Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Lokeren-speler Mertens drie dagen na hartfalen overleden

Laatste update:

België is maandagavond opgeschrikt door een hartstilstand bij Lokeren-voetballer Gregory Mertens. De pas 24-jarige verdediger zakte tijdens een wedstrijd van de beloften in elkaar en werd in allerijl naar een ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is dinsdagochtend kritiek, zo schrijven de Belgische media.

Lokeren laat weten dat het medische team direct assistentie verleende, net als het medische team van tegenstander Racing Genk. Mertens verblijft nu in het ziekenhuis en clubarts Kris Peeters zegt dat er nooit eerder problemen waren geconstateerd bij de jonge Mertens. “Hij is voldoende medisch gescreend. Dat doen wij bij de club altijd”, tekent De Telegraaf op.

“Dit zeer spijtige voorval kon niemand voorspellen. Gregory is slechts 24 en op en top een sportman. Dat maakt het voor veel mensen moeilijk te bevatten en te verwerken”, weet Peeters. Mertens is nog niet in staat zelfstandig te ademen en het is nu afwachten of zijn situatie verbetert.

Update 30 april 07.45 uur - ‘Weinig hoop voor Lokeren-verdediger Mertens na hartfalen’
De kans dat Gregory Mertens overleeft, nadat hij maandagavond ineenstortte op het veld van Racing Genk, is erg klein, zo schrijven diverse media in België. De 24-jarige verdediger van Lokeren onderging al meerdere operaties. Er zou nog maar weinig hoop zijn dat hij het hartfalen ongeschonden overleeft en mogelijk staat zijn familie binnenkort voor een zware keuze.

Update 30 april 16.39 uur - Lokeren-speler Mertens drie dagen na hartfalen overleden
Volgens het Belgische Sporza is Lokeren-verdediger Gregory Mertens donderdag overleden. De 24-jarige stopper zakte maandagavond ineen op het veld van Racing Genk en werd in allerijl naar het ziekenhuis in de stad gebracht. Hij onderging meerdere operatie na zijn hartstilstand, maar volgens Sporza heeft het niet mogen baten. In de middag is Mertens, die in een kunstmatige coma lag, overleden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wow.... Heftig dit. Sterkte aan de speler en zijn familie!

Vreselijk dit. Het schijnt dat zijn toestand nog steeds 'zeer kritiek' is, en hij wordt in kunstmatige coma gehouden. Ook heeft een of andere machine de functie van zijn hart overgenomen. Heel veel sterkte voor iedereen die hem lief heeft!

Heftig en hopelijk komt hij ooit nog terug op de velden!

De vraag reist of dit soort gevallen 'voorkomen' hadden kunnen worden. Ik geef echter totaal niemand de schuld, maar topsport moet je hart ook maar aankunnen. Ik weet uit ervaring dat ze wel soort van medische checkups krijgen maar die zijn echt niet zo uitgebreid.

28 april 2015 om 09:48

Weet wel zeker dat je een hartaanval niet kan voorkomen, ieder mens zou het op ieder moment van de dag kunnen krijgen hoe gezond je ook leeft. Je kan er natuurlijk wel minder kans op krijgen door gezond te eten veel te sporten etc.

28 april 2015 om 10:08

Sporten is slecht voor je, bewegen is goed! Er zit een heel verschil tussen sporten en bewegen.

28 april 2015 om 15:18

Hij heeft geen hartaanval gehad he maar een hartstilstand! Is wel een groot verschil.

30 april 2015 om 08:28

Dus jij wil beweren dat bijvoorbeeld krachttrainen slecht voor je is (sport) en hardlopen gezond(bewegen)?

30 april 2015 om 09:54

Daar heeft hij wel gelijk in ja. Krachttraining is in de regel niet perse goed voor je. Net als intensief sporten. Topsport is niet goed voor je lichaam, het is niet vanzelfsprekend dat die jongens gezond zijn omdat ze sporten. Daar zit nog van alles achter.

ON: echt erg voor die jongen. Hopen dat het goedkomt!

28 april 2015 om 10:14

Denk niet dat het voorkomen had kunnen worden. Denk inderdaad door alle eerdere gevallen, dat er tegenwoordig genoeg wordt nagekeken, of een speler lichamelijk in orde is. Soms komt dit gewoon uit het niets opzetten. Te hoge inspanning, te veel stress, je weet het niet.

30 april 2015 om 08:08

Jereon,

In België worden topsporters echt wel uitgebreid gescreend. We hebben al eens een paar hartstilstanden gehad op het veld, vandaar.

Maar zo'n tests zijn niet sluitend. Ongeveer 25 procent kunnen ze gewoon met de huidige medische kennis niet detecteren.

Hopelijk komt deze jongen er nog door, maar ik vrees er een beetje voor.

Verschrikkelijk dit..
Zo jong nog, kom op, vechten jong!
Veel sterkte aan familie en ploeggenoten!

Verschrikkelijk dit voor die jongen,en de familie. Maar ook voor de spelers en mensen die dit gezien hebben. Heb het zelf gehad op het voetbalveld en weet dat het veel impact op mensen heeft wie het gezien hebben.

Sterkte aan de familie en vrienden! Hoop dat hij uit zijn kritieke toestand kan komen. Gun je niemand dit.

Wow..zwaar verhaal. Nou heel veel sterkte aan Mertens en z'n familie en vrienden. En natuurlijk ook aan zijn medespelers bij Lokeren. Heftig zeg.

Verschrikkelijk heftig dit!!
Ik heb het zelf 1 keer meegemaakt dat een team genoot van mij in elkaar zakte en een hartaanval kreeg. Hij liet zich al na 5 minuten wisselen omdat hij zich niet lekker voelde, en vlak daarna zakte hij in elkaar.
Het is verschrikkelijk om dat te zien en mee te maken.
Sterkte voor alle spelers en stafleden die dit hebben mogen aanschouwen, en uiteraard heel veel sterkte voor deze jongen en familie!
Kom op jongen blijf bij ons!!

Damn ik krijg meteen kippenvel als ik dit lees sterkte aan familie en de club.

Het is echt vreselijk, ik ken Gregory nog van toen hij bij Gent speelde en we af en toe omgingen in dezelfde vriendengroep. Naar het schijnt zou het goed kunnen dat hij nog een tijdje in coma zal gehouden worden. Hij is zeker niet iemand die rare middelen of wat dan ook zou uitproberen, is altijd op en top prof geweest.

Ongelooflijk op zo'n jonge leeftijd. Heel veel sterkte toegewenst.

Damn.. vreselijk deze update..

Heel tragisch. En dat op die leeftijd.

Hartstilstand is geen hartfalen, just saying..

Als je zoiets al overleefd, is de kans zeer klein dat je eruit komt zonder neurologische schade.
Tragisch voor deze jongen..

Vreselijk, Sterkte aan familie

Verschrikkelijk zeg!!! En dat op zo'n jonge leeftijd, volgende maand wordt ik ook 24. Op die leeftijd zitten we midden in de bloei van ons leven. Feesten, Lol maken. chicks en sporten...maar zo zie je maar weer dat er om de leeftijd niet gevraagd wordt door die meneer daar boven...het lijkt me echt verschrikkelijk als je als vader of moeder deze zware beslissing moet nemen. Hopelijk zijn de wonderen de wereld nog niet uit en kom het alsnog goed met deze jongen. Heel veel sterkte aan alle familieleden, vrienden, en allee mensen bij Lokeren die dagelijks met hem omgaan.

30 april 2015 om 17:03

@afca_babel Die heer daarboven doet dit niet hij is een liefde dus zal er nooit voor zorgen dat dit soort tragedies gebeuren, toelaten is een ander verhaal.

On:verschrikkelijk nieuws sterkte aan de fam toegewenst

Gregory Mertens is ondertussen spijtig genoeg overleden
Sterkte gewenst aan zijn familie en vrienden!

pfff akelig nieuws, krijg daar toch altijd kippenvel van. Niet de eerste keer dat zoiets gebeurt, maar elke keer komt zoiets wel binnen.. Sterkte aan familie en vrienden.

Wat heftig. Wens de familie en vrienden heel erg veel sterkte toe. R.I.P.

Heftig.
Tegenwoordig is de zorg zo goed dat de meeste het overleven des te spijtiger dat dit hem niet is gegunt. Veel sterkte aan een ieder die dat nodig heeft.

Pfff, profvoetballer, een mooi salaris en nog zo jong. Dan denk je alles te hebben. Verschrikkelijk nieuws.

Rip. sterkte aan de familie en vrienden. :''

Rip Mertens. Triest nieuws dit.

Vreselijk nieuws. Sterkte aan iedereen in zijn omgeving!

Rust in vrede Gregory

Kippenvel! Hoewel het er aan zat te komen is en blijft het toch een klap.

Het laat ons in Breda terug denken aan Ferry van Vliet en zeker ook Dominique Diroux, welke soortgelijk overleed. Verschrikkelijk.

Breda & Lokeren! We staan achter jullie!

RIP... Ik wens de nabestaanden veel sterkte toe

Relativeert weer even alles. Sterkte aan familie, collega's en vrienden.

Hij zal vanavond wel een passend eerbetoon krijgen voor de aftrap van AA Gent - Anderlecht.
Gregory was bij de jeugd immers een Buffalo. En zijn neef, Sven Kums, is een speler van ons.

Familie van Dries Mertens?

30 april 2015 om 17:03

Neen. Wel van Sven Kums. En die is er kapot van.

30 april 2015 om 17:22

Oké dankje

30 april 2015 om 17:23

Sven Kums heeft toch bij Heerenveen gespeeld? R.I.P.

30 april 2015 om 17:43

voetbalfan1999,

Klopt, die is na Heerenveen naar Zulte Waregem getrokken en sinds vorige zomer zit ie bij ons.

Oei oei zat er een beetje aan te komen als ik de berichten van de afgelopen dagen lees maar biet minder treurig.. veel sterkte aan familie, vrienden en de club

Tragisch nieuws.. veel te jong..

Zeer triest op zo'n jonge leeftijd ik moet met zulke berichten altijd aan Sno denken.

Ontzettend sneu, zo jong nog...

Sterkte aan de nabestaanden..

R.I.P mogen god met de familie , vrienden en collega's . Amsterdam/Willemstad steunt jullie !

Verschrikkelijk nieuws. Sterke aan de nabestaande.

Shit zeg, Ik dacht eerst nou heeft dan heel veel geluk gehad.
Wat verschrikkelijk dat het als nog mis gaat.
Sterkte aan de nabestaande.

Geen idee wie het is maar rip

Wat een klap in het gezicht is dit zeg. Op je 24e uit het leven gerukt, verschrikkelijk.. Sterkte aan familie en geliefde, en de condoleances zijn ook op z'n plaats.

Gecondoleerd aan alles en iedereen wat deze jonge vent lief was.

Dit is vreselijk nieuws en het zat er jammer genoeg aan te komen.ze spraken gisteren al dat er maar een klein kans was dat hij het ging overleven.blijven toch straffe verhalen gezonde voetballers die plots ineen storten op het veld.blijkbaar kunnen ze bij medische screenings niet altijd iets vinden.

R.i.p Gregory Mertens

gecondoleerd familie en vrienden met dit verlies.

RIP. Veel te jong... Zeer triest.

gecondeleerd familie en vrienden het is een grote verlies soms is het leven oneerlijk met 24 jaar en een hele leven er voor nogmaals mijn condolatsie. Rust in vrede

Vreselijk.... Zo jong Sterkte aan de nabestaanden.

Toch wel tranen in mijn ogen, hij laat een groot gat achter bij familie en vrienden.

Rust in vrede, de hemel heeft er te vroeg een engel bij gekregen ;

2 trieste verhalen achter mekaar. eerst de vrouw van lodewijks. En nu Mertens er vlak achterna. erg triest.

Wat naar dit. En dat in de bloei van je leven.
Al zijn naasten , gecondoleerd/sterkte.
r.i.v.

Gecondoleer, sterkte aan familie en vrienden.

deze jongen was een talent! R.I.P

Is dit het kleine broertje van Dries Mertens'
R.I.P

Dat hij mag rusten in vrede, 24 jaar is veel te jong

Het zit hem niet mee..

Sterkte aan iedereen die hem kent.

Ongelooflijk, zo een sympathieke kerel die altijd correct en sober speelde. Dit is echt ongelooflijk en oneerlijk. Rust in vrede jongen en veel sterkte aan familie en vrienden.

RIP. Verschikkelijk om zo jong en op deze manier te sterven. Sterkte aan onze Belgische vrienden, familie en vrienden van Mertens.

Toch opmerkelijk dat zulke dingen uit het niet gebeuren, want volgens berichten had hij nog nooit problemen met zijn hart, anders was het ook al doorgekomen tijdens de medische keuringen.

Erg triest dus, 24 jaar pas en ook zo onverwachts.
RIP en sterkte aan de nabestaanden.

@baltic

Ja zou makkelijk zijn als zoiets zich aankondigt, maar zo werkt het helaas niet. Dit kan iedereen zomaar overkomen zonder waarschuwing. Dit soort dingen gebeuren nu eenmaal. Neemt niet weg dat 24 veel te jong is. Vreselijk nieuws, stertke aan alle nabestaanden!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren