Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: NEC reageert niet op berichtgeving en wacht indeling KNVB af

Laatste update:

Sportief gaat het NEC dit seizoen voor de wind, maar op financieel vlak valt er nog heel wat te verbeteren. De lijstaanvoerder van de Jupiler League maakte deze week bekend dat het een tekort van anderhalf miljoen euro op de exploitatie heeft. "Wij wisten dat het een financieel uitdagend jaar zou worden", erkent directeur Bart van Ingen in gesprek met Omroep Gelderland.

/

NEC wacht op de categorie-indeling van de KNVB in november, maar loopt alvast op dat nieuws vooruit. Volgen Van Ingen ligt er al een concreet plan om de problemen op te lossen. Onderdeel daarvan is mogelijk de verkoop van Alireza Jahanbakhsh, die met zijn salaris fors op de begroting drukt. Bovendien kan de getalenteerde aanvaller gezien zijn transferwaarde de zorgen met onmiddellijke ingang verlichten.

Kledingsponsor
Naast de perikelen omtrent de financiële huishouding, wacht NEC ook een forse claim van kledingfabrikant Warrior. De club zegde een week voor de start van de competitie het doorlopend contract met dat bedrijf op, uit onvrede over de levertijden en de kwaliteit. Warrior verwijt de Gelderlanders nu contractbreuk met als gevolg imageschade en is van zins een rechtszaak aan te spannen.

Update 10 oktober 12.50 uur - NEC reageert niet op berichtgeving en wacht indeling KNVB af
In de krant de Gelderlander verscheen een artikel over flinke financiële problemen bij degradant NEC. De club meldt vrijdag dat het nog niet wenst te reageren: eerst wacht men op de licentie-indeling van de voetbalbond KNVB. Voor 1 november dient de club een prognose over het seizoen 2014/15 in te leveren. “Wel is het belangrijk om te vermelden dat NEC rekening heeft gehouden met een financieel zwaar seizoen na de degradatie. In vier maanden tijd is 75 procent van de benodigde procentuele reductie al gerealiseerd. Om de overige 25 procent te bewerkstelligen, ligt een plan van aanpak klaar”, luidt een statement.

NEC wordt kampioen in de Jupiler League

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En ze wisten deze zomer niet dat Alireza Jahanbakhsh een leuk salaris had?

9 oktober 2014 om 13:26

Ze wisten waarschijnlijk niet dat het tekort 1,5 miljoen was.

9 oktober 2014 om 14:47

Je weet niet het exacte tekort waar je mee te maken gaat krijgen, maar als (financieel) bestuurder van een club moet je echt wel weten dat je er financieel gezien niet goed voor staat.

Zonde dat NEC door het jarenlange wanbeleid spelers moet verkopen om er weer bovenop te komen. Sowieso jammer dat dat beleid tot degradatie heeft geleid.

9 oktober 2014 om 13:37

1.5 miljoen moest die kosten... Toeval?

9 oktober 2014 om 22:58

waar basseer jij dat op? ik heb van bronnen gehoord dat er 2 miljoen was geboden en die werd afgewezen omdat dat te laag is. En zonder Alireza is het kampioensschap ook onzekerder. Denk dat boekhoorn die 1,5 miljoen wel wilt geven als de nood echt aan de man is en categorie 1 echt dreigt.

9 oktober 2014 om 14:30

Beste iedereen komt.

Dhr. Boekhoorn betaalt het gehele salaris van Alireza. Het zou je sieren om gewoon niet te reageren als je niet weet hoe het in elkaar steekt.

Houdoe.

9 oktober 2014 om 14:33

Forzaeniesee,

Schrijf de journalist dan aan. Die zegt:

" Onderdeel daarvan is mogelijk de verkoop van Alireza Jahanbakhsh, die met zijn salaris fors op de begroting drukt."

En die citeert directeur Bart van Ingen.

Maar u zegt dus dat de journalist liegt?

9 oktober 2014 om 14:42

Journalisten zijn sensatiezoekers. Simpel zat. Nu zou hij te zwaar op de begroting drukken terwijl tijdens de transferperiode werd gezegd door diezelfde Bart van Ingen dat een verkoop absoluut niet noodzakelijk is. Dan vertrouw ik toch meer op een direct interview met Bart van Ingen dan sensatiezoekers die bij zo'n flut krantje werken.

9 oktober 2014 om 15:04

Forzaeniesee,

Het zou ook zomaar kunnen dat de journalist wel degelijk die directeur zijn woorden correct citeerde en dat u als supporter van mijn-club-mooie-club, doet-nooit-iets-verkeerd-club gewoon niet met kritische geluiden om kan gaan.

In zo'n omstandigheden heet het altijd dat de journalist onbekwaam is en voor een flutkrant werkt. En reaguurders die mee liften met het verhaal, weten dan nooit waarover het gaat.

De vijand extern zoeken heet dat, zo hoeft u niet wakker te liggen van de interne vijand. Dit terwijl die véél belangrijker is.

9 oktober 2014 om 15:13

Ja nou wordt ie leuk. Van Ingen wordt helemaal niet geciteerd waarin hij stelt dat Alireza eventueel verkocht gaat worden, er wordt alleen een suggestie gedaan waarin de betreffende journalist dat suggereert. Je zit gewoon fout hier, geef dat gewoon toe ipv dit gedraai. Het is namelijk vrij lachwekkend. En ja, sommige reageerders weten er inderdaad heel weinig van af en gaan zich dan baseren op onjuiste onderdelen uit een artikel.

9 oktober 2014 om 15:43

Beste Forzaeniesee,

wellicht moet jij de regels van de Knvb maar eens lezen. NEC is verplicht om zelf de salarissen van de spelers te betalen. Boekhoorn mag dus niet eens het salaris van Alireza betalen, want dan trekt de Knvb onmiddellijk de licentie van NEC in.

NEC betaald dus weldegelijk zelf het salaris van Alireza.

9 oktober 2014 om 16:42

Fprzaennissie.....

Alsof jij in de financieen kan kijken bij nec jij roept maar wat met je boekhoorn betaalt het salaris...heb je ook gewoon ergens gehoord.
Problemen zijn problemen punt uit

9 oktober 2014 om 23:00

Boekhoorn betaalde de transfersom en de afkoop van dienstplicht in Iran. N.e.c betaald het salaris dat is de deal.

10 oktober 2014 om 13:18

Je moet ze een fikse boete opleggen

10 oktober 2014 om 20:43

onzin en ik zou ook niet weten waarom een sponsor geen salaris mag betalen van een speler dat maakt die sponsor zelf wel uit en niet de knvb hoor

9 oktober 2014 om 15:07

En jij weet niet wat Bart van Ingen(algemeen directeur) gezegd heeft over de situatie omtrent een eventuele verkoop, die ongeveer 35 x heeft gezegd dat een verkoop absoluut niet noodzakelijk was, ze hem het liefst erbij wilden houden en alleen tegen de hoofdprijs zouden laten gaan? Met in de wetenschap dat hij een leuk salaris had(de helft van het non-Eu salaris, laten we even voor het gemak aannemen dat dat rond de 230k zit).

Je moet de feitelijke onjuistheden van dit artikel niet geloven en daaraan 'conclusies' verbinden.

9 oktober 2014 om 15:21

Haha mensen denken het zwaar over Alireza. Iedereen weet dat hem verkopen duurder zou zijn dan niet promoveren. Hij gaat dit seizoen nog niet weg denk ik, en anders alleen voor de hoofdprijs. Warrior zou NEC moeten betalen door op deze manier een klant te behandelen...

Het financieel wanbeleid van deze club is echt misselijkmakend, hoog tijd dat hier eens wat aan gedaan wordt. Wat jij, necforlife? ;-)

9 oktober 2014 om 13:36

Ali mocht van de zomer vertrekken maar het juiste bod (Ong 1.5 miljoen) kwam niet.
Misschien gaat die in de winter of anders volgend jaar. Ik denk dus niet dat we ons zorgen hoeven te maken, en anders hebben we altijd Boekhoorn nog xD?

9 oktober 2014 om 13:50

Het 'juiste' bod lijkt me quasi elk bod. Nu zitten ze met een speler die ze eigenlijk niet kunnen permitteren. Dat is eigenlijk financiële doping en competitievervalsing tov de clubs die wél hun financiën op orde hebben.

Ik ga me ook een Ferrari aanschaffen, met het idee dat ik over een paar maanden echt wel de lotto zal winnen.

9 oktober 2014 om 13:53

Ah lekker gokken op de goedheid van een man met geld, zeer verstandig beleid daar in Nijmegen.

9 oktober 2014 om 13:55

De vergelijking die je maakt is ronduit belachelijk. Een voetbalclub vergelijken met een persoonlijke situatie, zonder ook maar enige kennis te hebben van de financiële situatie van de bvo, raakt kant noch wal...

9 oktober 2014 om 14:03

Lijkt me in beide gevallen dat je gewoon aan het 'gokken' bent dat het uiteindelijk toch wel goed zal komen. Jij vult ook altijd de gaatjes op door te speculeren over inkomsten die je wellicht in de toekomst zult ontvangen? Niet erg verstandig kan ik je vertellen.

9 oktober 2014 om 14:07

Eniesee080,

Is dat zo? Zij gokken ook op iets wat misschien niet komt.

Wat als Alireza Jahanbakhsh straks zijn been breekt en nooit meer kan voetballen?

Het moet zelfs zo dramatisch niet zijn. Wat als Alireza Jahanbakhsh naar een Eredivisie club kan, deze de gevraagde 1.5 miljoen niet wil betalen en Alireza Jahanbakhsh 'vervelend' begint te doen?

Wat als Alireza Jahanbakhsh best tevreden is met zijn gekregen voorwaarden en bij NEC blijft hangen tot het contract afloopt?

Het is niet de eerste club die door dit soort gokjes failliet ging. De lijst is lang, maar voornaam.

Dit is gewoon een slecht beleid. Het is even slecht als een Ferrari kopen, in de veronderstelling dat je wel even de lotto gaat winnen.

Dit is casino bedrijfsvoering, met dat verschil dat het huis niet altijd wint.

9 oktober 2014 om 15:02

Lees mijn reactie nog eens goed. Daarin zeg ik dat je met een flut vergelijking komt terwijl je de financiële huishouding niet eens kent. Jij baseert namelijk je hele reactie op het zinnetje: 'mogelijk behoort tot het reddingsplan de eventuele verkoop van Alireza'. Dit is slechts giswerk van de journalist die dit geschreven heeft, aangezien Van Ingen geen duidelijkheid heeft gegeven over de inhoud van het plan. Je baseert je dus helemaal op het giswerk van iemand anders, niet de sterkste basis he?

9 oktober 2014 om 15:08

Eniesee080,

Ik heb wel de moeite genomen om het origineel te lezen.

Ik citeer:

" NEC heeft dit seizoen een tekort van anderhalf miljoen euro op de exploitatie. Dat erkent directeur Bart van Ingen.

"wij wisten dat dit financieel een uitdagend jaar zou worden. Het is lastig een balans te vinden en een financieel consistent beleid te voeren. We wachten op de categorie-indeling van de Knvb in november en zullen dan de situatie uitgebreid toelichten. Maar er ligt al concreet plan om alles op te lossen."

Het tekort is mede ontstaan, omdat de Nijmeegse club in augustus besloot om Alireza Jahanbakhsh niet te verkopen. Zijn salaris en de mogelijke transfersom hadden de situatie zodanig kunnen verlichten, dat de financiële problemen vrijwel verdwenen waren. NEC oordeelde echter dat de geboden bedragen niet hoog genoeg waren. Mogelijk wordt Jahanbakhsh in de winterstop alsnog verkocht"

U verwijt me trouwens de financiële huishouding niet te kennen. U kent die wel?

9 oktober 2014 om 15:19

Er zit een heel groot verschil tussen het letterlijk citeren van de algemeen directeur die het voor het zeggen heeft en dus wel overal vanaf weet en het citeren van een deel van een door de journalist zelf geschreven artikel waarin suggestieve dingen staan. Ben ik nou zo slim of jij nou zo dom? Journalisten zijn niet heilig ofzo, enige 'betrouwbare' bron waar je vanuit kan gaan is Bart van Ingen zelf, want die weet het fijne er wel vanaf.(niet dat ie dat helemaal gaat vertellen, maar das iets anders.)

We weten allebei niet of het behouden van Alireza nou zo'n grote financiële strop was en we weten ook allebei niet of dit tot een verkoop van Alireza gaat leiden. hetgeen wel vrij onlogisch zou zijn omdat NEC er financieel niet gek veel mee opschiet. De transfersom zal (grotendeels) naar Boekhoorn gaan en ik vraag me ten zeerste af of NEC het hele salaris betaalt(ben geneigd te zeggen van niet).

9 oktober 2014 om 15:26

Iedereenkomt je weet er vrij wweinig van want nec heeft al jaren een tekort van 1 tot 1,5 miljoen! Telkens door de verkoop van spelers hebben ze dit makkelijk op kunnen vangen (Vleminckx, Nuytinck, Cillessen). Jij weet toch ook dat niet promoveren meer kost dan je sterspeler verkopen, die je waarschijnlijk weer gaat laten promoveren. Daarbij zou je hem altijd nog kunnen verkopen als ze niet promoveren. Ik zou die gok gewoon nemen want NEC kan gewoon weer promoveren dit seizoen.

9 oktober 2014 om 15:57

-NEC-,

Het is niet omdat u al 100 keer aan basejumpen hebt gedaan, dat de 101ste keer het ook goed zal aflopen.

Dit is gewoon een fout beleidsformule die vroeg of laat wel verkeerd moet aflopen.

Zie ook reactie #22 waar alvast een paar dingen zijn aangeraakt die kunnen leiden tot het grafwaarts dragen van uw club.

Denkt u nu echt dat NEC de eerste en enige club is die dit doet of heeft gedaan?

Een flink deel van die clubs bestaan gewoonweg niet meer. Of ze hebben een pseudo fusie achter de rug met een kleinere club.

U moet mij niet aanvallen, val liever uw bestuur eens aan.

9 oktober 2014 om 16:36

Ach ja,

laten we het allemaal eens even kort samenvatten.. NEC heeft een tekort van 1 a 1,5 milj euro (dat met een verkoop van Alireza gedekt zou worden).

Ja het klopt dat NEC aan het (op een erg gematigde manier) gokken is. Echter hebben ze ab-so-luut de odds ervoor, om even in goktermen te blijven.

Het is in het belang van NEC om Alireza aan te houden omdat hij voor de punten kan zorgen waardoor NEC weer kan gaan promoveren en dit terwijl zijn marktwaarde (bij goed spel) alleen nog maar verder zal stijgen. Ja het klopt dat indien Alireza morgen onder de bus terecht komt dat NEC een probleem heeft. Echter is die kans veel kleiner dan de kans waar Alireza NEC het kampioenschap schenkt. En een kampioenschap gaat natuurlijk gepaard met veel meer voordelen dan 1 a 1,5 miljoen...

9 oktober 2014 om 18:40

Nijmegennn,

Er kan toch geen enkele zekerheid gegeven worden dat NEC zal promoveren dit seizoen?

Daar zit hem net het gevaar in. Zo zijn er tig clubs in het sukkelstraatje aangekomen. Ze stellen een kern samen, met het idee 'we gaan toch promoveren', eentje die te duur is. En dan lukt het niet, met alle gevolgen van dien.

9 oktober 2014 om 18:44

Ik val je niet aan hoor, ik verbeter je alleen. Maar als je zo alles gaat bekijken met je basejumpen dan neem je geen risico's en je moet toch een risico nemen voordat je spelers aantrekt. Bij NEC komt het ongetwijfeld goed, anders staat Boekhoorn wel op. Ik kan me er ook niet druk om maken.

9 oktober 2014 om 18:56

-NEC-,

Ik heb het al zoveel keer zien gebeuren in mijn leven.

Mooie clubs, met een roemrijk verleden, geven meer uit dan ze eigenlijk aankunnen. Soms geflankeerd door een rijke mecenas.

En ineens is het over. De verhoopte promotie blijft uit, die ene dure speler blijkt toch niet zo goed te zijn en zijn waarde keldert, de mecenas zijn vrouw en kinderen zijn het beu dat 'hun' erfenis door ramen en deuren zit te verdwijnen, ...

Dat kan je voorkomen door te zorgen dat je geen exploitatie verlies hebt. Liever een paar seizoenen langer in de Eerste Divisie zitten, dan gewoon niet meer bestaan.

9 oktober 2014 om 21:56

O gelukkig, ze hebben dat tekort al jaren, wat een geruststelling

9 oktober 2014 om 22:45

ja maar iedereen komt, jij weet best dat NEC niet in de situatie zit zoals Veendam en Agovv zaten. daar zitten ze zelfs nog een heel stuk vandaan. Boekhoorn zou NEC altijd de helpende hand toesteken als dat nodig is, die man houd te veel van NEC om NEC te verwaarlozen.

De verhoopte promotie blijft uit, die ene dure speler blijkt toch niet zo goed te zijn en zijn waarde keldert, de mecenas zijn vrouw en kinderen zijn het beu dat 'hun' erfenis door ramen en deuren zit te verdwijnen, ...

We weten toch al goed Alireza was... dus het is geen heel groot risico wat je neemt. alles wat je nu voor Alireza krijgt, krijg je volgend seizoen ook zeker nog.

10 oktober 2014 om 00:04

Dat Boekhoorn altijd NEC de helpende hand toe steekt is niet waar. De gemeente Nijmegen heeft tot 3x toe al NEC van een dreigend faillissement moeten redden met dubieuze deals rond het stadion en trainingscomplex De Eendracht. Waar was Boekhoorn toen dan?

Dat NEC nog een heel stuk van Veendam en Agovv vandaan zit weet ik niet, maar dat zou ik niet zomaar zeggen. Die clubs kwamen ook heel snel aan hun einde toen het financieel niet goed bleek te gaan. Ook FC Twente leek heel lang gezond te zijn, tot vorig seizoen opeens bleek dat de club bijna failliet was en een boekhoudkundige truc nodig had en de verkoop van enkele transferrechten om het vege lijf te redden. Het kan dus zeer snel gaan.

NEC maakt nu weliswaar 1,5 miljoen verlies, maar dat komt ook deels door de transferinkomsten. Zonder de transferinkomsten zou dat verlies nog veel hoger zijn.
Tel daarbij op dat de club weinig geld in kas heeft en ook nog schulden heeft, dan is de financiële situatie van de club wel zorgelijk. Niet voor niets driegt de club ook in categorie 1 terecht te komen.

Ik denk echter niet dat NEC failliet gaat. De club is nu wel serieus aan het bezuinigen geslagen (dat ging de vorige keren helemaal niet zo goed als nu), maar op korte termijn is het weldegelijk erg zorgelijk.

Zat er helaas aan te komen, met dank aan Edo.. Komt wel goed, gewoon meteen promoveren en dan weer langzaamaan de goede kant op!

Nou Groningen, hap toe. Help NEC uit de brand en koop Jahanbaksh.

9 oktober 2014 om 14:40

NEC schiet niet zo gek veel op met een verkoop van Alireza, inkomsten gaan toch (grotendeels) naar Boekhoorn. Het in de winter verkopen van Alireza vind ik een groter risico dan hem tot het einde houden.

9 oktober 2014 om 16:11

Ze gaan hem niet verkopen toch? Boekhoorn betaalt zijn salaris vast wel

Paniek om niks. Dit was toch al lang bekend? Gewoon promoveren en er is niks aan de hand.

9 oktober 2014 om 13:45

Lijkt me geen gezond beleid.....

Dat is min of meer hetzelfde wat Ajax, PSV (en in mindere mate Feyenoord) deden tussen 2005-2010... gewoon begroten dat Champions League werd behaald... want dan was de begroting sluitend!

Maar als je het dan jaren misloopt heb je grote problemen.

Hetzelfde met jouw opmerking, gewoon promoveren en er iets niets aan de hand. Ja wat als je niet promoveert? Dan mis je weer flink wat TV gelden etc. (toch wel ongeveer 2.5 miljoen voor Nec)........en dat is ook funest voor je transferwaarden van bijv. Alireza... want voor ''slechts'' een eerste divisie speler betaal je natuurlijk niet meer dan 1 miljoen euro, misschien de helft.

9 oktober 2014 om 14:56

Niet om het een of ander maar de club die een half miljoen voor Alireza biedt wordt denk ik keihard uitgelachen door Boekhoorn en Nec, dan sturen ze je misschien zijn handtekening op want beiden hebben naar verluidt een veel hoger bedrag voor ogen, of dat nou marktconform is of niet.

9 oktober 2014 om 14:04

Gewoon promoveren en er is niets aan de hand? Ik moet het nog maar zien aangezien het niet veel clubs gegeven is om meteen weer terug te keren naar de eredivisie.

9 oktober 2014 om 16:47

Gewoon promoveren gewoon ff 10 punten uilopen op roda volendam??

Competitie duurt nog lang he....

NEC wordt uiteindelijk toch wel weer gered door Boekhoorn, dus ja dan kan je net zo goed Alireza aanhouden en voor promotie gaan spelen... ergens wel verschrikkelijk.

Als je ziet dat een club als Go Ahead Eagles al jaren in categorie 3 (gezond) zit en ook leuk voetbal kon spelen en promoveren zonder zulke grote verliezen te lijden....

Of een club als NAC dat al jaren aan het creperen is en overleeft door inzamelingen en aandelen overdrachten aan schuldeisers etc.

9 oktober 2014 om 14:35

GAE speelt in een oud en klein stadion. Kijk waar NAC en NEC in spelen. Voorlopig zal er geen gezeur zijn in Nijmegen over stadion uitbreiding.

9 oktober 2014 om 15:51

Groter stadion is dan wel meer kosten.... maar per 1.000 extra plekken pak je toch al snel €200.000 à 250.000 euro

Dat kan dus zomaar een paar miljoen extra inkomsten betekenen.

9 oktober 2014 om 16:59

11.000 man extra op de tribune koste Twente in 2008 50 miljoen Euro.. Kost 20 jaar zonder winst maar wel met onderhoud, en een volle bak draaien. Waarom denk je anders dat de club's blijven aankloppen bij de gemeente. Haarlem of een Veendam hielden de hand op de knip en in Rotterdam twijfelt men van wege het grote financiële risico.

Boekhoorn zal wel weer bijspringen als NEC echt financieel in de problemen komt.. Slechte zaak eigenlijk want elke club zou op zijn eigen benen moeten staan en zonder externe financier gezond blijven

In Engeland heb je toch een regeling dat als je degradeert je niet meteen in een diep financieel gat valt? Misschien iets voor hier in Nederland?
Voor bvo die normaliter eredivisie speelt is het natuurlijk schier onmogelijk om in zo'n korte de financieen zo aan te passen dat je zonder problemen in je jl. kan spelen...

9 oktober 2014 om 14:12

Dat bestaat hier ook. Een degradant krijgt extra geld mee.

Niks nieuws. Er is jaarlijks een exploitatietekort in de Goffert daarom willen ze ook verbouwen of verhuizen om in ieder geval jaarlijks quitte te spelen. Er zijn inderdaad een paar spelers niet verkocht van wie dat wel verwacht werd (ook Conboy, Van Eijden) waarvan vooral salaris het probleem nu is. Transfers hadden salaris uitgespaard en weinig directe opbrengsten want die gaan grotendeels naar de investeerders. Is dit erg? Ja uiteraard niet goed, maar het gaat wel om de exploitatie. Verkoop je bijvoorbeeld die 3 dan spaar je weer een half jaar salaris uit en praat je ineens over de helft van het bedrag. Een probleem met de liquiditeit is het wel.

9 oktober 2014 om 14:31

Ze zouden ook minder dure spelers kunnen aankopen en die een dito salaris geven.

Tering naar de nering zetten, heet dat.

Ja het is een fout beleid wanneer je afhankelijk bent van uitgaande transfers om je begroting rond te krijgen.

Wat gaan ze doen wanneer...

a) de verhoopte resultaten - lees promotie - uitblijven?
b) dikwijls gecorreleerd met a) de verhoopte uitgaande transfers ook afwezig zijn?
c) niemand die 3 spelers wil, waardoor je nog dieper in de schulden zinkt?

De inkomsten zijn vrij bekend na 1000 jaar in een competitie te spelen. Men zou dus beter de uitgaven daar op afstemmen. Kan best dat de promotie dan een jaartje en 2 of 3 ook langer kan duren. Maar je speelt dan geen all-or-nothing met een club waar sommige mensen al heel hun leven voor supporteren.

Vraag eens aan de beleidsmensen van NEC of ze dezelfde filosofie hanteren voor hun persoonlijke financiën. Wedden dat ze daar zich wel als een goede huisvader gedragen?

9 oktober 2014 om 15:54

Inderdaad.

Goed scouten en je vindt vast wel wat talentjes voor weinig. Ondaan en Messaoud werden door Willem 2 ook weggeplukt bij AZ. AZ verlengde hun contracten niet omdat er betere spelers waren en zijn. Maar nu zij zich ontwikkelt hebben zijn het bruikbare spelers.

Gewoon je duurste 7-10 spelers verkopen (transferwaarde of hoog salaris) en een paar gerichte talenten.

Die talenten hebben sowieso meer transferwaarde dan de dure salaris ontvangers hebben. dus op den duur verdien je ook daaraan. Een Van Eijden of Conboy worden nooit meer waard dan een paar ton.

10 oktober 2014 om 00:11

Uitbreiden van het stadion is (voorlopig) voor NEC geen oplossing, want het huidige stadion is zelden uitverkocht.

De verkochte kaarten waren gemiddeld 11.000 (van de maximale 12.500) in de Eredivisie, maar het werkelijke aantal was al flink lager. Bovendien waren zelfs met de verkochte kaarten de wedstrijden nog niet eens uitverkocht. Vorig seizoen in de Eredivisie wisten ze zelfs de derby thuis tegen Vitesse niet uit te verkopen, terwijl dat vaak de best verkopende wedstrijd is voor Nec.

Ik denk dat NEC dus nog wel even goed zit in het stadion, maar dat ze de spelersselectie en de bureaucratie moeten uitdunnen. NEC gaat bovendien ook gebukt onder schuldenlasten. Die moeten ze eerst afbouwen, dan gaat het vanzelf ook wel weer wat beter.

10 oktober 2014 om 15:10

Ga jij ff lekker terug naar die halflege glasbak! De 11k bezoekers is het maximale wat men kan hebben, ondanks het feit dat er 12,5k plaatsen zijn. De plaatsen van het uitvak en een bufferzone tussen uitvak en de thuistribune zorgen voor de ontbrekende 1,5k plaatsen. Een groter stadion is zeker gewenst voor NEC en heeft wel degelijk impact op de begroting

10 oktober 2014 om 20:48

Kijk jij maar eens goed naar de toeschouwersaantallen per seizoen, die liepen de afgelopen 4 jaar al terug van 12.370 (2009/10) naar 10.972 vorig seizoen. De Goffert kan weldegelijk 12.500 daadwerkelijk hebben.

Daarnaast communiceert NEC dus de verkochte kaarten en niet de daadwerkelijke aantallen, want het stadion zat vorig seizoen een flink aantal keer maar voor maximaal de helft gevuld. Daarbij wordt een deel van de kaarten ook nog een gratis weggegeven aan instellingen in Nijmegen. Ik heb al vaak zat kaartjes voor thuiswedstrijden van NEC aangeboden gekregen door de club. Alleen kan ik vrijwel nooit, omdat ik dan zelf al moet voetballen.

En ik weet niet welke glasbak jij bedoeld, want ik woon in een huis en dat staat in Nijmegen ja! Misschien moet jij eens leren niet zomaar iemand af te schilderen, terwijl de feiten gewoon aantonen dat NEC het stadion (nog) niet vol heeft en juist jaarlijks steeds minder fans trok (de degradatie nog niet eens meegenomen).

Niks aan de hand. Was vooraf allang bekend.
En de cijfers kloppen ook niet bepaald helemaal met name door het investeerdersaandeel.

De truc is dat er nu druk op de gemeente wordt gezet voor nieuw stadion omdat exploitatietekort zo wel overduidelijk is.

9 oktober 2014 om 16:49

Jip en jij hebt de financiele huishouding van nec thuisliggen. Alsof jij weet hoe en wat er allemaal gebeurt. Teletekst journalist

9 oktober 2014 om 19:47

De ervaring leert ons, dat de schulden bij voetbalclubs doorgaans veel groter zijn dan ze laten uitschijnen.

Lekker naïef zijn de nec supporters hier weer
En dan altijd zeggen die Rus bij vitesse betaalt alles wel
Maar zelf kunnen ze helemaal niks zonder boekhoorn
Ik vindt die alireza wel een aardige speler hij zou ook best een stap kunnen maken
Naar een echte eredivisieclub !

10 oktober 2014 om 13:08

Voordat die "Rus" kwam had Vitesse ook overal miljoenen schuld staan. En die werden toen opeens kwijtgescholden..

Joh allemaal leuk en aardig maar als je dure spitsen als Ars kan halen, heb je het gewoon aan jezelf te danken. Gewoon niet bereid zijn een stap terug te doen en er op gokken dat je direct promoveert.
En ook in Nederland krijgen de net gedegradeerde clubs aanzienlijk meer dan de rest van de teams in de jupiler league dus daar ligt het echt niet aan

10 oktober 2014 om 00:14

NEC heeft weldegelijk een stap terug gedaan en flink bezuinigd. Het probleem is echter dat de club nog schuldenlasten uit het verleden heeft en in de Eredivisie al verliezen leed.

Mensen als n.e.c echt zo n geldproblemen had gingen ze ook niet op trainingskamp in Spanje deze winter of wel soms? alsof de media de bankrekening van n.e.c kan bekijken? daarnaast als we terugkeren naar de eredivisie zullen de inkomsten (denk aan fox,duurdere seizoenskaarten enz) weer vors toenemen en zolang je dan geen onnodig dure spelers gaat aantrekken komt alles goed

10 oktober 2014 om 00:17

De kosten worden dan ook hoger. Er moeten dan o.a. meer kosten voor beveiliging, spelers en staf gemaakt worden.

Al met al is het financieel wel beter, maar ook in de Eredivisie was NEC al verliesgevend. Er moet dus weldegelijk aan gewerkt worden.

En de media kan weldegelijk de bankrekening van NEC bekijken. Ook moet NEC natuurlijk ook jaarlijks een jaarverslag inleveren en daar staan ook van allerlei zaken in. Bovendien geeft het bestuur van NEC zelf toe dat het er niet goed voor staat en ontkennen niet eens dat ze in categorie 1 terecht kunnen komen. Dat zegt ook al genoeg.

10 oktober 2014 om 11:09

De spelers hoeven in de eredivisie niet meer te gaan kosten als wat ze nu kosten.
Met de huidige selectie zal je mee kunnen draaien in de middenmoot.
Het enige wat ik zou aantrekken is een goede keeper want ik weet niet of Joshua het eredivisieniveau aan zou kunnen. N.e.c heeft al vaker in categorie 1 gezeten en daarnaast zijn er vele clubs die in categorie 1 zitten of zaten ook clubs uit de (sub)top.
Daarnaast zal n.e.c Alireza eventueel kunnen verkopen maar dan niet voor een appel en een ei maar voor een bedrag waarvoor je met gemak een gelijkwaardige speler voor kunt kopen (voor zover er spelers van het Alireza niveau te halen zijn).
Alireza onder de 2 miljoen verkopen zou echt een domper zijn voor zowel de supporters als de club. Daarnaast is Alireza natuurlijk een hele goede speler (ik durf wel te zeggen beste speler van de jupiler) en waarschijnlijk zal hij ook de prijs voor beste speler van je jupiler wel winnen. daarnaast is het natuurlijk ook een international dus 2 miljoen in nog spotgoedkoop

10 oktober 2014 om 20:38

Veel spelers hebben vaak clausules in het contract dat het salaris met een x percentage stijgt na promotie.
Daarnaast is deze selectie van NEC helemaal niet sterk genoeg om middenmoot Eredivisie mee te halen. Met deze selectie zul je in de Eredivisie tegen degradatie moeten strijden. Niet dat daar iets mis mee moet zijn, maar we moeten de selectie van NEC niet overschatten. Ze presteren goed in de Jupiler League, maar het niveau daar is wel flink lager dan in de Eredivisie.

Alireza verkopen voor meer dan 2 miljoen zie ik nog niet zo snel gebeuren. Speler uit de Jupiler League zijn helemaal niet zo veel waard. Een Eredivisiespeler is altijd een veelvoud waard van een gelijkwaardige Jupiler League speler. Dat hij international is zegt nog niet zo heel veel, omdat het van een (met alle respect) slecht voetballand international is en dus niet van een voetballand dat aanzien heeft. Dat zal zijn waarde dus nauwelijks verhogen. Daarbij speelt nog dat hij als non-EU speler een extra hoog salaris betaald moet krijgen (verlaagt zijn waarde) en dat hij in een aantal Europese competities niet zomaar ingezet mag worden daardoor (limieten aantal non-EU spelers + je krijgt niet in elk land zo makkelijk een werkvergunning als non-EU speler).

Is toch algemeen bekend dat in het jaar van degradatie een tekort wordt verwacht. Roda heeft toch ook een tekort van 1.2 miljoen begroot voor dit seizoen?

Een tekort van 1,5mln op je begroting betekent niet automatisch dat je direct in cat. 1 komt. Kijk maar naar Roda, die hebben 1,2 mln tekort op de lopende begroting vooraf ingecalculeerd en werden ondanks een negatief resultaat van 1,6 mln voor het afgelopen seizoen 'gewoon' in cat. 2 geplaatst.

Als NEC perfect de begroting op orde zou hebben, was de selectie nu velen malen minder geweest. Dan zou NEC MVV achterna kunnen gaan.
Voor dit jaar je beste speler verkopen waar je goede kans mee hebt te promoveren en die daarna nog meer waard is zou een zeer domme beslissing zijn. Goed scouten blabla is allemaal leuk en aardig, uiteindelijk bepaald het geld dat je in de ploeg steekt waar je staat.

Verder is voor een nieuw stadion geen uitverkocht huis nodig. De oude Goffert werd door slechts 3000 mensen bezocht in de eredivisie. Het nieuwe was meteen uitverkocht. Zo is dat ook bij meerdere clubs gegaan als Roda, Groningen,den Haag en Vitesse. Zelfs de Meer was niet altijd stijf uitverkocht, dat wil niet zeggen dat je geen nieuw stadion kan gebruiken.

10 oktober 2014 om 15:25

ik heb het gelderdome nog nooit vol zien zitten hoor? alleen bij een concert van ilse de lange..

Dus competitievervalsing. Nu gokken ze dus op een kampioenschap door meer geld uit te geven. De dood of de gladiolen dus.

10 oktober 2014 om 15:00

Een Vitesse-supporter die over competitievervalsing begint terwijl er een of andere club in Nederland jaarlijks veel meer uitgeeft dan dat er binnenkomt en dit laat dekken door een of andere Rus. Tja, als er sommige wijselijk hun mond zouden moeten houden over competitievervalsing, echtheid van een club en mate van externe afhankelijkheid.....

10 oktober 2014 om 20:42

Zoals je zelf zegt maakt Vitesse dus alleen in de begroting verlies, in werkelijkheid speelt het altijd quitte, omdat de tekorten opgevuld wordt door de eigenaar. Dat is een interne partij (want als eigenaar natuurlijk direct betrokken bij de club). Sterker nog: het eigen banksaldo van Vitesse stijgt jaarlijks met een tonnetje, dus Vitesse maakt alles bij elkaar zelfs winst, alleen mag een deel van de inkomsten niet meegeteld worden in de Ffp.

Dat is naar mijn mening toch iets anders dan een club die weldegelijk zowel op papier als in praktijk verlies maakt en dat verlies mogelijk niet eens kan dragen. Dat laatste suggereert de Knvb namelijk met een indeling in categorie 1, want die categorie betekend dat de Knvb inschat dat het voortbestaan van de club in serieus gevaar is.

10 oktober 2014 om 23:00

Ja haha nou wordt ie leuk. Dus eigenlijk is het bij Vitesse helemaal op orde, want een of andere Rus dekt de (grote) verliezen? We weten allebei dat dit niet zo is, en deze praat-alles-recht-wat-krom-is poging is vrij gênant. Liever 1,5 miljoen verlies maken dan volledig afhankelijk zijn van een of andere Rus en veel meer uitgeven dan dat er binnenkomt. Is verschrikkelijk gevaarlijk(niet dat hetgeen NEC doet zonder risico is) maar ik zou niet dermate afhankelijk willen zijn van een buitenlandse investeerder.

10 oktober 2014 om 15:23

als er 1 club is met een begrotingstekort is het vitesse wel he vitesse heeft een verlies van 30.000 per dag n.e.c heeft ''maar'' een tekort van 1,5 miljoen

"75 procent van de benodigde procentuele reductie is al gerealiseerd" Tjonge wat een zin. Blijft er dus anderhalf miljoen aan tekort over. Was het totale tekort 4 maanden geleden dan 6 miljoen, en toch een voldoende scoren bij de Knvb want NEC zit in categorie 2.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren