Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Openbaar Ministerie eist werkstraf voor ophangen Vermeer-pop

Laatste update:

De Ajax-supporter die een pop aan een strop over de balustrade van de Amsterdam ArenA hing wordt hard aangepakt. De pop moest Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer voorstellen; supporter Ferdi T. wordt verdacht van doosbedreiging of zware mishandeling.

/

De 27-jarige T. hing de pop met de tekst ‘NSB’ op 7 februari 2016 bij de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord over de reling van vak 425. Vermeer, die eerder was overgestapt van Ajax naar aartsrivaal Feyenoord, kreeg ook beledigingen over zijn moeder naar zijn hoofd geslingerd.

De uit Wageningen afkomstige T. moet zich op 24 augustus verantwoorden voor zijn actie. Van Ajax kreeg hij al een stadionverbod. De club kreeg een boete van 10.000 euro van de KNVB, omdat de bond van mening was dat Ajax eerder had moeten ingrijpen.

Update 24 augustus 11.31 uur - Openbaar Ministerie eist werkstraf voor ophangen Vermeer-pop
De man die een pop die Kenneth Vermeer moest voorstellen over de balustrade van de Amsterdam ArenA hing krijgt als het aan het Openbaar Ministerie ligt een werkstraf van tachtig uur, waarvan de helft voorwaardelijk. De pop had een strop om zijn nek en op de voorkant van het shirt stond ‘NSB’. Ook hing er een spandoek ‘van godenzoon naar hoerenzoon’. Verdacht Ferdi T. gaf toe de pop te hebben opgehangen, maar hij zegt dat hij niet wist dat er ‘NSB’ op het shirt stond. De rechter doet op 7 september uitspraak.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wauw, zo'n harde straf?

Begrijp mij niet verkeerd. Ik keur het echt af wat hij heeft gedaan. Maar poging tot doodsbedreiging lijkt me wel een beetje te hard. Maar anders die 10k, niks mis mee. Maar nu straf je hem wel heel hard

10 augustus 2016 om 14:44

die 10k moet ajax betalen. Weet niet of ze het op hem kunnen verhalen, denk het niet omdat het expliciet wordt genoemd dat ze eerder hadden moeten ingrijpen.

10 augustus 2016 om 14:55

Doodsbedreiging is eigenlijk heel logisch in mijn ogen.
Hij hangt een pop, die Vermeer moet voorstellen, op aan touw op de reling van stadion(ophanging). Volgens mij kan heeft die pop dan nog maar 1 mogelijkheid en dat is doodgaan. Aangezien die pop vermeer moet voorstellen, heeft Vermeer(voor Ferdi T) maar 1 mogelijkheid en dat is doodgaan. Zn vinger langs je strot laten gaan, als teken kop eraf, is ook een vorm van doodsbedreiging, dus waarom dit dan niet?

Zware mishandeling is dan wel weer erg ver gezocht.... Tuurlijk hoef je niet fysiek te mishandelen en is mentaal ook een vorm van mishandeling, maar zoveel moeilijker aantoonbaar..... Als je als aanklager dat gaat doen, zul je van goede huize moeten komen en aangezien Vermeer niet getest is, wordt t een heel lastig verhaal allemaal.

10 augustus 2016 om 14:56

Is het geen doodsbedreiging dan wanneer je doet alsof je iemand ophangt?

24 augustus 2016 om 11:44

Poging tot doodsbedreiging hard? Je hangt een pop, met notabene een shirt van Vermeer, op aan de tribune. Wat is het dan? Mijn inzien dient zo'n persoon hard gestraft te worden. Levenslang landelijk stadionverbod erbij.

Wauw, zo'n harde straf?

Begrijp mij niet verkeerd. Ik keur het echt af wat hij heeft gedaan. Maar poging tot doodsbedreiging lijkt me wel een beetje te hard. Maar anders die 10k, niks mis mee. Maar nu straf je hem wel heel hard

Bijna niet te vergelijken, maar in Nederland wordt dit als directe doodsbedreiging gezien en wordt je aangepakt. Als je openlijk aangeeft dat mensen je concurrent eigenlijk wel mogen neerschieten, dan doe je gewoon nog mee in de race voor president van de Vs...

Maar helemaal gelijk, aanpakken die handel. Dat soort halve zolen moeten maar eens zeer diep voelen wat voor gevolgen er aan hun gedachteloze acties zitten. Eigenlijk "zwaarder" aanpakken dan dat er normaal gevonden wordt en dat ook consequent volhouden. Misschien dat de rest dan twee keer nadenkt voor ze iets doen of roepen.

10 augustus 2016 om 15:33

Tjah, dat er in verschillende landen verschillend tegen dergelijke zaken aangekeken wordt is duidelijk. Het voorbeeld dat jij geeft is ook mooi, daarin zijn echter de Amerikanen de idioten en niet hoe wij het hier in Nederland aanpakken.

10 augustus 2016 om 15:51

Wat je even vergeet is dat er aangifte gedaan kan/moet worden en dat deze man nog niet veroordeeld is. Zodra er aangifte Vermeer heeft aangifte gedaan tegen deze man en dus is Justitie onderzoek gaan doen. Kennlijk ziet men reden voor vervolging wegens doodsbedreiging waar ik op zich wel iets van kan begrijpen. Had Vermeer geen aangifte gedaan, dan had Justitie volgens mij ook niets kunnen doen.

Ik ken de Amerikaanse wet niet maar die zou wel eens hetzelfde kunnen werken; Clinton kan wanneer ze dat wil aangifte doen tegen Trump en dan is het verder aan Justitie. Of ze dat wil en doet is natuurlijk een tweede.

10 augustus 2016 om 18:11

Dit is het OM dat bekend maakt hem te zullen vervolgen voor deze vergrijpen. Dat betekent niet dat de rechter hem daarvoor veroordeeld, al kan ik me niet voorstellen dat de rechter mild voor hem gaat zijn.

Overigens wordt de publieke opinie verschrikkelijk gekleurd door de media. Ik hoor Dionne Stax vanmiddag zeggen dat "ajaxsupporters boos zijn dat Kenneth is overgestapt van Ajax naar Feyenoord", maar dat is pertinent onjuist. Mooie meid, maar je kan zien dat ze van het jeugdjournaal komt, want die conclusie is te simpel voor woorden. Dit incident gebeurde ruim anderhalf jaar waarin ik meen 4 duels tussen Ajax en Feyenoord zijn gespeeld, na zijn overgang en gebeurde nadat Kenneth werd gefotografeerd met Tshirt waarop nogal nare dingen op stond - ik zal de letterlijke tekst niet herhalen, als je interesse hebt moet je maar zoeken. Dat was dus uitlokking, en je zal altijd zien dat er een aantal Neanderthalers laten blijken daar niet mee eens te zijn. Ik durf mijn huis erop te verwedden dat als een ex Feyenoordspeler die bij Ajax zou spelen zoiets zou doen, er iets soortgelijks zou gaan plaatsvinden.

Hoe dan ook, ik ben het oneens met de manier van vervolging. Die man moet veroordeeld worden met die enorme boete, een levenslang stadionverbod meldingsplicht bij elk duel van Ajax en eventueele taakstraf, maar gevangenisstraf zou absurd zijn.

Vind het wel goed dat dit hard wordt aangepakt. Die idiote rivaliteit moet maar eens afgelopen zijn. 27 jaar en dan nog niet het verstand om in te zien dat zoiets echt niet kan. En blijkbaar niemand op het vak die hem even in zijn nekvel grijpt. Als ik dit soort idioterie zie vind ik die klassiekers zonder publiek de beste optie. Jammer dat het niet kan, maar de haat zit blijkbaar te diep.

10 augustus 2016 om 15:00

Helemaal mee eens je kunt het niet hard genoeg straffen en inderdaad dat stomme komedianten gedoe moet maar is afgelopen zijn , ik vind er ook geen moer aan dat er geen Feyenoord supporters komen alleen maar door een paar idioten met een IQ niet groter als de gemiddelde schoenmaat , maar ook vind ik het kwalijk dat zo'n leeghoofd niet door zijn eigen supporters wordt gecorrigeerd want de meesten zijn allemaal goedwillende en goede supporters maar ja haal ze er maar eens uit .

10 augustus 2016 om 15:06

Ja, ik zeg ook meteen dat ik me ook niet echt geroepen zou voelen om hem te corrigeren, maar er staan op zo'n vak vast ook mensen met enig overwicht in die kringen. Ik vrees alleen dat je dat overwicht niet verkrijgt vanwege je redelijkheid.

Ik vind de klassiekers zo wel prima, hoef ik me tenminste niet druk te maken over misdragende fans. Ik zat bij de Johan Cruijffschaal al na een minuut weer met schaamte te kijken, ik had het geluid uit, maar wist al meteen dat het Feyenoorders zouden zijn.

10 augustus 2016 om 18:33

Dat vak is inmiddels officieel opgeheven, maar de mensen die daar de touwtjes in handen hadden vonden die actie prima, dat weet ik wel zeker.

Ik wil overigens nog wel verder gaan dat jij in de zin dat je geen uitpubliek bij de klassieker wel prima vindt. Ik heb onlangs zelfs Cambuur supporters zich op de Nieuwmarkt - dat is nabij CS en de Wallen - zien misdragen, terwijl daar geen Ajacied rondliep, slechts achteloze toeristen en moeders met kinderwagens.hoewel het voetbal de gemeente (ook financieel) veel oplevert, kan je het de maatschappij niet meer aandoen om voor deze kosten op te draaien.

10 augustus 2016 om 18:21

Ik ben het helemaal met je eens, maar het ging niet perse om de rivaliteit an sich of de overgang. Het ging niet eens om de gluiperige manier waarop die overgang tot stand kwam. Er waren reeds 4 duels gespeeld zonder noemenswaardige incidenten. De reden was dat Kenneth op internet stond in een Feyenoordshirt met voor Ajax hatelijke tekst. Dat was oerdom van Kenneth, maar nog steeds is er niemand die dat Kenneth heeft uitgelegd, dus het zal nog wel een keer gebeuren, al dan niet met Kenneth.

Ik keur dit gedrag zeker niet goed, maar ik leef al zo lang dat ik snap dat er mensen zijn die zo makkelijk uit te lokken zijn. Dat gezegd hebbende mogen wij dit niet tolereren en zou die man een levenslang stadionverbod moeten krijgen, het liefst met meldingsplicht.

Behoorlijk pittige straf, maar een prima signaal dat dit soort fratsen niet in een stadion thuis horen.
Ik begrijp dat er een stukje emotie meespeelt als een speler overstapt naar de traditionele aartsvijand, maar uit dat dan op een ludieke manier.

Goed voor hem! En laat dit een duidelijk signaal zijn voor de mensen die dit maar een grap vonden. Haal het gewoon niet in je hoofd om zoiets idioots te doen.

Traden ze maar vaker zo hard op (niet alleen in het voetbal) tegen dit soort idioten met hun doodsbedreigingen. Je komt ze vrijwel dagelijks tegen in de media, tegen groepen en individuen. Het tolerantie-niveau is verlaagd en het aantal hufters/idioten groeit. - zo lijkt het thans.

Was de veiligheid van Vermeer in het geding door deze actie? Mijn antwoord is nee. Dus ik denk niet dat hij Vermeer juridisch gezien met de dood heeft bedreigd. Begrijp me niet verkeerd: ik vind het een hele smerige actie en ik gun het hem heel erg om in de tralies te belanden. Maar naar mijn idee heeft hij geen strafbaar feit gepleegd, want je kon er niet redelijkerwijs van uitgaan dat de bedreiging in de praktijk uitgevoerd zou worden.

10 augustus 2016 om 15:36

Juridisch gezien hoeft de veiligheid van Vermeer op dat moment niet in het geding te zijn om sprake te zijn van een doodsbedreiging. Als ik iemand een kogelbrief stuur is dat ook een doodsbedreiging, ook al zit ik gewoon thuis op de bank en is de veiligheid van de betreffende persoon op dat moment dus niet in het geding.

En met betrekking tot je laatste opmerking, als ik roep een bepaalde bevolkingsgroep uit te roeien (om het even welke) dan is dat strafbaar, ondanks dat je er redelijkerwijs van uit kan gaan dat ik die bedreiging niet in de praktijk ga uitvoeren.

10 augustus 2016 om 16:45

Ik hoop niet dat jij een juridisch adviseur bent want je beredenatie slaat nergens op.

Wat ik me af vraag , er wordt een persoon gepakt terwijl de pop van boven wordt aangegeven door meerdere mensen dus. Beschermd ajax dus andere supporters of word deze jongen alleen aangepakt omdat hij hem ophangt met meerdere mensen maar hij als enige goed in beeld was ?

hard straffen prima maar dit is overdreven ik geloof ook niet dat er ook maar een rechter is die dit als doodsbedreiging ziet laat staan zware mishandeling.
gewoon een s.v. geven en die 10.000 op hem verhalen lijk mij meer dan genoeg straf.

Ach wij zijn in Nederland heel goed in verdacht zwaar uitspreken maar uiteindelijk licht straffen. Als deze mafkees uiteindelijk een straf krijgt zal het wel weer 40 uur dienstverlening zijn zoals in 80% van alle zaken in Nederland. De clubs zijn er klaar mee maar de rechter kijkt naar bewijs en feitelijkheden en verleden.

24 augustus 2016 om 11:37

goede voorspelling

En ach, hij krijgt in ieder geval iets. De media bracht het bij MVV niet eens onder de aandacht.

25 augustus 2016 om 19:48

Ja, haha deze was niet heel moeilijk. Nederland is voorspelbaar.
Daarom zullen we dit soort gedrag nooit kunnen uitbannen.

80 uur taakstraf,waarvan 40 voorwaardelijk? Het begint steeds triester te worden..dit is gewoon een regelrechte doodsbedreiging naar Vermeer! En dat moet je hard bestraffen vind ik.
Hij wist niet wat er op het shirt stond,maar vond het niet vreemd dat hij een pop met Vermeer's naam erop ophing aan een touw?

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren