Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: 'Overval bij FC Utrecht gepleegd door ontslagen medewerker'

Laatste update:

Een flinke tegenvaller voor FC Utrecht. De huidige nummer elf van de Eredivisie werkt hard om uit de financiële problemen te komen, maar is afgelopen maandag slachtoffer geworden van een overval. Een bewapend persoon drong de bedrijfsruimte van de club in stadion Galgenwaard binnen en zette een medewerker onder druk om de kluis open te maken.

/

Het is niet precies bekend wat er is meegenomen; er wordt gesuggereerd dat het gaat om een deel van de opbrengst van het vriendschappelijke duel met Borussia Dortmund. Utrecht haalde vorige week bij deze wedstrijd ruim 100.000 euro op. Algemeen directeur Wilco van Schaik wil hier tegenover de NOS geen mededelingen over doen.

De bestuurder spreekt wel van een enorme domper. "We zijn op de goede weg om financieel gezond te worden en als je dan op deze manier geld, dat je keihard verdiend hebt, wordt ontnomen, dan worden we daar flink door geraakt. Ongeacht welk bedrag het was, voor FC Utrecht is elke euro er een", aldus Van Schaik.

Update 29 januari 12.05 uur - Politie arresteert drie mensen voor overval op FC Utrecht
De politie heeft drie mensen gearresteerd voor de overval op FC Utrecht van maandag, zo laat de politie weten in een verklaring. De overvallers dwongen een medewerker van FC Utrecht de kluis te openen. Het is niet bekend welk bedrag werd buitgemaakt, maar naar verluidt gaat het om circa 70.000 euro. De politie laat vanwege het lopende onderzoek niets los over de verdachten.

Update 30 januari 12.47 uur - 'Overval bij FC Utrecht gepleegd door ontslagen medewerker'
De Telegraaf claimt te weten wie er achter de overval op FC Utrecht van afgelopen maandag zit. Volgens het dagblad is de overval gepleegd door een onlangs ontslagen medewerker van de financiële afdeling en een ex-collega. Samen met een handlanger roofde het drietal maandagavond bijna 80.000 euro uit de clubkluis. Naar verluidt zijn de overvallers direct na de overval herkend.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
28 januari 2015 om 17:24

Klote voor FC Utrecht!

30 januari 2015 om 13:17

Vandaar dat ze Kali niet schorsen. Ze zijn bang dat hij ook zulke dingen gaat doen.

on: Van je ex-collegaas moet je het maar hebben. Nooit meer in het stadion laten.

Sneu... Maar misschien kan Dhr. Van Someren een duit in het zakje doen.

28 januari 2015 om 15:09

Of gewoon de verzekering.

Ik neem aan dat ze zijn verzekerd.

Het is vervelend daar niet van maar je bent als bedrijf hier toch voor verzekerd?

28 januari 2015 om 14:45

Niet voor cash geld.

28 januari 2015 om 15:12

Ook dat zou je op de verzekering kunnen gooien naar mijn weten. Van mij is namelijk een keer 300 euro uit mijn zakken gestolen toen ik op vakantie was, allemaal gewoon vergoed gekregen.

28 januari 2015 om 15:19

Ja zit een max aan als jij een ton op zak had kon je ernaar fluiten...

28 januari 2015 om 16:00

Alle tankstations en supermarkten zijn verzekerd voor cash geld. Let wel - tot een max bedrag mag er in de kassa zitten. De rest gaat in een kluis met tijdslot. Die kan dus uberhaupt niet open al zou de overvaller/eigenaar willen. En soms kan deze zelfs alleen door de geldtransporteur (bijv brinks) geopend worden.

29 januari 2015 om 12:39

Ja en welke idioot loopt er met een ton op zak dan? Hij hebben (neem ik aan) gewoon administratie waarin staat hoeveel geld er in die kluis zat. Dat krijgen ze echt wel verzekerd hoor. Als zal het onderzoek dan een tijd duren maar helemaal verloren geld is het niet

29 januari 2015 om 13:38

Hoe wil jij een ton in je zakken steken dan? Moet je grote broekzakken hebben.

30 januari 2015 om 13:08

Ik wil me niet met de rest vd discussie bemoeien maar een ton past echt makkelijk in je broekzak..

30 januari 2015 om 15:13

dat ligt er toch aan hoor. een grote waterton past bij mij echt niet in mijn zak.....

30 januari 2015 om 17:44

Niet iedereen is Hans Kazan

Pff, blijf lekker van andersman spullen af.

Maar wat misschien belangrijker is is de gezondheid van de persoon die erbij betrokken was. Niet niks om mee genomen te worden door een bewapend persoon lijkt me..

Sterkte FC Utrecht!

28 januari 2015 om 22:51

Supportershome uche uche

(geen direct reactie op jouw persoon)

29 januari 2015 om 13:53

@markamsterdam,

Supportershome Den Haag, uche uche (wel een directe reactie op jouw trieste reactie)...

Geld in een kluis is vaak zwart geld.
Transacties gaan normaliter via de bank.
Lijkt mij dus niet dat BD het geld cash betaald heeft na de vriendschappelijke wedstrijd.
Vreemd verhaal!!! Misschien fraude?

28 januari 2015 om 14:49

Hoezo is geld in een kluis zwart geld? In een winkel bewaren ze het ook in een kluis en die word vaak eens of twee keer per week geleegd..

28 januari 2015 om 14:52

Uhh weet jij hoeveel mensen nog contant betalen voor hun kaartje, en denk jij dat ieder drankje dat gekocht wordt via pinnen betaald wordt?

28 januari 2015 om 16:20

er waren 12.000 kaarten in de voorverkoop ca 2 dagen voor de wedstrijd verkocht dus via de verkooppunten

aan het stadion worden niet veel kaarten meer verkocht laat staan cash bij het stadion afgerekend

er waren ca 17.000 toeshouwers, dus als er al 4.000 cash betaald zijn aan het stadion gaat het om ca 70.000 euro bij een gemiddelde verkoopprijs van 17,5 per kaartje

28 januari 2015 om 16:44

De kassa's waren dicht op de dag van de wedstrijd, maar er is wel heel veel geld in de muntautomaten gegooid. Bij 17.000 toeschouwers is dat al gauw een ton, waarschijnlijk meer.

28 januari 2015 om 20:31

muntautomaten voor wat?

geld van Dortmund gaat per bank
geen geld van kaartverkoop in huis want kassa s waren gesloten de dag zelf en voorverkoop gaat via banken van de verkooppunten,

ik vraag me zelfs af of horeca niet uit besteed is en dat men alleen huur betaalt om daar eten en drinken te verkopen en die verkopers dat geld zelf meenemen en de huur per bank betalen?

afijn al is het een ton, wat is dat op een jaarlijkse miljoenen tekort? dat verschil merk je niet echt

28 januari 2015 om 14:52

Opbrengst kaartverkoop, opbrengst horeca? Beide mogelijke dingen waar cash betaald wordt.

28 januari 2015 om 14:52

Wel eens gehoord van contant verkochte kaartjes. Zal vast niet alleen van die wedstrijd zijn, maar verklaart wel een gedeelte. Wel achterlijk veel cash, was mijn gedachte.

28 januari 2015 om 14:54

Dit is de opbrengst van een vriendschappelijk duel vriend, mensen die contant gedoneerd hebben.. Dit hebben ze waarschijnlijk allemaal in de kluis gedaan.

28 januari 2015 om 14:54

Kaartopbrengsten horeca geld etc ik neem aan dat daar een groot gedeelte van cash is gegaan.... En dat is zeker geen zwart geld ....on topic klote voor utrecht dit

28 januari 2015 om 14:56

@necbemmel

Wat een negatief gezever zeg. En zie je het al voor je, BD die met een koffer vol cash ff een wedstrijdje komt spelen? Het kan toch ook geld zijn wat verdiend is in de fanshop, kaartjes die gekocht zijn, geld van dranksjes, hapjes die tijdens de wedstrijd zijn gekocht, restaurant (weet niet zeker of Utrecht die heeft, maar zoals bv bij AZ wel), etc, etc.

29 januari 2015 om 14:56

Je kijkt teveel films. Een club heeft gewoon veel geld nodig voor dagelijkse geldstroom ook. En wellicht was het ook geld van de fanshop, catering (die utrecht in eigen beheer heeft) en dergelijke van de wedstrijddag.

Er hangen toch camera's zat mag ik aannemen?

28 januari 2015 om 15:08

Enkel een bivakmuts op en een camera is eigenlijk al kansloos. Ze kunnen beter zoeken op sporen van een haar of de stem op de camera natrekken

28 januari 2015 om 15:38

Die muts moet ergens opgedaan worden.

28 januari 2015 om 15:52

Ja dat doen overvallers vaak op de plaats waar ze gaan overvallen. Voor de camera. Slim gedacht, jongens de zaak is opgelost, geef Ansjo een beloning voor het kraken van de zaak!

28 januari 2015 om 16:42

Sommige zijn niet zo heel slim, wrm moeten ze anders een overval plegen? Omdat ze slim zijn en een goed betaalde baan hebben? Op camerabeelden kan je toch proberen om deze persoon te volgen, via de kleding die hij draagt of in welke auto hij wegrijd etc. Goeie kans dat je m ergens ziet verschijnen

Los van het bedrag wat hij mijn club ontvreemd, ben ik ontzet dat een onschuldig medewerker de schrik van hun leven word toegebracht.

Voor zo een dader en handlangers hoop ik meer op snelle toekomstige afrekening in het criminele circuit, dan een lange legitieme gevangenisstraf.

'we zijn hierdoor flink geraakt'. Wees blij dat je medewerker NIET is geraakt, meneer van schaijk! Kennelijk vind wilcootje een paar euro's belangrijker dan dat 1 van z'n medewerkers ongedeerd is !

28 januari 2015 om 15:54

VZ heeft namelijk het hele interview gepubliceerd, klopt. Nee, meneer schijk geeft alleen maar om geld. VZ zegt t en het staat op internet dus dan is het waar - je hebt helemaal gelijk.

Lijkt me dat deze man wist dat er zoveel geld in de kluis lag, misschien getipt door iemand werkzaam bij FC Utrecht?

Hoe kan Utrecht nu financiële problemen hebben. Die van Seumeren heeft bakken met geld in de club geïnvesteerd en spelers als strootman en toornstra ook nog eens goed verkocht. Onbegrijpelijk.

29 januari 2015 om 12:18

Dat zou ik jou vertellen gerwin van Seumeren heb uit ze eigen zak die spelers gehaald.
De winst die hij heeft gemaakt was een aantal % van de verkoop voor van Seumeren zelf.

Hebben ze een keer geld in de kluis, worden ze overvallen, dit moet een bekende zijn, of een tip gekregen, anders ga je op maandag avond geen voetbalclub overvallen.

Inkomend nieuws is nu dat het gaat om oud medewerkers!
Wat te verwachten was!

Ophangen in de Galg !

29 januari 2015 om 18:17

Het gaat om 1 oud medewerker en een huidige medewerker(stagair)

Is de hoofddader eneJan Willem van D.?

Nee het was Tarik Z. Hoe denk je anders hoe hij aan zijn waterpistool kwam...

ik vond het al raar dat er iemand gewoon op goed geluk effe naar fc utrecht gaat om te overvallen, terwijl iemand weet van de club dat daar geld ligt.

Deze man voorgoed uit zijn functie waar dan ook.

Ik begrijp dan ook echt niet waarom je zoveel cash geld in huis moet bewaren. Je weet dat er altijd wel "iets"kan gebeuren en verzekeren lijkt mij niet mogelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren