Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Eisen Cattermole geen obstakel voor VVV: ‘Niet op zoek naar geld’

Laatste update:

Lee Cattermole traint vanaf donderdag mee met VVV-Venlo, zo meldt de club uit Limburg via de officiële kanalen. De 31-jarige controlerende middenvelder zat zonder club na zijn vertrek bij Sunderland. De Engelsman speelde de afgelopen tien jaar bij the Black Cats. “Cattermole en VVV-Venlo hebben met elkaar afgesproken dat er in de aankomende periode bekeken wordt of club en speler bij elkaar passen”, aldus VVV.

De voormalig Engels jeugdinternational werd opgeleid bij Middlesbrough en vertrok op jonge leeftijd naar Wigan Athletic. In de zomer van 2009 telde Sunderland circa zeven miljoen euro voor hem neer. Hij groeide uit tot een gewaardeerde kracht en kwam in 258 wedstrijden tot 10 goals. Cattermole speelde met Sunderland acht seizoenen in de Premier League. Na de degradatie in 2017 kwam hij in het seizoen 2017/18 35 keer in actie in de Championship. Het werd een dramatisch jaar, want opnieuw degradeerde de club.

De afgelopen voetbaljaargang was de verdedigende middenvelder een vaste waarde in de League One, maar desondanks namen beide partijen afscheid van elkaar. Volgens Engelse media lag het hoge salaris van Cattermole ten grondslag aan zijn vertrek. Zijn contract liep nog een jaar door, maar met een salaris van omgerekend 43.000 euro per week drukte hij te zwaar op de begroting. Cattermole werd bij een groter publiek bekend door zijn rol in de documentaire van Netflix over Sunderland: Sunderland Till I Die.

Update 21 augustus 09.44 uur - Eisen Cattermole geen obstakel voor VVV: ‘Niet op zoek naar geld’
De kans dat Lee Cattermole zich aan VVV-Venlo gaat verbinden is nog altijd aanwezig. De icoon van Sunderland heeft de afgelopen week meegetraind in Limburg en een goede indruk achtergelaten. VVV hoopt hem dan ook vast te leggen en technisch manager Stan Valckx verwacht niet dat de financiële eisen van de middenvelder een probleem zullen vormen: “Anders was hij niet gekomen. We hebben vooraf een indicatie gegeven van onze mogelijkheden. Cattermole is niet op zoek naar het geld, hij wil plezier en iets nieuws in een goeie competitie”, vertelt hij woensdag in gesprek met Voetbal International.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt mij dat dit voor VVV een heerlijke aanwinst kan zijn. Het was altijd wel een aardige speler en dat op een veel hoger niveau dan VVV heeft. Ik sta er eigenlijk vooral van te kijken hoe zo'n speler überhaupt terecht komt in Venlo. Of all places, Venlo. Zo'n speler kan denk echt wel iets beters krijgen, elders meer verdienen of qua leven een mooiere plek vinden om te gaan wonen.

15 augustus 2019 om 10:45

Haha ik vraag mij precies hetzelfde af. Hoe kom je erbij om van wonderland bij vvv mee te trainen. Zal vast ergens een connectie te vinden zijn waar wij niks vanaf weten.

Leuk om dit soort spelers bij de wat kleinere clubs in de eredivisie te zien.

15 augustus 2019 om 10:51

Waarschijnlijk wordt hij vervolgd in Engeland als hij blijft voor alle schoppen die hij in zijn carriere heeft uitgedeeld. Wel leuk, zo'n typische, ouderwetse Engelsman in de Eredivisie!

15 augustus 2019 om 11:57

Klikt misschien gek maar wellicht dat dit met het succes van Ajax in de CL te maken heeft. Hoe je het went of keert zie je toch steeds meer van zulke spelers in de eredivisie dit seizoen. Dat wil niet zeggen dat het niveau meteen omhoog gaat maar iedergeval weten er meer mensen nu dat de eredivisie bestaat.

Misschien heeft hij ook gewoon een nieuw vriendin in Venlo, wie weet.

15 augustus 2019 om 12:06

En het woord Ajax is weer gevallen. Voor sommige mensen kan het lastig zijn om een artikel te lezen dat niet over hun club gaat, dus beginnen ze er maar zelf over.

15 augustus 2019 om 12:13

Andres13; je doet net alsof het heel gek is wat caribbean zegt maar de gedachtegang is toch gewoon logisch? Het lijkt me een feit dat door het succes van Ajax in de CL de Eredivisie meer op de kaart is komen te staan, of dit ook de daadwerkelijke connectie was is een tweede.

15 augustus 2019 om 12:16

@Andres13, als je minder Ajax wil, heb je denk een probleem. Ik vermoed dat zelfs op supporterssites van PSV en Feyenoord onder elk bericht wel iemand reageert die over Ajax begint of het met Ajax vergelijkt. Dat krijg je dus al helemaal op een neutrale site als Voetbalzone. Vind het daarom heel raar dat je je erover kan opwinden, althans, zo komt het nu over op mij. Verder voegt zijn reactie iets toe aan de discussie, terwijl jouw reactie dat niet doet. Ik zou er dus niet gek van opkijken als onze reacties worden verwijderd én die van hem mag blijven staan, maar als dat gebeurt is Voetbalzone zeker weer een censureerende Ajax-site?

15 augustus 2019 om 14:19

Die man kwam van het derde niveau in Engeland, en gaat naar het eerste niveau in Nederland. Sportief gaat hij er dan toch op vooruit. Financieel waarschijnlijk niet nee. Ik denk dat heel veel spelers terecht komen op plaatsen waar ze nog nooit van gehoord hebben, of heel vaag, maar dus eigenlijk helemaal niet kennen. Zouden Doan of Suarez ooit van Groningen hebben gehoord? Romario ooit van Eindhoven? En Bryan Roy van Padova. Hoe goed zou Roy Makaay Coruna hebben gekend? Hij krijgt een kans op het hoogste niveau in Nederland, en daar is hij in geïnteresseerd. Zijn meer spelers die tegen het einde van hun carriere nog een buitenlands avontuur mee willen pakken.

15 augustus 2019 om 11:11

Je doet alsof Venlo een groot stinkgat is waar je never nooit gevonden wil worden.
Als je iets zou zeggen over het kunstgras zou ik het nog kunnen begrijpen.

15 augustus 2019 om 11:21

Hoezo lezen mensen zijn tekst zo? Een stap naar Qatar, VS, China of een kleinere club uit een grotere Europese competitie zou simpelweg om allerlei redenen veel logischer zijn geweest. Zonder Venlo af te kraken. Man, wat is iedereen weer lekker snel op de teentjes getrapt.

15 augustus 2019 om 11:24

Dat zeg ik helemaal niet, zo interpreteer jij dat blijkbaar. Ik bekijk het echter vanuit het perspectief van de speler. Hij heeft jarenlang ervaring in de Premier League, is al financieel binnen en kan nu gaan en staan waar hij wil. Zo'n speler kan denk echt wel een club vinden in Azië, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Amerika of een zonnig Europees land. Een plaats waar het leven een stuk aangenamer kan zijn. Daarmee zeg ik niks negatiefs over Venlo, behalve dat het voor een buitenstaander niks bijzonders zal zijn. Venlo is nou niet bepaald een plaats die bovenaan alle lijstjes staat qua reizen.. Het is ook geen plek waar je perse gewoond moet hebben. Daarom sta ik er wel van te kijken dat deze speler misschien bij VVV gaat tekenen..

15 augustus 2019 om 11:38

Dan had hij dat beter zo kunnen verwoorden. Het is niet dat ik het niet met jullie eens ben hoor, want een uitstapje naar een van de landen die je noemt is ook gewoon mooier. Alleen de verwoording van De Toekomst is wel matig gekozen vind ik.

15 augustus 2019 om 12:04

Volgens mij ben jij een van de weinigen die het zo interpreteert, gezien de reacties van andere leden. Zelf heb ik het ook nog doorgelezen, maar zie echt niet in hoe het anders opgevat kan worden. Ik bekijk het zeer duidelijk vanuit het oogpunt van de speler en ben niet zo kritisch of negatief over Venlo als jij doet voorkomen. Qua verwoording denk ik dus dat er weinig fout is gegaan, maar goed..

15 augustus 2019 om 12:11

Prima, het is niet dat ik mij persoonlijk aangevallen voel ofzo Ik had het inderdaad anders begrepen. Maar je punt is duidelijk, en daar ben ik het mee eens.

15 augustus 2019 om 14:21

Qatar of China is alleen financieel een logische reden. Maar daar ken je de steden ook niet, kunnen er veel minder mensen Engels, dus leef je geissoleerder. Is de cultuur 180 graden anders.

21 augustus 2019 om 12:16

Hahaha, die is Sunderland gewend, ik weet niet of je er wel eens geweest bent maar zelfs Venlo is dan een stuk mooier om te wonen.

Als hij 43.000 per week verdiende bij Sunderland, dan neem ik aan dat hij veel moet inleveren. Zeker een goede speler voor Vvv!

15 augustus 2019 om 10:50

Als de Brexit er snel doorheen komt dan zal hij 422.000 euro per jaar moeten verdienen, dat komt redelijk in de buurt.

15 augustus 2019 om 10:55

Buiten het feit dat het helemaal geen zekerheid is dat er een dergelijke minimum salaris voor Britten komt, verdient hij momenteel rond de 2 miljoen. Ik vraag me dan ook af of hij akkoord gaat met ene salarisverlaging (want dat lijkt de reden dat hij vertrekt).

15 augustus 2019 om 11:00

Als 'ie daar niet mee akkoord gaat, dan hoeft ie niet in Venlo neer te strijken om te kijken of ' speler en club bij elkaar passen'. Vvv gaat nooit zo'n salaris betalen natuurlijk.

15 augustus 2019 om 10:52

Ja lijkt me toch best raar, denk dat VVV ook niet in de buurt van dat salaris kan bieden. Misschien is dit een transfer met ook een schuin oog op het leven na zijn profcarriere?

15 augustus 2019 om 10:58

Overigens lijkt het mij ook zo dat niemand hem nog voor dat geld wilt hebben. VVV kan best voor een speler 150.000 euro o.i.d. betalen, met een tekenpremie voor 1 a 2 seizoenen heb je dan ook een behoorlijk bedrag. Uiteindelijk moet Cattermole ook gewoon werken voor zijn geld, als geen club hem wilt verdiend hij niks. Al is de stap van 43.000 per week (ik las eerst per maand) wel erg groot.

Stan Valckx weet toch al een behoorlijke tijd een aantal leuke spelers naar VVV te halen. Voor mij zijn ze ook echt geen degradatiekandidaat, gewoon een prima selectie. Een beetje vergelijkbaar met wat Joris Mathijssen en Ted van Leeuwen laten zien met 'buitenkansjes'.

Cattermole was een zeer gewaardeerde kracht in de Premier League, een echte Engelse middenvelder. Alleen lijkt het mij ook niet voor niets dat er bij degradatie nooit een andere club voor hem is gekomen en dat hij nu ook zijn heil elders moet gaan zoeken (of zijn de salariseisen te gortig voor Sunderland).

"de 31-jarige verdediger zat zonder club na zijn vertrek bij Sunderland. De Engelse verdedigende middenvelder speelde de afgelopen tien jaar bij the Black Cats." Uhm....

Ik denk dat hij voor het record gele/rode kaarten gaat in de Eredivisie. Toch raar dat een League One speler een aanwinst voor een Eredivisie club kan zijn. Ik had onze competitie hoger ingeschat.

15 augustus 2019 om 11:01

8 seizoenen PL ervaring veelal in de basis (272 wedstrijden), zo kan je het ook bekijken natuurlijk en 31 jaar, niet een soort opa

15 augustus 2019 om 11:19

Klopt, maar er is een reden waarom hij League One speelde en niet is opgepikt door een hoger geplaatst team. Ik verwacht niet dat wij de PL Cattermole op de Nederlandse velden gaan zien.

15 augustus 2019 om 12:14

Ik kan me voorstellen dat je zelf, na 8 jaar bij een club, de club niet direct verlaat bij een degradatie. Dat je na een tweede blijft is dan wel wat opmerkelijker, maar ook dat valt enigszins te verklaren mer het begrip clubliefde (en misschien zelfs wel met contractuele afspraken)

15 augustus 2019 om 12:46

Ik bedoel de afgelopen 6 weken. Een contract loopt tot 1 juli toch? Dan hadden alle clubs de mogelijkheid hem transfervrij in te lijven. Het kan een topspeler voor VVV zijn, maar ik ben sceptisch.

15 augustus 2019 om 11:04

Cattermole heeft ruim 250 wedstrijden in de Premier League gespeeld en is een aardige tijd aanvoerder geweest van Sunderland. Absolute topcontroleur in de Eredivisie verwacht ik.

21 augustus 2019 om 11:21

In aktie viel hij alleen maar op door zijn constante schoppen. Vind het maar een rare aanwinst als hij komt

43000 x 52 = 2236000, niet slecht voor het 3e niveau van Engeland. Bizar eigenlijk, het verschil qua salarissen in Engeland en Nederland.

21 augustus 2019 om 11:22

Was gewoon een ouder contract. Dat is niet het salaris in PL of championship

Er is maar een antwoord en dat is Stan Valckx, zou voor menige club net onder de top een goede td zijn, maar hoop dat hij nog lang in Venlo blijft...

Een van grootste redenen dat VVV actief blijft op het hoogste niveau is Stan Valckx. Als je structureel met één van de kleinste begroting werkt en structureel sportief boven je stand presteert dan heb je het beleid helemaal op orde. Door slimme creatieve aankopen, kunnen ze deze spelers met restwaarde ook weer voor een veelvoud verkopen. Waardoor je als club kan blijven doorgroeien. Iets dat ze in Venlo goed voor elkaar hebben.

Dus Lee Cattermole zet vandaag een paar stappen op het Venlose kunstgrasveld, van wat ik heb gezien by far het slechtste kunstgrasveld in de Eredivisie door de stroperigheid en hoeveelheid opspattende rubberkorrels, en pakt het eerstvolgende vliegtuig terug naar de Engelse groene weiden. Zou het leuk vinden voor de club VVV en haar supporters, maar voor mij persoonlijk diep tragisch om zo'n Engelse rouwdouwer als Cattermole op kunstgras te zien.

Dat zou een prachtige aanwinst zijn voor Vvv. Mooi toch om deze speler in de Eredivisie aan het werk te zien! Echt voetbaldier. Gewoon op zoek naar wat anders. Tof!

Ik vind het wel een mooi verhaal

Hij speelt in de Eredivisie straks toch tegen Ajax, Psv, Feyenoord en Az

Ploegen die hopelijk allemaal Europees voetballen, daar weten we vanavond meer over

Dat is toch wat anders als het derde niveau in Engeland

Die gast heeft zijn geld wel binnen geharkt als het goed is

Alleen het kunstgras gaat hem tegenvallen...

Maar het Limburgse land is heel mooi, als hij daar een mooi huis betrekt is het daar heel goed vertoeven hoor!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren