Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Ook ex-Vitessenaar met Chelsea-verleden vertrekt naar China

Laatste update:
/

De wegen van Gaël Kakuta en Sevilla lijken binnen afzienbare tijd te scheiden. Er lijkt meer dan ooit sprake van een miljoenentransfer naar China, zo verzekeren diverse media in Spanje. De club uit Sevilla heeft ervoor gekozen om de 24-jarige vleugelaanvaller niet in te schrijven voor de knockout-fase van het toernooi om de Europa League.

Kakuta wordt al enige tijd met Hebei Fortune in verband gebracht. De Chinese club, die naar het allerhoogste niveau is gepromoveerd, zou bereid zijn om een bedrag van zes miljoen euro te betalen. Dat is ruim twee miljoen euro meer dan Sevilla een half jaar geleden aan Chelsea overmaakte, als compensatie voor een transfer van een voetballer jonger dan 24 jaar.

De transfermarkt in China sluit pas op 26 februari zijn deuren, maar de verwachting is dat de transfer een dezer dagen zal plaatsvinden. Kakuat behoort niet tot de wedstrijdselectie van Sevilla voor het bekerduel met Celta de Vigo van vanavond en zou al een medische keuring hebben ondergaan. Kakuta werd in het verleden door Chelsea bij Vitesse gestald en kwam dit seizoen in slechts vijf duels van Sevilla binnen de lijnen. Hebei Fortune versterkte zich ook met Gervinho (AS Roma) en Stéphane Mbia (Trabzonspor).

Update 6 februari 10.21 uur - Ook ex-Vitessenaar met Chelsea verleden vertrekt naar China
Ook Gaël Kakuta zet zijn loopbaan voort in China. De ex-speler van onder meer Vitesse stapt over van Sevilla naar Hebei China Fortune, dat naar verluidt een slordige zes miljoen euro voor hem betaalt. De Fransman treedt daarmee in de voetsporen van onder meer Ramires, Alex Teixeira en Jackson Martínez, die onlangs ook al (voor veel geld) naar China vertrokken. Kakuta wordt teamgenoot van onder meer Stéphane Mbia en Gervinho.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hahah die chinezen zijn echt gek. Heb nog nooit zo vaak gehoord dat een club een speler koopt voor meer dan hij werd gekocht en die het bij zijn huidige club niet eens heel erg goed doet.

4 februari 2016 om 21:30

Ter verduidelijking: Atletico verkoopt Martinez voor 4 miljoen meer terwijl hij in zijn eerste halfjaar niet heeft kunnen imponeren. Kakuta, wisselt bank met basisplaatsen en wordt binnen een half jaar met 2 mil winst verkocht.

Maar ook spelers als Gervinho, Guarin en Ramires waren niet meer dan een 12e man bij hun club, maar worden wel met winst verkocht.

4 februari 2016 om 21:33

7 miljoen meer toch? 35 miljoen overgenomen van FC Porto en voor 42 miljoen verkocht aan Ghanghzou Evergrande.

4 februari 2016 om 22:20

Je hebt helemaal gelijk. Klopt inderdaad wat je zegt, minimaal 7 mil winst.

6 februari 2016 om 11:06

Niet minimaal 7 natuurlijk als je salaris meetelt.

6 februari 2016 om 12:30

+ tekengeld

China is taking over

4 februari 2016 om 22:58

Kakuta... China is taking over Kakuta :

90% van alle artikelen op VZ gaat over China deze tijden.

4 februari 2016 om 21:31

Vindt je t gek?

4 februari 2016 om 21:35

Inderdaad, de Chineze clubs strooien met geld en als er met 42 miljoen wordt gestrooid, is het logischer om een artikel van de 42 miljoen-deal te plaatsen, dan een 200.000-deal hier in Nederland.

Je kunt er echt niet meer omheen. China is in korte tijd aan het uitgroeien tot een gigant in het voetbal. Wat een bedragen zeg en een hele heeft men dat dus....

4 februari 2016 om 22:46

Ik geloof er niet zo in. Ze hebben nog geen echte toppers gehaald en iedereen die tot nu toe naar China is gegaan wou binnen een half jaar weer terug.

4 februari 2016 om 23:01

Idd dikke onzin, zijn allemaal zuid Amerikanen en nu Kakuta dan. Straks mssn yaya maar die gaat overal spelen voor geld. Je speelt geen cl daar dus toppers blijven in Europa.

6 februari 2016 om 11:14

Er is daar wel een champions league hoor. Of die net zo aantrekkelijk is als deze hier in Europa, durf ik te betwijfelen.

5 februari 2016 om 00:06

Ach. Dit soort acties met dat geld smijten van landen waar het voetbal niet echt om over naar huis te schrijven is trekt ook een bepaald soort voetballers aan. Voetballers met een smet, of met een gebrekkige topsportmentaliteit. Al dat soort spelers zijn een goede eerste stap om het voetbal iets meer aanzien te geven, maar qua kwaliteit niet altijd het beste. Om echt de kwaliteit te kunnen verhogen moeten ze echt iets aan de aanwas van talenten doen en gewoon teams op kunnen stellen met 11 zeer redelijke voetballers. In een land met meer dan 1 miljard inwoners lijkt het mij wel mogelijk om in 10 jaar een goed opleidingsinstituut te hebben maar je moet maar zien of hier ook slim in geinvesteerd wordt.

Ohja, die FFP telt natuurlijk daar niet. Zitten de bonden toch keurig op een lijn.

Waar kan ik solliciteren voor china? Misschien is mijn amateurervaring voldoende voor een transfer

4 februari 2016 om 22:35

Ben met een jaarsalaris van 100k al wel tevreden hoor

4 februari 2016 om 23:01

Ik bied de helft

4 februari 2016 om 23:01

Via linkedin kan het tegenwoordig ook, zo lukte het een speler laatst om heel 'traditioneel' te solliciteren bij een club die een rechtsback zocht maar niet veel financiele middelen had.
Moet je even terugzoeken op VZ, mooi verhaal wel..

Ma die chinezen zijn echt niet meer nrml. Pff kakuta nog zo een verloren talent op je 24 zoveel ploegen al gedaan. En je nu begraven in china pff. Nja money talks zeker.

Aankoop van niks gebleken. Kakuta kan er echt helemaal niks van. 6 miljoen pakken en een opvolger in de zomer halen

Deze Kakuta heeft toch uiteindelijk ook nergens echt kunnen imponeren. Destijds werd hij genoemd als mogelijke opvolger van Vieira in het franse elftal, maar eigenlijk hebben we gewoon nooit echt iets bijzonders van hem gehoord na zijn tijd bij Chelsea.

Ok, dus de Chinese clubs hebben geld, dat is duidelijk. Maar op dit moment halen zij alleen maar spelers voor meer dan hun marktwaarde. De clubs in Europa zulken wel blij zijn met de handelswijze van de Chinezen. Spelers die niet presteren aantrekken voor meer dan dat zij waard zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren