Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Dortmund licht koopoptie van zeven miljoen in contract Sahin

Laatste update:
/

Nuri Sahin is weer ein echter Dortmunder, zo melden diverse Duitse media donderdagavond. Borussia Dortmund heeft de optie tot koop in de huurovereenkomst van de 25-jarige middenvelder naar verluidt gelicht, al maakt de Bundesliga-club er via de officiële kanalen nog geen melding van. Real Madrid ontvangt een bedrag van zeven miljoen euro voor de 44-voudig Turks international.

De in Duitsland geboren Sahin maakte in augustus 2005 zijn debuut bij Borussia Dortmund. Met bijna zeventien jaar was hij de jongste speler ooit van BVB. in de Bundesliga. Hij werd in 2007/08 verhuurd aan Feyenoord en na drie goede seizoenen maakte hij in de zomer van 2011 voor ongeveer tien miljoen euro de overstap naar Real Madrid. In Spanje tekende hij een contract tot medio 2017.

Sahin kon in Madrid nimmer aarden. Hij kampte in zijn beginperiode met blessureleed en daarna slaagde hij er ook niet in om José Mourinho van zijn kwaliteiten te overtuigen. In de zomer van 2012 werd hij aan Liverpool verhuurd, maar na een half jaar vertrok hij voor anderhalf jaar op huurbasis naar zijn ex-werkgever uit Dortmund. Rondom de onderlinge Champions League-duels bespraken Borussia Dortmund en Real Madrid de laatste details over de transfer. Sahin speelde dit seizoen alle Bundesliga-duels, 29 stuks, en staat tot dusver op 41 officiële optredens dit seizoen.

Update 10 april 23.25 uur - Dortmund licht koopoptie van zeven miljoen in contract Sahin
Borussia Dortmund bevestigt dat het de koopoptie in het contract van Nuri Sahin licht. “We hebben de verantwoordelijken van Real Madrid rondom de Champions League-kwartfinalewedstrijd ervan op de hoogte gesteld dat we van de optie gebruik gaan maken”, zegt directeur Hans-Joachim Watzke tegen de Ruhr Nachrichten. Het is nog niet bekend wanneer de clubs de deal officieel afronden. Dortmund betaalt naar verluidt 7 miljoen euro voor de definitieve komst van de 25-jarige Turk.

Nuri Sahin heeft nooit een eerlijke kans gekregen bij Real Madrid

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij heeft nooit écht een kans gekregen bij Real, maar het probleem bij Real is dat er meteen verwacht wordt dat er iemand staat die goed presteert en daar is hij niet goed genoeg voor.
Prima speler voor Dortmund verder, hij kan er beter blijven.

10 april 2014 om 19:07

Volgens mij was zijn grootste probleem dat hij redelijk snel geblesseerd raakte, niet zozeer dat hij geen kans kreeg.

10 april 2014 om 19:11

En na de blessure niet echt een kans kreeg.

10 april 2014 om 19:30

Volgens mij draaide het team prima toen hij terug kwam, dus er was niet echt een reden om hem op te stellen boven Xabi of Khedira.

10 april 2014 om 19:54

Nee, maar je bevestigt wel mijn uitspraak. Een kans kreeg die niet.

10 april 2014 om 20:15

Nou ja ..ging hij niet naar Liverpool? Wat liet hij daar zien? Hij had toen de kans om de clubleiding te overtuigen, maar dat deed hij ook niet.. dus niks van weinig kans

11 april 2014 om 01:16

Bij Liverpool deed hij nog best aardig na zo'n lange periode blessureleed. Daarnaast had hij na zijn blessure totaal geen wedstrijdritme. Ik zag in Sahin een waardige opvolger van Xabi; een zeer goede pass en overzicht en een goede controleur die de rust kan pakken wanneer dit nodig is. Jammer dat Mou hem geen kans heeft gegeven. Bij BVB doet hij het bovendien weer erg goed.

Een koopje voor maar 7 miljoen, geweldige voetballer.

10 april 2014 om 19:15

Dom van madrid vindt hem toch veel beter dan illarramendi die voor 40 miljoen overkwam was totaal niet nodig liever sahin een kans gegeven.

10 april 2014 om 19:34

Jaa pff ik vind Illara ook tegenvallen tot nu toe vooral tege BVB. Maar ik denk wel dat als hij de tijd krijgt hij het wel kan maken, maar natuurlijk is 37 miljoen heel erg veel geld voor hem.

10 april 2014 om 23:56

Illarramendi doet het gewoon goed en kostte real 29 miljoen.

11 april 2014 om 01:22

Helemaal mee eens. Daarnaast verschillen ze maar 1, 5 jaar van elkaar. Dus aan potentie kan het niet liggen. 37 miljoen voor Illarra is gewoon veelste veel, aangezien Nuri zeker niet aan hem onder doet (in tegendeel zelfs).
Het feit dat Illarra een Bask is en erg op Xabi lijkt (kwa speelstijl en uiterlijk) zijn de doorslaggevende factoren geweest.

11 april 2014 om 06:57

Dus als ik het zelfde kapsel als Neymar neem ben ik 50 miljoen waard? Wat maakt het uiterlijk nou uit? Denk je dat er nog eens 10 miljoen op de vraagprijs bij komt omdat iemand een Bask is of niet?

Goeie speler hoor. Zijn laatste seizoen bij dortmund was hij echt geweldig en volgens mij won hij ook de speler van het jaar in de Bundesliga. Was de absolute leider van dat elftal en was o zo belangrijk... Zijn fout was dat hij geblesseerd naar Madrid ging maarja... de contract was al lang getekend dus dat was jammer.

Wel goed dat hij nu terug is waar hij hoort. Dortmund is een prachtige club en hij past hier ook echt. Ik begin weer de oude Sahin te zien maar hij is er nog niet hoor. Als deze jongen eenmaal 100% is dan wordt Dortmund weer ouderwets. Het is dat ze 7 basisspelers missen anders hadden ze dit seizoen wss al lang meegedaan. Dan maar hup naar volgend seizoen!

Jammer dat hij door een blessure zich daarna nooit meer vast in het eerste elftal van Real heeft kunnen spelen.
Echt een prachtige speler, ben van Marwijk eeuwig dankbaar dat hij Nuri Sahin een jaartje naar de Kuip heeft kunnen halen.

Zeven miljoen is niet veel, vooral voor een speler als Sahin. Vooral voor zijn overstap naar Madrid een hele goede speler.

Off:

Kan iemand mij de grootste Borussia- en Madrid-talenten noemen?
Alvast bedankt!

10 april 2014 om 19:43

Dortmund:
Hoffman, flank
Bittencourt, nummer 10/flank
Günter, centrale verdediger
Ducksch, spits

Real Madrid:
Jesé Rodriguez, flank/spits
José Rodriguez, centrale middenvelder
Fabinho (verhuurd aan AS Monaco), rechtsback
Morata, spits
Benavente, nummer 10

10 april 2014 om 19:58

Bittencourt is verkocht aan Hannover, en Leitner zou ik ook wel een groot talent noemen eigenlijk.

10 april 2014 om 19:58

Bittencourt speelt nu bij Hannover 96. Dortmund heeft wel een terugkoop optie.

10 april 2014 om 20:32

Leitner speelt bij VfB Stuttgart.

10 april 2014 om 20:56

Leitner werd verhuurd en komt volgend seizoen terug. Klopp noemde hem 'een goeie transer'.

10 april 2014 om 22:21

Fabinho is niet van real en morata is spits

10 april 2014 om 23:10

Benavente is niet zo'n groot talent in mijn ogen. doet het wel aardig maar is niet echt een steunpilaar in castilla terwijl ie toch al 20 wordt dit jaar.

Naast José rodriguez zit er in Castilla niet echt meer een uitzonderlijk talent. De grote talenten zijn allemaal overgehaald of (tijdelijk) vertrokken: jesé, Morata, Casemiro, Carvajal, Alex (vertrokken, Cheryshev (verhuurd) en nog niet echt opgevolgd.

Die opvolgers komen er zeker aan. De u19 en u18 doen het heel goed en zijn al een tijdje kampioen in hun reeks terwijl er nog wat speeldagen te gaan zijn. De u19 zitten ook in de halve finale van de Uefa youth league, de championsleague voor jongeren.

10 april 2014 om 23:45

Ben benieuwd of Kiko Femenia (speler van Castilla, overgekomen van barca B, voorheen Hercules Alicante) het eerste van Real ooit gaat halen. Was een aantal jaren geleden het grote wonderkind van hercules alicante in de Primera Division, verdiende na dat seizoen (waarin hij alle wedstrijden speelde) een transfer naar barca en belandde daar op een zijspoor.

11 april 2014 om 00:09

Ik vrees ervoor. Hij is al 23 als ik me niet vergis? Dat is best oud, zeker aangezien ie nog niet eens heeft mogen debuteren onder Ancelotti.

Jammer, was heel jaloers toen ie naar Barca vertrok maar denk niet dat hij ooit nog de verwachtingen van een paar seizoenen geleden gaat waarmaken. Beetje zelfde verhaal als Canales, zulke jongens bloeien heel vroeg op bij een mindere ploeg in de Primera Division en vertrekken naar Barca of Real waar ofwel de verwachtingen en druk te hoog zijn, ofwel blijkt dat ze niet veel meer groeien en heel vroeg zullen pieken.

11 april 2014 om 00:21

Dat dacht ik wel hoor. Weet dat Fabinho van een Brazilliaanse ploeg gehuurd werd vorig seizoen maar volgens mij stond er een koopoptie in het contract die ook gelicht werd. Nu wordt ie volgens mij inderdaad door Treal aan AS Monaco uitgeleend. Al weet ik niet hoe hij het daar doet

11 april 2014 om 02:18

En gunter is verkocht aan Galatasaray met een optie tot terugkoop tot max 2016 daarna is het niet meer geldig.

Erg jammer dit ik hoopte dat hij nog zou terug komen. Ik dacht dat Ancelotti hem een eerlijke kans zou gunnen.

10 april 2014 om 20:18

Denk je dat hij onder Ancelotti een kans had gemaakt om Alonso op te volgen? Vind hem persoonlijk veel beter dan Illarramendi of Casemiro.

10 april 2014 om 23:36

Ik denk het wel hij is op dit moment inderdaad beter dan Illara en Casemiro. Maargoed ze kunnen beiden nog groeien. Heb vooral vertrouwen in Casemiro.

11 april 2014 om 00:02

Niet om Alonso op te volgen denk ik, daar heeft ie niet de juiste speelstijl voor. Ik weet dat ie oorspronkelijk gehaald is als beoogde opvolger van Alonso, maar vergeet niet dat dat nog onde rmourinho en in een ander systeem was. Een systeem met 2 controleurs waarbijkhedira of Lass in het begin soms al het verdedigende werk op zich nam. In dit systeem speelt Alonso als laagste man in een driemansmiddenveld.

Ik denk echter wel dat ie onder Ancelotti de kans had gekregen om voor Alonso te vechten voor een plekje met isco, Casemiro, illarra, modric en Di Maria.

Sahin is misschien beter dan Casemiro maar vergeet niet dat er ook 4 jaar tussen deze 2 jongens zit... Ik denk dat Casemiro beter kan worden.... al vrees ik wel dat ie daarvoor (tijdelijk) zal moeten vertrekken bij Real

Niemand heeft het over zijn periide liverpool, daar s hij ook geflopt

10 april 2014 om 19:27

speelde amper daar door blesseures

10 april 2014 om 20:02

Dan is het toch een flop?

10 april 2014 om 23:37

Nee een flop is een speler die ondermaats presteert. Sahin was niet geflopt maar had gewoon pech met blessure's.

11 april 2014 om 00:26

Als je in een half seizoen steeds geblesseerd bent ben je geflopt, zeker als het het voorgaande jaar hetzelfde liedje was. Als club heb je niets aan een speler die de helft van de wedstrijden wegens blessures moet missen... Al lijkt ie er zeker geen last van te hebben bij BVB

11 april 2014 om 02:20

Speelde bij liverpool op 10 terwijl hij meer dm is.

11 april 2014 om 02:21

Vm bedoelde ik

Mss een domme vraag, maar hij heeft toch de Turkse nationaliteit? Ik bedoel, het is toch niet zo een 'import Duitser' als de Duitsers er meer van hebben?

10 april 2014 om 19:34

Hij bezit wel de Turkse nationaliteit maar ook de Duitse. Hij is geboren en getogen in Duitsland, dus ja hij is 'zo een 'import Duitser''.

10 april 2014 om 19:59

Hij is geboren in Duitsland en heeft een dubbele nationaliteit. Heeft de keuzen gemaakt om voor Turkije in plaats van Duitsland te spelen.
De meeste speler van Duitsland zijn ondanks hun buitenlandse namen gewoon in Duitsland geboren en getogen in Duitsland.

Klose en Podolski zijn de enige 2 uit de huidige selectie die niet in Duitsland werden geboren. Maar goed, Podolski kwam als "baby" naar Duitsland hij heeft niet eens een Poolse passpoort.

En tegenwoordig vind amper nog een "topland" dat uit "rasechte bewoners" van dat lang bestaat.

10 april 2014 om 20:17

Brazilie is de enige :P

11 april 2014 om 08:35

@ Blink182

Daar dacht ik dus ook aan
Maar wie weet zitten er ook spelers die wellicht Portugese roots hebben :P

Prima voetballer maar te licht voor de Bpl. wisselde degelijke wedstrijden af met dramatische.. ik had verwacht dat hij met zijn kwaliteiten meteen een verschil zou maken bij ons maar niet dus.

goede zet van Dortmund want heeft bij hun toch bewezen een goede voetballer te zijn

Dit lijkt mij wel de beste optie voor Sahin.

Hij beleefde een top seizoen bij Dortmund en maakte toen een mooi stap naar Real, alleen had hij de pech dat geblesseerd binnen kwam. Hij was dus geblesseerd en Moruinho heeft hem hierdoor niet echt de kans gegeven, jammer want vond/vind het wel een goede middenvelder.

Dat hij definitief bij Dortmund blijft lijkt mij de beste optie aangezien hij niet echt meef in de plannen bij Real lijkt te passen gezien de aankopen op CM de afgelopen jaren.

Het is hem gegund, en hopelijk zal hij nog mooie dingen laten zien bij Dortmund.

Als je bij real madrid komt en je hebt tijdens de preseason al een blessure van 7 maanden revalidatie, en je dan nog terug op je gebruikelijke niveau moet komen. terwijl de rest al verder is dan red je het niet. Hij heeft geluk dat hij een topclub heeft nu.

Een koopje vind ik.
Hij is de speler met de meeste wedstrijden dit seizoen, staat er altijd.

11 april 2014 om 00:34

Ach Real kennende tikken ze dan gewoon 30 miljoen af.

Men spreekt altijd over 'fouten' als topclubs jongens die het net niet halen laten vertrekken en diezelfde jongens een paar seizoenen heel goed spelen bij een club waar ze dan al 3 jaar in de basis starten. Dat vind ik onzin. Men vergeet namelijk altijd dat zulke topclubs tientallen van die jongens hebben en als men ze niet laat vertrekken zullen ze zich niet verder ontwikkelen en dus ook niet zo goed worden. Dan kan je de spelers waarvan je niet denkt dat ze het gaan redden bij het eerste elftal beter laten vertrekken, en die ene speler op de tien die je laat vertrekken en helemaal opbloeit bij een andere club weer proberen terug te halen. Hij was waarschijnlijk nooit zo goed geworden als je hem nooit had laten vertrekken.

Maken ze dan verlies? Een beetje, maar dat is het vast waard, laat 10 jongens vertrekken voor gemiddeld 3 miljoen en haal er eentje terug voor 30... geen probleem.

Hij is een goeie middenvelder maar voor een club als Real Madrid is het te hoog niveau bij Dortmund zit hij op zn plek en komt hij aan spelen toe.

Erg nuttige middenvelder en past geweldig in het Dortmund-elftal. Ook erg belangrijk voor Turkije. Jammer dat hij niet geslaagd is in Madrid, maar ik vond in eerste instantie al dat hij nooit weg mocht bij Dortmund. Wens hem het allerbeste!

7 miljoen is wel een laag bedrag voor Nuri. Had liever rond de 15 miljoen gezien. Zeker nu hij vaste basisspeler is bij Dortmund.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren