles aanrekenen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren