Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Davids ziet af van cursus Coach Betaald Voetbal

Laatste update:

Edgar Davids gaat de cursus coach betaald voetbal volgen. De middenvelder was tot medio januari als speler/trainer aan het Engelse Barnet verbonden en richt zich nu definitief op een carrière als trainer. De Pitbull is één van de zestien nieuwe leerlingen van de academie van de KNVB.

/

Het ANP weet te melden dat naast Davids ook oud-internationals als Mark van Bommel, Ruud van Nistelrooij, Jaap Stam, Wim Jonk en Youri Mulder zijn toegelaten tot de cursus, die vanaf eind mei één jaar duurt. Van Nistelrooij gaat vanaf de zomer overigens aan de slag als assistent-bondscoach en Stam is bij Ajax al als assistent-trainer van Frank de Boer werkzaam.

Ook Gert Peter de Gunst, Roy Hendriksen, Damien Hertog, Bob de Klerk, Tieme Klompe, Rob Maas, Frank Peereboom, Robin Pronk, Reinier Robbemond en Remond Strijbosch zitten in de trainersklas.

Update 18 mei 23.51 uur - Davids ziet af van cursus Coach Betaald Voetbal
Edgar Davids zal toch niet mee gaan doen aan de cursus Coach Betaald Voetbal. De oud-international zou eind mei beginnen, maar heeft zich teruggetrokken. Davids vertelde zondagavond bij het programma Raymann is laat dat hij afziet van deelname aan de trainerscursus, omdat de KNVB steeds de regels verandert. Bij het Engelse Barnet FC was Davids al even speler/coach.

Denk jij dat Edgar Davids een goede trainer kan worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Al die namen. Ben beniewd hoelang het duurt voordat er weer een toptrainer komt die jonger dan 45 is

28 maart 2014 om 20:27

Hoe oud is rob maas dan? Was 40 jaar toen hij stopte

19 mei 2014 om 01:44

Van Bronckhorst en Mark van Bommel lijken in mijn ogen de beste trainers. Veel internationale ervaringen en bovendien zijn hun een goede people manager.

19 mei 2014 om 05:27

Ik denk dat Mark van Bommel de nieuwe Frank de Boer gaat worden in de toekomst. Die man heeft echt alles wat Frank ook heeft en ik zie hem daarom ook succesvol worden in het trainersvak.

Haha inderdaad pitbull die Davids!
Wel top om hem dadelijk als trainer te zien werken

youri mulder gaat het niet redden

28 maart 2014 om 19:31

Youri is een komiek, ik moet alleen al lachen als hij bij Nos aan tafel zit. Volstrekte onzin wat hij wel niet uitkraamt.. een type Hans Kraay jr.

19 mei 2014 om 00:49

Hans Kraay jr. ?? Die ene die zo succesvol is als amateurtrainer bedoel je?

Niet echt een goeie vergelijking en alleen maar je eigen punt ontkrachtend..

28 maart 2014 om 20:34

Mulder heeft als trainer al meer gepresteerd dan al die andere cursisten bij elkaar.

Van de oud internationals zie ik een grote trainerscarrière voor Jonk en Van Bommel. Bij Edgar Davids zet ik grote vraagtekens. Stam zie ik daarnaast wel als trainer bij een zo'n echte Engelse of Duitse ploeg met fysiek spel die de lange bal speelt en coachend in de no-nonsense stijl van Gertjan Verbeek of Huub Stevens.

29 maart 2014 om 04:24

Waarom zie je in Jonk en V Bommel een grote trainercarriere?

29 maart 2014 om 15:32

Beide heren heb ik in de media buitengewoon verstandige dingen horen/zien zeggen over voetbal. In het bijzonder op tactisch vlak. Niet zo diepgaand als Frank de Boer bij het begin van zijn carrière maar desondanks indrukwekkend. Wel heb ik het idee dat bij jonk de nadruk meer zal liggen op de schoonheid van het spel terwijl Van Bommel meer een "het doel heiligt de middelen" zal laten prevaleren.

19 mei 2014 om 00:26

jonk vind ik persoonlijk te clownesk. Wordt geen toptrainer.

Ben benieuwd naar Jonk en Damien Hertog, denk dat die 2, met v bommel toch wel het verste kunnen komen

Hoe zit het met de trainerspapieren van Alfred Schreuder. Gaat hij dit seizoen nog zijn papieren halen of wordt het weer zo'n vreemde constructie als het huidige en vorige seizoen?

28 maart 2014 om 20:32

Als hij slaagt wordt hij officieel hoofdtrainer op papier, in de praktijk zal er weinig veranderen want hetzelfde trainerscollectief (jansen, Schreuder, Mulder en Pahlplatz) zal ook volgend seizoen weer verantwoordelijk zijn waarbij ze zelf de taakverdeling bepalen.

Jonk en Davids samen, dat wordt vast en zeker gezellig.

...en Youri Mulder doet niets in het voetbal Vz?

Typisch trouwens dat Mulder wel hoofdtrainer mag zijn bij een Bundesligaclub maar zijn Duitse papieren in de Eredivisie niets waard zijn.

28 maart 2014 om 20:59

best apart ja.

En als je ziet hoe de Nederlandse clubs spelen, ben ik erg benieuwd wat ze op die cursus leren. Het is vooral naief en te open om internationaal mee te komen

Zit Strijbosch nog steeds bij Helmond Sport?

Volgens mij is Davids te onbeheerst en impulsief voor het vak. Heeft op mij nou ook nooit echt de indruk van een echte tacticus gewekt.

Davids was een geweldige voetballer, 90 minuten lang actie en was nooit bang om een duel aan te gaan maar trainer zijn is natuulijk een andere koek, maar wie weet.

Ik schat Mark als hoogste in van al die internationals! Alleen in hem zie ik een toptrainer!

29 maart 2014 om 04:54

Ik vind Mark altijd wat simpel overkomen, ben benieuwd of hij tactisch genoeg capaciteiten bezit. Qua leiderschap zit het goed.

19 mei 2014 om 00:01

Dat is juist een kwaliteit, hij kan dingen simpel uitleggen. Hij was ooit verkozen als voetballer die de beste taalkwaliteit had.

Blijf t raar vinden dat een groot voetballer nog een papiertje moet halen dat ie een team trainen mag, net alsof ze volledig wereldvreemd zijn

19 mei 2014 om 00:11

Dat je kan voetballen betekend nog niet dat je een goede trainer bent.. Een vakkenvuller zullen ze ook geen directeur van een supermarkt maken.

19 mei 2014 om 00:24

Met het papiertje op zak ben je ook niet direct een goede trainer.

19 mei 2014 om 00:31

Klopt. Maar je hebt in elk geval aangetoond bepaalde aspecten van het trainersvak te kennen.

19 mei 2014 om 00:50

@jack

Hij kan toch overal in het buitenland aan de bak, enkel voor de eredivisie heeft hij dit papiertje nodig. Waarom zijn ze eigenlijk zo streng, om een zeker niveau te garanderen?

Als bv. FC Utrecht hem als trainer aanstelt dan is dat toch hun eigen risico.

19 mei 2014 om 01:37

Ik weet niet wat de reden is, misschien ook wel bescherming van het Nederlandse voetbal om het zo te zeggen. Wanneer je geen papieren nodig hebt zou je in principe iedereen kunnen aantrekken, maar wanneer na aanstelling blijkt dat iemand er echt niets van kan moet je als club die persoon ontslaan. En dat kost bijvoorbeeld geld, en zorgt voor onrust in de club en het team.

Situaties zoals je bij sommige clubs ziet dat trainers bij bosjes komen en gaan zijn natuurlijk niet gewenst. En wat dat betreft vind ik het niet verkeerd dat je hier in Nederland verplicht de juiste papieren moet hebben.

Ik las een tijdje terug op tussendelinies.nl een artikel over het schokeffect van trainerswissels. Daar stond bijvoorbeeld in dat Nederland de afgelopen 5 jaar 21 trainerswissels heeft gehad (gedurende het seizoen, dus niet tussen 2 seizoenen in), en Italie bijvoorbeeld 67.

Ik denk dat het een combinatie van niveau en bescherming van het voetbal is.

Edgar Davids daar missen we niets aan als trainer, te onrustig.
Ik verwacht wel veel van Mark van Bommel als trainer. Spelers die een sturende functie hadden in een ploeg, worden vaak de beste trainers.. Frank de Boer, Koeman, Rijkaard, Cruijff

19 mei 2014 om 00:27

Je kraamt onzin uit nu, te onrustig als trainer? Heb je hem aan het werk gezien dan? En daar missen we niets aan? Wie zegt dat hij meteen aan het werk zou gaan na het behalen van zij n papieren. En wie zegt dat hij in Nederland zou gaan trainen?

19 mei 2014 om 05:33

Zoals Michels, van Gaal en Hiddink. Dat waren spelers met minder talent.

Heb hem net gezien bij zo raymann. Wat een misselijkmakende man is dat toch met ze zonnebril en die arrogante houding van hem.

19 mei 2014 om 00:16

Die zonebril draagt hij vanwege een 'oogziekte' die hij heeft. Al gaan er wel geruchten dat het niet meer nodig zou zijn en hij schijnt ook verteld te hebben dat een zonnebril bij zijn 'image' hoort. Ben het wel met je eens dat hij arrogant overkomt.

Nee dat word en is al een trainer van niks.
Gewoon kappen met dat gekke gedoe en doen alsof je in de mode zit!

Ik vraag me af waarom VZ het niet eerst onderzoekt voordat ze het op de site gooien. Het is toch belachelijk dat ze een u

Waarom die cursus? Zelfs als keeperstrainer, moet je al wat behalen, zie de noodzaak er niet van in? Kan iemand me dat uitleggen, want het is niet meer dan op je eigen kwaliteiten vertrouwen!!!1

19 mei 2014 om 06:56

Hetzelfde waarom er opleidingen bestaan voor kinderverzorging, leerkracht en dergelijke. Iedereen kan op kinderen letten en iedereen kan lesgeven aan kleuters. Maar er komt wel meer bij kijken.

Zo moet je als coach al een bepaalde kennis hebben van sportblessures, bepaalde spelsituaties,...

19 mei 2014 om 12:44

Moeten ze die cursus ook geven en geen koffie gaan drinken, want het stelt geen bal voor!!! En zoals jij het zegt is het al helemaal niet

Er zijn genoeg (jonge) trainers waar ik wel toekomst in zie;
Ricardo Moniz
Henk Fraeser
JP van Gastel
Gio
Van Bommel

Ik denk dat Tieme Klompe ook een wel goede trainer zal worden. Hij was een speler die NET niet goed genoeg was voor de Nederlandse top, vanwege hardnekkige blessures. In een goeie periode van hem zat hij zelfs tegen het Nederlands elftal aan. hij stond bekend vanwege zijn tactisch vermogen en verdedigen. Ik denk dat hij zijn ervaringen goed benut voor zijn trainerscapacitieiten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren