Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Elleboogstoot kost Roda-nieuwkomer twee wedstrijden

Laatste update:

Het debuut van Richmond Boakye voor Roda JC Kerkrade zou wel eens een vervelend staartje kunnen krijgen. De KNVB is een vooronderzoek gestart naar de aanvaller, die zondag in de wedstrijd tegen Feyenoord een elleboogstoot zou hebben uitgedeeld aan Rick Karsdorp.

Boakye raakte Karsdorp kort voor rust aan het hoofd en ontsnapte aan een kaart, maar wordt nu dus mogelijk alsnog gestraft. De aanklager heeft beide clubs en de arbitrage om verklaring gevraagd; de partijen hebben tot dinsdag 13.00 uur om te reageren.

De 22-jarige Boakye werd eind augustus door Roda gehuurd van het Italiaanse Atalanta en tegen Feyenoord deed hij voor het eerst mee. De aanvaller begon in de basis en werd in blessuretijd naar de kant gehaald.

Update 23 september 10.08 uur - Elleboogstoot kost Roda-nieuwkomer twee wedstrijden
Richmond Boakye staat twee wedstrijden langs de kant. De aanklager betaald voetbal van de KNVB maakte dinsdag al bekend dat het de aanvaller van Roda JC Kerkrade twee wedstrijden wilde schorsen vanwege zijn elleboogstoot jegens Feyenoorder Rick Karsdorp en Roda en Boakye hebben dat schikkingsvoorstel geaccepteerd. Dat meldt Roda via de officiële kanalen van de club. De aanvaller mist de duels met De Treffers (beker) en FC Twente (competitie).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb het niet gezien, was hier sprake van opzet?

22 september 2015 om 10:38

Ja 100%,
hij raakt hem niet eens zo hard maar dit hoort natuurlijk niet

22 september 2015 om 11:10

Vond het een idiote actie, je kan een kopduel ingaan met een opgetrokken elleboog, of je zet 'm uit het niets op iemands kin zonder bal in de buurt. Trouwens hulde voor Karsdorp, niet alleen voetballend veruit de beste zondag, ook nog eens een gentleman pur sang gezien zijn reactie.

22 september 2015 om 11:18

Juist omdat er helemaal niets aan de hand was en zeker geen opzet.

22 september 2015 om 11:35

watch?v=0vsbnh2n_zk even youtube ervoor zetten, vanaf 2.40 (minuut 40.58 in de wedstrijd). Vind jij dit geen opzet?

22 september 2015 om 12:17

Had het nog niet gezien maar was inderdaad bewust. Niet zo hard daarentegen, denk dat geel op z'n plaats was geweest. Hulde voor de reactie van Karsdorp, Diego Costa had dit varkentje heel anders gewassen.

22 september 2015 om 16:37

Maar niet slim van Karsdorp. Gaat ie neer krijgt die man rood. (Al vond ik geel ruim genoeg gezien de ernst van de overtreding) Van Rhijn kreeg ook een keer vlak voor de neus van de scheids een kopstoot van Piazon, hij bleef staan en beide kregen geel. Ipv rood voor Piazon.. uiteindelijk verloor Ajax (en hier dus ook Feyenoord) punten. Ja, mooie reactie, maar niet slim.

22 september 2015 om 17:51

Er was geen sprake van een duel of 'in de lucht springen', duidelijk gevalletje niet de beelden gezien maar wel slap lullen, Vivahollandia.

22 september 2015 om 18:02

De scheids heeft het niet waargenomen, dus is het geen rood. Daarnaast vind ik juist dat het Karsdorp siert dat hij niet direct ter aarde stort. Het was slechts een zacht tikje en het is wel een contactsport. Ik vind al dat gerol en gejank om het minste geringste onsportief en ook totaal overbodig. Wees een vent en ga voetballen!

23 september 2015 om 10:26

Uhhh Karsdorp was niet de beste op het veld hoor...

Dit is echt lachwekkend.

Misschien moeten ze Vejinovic ook eens onderzoeken die komt met elleboog vooruit in tegen Gyasi in de 51e minuut.

22 september 2015 om 11:23

En wat later in de 2de helft kreeg Nelom van iemanf anders....

22 september 2015 om 12:13

Was niet bijzonder veel aan de hand. Had de scheidsrechter trouwens ook al geconstateerd. Dus kan de aanklager niks.

22 september 2015 om 17:54

Dat is tenminste nog een duel, dit was gewoon irritatie van die vent en een domme actie om Karsdorp te provoceren.

Het was naar mijn mening wel een bewuste. Zo hoog zet niemand zijn armen in zijn zij. Klasse van karsdorp dat hij niet ging liggen. Het lijkt me echter wel terecht als hij hiervoor toch een wedstrijdje niet mee mag doen.

Volgens mij viel het allemaal wel mee. Denk niet dat hij bewust een elleboogstoot wilde uitdelen gezien zijn beweging, meer een lichte veeg. Als hij hier meer dan 2 wedstrijden voor krijgt zou de Knvb zich echt weer belachelijk maken. Dat ze maar eens 't gedrag van die Kazim gaan onderzoeken! Als je er toch eentje uit moet pikken van afgelopen zondag...

22 september 2015 om 11:37

wat heeft Kazim gedaan dan? Waar je hem op kan pakken is het roepen naar die supporter maar zelfs daar vraag ik me af of het tegen de regels is.

Weet jij trouwens wat hij riep naar Sankoh?

", volgens de omgeving van Kazim-Richards ging hij verbaal dit keer niet over de schreef. ''doe normaal'', zou hij een aantal keer geroepen hebben richting Sankoh, die aan het shirt van zijn concurrent Kramer hing."

22 september 2015 om 11:54

Hij liep de hele wedstrijd al te roepen naar Dijkhuizen én Sankoh. Sankoh wilde als aanvoerder verhaal halen. Daarnaast riep hij ook mooie woorden naar die supporter van Roda. Als een middelvingertje waardig is voor onderzoek, dan dat zeker. En dat kun je niet ontkennen, want 't staat duidelijk op camera. Sankoh heeft niet eens geslagen of geschopt of geprovoceerd, dus hoe kun je dat nu erger vinden?

22 september 2015 om 11:57

Start maar een onderzoek naar wat Kazim tegen een supporter zei. Het schijnt dat je dat steeds vergeet, niet?

22 september 2015 om 12:03

Miln,

Doe normaal roepen naar spelers, ja dat is echt een schorsing waard en geeft Sankoh het recht om zo aggresief verhaal te gaan halen..pfff

Ol1950,
Hoe kom je erbij dat ik dat elke keer vergeet dan? iedereen heeft het erover dat hij provoceerde naar Roda spelers en daar reageer ik op, lees even al me reacties dan voordat je zeg dat ik dat "elke keer vergeet" ;-)

22 september 2015 om 13:45

Ik zeg dat ze 't moeten gaan onderzoeken. Of 't een schorsing waard is, is aan de Knvb. Kazim is gewoon de grootste provocateur op de Nederlandse velden. Dat ze hem maar eens aanpakken. Als jij dat van Sankoh al erg vond, dan snap ik niet dat je die Kazim nog loopt te verdedigen met z'n idiote gedrag elke keer ( zo ook zondag )

22 september 2015 om 13:53

ik verdedig kazim niet voor al zijn acties wel voor wat hij gezegd zou hebben tegen Sankoh..."doe normaal man"

van mji mogen ze hem voor andere dingen schorsen zo ook naar wat hij riep tegrn die supporter en dan hoop ik dat Achabar de kans krijgt.

22 september 2015 om 18:30

Geprovoceerd heeft Sankoh zeker wel, wat jij verhaal halen noemt is natuurlijk gewoon een provocatie richting Kazim. Als Kazim oneerbare dingen richting Sankoh geroepen had had de vierde man dat zeker gehoord en die had dat doorgegeven aan de scheidsrechter die Kazim dan weggestuurd had. Aangezien dat niet is gebeurd zullen die beledigingen van Kazim wel meegevallen zijn.

22 september 2015 om 19:33

Herinner me nog die donkere aanvaller met zijn middelvinger en oerwoud geluiden. Schijnbaar hoor en zien die roda spelers die er niet zijn. Matenaaiers noem ik het!

22 september 2015 om 12:17

Plant anders toch gewoon zn elleboog op de kaak van Karsdorp wanneer het spel stil ligt. Kom op man. Is toch gewoon rood?

22 september 2015 om 13:44

Joa, maar niet meer dan 2 wedstrijden.

Zo kun je naar elk situatie een onderzoek starten dan hebben ze het druk in zeist.
Als zoiets echt duidelijk te zien is dan is het terecht, maar dit is niet eens te zien op de samenvatting .

22 september 2015 om 12:19

Soort van als het niet in de samenvatting staat is het niet erg genoeg. Wat een argument. Hoop niet dat je ambities hebt om advocaat te worden knul.

22 september 2015 om 14:06

Het gaat om een vermeende elleboog voor de te nemen corner, maar er gebeurt heel veel

22 september 2015 om 17:11

Heb je het überhaupt wel gezien?

22 september 2015 om 18:45

Heb de wedstrijd live in het stadion en de samenvatting gezien er was niets te zien
Of heb je een andere samenvatting?

22 september 2015 om 19:41

Op fox sports werd het tijdens de wedstrijd een aantal keer herhaald en ook nog behandeld in de nabespreking

22 september 2015 om 12:33

Als het niet in de samenvatting staat betekend het niet dat het niet gebeurd is he.

Tsjam ben supporter van Roda, maar de actie was dom. Een wedstrijd schorsing zou prima kunnen. Was lichter dan die van Haller. Dus dat zou ik niet eens een vreemde straf vinden. We moeten echter wel ook eens gaan bedenken wat wel en niet mag. Neem Haller als voorbeeld. Ja hij trapt na, mag niet, dus Rood. Echter, had de scheidsrechter 2 seconde eerder gefloten en die stervende zwaan van de tegenstander geel gegeven wegens spelbederf, namelijk het bewust ontmogelijke maken om het spel snel te hervatten door de bal mee te nemen. Dan had Haller geen rood gehad. Persoonlijk vind ik dat Haller 100% in zijn recht stond om een klein tikje uit te delen. Situatie met Boakye is iets anders, maar ook daar zitten twee spelers gedurende een hele wedstrijd continue aan elkaar. Het is een corner, de verdediger pakt hem vast (mag ook niet) hij reageert met een aboluut licht tikje tegen de kaak. Had ie hem een klein duwtje gegeven was het waarschijnlijk net zo pijnlijk geweest. We moeten ook accepteren dat spelers elkaar een beetje provoceren in het veld en dit soort kleine dingen horen daar naar mijn mening bij. Het is niet smerig, en het is niet gevaarlijk, gewoon elkaar even laten weten dat je er bent zonder iemand pijn te doen. Erger vind ik dan bijvoorbeeld de slimme overtedingen op het middenveld, waar een speler gewoon getrapt wordt om een counter te voorkomen. Dat is dan slechts geel, maar is harder, pijnlijker en grotere kans op blessure en dan ook nog eens spelbederf.

Domme actie, goed van Kasdorp dat hij geen theater is gaan maken. Met een beetje pech had Roda met 10 man gestaan. Het was iets onbenulligs verder dus denk ik niet dat hij vervolgd zal worden.

1 + 1 voorwaardelijk leek me een stuk beter voor dit vergrijp. Dit is bij lange na niet te vergelijken met het naschoppen van Haller, maar hij krijgt wel dezelfde straf. Maar goed, kunnen het maar beter accepteren want hier krijg je niks meer van af. Bij Twente dan met Juric en Gyasi in de spits en de week erna zijn we weer compleet.

Vorige week werd Noor met een elleboogstoot geraakt waardoor hij een operatie nodig had en eergisteren met een masker liep en daar horen we verder niks meer over.

Accepteer maar gewoon, tegen de Treffers lijkt het me niet zo erg dat hij mist. Tegen Twente is het jammerlijk, maar strafverlaging zit er sowieso niet in.
Beetje zonde dat hij twee wedstrijden krijgt, heb afgelopen weekend ergere vergrijpen gezien. Maar goed het is niet sportief.

Dit is klasse justitie van de heren uit zeist
In de samenvatting van de nos is het niet eens te zien
Dit is een grove schandalige beslissing
En hoop dat Roda deze belachelijke schorsing niet accepteert

22 september 2015 om 18:09

In de live-uitzending van FOX Sports is het wel te zien, zoek die eens op zou ik zeggen.

22 september 2015 om 18:10

Hij gaf Kasdorp toch een elleboog? Wat maakt het uit dat het niet in de samenvatting zit, sinds wanneer is dat een criterium?

22 september 2015 om 19:18

Man praat toch niet steeds over die samenvatting.
Dat de NOS besluit het er niet in te zetten betekend niet dat het niet is gebeurt.
Ik en vele anderen die de wedstrijd live bekeken zagen overduidelijk een elleboog, geen ernstige maar zeker wel opzettelijk

En ondertussen wordt Elia vrijgesproken omdat het niet op een papiertje gezet is en volgt er geen onderzoek naar Kazim (vooralsnog)... hoe kan je in Gods naam deze voetbalbond nog serieus nemen...

22 september 2015 om 18:23

Elia is vrijgesproken ivm gebrek aan bewijs niet ivm een vormfout. In het geval van deze elleboogstoot staat het bewijs onomstotelijk vast.

22 september 2015 om 18:58

Bewijs genoeg alleen de ene zegt kopstoot dn een ander zegt slaan

22 september 2015 om 19:03

Welk bewijs dan? De aanklager kon het niet rond krijgen. Gebrek aan bewijs dus logischerwijs vrijspraak.

22 september 2015 om 18:24

Een onderzoek naar het bezopen gedrag van Sankoh zou ook op zn plasts zijn net als naar het gedrag van Kazim richting het Roda publiek.

22 september 2015 om 18:44

Ze zouden eerder een onderzoek naar Sankoh mogen starten dan...

23 september 2015 om 11:45

Knvb meet dit seizoen gewoon met 2 maten. Iedereen van Psv en Feyenoord komt weg met een waarschuwing.

Dit was hoogstens geel, maximaal 1 wedstrijd anders. Elia's kaart werd toch ook geseponeerd? Hoop dat de KNVB dan ook ballen heeft tegenover kleinere ploegen en ons eindelijk niet naait. Als je hier geen kaart voor geeft in de wedstrijd, is achteraf nog 2 duels schorsen echt triest.

22 september 2015 om 19:07

Geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. Je kan niet zeggen dat dst ook voor deze elleboog geldt, die was overduidelijk in beeld.

22 september 2015 om 23:29

Roda-spelers zijn al eerder veroordeeld tot meerdere wedstrijden schorsingen voor iets dat alleen door de scheidsrechter gezien is (en niet door een van de 22 spelers of de grensrechters), dus dat is echt een kulargument.

23 september 2015 om 10:14

Neemt niet weg dat deze overtreding duidelijk in beeld gebracht was en niet te ontkennen valt.

22 september 2015 om 19:46

Een elle boog is volgens de regels rood. Op de beelden is dit ook duidelijk te zien. Dat het zacht gebeurden en Kasdorp geen schade opliep is een ander verhaal.

Twee wedstrijden is ronduit belachelijk. Natuurlijk zit Boakye fout, en een wedstrijdje af laten koelen snap ik dan ook nog wel. Maar als je dit soort dingen met meer wedstrijden gaat bestraffen kom je niet echt geloofwaardig meer over als knvb. Kunnen ze op basis van corners elk duel wel 38 schorsingen uitdelen.
Spiegel dit maar eens aan de kop "fa pakt Diego Costa aan: spits drie duels aan de kant", andere koek toch..

Ik vind het zwaar om hier 2 wedstrijden voor te geven hij deed het niet eens met opzet

23 september 2015 om 10:08

Hij deed het niet met opzet?! Het was geen heftige elleboog, maar wie zo zijn handen in zijn zij zet is motorisch niet helemaal in orde, die rechterarm week een heel stuk uit. Was gewoon een oliedomme actie van Boakye, sloeg nergens op.

Logische schorsing, een overduidelijk (niet harde) ellenboogstoot die door de beelden niet te ontkennen valt.

Ik blijf het klasse justitie vinden
Wat hadden dit dorpsgekken gvan zeist gedaan als het een feyenoord speler was geweest
Just helemaal NIKS

23 september 2015 om 12:14

Tuurlijk wel, zo'n elleboog onbestraft laten doen ze nog niet in Engeland. Weet ook niet waar je dit op baseerd.

23 september 2015 om 12:51

Worden jullie niet een beetje moe van jullie gedrag? Ik anders wel! Ben blij dat het niet on de wedstrijd is gezien. Kost je een roda kaart en een penalty

23 september 2015 om 19:44

Nee
wel van het altijd weer bevoordelen en voortrekken van de zogenaamde top3 die niet meer bestaan
bij de voetbalprogrammaere's
studio voetbal en Voetbal inside zijn de hoofd om heen kunnen tema's Ajax feyenoord een psv omdat ze er niet om heen kunnen
de andere clubs zijn niet niet belangrijk

23 september 2015 om 15:39

@koempels het is idd klasse justitie.
Bij Feyenoord worden gewoon 2 spelers "weggestuurd die achteraf niets strafbaars hebben gedaan" (karsdorp en Elia)

Roda spelers mogen dus blijkbaar op het veld blijven als ze WEL iets hebben gedaan.

23 september 2015 om 19:36

Bij Ellia konden ze het niet bewijzen(slaan of kopstoot) zonder beelden is het lastig idd ,dat van Karsdorp weet ik niets van
De Elleboog van Boakye was bijna niet te zien (heb zelf 4x terug moeten kijken)
Het wordt tijd dat er puin geruimd wordt bij die dorpsgekken

Forza Rodajc

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren