Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Operatie maakt einde aan seizoen van pechvogel Rafinha

Laatste update:

Rafinha komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie voor Barcelona. De Catalanen hebben zondagmiddag via de officiële kanalen bekendgemaakt dat de middenvelder, die zaterdag als invaller nog wel de wedstrijd tegen Atlético Madrid volmaakte, de voorste kruisband in zijn linkerknie heeft gescheurd. De tweevoudig Braziliaans international gaat in de komende dagen onder het mes.

Voor een dergelijke blessure staat doorgaans een herstelperiode van zes tot negen maanden, waardoor het aannemelijk is dat het seizoen erop zit voor Rafinha. Dit is niet de eerste keer dat de 25-jarige middenvelder te maken krijgt met een zware knieblessure: in het seizoen 2015/16 stond hij al eens een halfjaar aan de kant vanwege een gescheurde kruisband en vorig jaar hielden meniscusproblemen hem van april tot eind december aan de kant.

Naast de blessure van Rafinha kwam er zondagmiddag nog meer slecht nieuws uit de ziekenboeg van Barcelona. Sergi Roberto moest zich zaterdag in de wedstrijd tegen Atlético in de rust laten wisselen en hij heeft een hamstringblessure opgelopen. De verwachting is dat de Spanjaard drie tot vier weken uitgeschakeld aan de kant staat.

Update 4 december 15.53 uur - Operatie maakt einde aan seizoen van pechvogel Rafinha
Rafinha is succesvol geopereerd aan de voorste kruisband in zijn linkerknie. Dat heeft Barcelona dinsdag bekendgemaakt. De club verwacht dat de Braziliaan ongeveer zes maanden nodig heeft om volledig te herstellen. Aangezien halverwege mei 2019 de laatste speelronde in LaLiga is, zit het seizoen voor Rafinha erop. Het is niet de eerste keer dat de middenvelder lange tijd langs de kant staat. In september 2015 raakte hij in de Champions League-wedstrijd tegen AS Roma geblesseerd aan zijn rechterknie, waardoor hij in totaal 202 dagen aan de kant stond. In april 2017 raakte hij geblesseerd tegen Granada en had hij 290 dagen nodig om te herstellen van zijn knieblessure.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een pech. Uiteindelijk gaan deze blessures zijn carrière kosten. Dit gun je niemand.

Snap echt niet dat barca blijft vast houden aan zulke spelers. Deze jongen heeft zo veel pech maar ook hij zal barca niet verder helpen. Ik hoop dat valverde verder na dit seizoen er mee stopt. Zo laf spelen en elke keer vage opstellingen maken. We hebben verdomme de beste speler van de wereld in het team. Dit is juist het moment om de cl te winnen. Valverde mag met rafinha samper en vermaelen weg na dit seizoen

Iemand een idee bij welk moment hij deze blessure heeft kunnen oplopen? Kan het niet zo 123 voor me halen.

25 november 2018 om 15:30

Op de training is de kans op zo'n blessure vaak veel kleiner hoor. Meeste kruisbandblessures gebeuren gewoon in de wedstrijd.

25 november 2018 om 14:42

Rond minuut 60 beukte Savic(?) keihard Rafinha omver. Rafinha liep vanaf dat moment mank en keek al meermaals naar de bank, maar ging toch door.

25 november 2018 om 17:14

Scherp opgemerkt! Ik heb het op jouw advies snel teruggekeken: was volgens mij Arias. Rafinha geeft zijn uiterste om nog bij de bal te komen en Arias komt stevig in. Niks smerig, gewoon ongelukkig lijkt het.

25 november 2018 om 14:42

Rond minuut 60 beukte Savic(?) keihard Rafinha omver. Rafinha liep vanaf dat moment mank en keek al meermaals naar de bank, maar ging toch door.

Het balen voor hem maar het past in zijn carriere. Het zal in de familie zitten zijn broer is ook vaak gebleseerd.

Jammer weeral zoiets meemaken. Heb het ook gehad en het is een nachtmerrie bij momenten. Al die revalidaties, bah...

Heel erg vervelend voor hem! Vond hem vooral in de voorbereiding van het seizoen heel erg goed. De laatste weken mocht hij ook weer wat meer minuten maken en dat deed hij niet verkeerd. Jammer dat hij net nu weer terugvalt. Hij zat net wat in een opwaarts momentum, net als een paar jaar geleden toen Naingollan die smerige overtreding op hem maakte. Ook toen raakte hij langdurig geblesseerd op het moment dat hij net wat meer minuten begon te maken.

Ik vraag me af of dit dan het einde is voor Rafinha bij Barcelona. Zie volgend jaar niet echt een rol voor hem (of Denis Suarez en Andre Gomes als die terugkomt van de verhuurperiode) bij Barcelona. De afgelopen jaren heeft hij toch, mede door blessureleed, niet genoeg gebracht om volgend jaar nog een rol te spelen, denk ik. Was mooi geweest als hij en zijn broer Thiago de opvolgers waren geworden van Xavi en Iniesta, maar het is niet zo gegaan.

Zo zal Semedo ondanks zijn matige wedstrijd vs Atletico weer de kans krijgen op rechtsback. Hoop wel dat hij dan ook blijft staan als Roberto terug komt. Want Semedo heeft veel meer snelheid en is verdedigend ook gewoon beter dan Roberto die een omgetoverde rechtshalf is.

En voor Rafinha is dit natuurliljk wel een beetje hoe het altijd is geweest. Nooit echt basis regelmatig geblesseerd en nu ook weer. Dit bied wel kansen voor een Denis Suarez of Alená in bepaalde wedstrijden (invallen).

Om zoiets mee te maken voor de zoveelste x is echt vreselijk. Wat Zal er door die jongen heen gaan alleen maar verdriet. Het ergste is dat er clubs geïnteresseerd waren die hem wouden hebben en ze vader zei laatst ook van we zijn onderweg naar de uitgang. Dat je dan weer dit meemaakt is echt ongelofelijk triest. Welke club zou hem nu nog willen. Rafinha moet het weer helemaal opnieuw gaan laten zien en dat is mentaal zwaaaaaaaaarrrr. Zoiets gun je niemand man.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren