Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: FIFA-officials moeten gekregen horloges teruggeven

Laatste update:

In de Engelse media verschenen berichten over cadeaus van de Braziliaanse voetbalbond (CBF) aan topfunctionarissen van de FIFA. De krant The Sunday Times meldde dat voorzitter Joseph Blatter en 26 andere bobo’s van de FIFA een horloge hebben gekregen met een waarde van 20.000 euro per stuk. Dat gebeurde in het kader van het WK in Brazilië. De FIFA heeft inmiddels bevestigd dat de leden inderdaad horloges hebben gekregen.

/

Drie functionarissen van de FIFA, Sunil Gulati, Moya Dodd en prins Ali Bin Al-Hussein, hebben aangegeven dat zij een luxueus horloge van het merk Parmigiani hebben ontvangen. De drie zijn van mening dat de ethische code van de FIFA is geschonden, omdat leden van de bond alleen cadeaus van ‘weinig waarde’ in ontvangst mogen nemen.

De ethische commissie van de FIFA heeft een onderzoek ingesteld. “De Braziliaanse bond heeft horloges van een sponsor uitgedeeld aan diverse personen, onder wie leden van het uitvoerend comité van de FIFA. De ethische commissie is op de hoogte gesteld en heeft de zaak in onderzoek”, klinkt het in een statement.

Update 18 september 16.05 uur - FIFA-officials moeten gekregen horloges teruggeven
De officials van de FIFA die in Brazilië een peperduur horloge hebben ontvangen, moeten die teruggeven. Dat maakt de ethische commissie van de wereldvoetbalbond donderdag bekend. "De Braziliaanse bond had deze horloges niet moeten weggeven en de officials die het cadeau hebben gekregen hadden het direct terug moeten geven of moeten melden bij de FIFA", schrijft de commissie in een statement.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"26 andere bobo's" Kon het niet beter verwoorden. Zijn niks anders dan schoften daar bij de Fifa.

15 september 2014 om 14:01

Ze hebben die horloges gekregen zodat ze voortaan wel een minuut stilte houden

15 september 2014 om 14:28

Hahahahaha +1

15 september 2014 om 14:03

23 dan want er waren er toch 3 die het gemeld hebben! Das dan wel weer netjes moet ik zeggen.

15 september 2014 om 14:24

Joseph Blatter + 26 anderen is 27 in totaal, en hoewel die drie misschien een compliment verdienen betekent dit dat 24 van de 27, waaronder de voorzitter van de fifa die binnenkort herkozen gaat worden geen moreel besef hebben.

15 september 2014 om 15:39

Klopt niet goed gelezen.

15 september 2014 om 14:29

Het mooie is dat dan de ethische commissie van de fifa dat gaat beoordelen.... onder het mom van wij van WC eend, adviseren WC eend...

15 september 2014 om 15:18

Helemaal waar. Het feit dat ze de horloges accepteren zegt al genoeg over het verknipte moreel. "voetbal is van iedereen, zo lang wij maar het meeste krijgen".

De volgende generatie Fifa bestuurders wil ook alleen maar bestuurder worden vanwege de macht, privileges en buitensporige beloningen. Dit ga je er de komende jaren écht nog niet uitkrijgen want de opvolgers zullen in de huidige opzet minstens evenveel willen profiteren als de huidige bobo's. De bedragen worden immers alleen maar hoger in de voetbalwereld, waarom zou je dan als voorzitter akkoord gaan met minder dan je voorgangen? De publieke opinie zal ze een worst zijn, zij zijn de untouchables.

15 september 2014 om 16:09

Ja klopt maar de huidige regels en structuur geven ook die mogelijkheden. Ik snap best dat het ook gewoon mensen zijn en dat nee zeggen best lastig is, zeker als de rest het ook doet.... Er moet zoveel veranderen bij de Fifa dat het gewoon pijn in de ogen doet.....

Om dat te veranderen heb je de steun van mensen nodig die er belang bij hebben (onder het mom van financiële bijdragen) en dat ga je van ze afpakken. Het is bijna onbegonnen werk...

18 september 2014 om 16:18

26x20.000 euro staat dus gelijk aan een idiote penalty tijdens de openingswedstrijd op het WK! een koopje!

Ze moeten toch ook op hun horloge kunnen kijken hoe laat het is ? Tijd om allemaal te stoppen met de corrupte zooi en vernieuwing aan te brengen in deze organisatie !

15 september 2014 om 14:27

Dat klinkt redelijk en die goedkope Seiko-tjes van €250 of zo, die lopen echt per 24 uur tientallen minuten voor of achter. Dat kan echt niet meer. Voor een goed klokkie moet je er wel een hebben van minimaal €20.000. Ik denk dat Van Praag en Platini niet bij de gelukkigen zijn geweest.

15 september 2014 om 16:40

Hèhè is eerder andersom de seiko loopt preciezer maar die nemen ze niet aan

15 september 2014 om 17:19

@ Muithol

Nu ben ik niet helemaal objectief omdat ik horloges verzamel. Als ik moet kiezen tussen een quartz horloge of een mechanisch horloge kies ik toch echt voor het laatste (al heeft Seiko wel een mooie High end line).

18 september 2014 om 17:21

Yep de Seiko Galante staat op mijn wish list... Ik vind hem mechanisch genoeg (springdrive) ja ik verzamel ook.. Alleen wel replica's.

Het is absurd dat mensen die alles hebben, nog een gepamperd worden met zulke dure cadeaus. Met dat geld kan je zoveel goeds doen...

Ik heb er ook een gehad.

15 september 2014 om 14:26

Goeie naam, bavianenkont!

Dus het schandaal is groter dan eerder aangenomen. Het blijft niet bij 27...

Tja, 20000 euro is toch weinig waarde...... En hoe kunnen we blatter nu als een bobo beschouwen.....................................

15 september 2014 om 14:02

20.000 euro is inderdaad weinig als je het vergelijkt met hoeveel ze jaarlijks stelen.

Het ergste is dat dit met helemaal niet verbaasd.

15 september 2014 om 14:43

Zal ik anders ff me rekening nummer op sturen als het toch weinig is?

Moet wel een flinke klok zijn dan

15 september 2014 om 17:40

@ kenmienda

Parmigiani Fleurier is bekend om zijn elegante horloges en is juist niet om joekels van horloges, maar geloof me het zijn pure kunststukjes.

Zal vast niet het enige zijn wat deze schoften allemaal 'undercover' hebben gedaan

Ach ze Zullen eens positief in het nieuws komen . iedereen weet dat ze corrupt zijn maar niemand onderneemt actie...

15 september 2014 om 14:07

Wat voor actie kan je ondernemen? Lullen in de media heeft geen zin.

15 september 2014 om 14:41

Je kunt als Uefa heel veel eisen want als ze uit de Fifa stappen stelt het WK niets meer voor maar die gluiperd Platini is ook niets meer dan een marionet van Blatter en zijn vriendjes.

15 september 2014 om 17:35

Ik zou zeggen, laat Alberto Stegeman, of nee, nog beter, Peter R de Vries eens lekker met een verborgen camera actie het hele zooitje aan de kaak stellen. Peter is inmiddels ook zaakwaarnemer, die kan via z'n partner Piet Keizer wel eens diep doordringen in dat wereldje..

15 september 2014 om 18:56

@ajax3378: alleen verdient de Uefa ook heel veel geld van de Fifa en het Wk.

Bovendien: dan stelt het EK ook niets meer voor, want het zijn de FIFA-regels die bepalen dat clubs hun spelers af moeten staan, dus hoeven de clubs dan geen spelers meer af te staan aan de Europese landenteams.

Er zal vast en zeker wel weer een lul verhaal omheen komen en dan is er niks aan de hand. Hoop echt dat die maffia bende zo snel mogelijk oprot! Er zijn soms dingen in het leven waar ik gewoon echt vanaf wil zijn, en daar zitten zij ook onder!!! Voetbal, een sport waar miljoenen mensen van genieten moet luisteren naar een idiote groep van 40 man! Laten we hopen dat er een nieuwe bond komt of zo die dan weer netjes gesponsord wordt. Want dit slaat nergens meer op.

15 september 2014 om 14:32

Zijn sportbobo's anders dan politici of machtswellustelingen in de derde wereld? Of het nou de machthebbers in Irak, Nigeria, Oekraine of Thailand betreft, ze zijn allemaal corrupt. Dus verwacht niet zo veel van nieuwe bestuurders!

Hoe ze er ook gewoon mee wegkomen, dat kan ik maar niet bevatten.

15 september 2014 om 13:57

Tja wat wil je er tegen doen ? Die bobo's daar zijn nergens bang voor en terecht, want wie kan er nou echt wat beginnen tegen de Fifa ?

15 september 2014 om 14:04

Volgend bericht zal waarschijnlijk zijn: ethische commissie ontvangt gift van Blatter voor haar toewijding en uitmuntend werk.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de ethische commissie van de Fifa..

Zal een beetje gaan lijken op: Onderzoek van WC eend wijst uit dat WC eend de beste is..

Ben ik de enige die moest lachen bij het lezen over de ethische commissie van de Fifa?

Alsof de lokale heroïnedealer je medisch advies geeft.

15 september 2014 om 14:06

Haha niets vreemds aan toch? Ik keek ook altijd mijn eigen tentamens na en als ik boetes binnen krijg bepaal ik altijd zelf de hoogte ervan. Toevallig ook een functioneringsgesprek gehad vandaag afgenomen door mezelf. Ging niet onaardig moet ik zeggen.

15 september 2014 om 14:18

Nu je het zo brengt zie ik nog meer toepassingen, in plaats van doellijntechnologie gewoon aan de spelers vragen die het dichts bij stonden of het wel of geen goal is.

15 september 2014 om 14:21

Ja kunnen we dan ook niet zonder scheidsrechters gaan spelen, we vragen het wel aan de speler die het beste zicht op de situatie had !

15 september 2014 om 14:29

Nee dan vraag je gewoon het publiek te stemmen, die zitten er toch. Vingers omhoog voor degene die voor zijn.

15 september 2014 om 14:27

Precies, "ethische commissie" en "FIFA" sluiten elkaar uit.

Huh?
Heeft de Fifa een ethische commissie?

Wat doen die dan?

15 september 2014 om 14:01

Op hun horloge kijken of het al tijd is om een nietszeggend onderzoekje af te doen met cliché uitspraken.

15 september 2014 om 18:57

Opstaan, ontbijtje nemen, hun steekpenningen tellen, avondeten en dan weer slapen.

En maar 3 van de 27 die het aangeven. De rest lacht in hun vuistje, met voorop Sepp Blatter.

15 september 2014 om 14:01

Die 3 zullen wel beledigd zijn dat ze een prul van maar 20.000 euro hebben ontvangen terwijl ze er normaal een dragen van 3 ton.

15 september 2014 om 17:18

Die drie krijgen straks straf van de ethische commissie omdat ze hun cadeaus niet hebben aangenomen waarschijnlijk

15 september 2014 om 17:23

@ Woel

Ik durf wel te wedden dat zij zich alles behalve beledigd zullen voelen, een horloge van Parmigiani Fleurier is alles behalve een prul stuk. Dit soort praktijken binnen de Fifa is toch niets nieuws, binnen het voetbal had alleen van Praag de ballen om zich hard uit te spreken en hij kon op weinig vervolg steun rekenen. Dus dit soort praktijken zullen gewoon doorgaan.

Zijn leuke klokkies ook zeg. wauw.
en ja, 20.000 is voor iemand als Blatter waarschijnlijk niet veel waarde, dus zal die er wel weer mee weg komen.

15 september 2014 om 17:44

@ Jdg84

Dat zijn het zeker, de horloge huizen in en rondom het Zwitserse Fleurier zijn van een ongekende schoonheid en kwaliteit.

Ach, dit is nog maar het topje van de ijsberg. Gewoon een nieuwe bond opstarten zonder dit soort figuren, zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Boycotten die handel!

15 september 2014 om 14:06

Zoals laats iemand al zei, gewoon een WK of EK organiseren zonder de Fifa erbij en dan bijvoorbeeld met de hele EU o.i.d.en niet meer deelnemen aan de Wk/ek's georganiseerd door deze achterlijke mensen ! :D

Daar is Blatter z'n positieve feedback... en de stemmen die graag willen dat het enge mannetje blijft. Kotsmisselijk van deze 'non-profit' organisatie, met ruim 1,5 miljard aan 'spaargeld'.

Super. Dit hoorde natuurlijk in de deal met brazilie zodat ze het WK mochten hebben. En bij de stemmen voor de komende periode. Geweldig.

Stel je voor... je staat op een leuk evenement of een feestje. Men vraagt wat je doet... en je zegt: "ik ben lid van de ethische commissie van de Fifa". Dan wordt je toch pontificaal uitgelachen!

Ik ken weinig voorbeelden bedenken die zo tegenstrijdig met elkaar zijn.

15 september 2014 om 16:35

Daarentegen maak je op zo'n leuk evenement of feestje wel de blits met je prachtig Parmigiani horloge...

Och, de slager gaat zijn eigen vlees keuren? Doofpotje dan maar? Hoor je nooit meer wat van!!

juist, dus de Fifa stelt voor de zoveelste keer een onderzoek in naar de Fifa. Daar gaat dus precies niks mee gebeuren. De reputatie van de Fifa wordt er door de jaren heen niet veel beter op zo. Ik vind het erg jammer dat er geen serieuze tegenkandidaat voor Blatter is voor het voorzitterschap.

15 september 2014 om 17:23

Ik weet niet wat de eisen zijn, maar ik zou graag tegenkandidaat worden... Hopen op een paar goede sponsors om Afrika om te kopen zodat ik het wordt en dan een grote revolutie.

De Fifa organisatie aanpassen naar Amerikaans model. Een maximaal presidentschap van 2 termijnen, geldt ook voor andere voorzitters van verschillende commissies en andere belangrijke functies.
Alle leden van de Fifa worden een soort districten. Afhankelijk van het aantal leden dat je bond heeft, krijg je zetels binnen de Fifa (of dit op absolute leden of van de bevolking moet ben ik nog niet over uit). De kleinere, omkoopbare landen, krijgen dus veel minder stemrecht. En dat is maar goed ook!
En er komt een onafhankelijke commissie die waakt over de Fifa (de rechtsprekende macht). Hoe of in welke vorm, nog geen idee. Maar het moet er komen.

Lijkt me een alleraardigst begin

'bobo's' Sorry hoor, ben geen fan van de Fifa, maar dit is geen opiniestuk, maar een nieuwsbericht. Gebrekkig professionalisme hier bij vz.

"de ethische commissie van de Fifa" Als deze commissie echt bestaat zijn ze al jaren Blind en Doof

"de ethische commissie van de Fifa" Als deze commissie echt bestaat zijn ze al jaren Blind en Doof

Horloge van 20k zal inderdaad een kleinigheidje zijn in vergelijking wat ze hebben ontvangen van Rusland en Qatar wordt tijd dat de Uefa collectief een motie van wantrouwen indient tegen Blatter en zijn vriendjes uit het bejaardenhuis ze zijn nu hard bezig het aanzien van de sport voetbal te ruïneren

Ah.. altijd die sensatie makerij rondom de Fifa terwijl er wederom niets aan de hand is.

In de tekst staat: De leden mogen alleen cadeaus van "weinig waarde" in ontvangst nemen.

Als men ziet wat voor een geld daar in omloop is dan stelt een horloge t.w.v. €20.000,- niets voor. Het is min of meer gelijk aan een bos bloemen.

15 september 2014 om 17:14

Serieus?

Er is toch iets goed mis met een non-profit instantie wanneer hun leden geschenken van 20k aan nemen "als een bos bloemen"

15 september 2014 om 19:14

Ik weet het niet..

Ik zeg alleen dat een cadeautje van 20k niets voor stelt in een "wereld" waar miljoenen zelfs miljarden in omloop zijn.

Bij elk besluit van de Fifa kan men wel een vraagteken zetten. Maar soms worden ook echt de meest belachelijke dingen naar voren gehaald.

Lol "ethische commissie van de Fifa" ethische en fifa in 1 zin,
Nou zal vergeleken met die bedragen die er om gaan dat horloge best goedkoop zijn, maar blijkbaar volgens de regels toch te duur.
En eigenlijk wisten we dat al, bedoel iedereen heeft gezien dat brazil zonder arbitrale dwalingen gewoon na de eerste ronde klaar was geweest.
Volgende vraag, wat hebben rusland en qatar betaald? Of beter gezegd, hoeveel, daar hoef je ook niet voor geleerd te hebben om te snappen dat het niet klopt

En weer die walgelijke snuit van Blatter erbij....

En dan te bedenken dat deze smeerlap gewoon nog weer minimaal 4 jaar door kan gaan met het verkloten van het voetbalwereldje, omdat er niemand is die tegen zijn macht op kan of durft.

En die horloges......das toch gewoon een verkapte manier van smeergeld aanbieden.....ik dachtvdat dat strafbaar was.....aanklagen, oppakken en uitkleden die gasten dan kom je vanzelf bij de kern (blatter) terecht.

"De ethische commissie van de FIFA" - klinkt niet heel erg onafhankelijk of wel?

Nou daar zal de officiële tijdsponsor van de Fifa (hublot) ook blij mee zijn dat ze horloges uitdelen van een andere horloge huis. Dit soort praktijken zijn helaas al zolang aan de gang, maar omdat de Fifa overal mee weg komt hebben deze mensen echt het gevoel dat ze overal boven staan. Zolang geen openbaar ministerie bereid is om onderzoek te doen naar de vele omkoop schandalen of de verschillende nationale voetbalbonden weigeren om actie te ondernemen zal er niks veranderen.

Klinkt alsof het twee voor twaalf is bij de Fifa.

18 september 2014 om 16:32

Goede woordgrap, ik denk alleen jammer genoeg dat het nog lang geen tijd is.

Leuk dat ze de horloges nu moeten teruggeven maar wanneer komen de sancties tegen de verantwoordelijke? lijkt mij toch duidelijk dat dit gewoon weer een vorm van omkoping is geweest dus ingrijpen.

Oei.. horloge inleveren..
Hoe moeten ze nu de minuut stilte bijhouden dan?

Teruggeven? Maar niet de horloges?

Zijn waarschijnlijk al lang doorverkocht e.d., maar leuk statement verder hoor!

Wtf wrm geef je het dan.

Belachelijk natuurlijk. Het gaat mijns inziens dus om de ethiek die de bobo's dus blijkbaar hebben: gewoon alles accepteren en zorgen dat je baantje veiliggesteld wordt. Dat ook Blatter dit cadeau heeft geaccepteerd, zegt alles over deze corrupte bestuurder. Ze hadden wat mij betreft hun horloge mogen houden, maar hun lucratieve functie moeten teruggeven.

"de Braziliaanse bond had deze horloges niet moeten weggeven." Juist! De Brazilliaanse bond had elk van hun een vliegtuig mogen aanbieden; de ontvangende partij is verantwoordellijk voor het al dan niet aannemen. Wat een onzin statement!

Het getuigt van weinig professionaliteit binnen de organisatie als hiervoor geen richtlijnen bestaan. In het bedrijfsleven is het heel normaal dat er voor zulke zaken regels opgesteld zijn.

3 van de 26 hebben de horloges al terug gegeven uit eigen beweging.
Nou, excuses mijnerzijds zijn op de plaats. Fifa is 10% minder corrupt dan ik dacht.

Neem aan dat ze alle overige zaken nu wel kunnen behouden?

Sunil Gulati, Moya Dodd en prins Ali Bin Al-Hussein. Voor welke clubs hebben die gespeeld? Wat zijn hun verdiensten voor het voetbal geweest? Kan iemand mij dat vertellen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren