Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: FC Utrecht lijkt toch af te zien van Finse goaltjesdief

Laatste update:
/

FC Utrecht liet deze zomer enkele spelers gaan, maar in aanvallend opzicht werd de club nog niet heel erg verzwakt. De kans bestaat evenwel dat Jacob Mulenga voor het sluiten van de markt nog weggaat. Jan Wouters wil een alternatief hebben voor de Zambiaanse aanvaller en lijkt gekozen te hebben voor spits Tim Väyrynen. Volgens Finse media was Wouters zondag in het land om hem te zien.

De twintig jaar oude Väyrynen is bezig aan zijn vierde seizoen bij FC Honka uit het Finse Espoo. Hij debuteerde vlak na zijn 17e verjaardag bij die club en staat inmiddels op 68 wedstrijden en 25 doelpunten in de nationale competitie. Het seizoen in de Veikkausliiga is voor zo’n twee derde deel gevorderd en Väyrynen staat bovenaan met FC Honka. Hij staat dit seizoen op acht doelpunten. In januari was hij op proef bij FC Utrecht, maar hij werd ziek en keerde dus weer naar huis.

Wouters zou hem zondag hebben bekeken in de thuiswedstrijd tegen KuPS, die met 1-0 gewonnen werd. Väyrynen scoorde niet, maar deed wel de volle negentig minuten mee. Ilta Sanomat schrijft dat de aanvaller niet zijn beste dag kende, maar al met al wel redelijk speelde. De tijd moet leren of Wouters zijn komst naar de Eredivisie ziet zitten.

Update 25 juli 17.34 uur - FC Utrecht lijkt toch af te zien van Finse goaltjesdief
Volgens het Algemeen Dagblad besluit FC Utrecht waarschijnlijk niet in zee te gaan met de Finse spits Tim Väyrynen. De Eredivisionist hield hem al een tijdje in de gaten en volgens de Finse pers zat hoofdtrainer Jan Wouters zondag op de tribune om hem te bekijken in de wedstrijd die FC Honka speelde tegen KuPS. Hij lijkt echter toch niet goed genoeg bevonden om naar Utrecht te komen. De club houdt wel interesse in ADO Den Haag-aanvaller Mike van Duinen.

Het is goed dat FC Utrecht aan een nieuwe spits denkt

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Familie van Mika of een of andere lachwekkende Scandinaviër die alleen in de Eredivisie kan slagen?

22 juli 2013 om 11:35

Zolang hij in de Eredivisie slaagt is dat voldoende, aangezien we niet in een andere competitie spelen

22 juli 2013 om 11:44

Klopt, jullie liggen op dit moment ook niet echt op koers om Europees te halen.

22 juli 2013 om 11:48

competitie is nog niet begonnen, dus niemand ligt op koers naar wat dan ook.

22 juli 2013 om 11:57

Ooooh daar hebben we de viswinkel weer met zijn gezeur over Utrecht. Zit het verlies van afgelopen seizoen nog zo diep bij je, jongen? Wat een kinderachtige vent, zeg.
2-1 is wel goed te maken in de Galg. Maak je maar niet druk om ons. Net of het in Twente allemaal zo super loopt.

Goed te kijken naar een nieuwe spits om Mulenga op te vangen of voor de toekomst en de breedte.

22 juli 2013 om 12:03

Wij spelen in tegenstelling tot een club uit Enschede wel in Europa.. :-)

22 juli 2013 om 12:50

Of je wordt de speelbal van Europa..

22 juli 2013 om 13:01

Jullie liggen ook niet echt op koers geloof ik, hoeveel speelden jullie ook al weer tegen die bijna amateurs uit duitsland?

22 juli 2013 om 13:08

Je bedoelt in een oefenwedstrijdje met b- en c-spelers?
2x verloren. Hoezo? Zie je die echt als graadmeter voor een competitie team?

22 juli 2013 om 13:40

@twente-fans

Waarom moeten jullie de hele tijd FC Utrecht bashen? Utrecht was sterker in de play-offs, dus deal with it. Nu komen jullie over als een stel gefrustreerde pubers, van wie hun favoriete speeltje is afgenomen.

22 juli 2013 om 14:22

Volgens mij zijn de twentefans niet degene die steeds "europees" erbij halen. Hiermee hebben wij allang gedeald.

Maar blijkbaar zien sommige Utrechtsupporters een reactie van een tukker als een rode lap en de mogelijkheid bij uitstek om de play-offs erbij te halen.

Viswinkel corrigeert hier alleen maar Inoue omdat hij de Eredivisie als enige competitie benoemd.

22 juli 2013 om 14:41

is dat zo volgens mij hebben wij evenveel punten dan jou club ook 0 volgens mij ben je gewoon een beetje gefrustreerd omdat wij in europa spelen ten koste van jullie want je reageert in elk utrecht topic negatief over utrecht

22 juli 2013 om 14:43

oh dus jij ziet de wedstrijd van utrecht in luxenburg wel als graadmeter voor de competitie utrecht speelde ook met een b team er komen nog versterkingen bij de eerste is er al

22 juli 2013 om 14:49

Tuurlijk zie ik dat niet als graadmeter!
Het is voorbereiding, dus daar valt niets over te zeggen
Dat is ook juist wat ik aangeef.

Daarnaast is dit volgens mij het eerste FCU topic waar ik een reactie geef.

Wat betreft frustratie: ook dat valt mee hoor. Gezien de stand op de ranglijst vorig jaar hebben jullie het verdient. Aan het eind van de rit had Twente gewoon minder punten.

Hater..

22 juli 2013 om 15:35

@jansen joenite reactie was voor viswinkel bedoeld

22 juli 2013 om 11:41

Heb je soms wat tegen Scandinaviërs?
Moet haast wel, want waar is anders jouw typering van "lachwekkend" op gebaseerd.

22 juli 2013 om 11:42

Nee, Tim Vayrynen is geen familie van Mika Vayrynen. De familienaam Vayrynen is gewoon een redelijk bekende naam in Finland.

geen zinnig woord over te zeggen wat dus zijn kwaliteiten zijn.

Afwachten maar of Mulenga nog vertrekt en of Utrecht dan voor deze spits gaat of toch nog een ander

25 juli 2013 om 18:15

Als Mulenga vertrekt moet Utrecht meteen werk maken van die andere Finse toptalent, Simon Skrabb. Ik snap niet dat ze deze jongen wel over laten komen en niet laten tekenen, terwijl er een nog groter talent rondloopt bij FF Jaro, maar daar wordt dan niets mee gedaan...

Heel teleurstellend...

8 goals in 11 wedstrijden dit seizoen, jeugdinternational...

Maar ene Paulus Roiha kwam ooit als Fins talent van het jaar en topscorer van de competitie onze kant op en dat werd ook niks.

22 juli 2013 om 11:44

Dat die Roiha niets is geworden, wil toch niets zeggen.

Er zijn voorbeelden van Finnen die als onbekende naar Nederland werden gehaald en wel konden voetballen, mooi voorbeeld: Litmanen.

Dus gewoon even afwachten.

Lijkt me best lastig aangezien ik hem afgelopen zondag in Houten ben tegengekomen.... Of hij moet een identieke tweelingbroer hebben uiteraard

Hij was eerder dit jaar toch op proef bij Heracles? Is dat niks geworden?

22 juli 2013 om 11:36

Nee hij kreeg griep en toen teruggestuurd volgens mij. Ook Litmanen heeft deze jongen ooit getipt bij Ajax.

Tim Väyrynen is eigenlijk een spits van de oude stempel, een type a la Van Nistelrooij. Hij heeft een goed schot in de benen, is een goed aanspeelpunt, weet uitstekend positie te kiezen en is kopsterk. Dat zie je ook terug in de samenvattingen van de Veikkausliiga. Het is een redelijke spits voor FC Utrecht, maar Mulenga hoeft niet bang te zijn om zijn plek te verliezen. Voor de positie van pinch-hitter echter zou dit een goede aankoop zijn.

Väyrynen komt uit Espoo en ik heb hem een aantal jaar geleden zelf nog aan het werk gezien bij FC Honka, omdat ik toen zelf ook woonde in Espoo.

Overigens had Voetbalzone best mogen vermelden dat FC Honka eerste staat met een wedstrijd meer dan de directe concurrent HJK Helsinki. Het verschil tussen beide ploegen is twee punten in het voordeel van FC Honka.

22 juli 2013 om 11:56

Als pinchhitter hebben we De Kogel al dus daar hoef je deze Finse speler niet voor te halen. Ik ga er vanuit dat hij Mulenga dit seizoen of volgend seizoen toch moet gaan opvolgen?

22 juli 2013 om 12:05

is het al zeker dat Jacob Mulenga zal vertrekken? Zo ja, dan zou ik als FC Utrecht zijnde deze spits niet halen als nummer #1 spits voor het komend seizoen. Don't get me wrong, het is een redelijke speler, maar niet van het niveau dat FC Utrecht moet nastreven voor het basiselftal.

Daarnaast zijn spelers als Asare, Kali, Wuytens, Van den Hoorn en wellicht Mulenga en Toornstra (FC Porto heeft zich vandaag gemeld met zes miljoen euro) bij de Utrechtse club vertrokken. Daarentegen staat alleen de komst van Derijck, dat betekent dat FC Utrecht ontzettend veel kwaliteit heeft verloren. Ik zou in dat opzicht toch eerder kiezen voor een spits als Mike van Duinen.

22 juli 2013 om 14:47

utrecht gaat zich nog verder versterken er zijn nog meer spitsen in beeld .
leuk dat porto overigens met 6 miljoen na utrecht is gekomen kunnen ze wat cultuur snuiven want voor 6 miljoen krijgen ze hem echt niet mee

22 juli 2013 om 23:42

? Utrecht zoekt toch alleen nog spelers als er nu nog wat weg gaat? dus als Mulenga vertrekt komt daar een vervanger voor, of een vervanger v Toornstra als die weg gaat?

Meer spitsen hebben ze ook niet nodig, eerder een extra verdediger zou prettig zijn of middenvelder

aanvallers hebben ze zat

Waarom komt zo'n jonge speler pas als Mulenga weg gaat?
Heel veel zal die toch niet moeten gaan verdienen, dan kan je hem toch beter als 2e spits achter Mulenga hebben?

Zodat die er alvast een beetje aan kan wennen, en wat eredivisie ervaring op kan doen. Lijkt me niet dat die er meteen staat. Ook gezien het feit dat die er al bijna een heel seizoen op heeft zitten nu? We zien toch regelmatig dat die spelers aan het einde van het "nieuwe" seizoen uitgeput of vermoeid zijn ...

22 juli 2013 om 11:55

Ik heb vanuit het Utrecht kamp niet gelezen dat deze aanvaller alleen komt als Mulenga weg gaat, dit suggereert VZ alleen.

Omdat deze speler al eens eerder op proef is uitgenodigd en nu is bekeken, kan ik mij voorstellen dat ze hem sowieso halen, of Mulenga nu weg gaat of niet. Daarnaast zal dit waarschijnlijk ook betekenen dat de interesse in van Duinen weg is.

Ik geef Wouters groot gelijk!
Waarom met deze hitte video's kijken als je ook lekker kunt afkoelen in Finland?

Voorbereiding voor competitie en Europees... dat is toch niet belangrijk?

22 juli 2013 om 12:24

Weer een Twentees die zich erg druk maakt over onze voorbereiding.

Voorbereidingen gaan ook wel zonder Wouters door, want wij hebben wel een hoofd- en assistenttrainer met wel de juiste papieren.

22 juli 2013 om 12:49

Ik maak me helemaal nergens druk om hoor, wees gerust

Maar het lijkt me toch dat zoiets met video met tal van wedstrijden een stuk gemakkelijker gaat dan 1 enkele wedstrijd?
Daarnaast: is Wouters de uitgewezen persoon om dit te doen of is de scouting op vakantie/kamp?

22 juli 2013 om 13:12

Dat zie je dus verkeerd. Als je nog een laatste keer een speler wilt bekijken doe je dat "live" en niet via een video. De trainer is dan de aangewezen persoon om hem zelf te gaan bekijken, niets geks aan.

Wouters bekijkt een spits niet alleen in balbezit of wanneer de bal in de buurt komt maar ook als de tegenpartij in de aanval is, hoe positioneert een speler zich dan bv. Dat laat een videootje allemaal niet zien.

Daarnaast kun je op 1 dag heen en weer naar Finland.

25 juli 2013 om 19:22

ik kan me een speler herinneren van feyenoord die gehaald werd alleen na het zien van video beelden..aleksandar ignjatovic..gast heeft nooit het eerste gehaald..; dus snap best dat jan wouters deze speler in het echt wil zien

Had Utrecht niet al genoeg spitsen?
Nog Mulenga
Van der gun
De Kogel
Duplan?(staat toch vaak voorin)
Van Der Stoep
Pappot

Een extra spits erbij als Mulenga vertrekt is niet zo slecht, maar je hebt ook nog genoeg jeugd

22 juli 2013 om 12:34

Pappot is geen spits, en Duplan werd uit noodzaak daar neer gezet. Van der Gun is niet meer in staat om een vol seizoen in de basis te staan vermoed ik.

22 juli 2013 om 13:13

het gaat om het type spits. Duplan en vd Gun zijn hele andere spitsen als Mulenga en de Kogel.

Van Duinen komt alleen als eventuele opvolger van Mulenga (al is dit inmiddels van de baan) en niet wanneer Duplan bv weg zou gaan.

22 juli 2013 om 23:45

het is heel simpel, Utrecht heeft voldoende aanvallers en zoekt alleen omdat ze verwachten en willen dat Mulenga nog weggaat een vervanger voor hem. Aangezien v Duinen te duur is kijken ze dus nu naar de andere opties.

Duplan gaat niet weg die heeft net bijgetekend.

Utrecht heeft nu voor de aanval Mulenga, vd Gun, Duplan, Takagi, en De Kogel

dat is voldoende

22 juli 2013 om 19:07

Is dit een tegenreactie op Mols?

Er moet in ieder geval wel een spits bij, ook als Mulenga blijft(en die kans wordt steeds groter. Wigan is afgehaakt en Mulenga is kieskeurig). Nooit van hem gehoord, dus ook geen oordeel. Ligt nog tot december dit jaar vast, en zou dus goedkoop moeten zijn.

Van Duinen is momenteel te duur. Daarnaast zou ook AZ hem op het lijstje hebben, en die staan financieel VEEL sterker.

Er staan nog andere spitsen op het lijstje, waaronder uit België. We zullen het zien!

Dit is gewoon goed van Utrecht. Echt scouten in een kleinere competitie, zo kun je verrassende toppers binnen halen. Beter dan een te dure Nederlander kopen.

Net ff filmpje bekeken op youtube maar dit is een zeer technische spits die niet zou mistaan naast mulenga (als hij er dan nog is ) wat ik heb gezien is dat hij een echte goaltjes dief is en vaak op de goede plaats staat om een goal te maken . Ik zou zeggen laat van duinen varen en haal dit talent binnen !

22 juli 2013 om 13:15

Dat is wel heel makkelijk beoordeeld, paar filmpjes op Youtube

Ik had Gerndt ook 2 seizoenen geleden bekeken op Youtube en dat was geweldig. Tot hij echt binnen kwam zeilen...paste gewoon niet bij Utrecht.

Het is goed dat Wouters zelf is gaan kijken, kan hij de speler echt beoordelen. Als Wouters positief is in zijn eind oordeel verwacht ik binnenkort wel nieuws over deze speler.

22 juli 2013 om 14:14

Aan de andere kant gebeurt het wel in de mediawereld, zoals die jongens en meisjes die wat zingen voor de computer, uploaden op Youtube, dat kenbaar maken bij The Voice of Holland en met een beetje mazzel wordt je gevraagd om te komen zingen (nog voordat de 'blind auditions' op Tv komen).

Wat is er mis om te beoordelen van een aantal filmpjes? Als je er 10 bekijkt en je ziet in elk filmpje wel wat goeds, kan je het in je achterhoofd nemen voor het bekijken van een speler. Het is misschien wel wat te simpel om hem alleen op basis van filmpjes te contracteren.

22 juli 2013 om 14:51

Natuurlijk, met zingen gaat zoiets "wat" makkelijker, je oordeelt alleen op zang kwaliteiten.

Bij Voetbal ligt dat wel wat anders maar ongetwijfeld worden de eerste beoordeling op basis van video's gedaan, het geeft een eerste indruk. Maar het echt vastleggen van een speler gaat niet op basis van video beelden natuurlijk.

ben benieuwd wat Wouters van hem vond, misschien dat VZ daar achter aan kan gaan zodat dit bericht echt nieuwswaarde krijgt.

23 juli 2013 om 15:41

Ik denk dat er bij gerndt iets prive speelde waardoor hij nooit zijn nivo heeft kunnen halen .Ik ben geen wouters natuurlijk , maar er zijn zat trainers die de plank mis hebben geslagen door een speler niet op het juiste moment te halen .

Mocht de ziekte heimwee gerelateerd zijn moet je er natuurlijk zo wie zo vanaf zien.
Persoonlijk heb ik weinig vertrouwen in de scouting die FC Utrecht in Scandinavië heeft, omdat er eigenlijk niks bijzonders door Utrecht in het verleden is gehaald.
Ik vind het daarom belangrijk dat Wouters als trainer zelf de speler wat langer bekijkt en op eigen inzicht het oordeel geeft.

Van Duinen zou een echte versterking zijn voor FC Utrecht, maar gelukkig voor ons is die te duur. Het is te wensen dat ze een kanjer halen, type Linford, en ik hoop dan ook dat ze heel ver komen in europa. Is goed voor iedereen, ook voor de nummer zes van het afgelopen seizoen.

Ik heb altijd het idee dat we in Utrecht de mindere Scandinaviërs halen. Heb meer vertrouwen in de scouts die in Frankrijk zitten (martel, Dito, Fortune, Mulenga) maar ook de belgen zijn redelijk succesvol. misschien niet zo gek om dus wat terughoudend te zijn.

Kan Utrecht beter maar wel doen, erger kan niet als je de wedstrijd van net gezien hebt!

Utrecht heeft niets aan een middelmatige spits. Mulenga scoorde er 3 gisteren dus aan de spits lag het niet, het lag aan de verdediging waar 2 rechtsbacks uit nood stonden opgesteld omdat Derijck nog niet speelgerechtigd is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren