Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Duel van Lyon afgelast na nieuwe aanvallen van hooligans

Laatste update:

De competitiewedstrijd tussen Bastia en Olympique Lyon van zondagmiddag is vijftig minuten later begonnen omdat de supporters van de thuisploeg de spelers van de bezoekende partij hebben aangevallen. Aan het einde van de warming-up kwamen tientallen fans het veld op om de confrontatie aan te gaan met de voetballers.

De doelmannen Anthony Lopes en Mathieu Gorgelin en keeperstrainer Grégory Coupet werden als eerste opgezocht en later raakte ook Memphis Depay verwikkeld in een ruzie met een zelfbenoemde supporter. Er werd hier en daar een klap en een schop uitgedeeld, maar tot grote rellen kwam het, tot dusver, gelukkig niet. Wel zochten de spelers van Lyon logischerwijs zo snel mogelijk hun kleedkamer op.

Het is onduidelijk waarom de supporters van Bastia het gemunt hadden op de spelersgroep van Lyon, maar om 17.50 uur werd er alsnog afgetrapt. Het Lyon van trainer Buno Génésio staat na 32 speelronden met 54 punten op de vierde plaats in de Ligue 1 en het Corsicaanse Bastia strijd volop tegen degradatie. Die ploeg staat met 28 punten onderaan en de achterstand op het ‘veilige’ AS Nancy bedraagt drie punten.

Update 16 april 19.25 uur - Duel van Lyon afgelast na nieuwe aanvallen van hooligans
De wedstrijd tussen Bastia en Olympique Lyon is zondagavond gestaakt. Voor het duel werden de spelers van de bezoekers aangevallen door hooligans van de fanatieke ‘Bastia 1905’ en daarna liep het nog twee keer uit de hand. Zo ging een supporter in de rust de confrontatie aan met doelman Anthony Lopes en probeerde een steward verdediger Mouctar Diakhaby een schop te geven. Bastia, dat laatste staat, kan een zware straf verwachten.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat ik begrepen heb is dat Lyon weigert te voetballen vandaag.

16 april 2017 om 17:45

En terecht lijkt mij. Kappen, punten naar Lyon en straf voor Bastia..

16 april 2017 om 20:09

Punten naar Lyon en Bastia direct uit de competitie nemen. Maak maar eens een statement. Al heeft dat misschien consequenties voor de al gespeelde wedstrijden. In dat geval volstaat een strafpunt of 15 wel

Dit kan niet, 3 punten naar Lyon en Strafpunten voor Bastia. Je komt niet aan spelers van de tegenstander!!

Gewoon 3-0 winst voor Lyon. Zal die idioten wel leren. Ik geloof persoonlijk niet in god, heb respect voor mensen die dat wel doen. Maar als die beste man dan bestaat, snap ik niet dat de wereld zoveel hersenloze droeftoeters kent. Zo kan het toch niet bedoelt zijn lijkt mij?

16 april 2017 om 23:28

Het overgrote deel van de mensen dat in God gelooft, gelooft dat Hij de wereld heeft geschapen en de eerste mens op aarde heeft gezet, niet dat Hij ze alle 7 miljard met touwtjes om de vingers als poppetjes bestuurt. Dat er zoveel onheil in de wereld is, is voor een gelovige dus geen goed argument om aan het bestaan van een God te hoeven twijfelen, aangezien elk mens volgens hen een eigen bewustzijn en een eigen verstand heeft en zelf bepaalt hoe hij zijn leven invult. Er is dus geen enkele reden om God of gelovigen bij je opmerking te betrekken, want dat heeft er werkelijk waar helemaal niets mee te maken...

17 april 2017 om 01:28

Het heeft wel met elkaar te maken vind ik. Als God de mens heeft gecreëerd dan heeft hij toch ook de slechte kanten gecreëerd? Je kan dan wel twijfelen aan het bestaan van een God maar dit geldt voor ieder individueel anders. Maar zeggen dat ze niets met elkaar te maken ben ik het er niet mee eens.

Wedstrijd afgelasten en de punten aan Lyon geven. Dit is gewoon te gek voor woorden. Die club zou nu paar wedstrijden zonder publiek moeten spelen als straf

Lyon moet de bus instappen en naar huis gaan. Dit kan echt niet.

Hoe bizar is dit, eerste die gekkigheid donderdag tegen. Besiktas en nu dit...

Wat is er toch mis dat men tegenwoordig niet meer normaal kan doen in een stadion?

16 april 2017 om 17:43

Supporters corrigeren elkaar ook niet meer.

16 april 2017 om 17:47

Supporters geweld was in de jaren 90 velen malen erger. Dus dat tegenwoordig snap ik niet zo.

16 april 2017 om 18:41

Is dat echt zo? Het lijkt mij meer een overdreven beeld van het verleden.

16 april 2017 om 19:03

Ja, dat kan ik bevestigen. Er was vaker 'supporters' geweld dan er nu is. Er zijn nu betere en strengere maatregelen genomen om dit soort idioten het stadion te weren. Bij FC Utrecht hebben er volgens mij 400 supporters al een stadion verbod. Maar toen ik net in het stadion zat bij Feyenoord (als Utrecht supporter bij de Feyenoord fans) hebben de mensen in het uitvak zich zwaar misdragen tegen de stewards. Dus hoe dan ook het blijft altijd wel bestaan, maar tegenwoordig in mindere maten.

Die ''supporters'' van Bastia doen volgens mij wel vaker van dit soort onzinnige dingen. Spelersbussen aanvallen (gebeurde bij die van Saint-Etienne), vechten met andere supporters en het proberen te slaan van Lucas van PSG met een stok. Gewoon zo snel mogelijk een stadionverbod geven.

16 april 2017 om 20:10

Vergeet niet wat zij gedaan hadden tegen Balotelli

16 april 2017 om 20:15

Inderdaad wat lopen er bij Bastia een idioten tussen. Dit is niet de eerste keer dat ze voor grote problemen zorgen, inderdaad. Ze hebben dit seizoen al een paar keer zonder publiek gespeeld. Maar ik vrees dat dit probleem structureel is, al geef je stadionverboden er blijven daar nog genoeg halve zolen over, denk ik

Een steward die een speler probeert te trappen? O_o dies ook nieuw

Ik neem aan dat de schoppende steward zijn baan kwijt is? Wat is dit voor gedrag? Waarom wordt er na het eerste incident geen ME ingezet? Ik zeg -10 punten voor bastia en 1 miljoen euro boete. De misdraagende fans 2 jaar cel, baan ontnemen, stadionverbod en het stadion van Lyon na iedere wedstrijd een jaar lang schoonmaken!

16 april 2017 om 19:40

Na iedere wedstrijd een jaar lang schoonmaken? Waar speelt Lyon dan terwijl de fans nog een jaar staan te poetsen ;-)

wtf schoppende stewards ook ja dan verbaasd t me ook niet dat die hoolies het veld op konden. dat idiote gedrag gaat er nog voor zorgen dat er straks weer stadions komen met hekken langs het veld, lekker oldskool

Als Een club het zo uit de hand kan laten lopen moet de club gewoon een jaar geschorst worden en een paar niveaus lager worden gezet. Dat zal ze leren. Het is toch compleet van de zotte.

Werkelijkel een schandalige vertoning van enkele supporters van Bastia. Dan vecht je als club tegen degradatie en dan verpesten enkele eigen 'supporters' het zo voor je. Dit zijn pure mafkezen. Notabene een steward die Lopes aanvalt... het kan niet gekker. Verwacht dat de overwinning voor Lyon is en de wedstrijd dus niet op een later tijdstip alsnog wordt ingehaald. Kei en kei hard straffen ook strafrechtelijk want dit is pure waanzin.

Wat bizar dit. Twee keer in 3 dagen tijd moet een wedstrijd van Lyon uitgesteld worden door supportersrellen en het meest bizarre is dat het twee totaal los van elkaar staande incidenten waren. Hoe groot is de kans?

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren