Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Mönchengladbach heeft geen haast en schuift beloftencoach door

Laatste update:

Lucien Favre is niet langer de trainer van Borussia Mönchengladbach. De 57-jarige Zwitser bevestigt zondagavond in gesprek met Kicker dat hij vanwege de 1-0 nederlaag tegen FC Köln van afgelopen zaterdag zijn taken per direct neerlegt.

/

“Na een rustig gesprek en een analyse ben ik tot de conclusie gekomen dat het in deze situatie het beste is dat ik mijn baan als trainer van Möchengladbach opzeg. Ik heb een fantastische tijd gehad en bedank iedereen voor de steun en het vertrouwen”, zo wordt hij geciteerd door het bovengenoemde sporttijdschrift. Die Fohlen hebben het vertrek van Favre inmiddels ook officieel gecommuniceerd.

“Ik heb niet meer het gevoel dat ik de juiste trainer voor Mönchengladbach ben. Het gaat om de club, om Borussia, en deze beslissing heb ik dan ook ten behoeve van de toekomst van Borussia genomen. Ik heb de mooiste tijd van mijn trainersloopbaan bij Borussia beleefd en dat zal ik nooit vergeten. De club zal altijd in mijn hart blijven”, aldus Favre. Borussia staat na vijf speelronden op nul punten in de Bundesliga en verloor de eerste groepswedstrijd in de Champions League van Sevilla.

Update 21 september 14.29 uur - Gladbach heeft geen haast en schuift beloftencoach door
Borussia Mönchengladbach maakt geen haast met de zoektocht naar een vervanger voor Lucien Favre. De Champions League-deelnemer, die het seizoen desastreus van start is gegaan, zet voorlopig Onder-23-coach André Schubert voor de groep. “We hebben geen termijn in gedachten waarbinnen we een opvolger voor Favre willen hebben. We willen de beste oplossing voor Borussia en raken niet in paniek”, aldus directeur Max Eberl. De Nederlander Arie van Lent, oud-spits, neemt de taken van Schubert bij Gladbach Onder-23 over.

Een verstandige beslissing van Lucien Favre?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pff wat een nieuws, dit is gewoon een toptrainer die BMG echt omhoog heeft gebracht. BMG zal echt niet degraderen we zijn pas 5 wedstrijden onderweg. Geen trainer in de Buli die zijn team zo compact neer kon zetten als Favre, ze waren afgelopen seizoen echt geweldig. Favre is een trainer voor de lange termijn dus daarom snap ik dit emotionele vertrek niet zo, kwam juist altijd over als een realistische en koele man. Van mij mag hij best naar Bayern komen volgend seizoen!

Neeee.. Hij redde ons in een paar wedstrijden in de degradatieplayoffs. Het jaar daarna werden we 4e maar konden we ons helaas niet kwalificeren voor de CL. Afgelopen jaar was het dan zover. De 3e plek betekende een plek in de CL. Nu spelen we in de CL en stopt hij ermee. Terwijl we dankzij hem juist in de CL spelen! Van degradatiekandidaat naar subtopper. We hebben een prachtige tijd met Favre gehad.. Bedankt voor de fantastische tijd! En waarschijnlijk wordt morgen om 12:00 Klopp voorgesteld. Bedankt voor alles Favre, we zullen nooit vergeten wat jij voor Gladbach hebt gedaan!

20 september 2015 om 20:33

Ben het 99% procent zeker met je eens haha. Klopp zal denk ik niet worden aangesteld. Kan me niet voorstellen dat die zijn jaartje rust nu al opgeeft. Maar we zullen zien. Zou fantastisch zijn ben afgelopen jaren liefhebben geworden van Borussia met mooi voetbal. En dat is wat ik zeker vaker zou willen zien mooie voetbal.

20 september 2015 om 21:09

Volgens meerdere media wordt Klopp morgen om 12:00 op een persconferentie voorgestelt als nieuwe trainer van Gladbach. Zou in elk geval een gelijkwaardige vervanger zijn van Favre.

20 september 2015 om 22:06

Word Klopp echt de nieuwe trainer?

23 september 2015 om 16:42

Hmmm nog steeds niet gebeurd, de media nooit geloven jonge want die zeggen alles om jou dat artikel te laten lezen he

21 september 2015 om 15:00

Zonde dat Favre opstapt inderdaad, vind ik ook een uitstekende coach. Ik heb wel veel respect dat hij in de spiegel kijkt en de slechte resultaten alleen zichzelf aanrekent. Heb jij er vertrouwen in dat Schubert het goed gaat doen met BMG de komende periode?

21 september 2015 om 15:19

Bij de U23 laat hij goed voetbal zien gecombineerd met goede resultaten. Dus waarom nu niet? Ik vind het in elk geval slim om nu rustig aan te doen en in alle rust een geschikte kandidaat te vinden.

Dit is de beste beslissing die Favre doet voor Borussia Mönchengladbach.
Voor een ploeg die deelneemt aan de Champions League is 0 op 15 gewoon dramatisch.
Op dit moment oogt de ploeg zelfs zeer onzeker. De sterktes van vorig jaar kunnen niet meer worden omgezet???

Dood- en doodzonde dit.. Favre heeft zoveel voor deze club betekend. Hij heeft ons van degradatiekandidaat omgeturnd tot een topploeg die meedeed om de CL-plaatsen.
Snap ook niet waar de magere resultaten dit seizoen vandaan komen, maar aan Lucien ligt het niet. Betwijfel daarom of dit wel een verstandige keuze is.
Bedankt Lucien, bedankt voor alles!

De beste trainer van de bundesliga voor mij. De goede resultaten van de laatste jaren zijn aan hem te danken. Hopen dat Eberl een goede vervanger uit de hoed kan toveren. Gladbach is in ieder geval dichtbij Venlo en Sittard.

20 september 2015 om 20:29

Beste trainer??? Guardiola, Klopp en Tuchel zijn wel een trapje hoger hoor.
Favre is meer een langetermijntrainer. Verliezen kan men altijd, maar 0 op 15 tegen clubs die vorig jaar nog gestreden hebben om behoud?

20 september 2015 om 20:34

Guardiola is heel leuk en aardig, maar kijk wat voor materiaal hij heeft. Klopp had vorig jaar ook geen geweldig seizoen, zeker niet de 1'e seizoenshelft.

Tuchel speelt een aantal wedstrijdjes leuk op de omschakeling. Iets wat Dortmund al jaren beheerst, en de perfecte spelers met Reus en Aubemayang voor heeft..

De beste trainer weet ik niet, maar hij heeft Gladbach toch naar een behoorlijk niveau getild.

20 september 2015 om 20:43

Beste trainer is klopp, guardiola heeft het makkelijk zet hem bij bij een darmstadt en hij degradeerd.
Guardiola is echt geen top trainer....
Vind een favre en klopp, stevens en nu tuchel toch veel betere bundesliga trainers

20 september 2015 om 20:56

Klopp is geen Bundesligatrainer slimmerik. En Guardiola is trainer van een ploeg met wie mijn schoonmoeder nog kampioen wordt.

20 september 2015 om 21:02

7 jaar Mainz en 7 jaar Dortmund is al behoorlijk wat ervaring in de Bundesliga. Meer dan Tuchel of Guardiola... bovendien zijn enige baantjes als trainer waren in de Bundesliga, dus Klopp kan je een typische Bundesliga trainer noemen.

20 september 2015 om 21:28

@ bindow haha heerlijk. Wist je al dat Tuchel een gesprek had eind 2014 met Guardiola? Beide waren aan het filosoferen in een restaurant.
Imo heeft Tuchel het systeem van Guardiola gekopieerd en dat blijkt nu te renderen. Blijkbaar heeft Tuchel veel geleerd van Guardiola.

20 september 2015 om 21:29

@kategoriege
laat Hamann, Effenberg en Matthäus aan het roer staan en Bayern zal degraderen...

20 september 2015 om 21:46

Klopp is op dit moment werkloos dus is hij geen Bundesliga trainer. Zo gauw hij weer een baan aanneemt in de Bundesliga doet hij weer mee om de titel beste trainer van de Bundesliga.
Desondanks vind ik de prestaties van Favre met Gladbach knapper dan die van Klopp met Bvb. Tevens treedt Favre altijd correct en respectvol op. Klopp liep daarentegen meermaals als een doorgesnoven idioot langs de lijn.

20 september 2015 om 22:25

Kaegoriege
Klopp heeft met dortmund toch meer gepresteerd en gewonnen dan Favre in zijn hele loopbaan.
En vergeet niet dat dortmund ook tegen degradatie vocht toen Klopp kwam.
Ook was dortmund bijna failliet destijds, ze hebben toen met hulp van bayern het gered.
Dus was de prestatie van Klopp een stukje groter dan van Favre.
Daar kom je zelfs als Schalkefan niet onderuit

21 september 2015 om 15:14

Ik lees het weer: "ze hebben toen met hulp van bayern het gered."

Bayern heeft destijds een lening gegeven van 2m € aan Borussia gegeven. Dat was prima. Het was dan wel een individuele actie door de toenmalige manager Meier. De RvC wist van niets.

De schuld van BVB was toen 180m €, net zo hoog als de schuld van Schalke dezer dagen. Zal je mij kunnen uitleggen hoe men een club met 180m € schuld, met een lening van 2m € kan redden.

Als dat zo werkt, moet S04 misschien ook een lening van 2m € bij ayern vragen.

Heel erg jammer. Hij heeft BMG gemaakt wat ze nu zijn. Ik hoop echt dat het goed komt met hem

Met pijn in zijn hart neemt hij afscheid van zijn Borussia. Goede trainer, die dit voor liefde voor de club doet.

Benieuwd of Klopp de nieuwe trainer wordt of dat hij toch blijft wachten dat een buitenlandse topclub komt.

Ontzettend jammer.. Een ontzettend sympathieke ploeg, die ik de afgelopen jaren zeer regelmatig aan het werk heb gezien. Jammer genoeg is het op dit moment even hommeles.
Favre was een absolute toptrainer, die Gladbach onhoog heeft geholpen. Klopp zou een sensatie zijn, maar ik zet toch mijn geld op Slomka.
Nur der VFL

Jammer, maar mooie jaren achter de rug. Niemand zal hem in Gladbach vergeten, samen met Eberl de club uit het slijk getrokken en opgepoetst tot een niveau wat langzaamaan bijna deed denken aan de dagen van weleer in de jaren '70. Ga je goed, en nu hopen dat Gladbach een even verstandig trainersbeleid weerlegt als dat het met spelers kan!

Het aftreden is veel te vroeg. Het is bekend dat Favre heel gevoelig is, maar dit gaat mij te ver. Hij gelooft niet meer de juiste trainer van BMG te zijn (?). Nee, ik vind het zwak. Ben benieuwd wie de opvolger wordt.

Wat een rare actie van deze toch wel hele goede trainer. Op deze manier lijkt het wel of je de handdoek gooit en verwachting aangeeft deze ploeg niet meer aan het voetballen te krijgen. Fafvre komt wel weer aan de bak. Als Stuttgart nog 2x verliest dan komt daar ook snel een plekje vrij

21 september 2015 om 21:25

Ik denk dat Favre niet naar Stuttgart gaat, hij gaat vast de komende half jaar niks doen. Misschien gaat hij ooit naar FC Bayern München!!!

Heeft Huub of Jos Luhukay een ploeg?
Anders is een van hen wellicht iets voor Gladbach.
Zitten toch al jaren in Duitsland

21 september 2015 om 15:20

Luhukay is inderdaad 1 van de genoemde kandidaten.

21 september 2015 om 16:28

Geen Luhukay of Stevens a.u.b.
Laat Schubert de groep voorlopig rustig overnemen. Wie weet doet hij het wel met goede resultaten. Als de resultaten uitblijven dan moet er natuurlijk een nieuwe trainer komen, maar daar heeft Eberl nu wat tijd voor nodig. Ik ben eens benieuwd.

Als Luhukay het wordt is dit het begin van het einde.

21 september 2015 om 16:42

Inderdaad. Luhukay zou ons recht de 2e liga in laten storten. Ik ben benieuwd wie Eberl uit zn hoed tovert.

Ik vind het heel erg jammer dat Favre meteen de handdoek in de ring gooit. Ik had nog vertrouwen in hem. Hopelijk hebben we straks een goeie opvolger van Favre. Ik had stiekum gehoopt op Klopp, helaas wil hij niet nu aan de slag als trainer. Ik hoop niet op Luhukay, ik denk eerder aan Thomas Schaaf. Hij lijkt me een geschikte trainer voor Borussia M'gladbach. Ik wacht rustig af en het komt goed met Borussia Mg!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren