Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Atalanta ontvangt boete van 40.000 euro na bananen op het veld

Laatste update:
/

Twee weken geleden werd er bij de wedstrijd tussen Villarreal en Barcelona een banaan in de richting van Dani Alves gegooid en zondag was het raak bij het treffen tussen Atalanta Bergamo en AC Milan. Aanhangers van de thuisploeg gooiden bananen naar Kevin Constant en Nigel de Jong en laatstgenoemde reageerde daar met een cynisch applaus op. Een goede reactie, vond Clarence Seedorf.

De coach van Milan wilde na de 2-1 nederlaag niet veel woorden vuil maken aan het incident. "Ik kan mijn spelers alleen complimenteren voor de manier waarop ze gespeeld hebben", zei Seedorf. "Ik hoef geen reactie te geven op andere dingen. Constant en zijn collega's hebben op de best mogelijke manier gereageerd, door gewoon door te gaan met hun werk."

Stefano Colantuono, coach van Atalanta, was woedend op een deel van de fans van zijn ploeg: "Ik ben blij met de overwinning, maar het gooien van bananen is echt iets verschrikkelijks. Het is een schaamteloze actie en ik vind het jammer dat zo'n mooie dag op deze manier verpest wordt."

Update 13 mei 00.25 uur - Atalanta ontvangt boete van 40.000 euro na bananen op het veld
Atalanta heeft een boete van 40.000 euro gekregen omdat enkele supporters in het duel met AC Milan (2-1) van zondagmiddag bananen op het veld gooiden. Ook kreeg de Serie A-club een voorwaardelijk straf. Als het een soortgelijk incident nogmaal plaatsvindt wordt een deel van het stadion van Atalanta voor één wedstrijd gesloten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Onbegrijpelijk dit hier word toch niemand blij van

11 mei 2014 om 21:35

En het is nog gevaarlijk ook, deze weken wordt er van elke banaan gegeten, nu neemt de jong een hap. Erg lastig is het dan niet om er slaapmiddel of nog erger in te spuiten. Ook heeft de media veel te veel aandacht gegeven aan die eerste banaan actie, sindsdien is het elke speelronde wel raak.

Fruit is zeker goedkoop in landen zoals spanje en italie......

Maar even normaal....waar zijn we mee bezig man....bananen gooien!!!
Je kan ook ff normaal doen en gewoon voetbal kijken en je club aanmoedigen......idioten.

11 mei 2014 om 18:41

Ik denk niet dat ze echt fan zijn van (in dit geval) Atalanta. Dit zijn gewoon 'mensen' die of gek zijn of niks beters te doen hebben, het 1 sluit het ander niet uit.

Dit kon ook echt alleen maar bij Atalanta Bergamo gebeuren, ongelofelijk wat een volk daar rondloopt.

Bravo jongens, jullie geven je club een fikse boete.

11 mei 2014 om 18:05

Alleen bij Atalanta? Heel Italië is zo racistisch als maar kan. Het gros aan racistisch nieuws komt uit het zuiden van Europa. Elke club waar de fans dit doen moet gewoon direct een mega boete krijgen, 10-15 punten in mindering en een half jaar minimaal zonder fans in zowel thuis- als uitwedstrijden. Dan wordt de club pas echt gestraft en dat raakt de fans het meest. Zonde voor de normale fans, maar anders leren de idioten onder hen het nooit.

11 mei 2014 om 18:25

Helemaal mee eens, als je een topclub wilt zijn moet je je zaakjes op orde hebben, dus ook je publiek en fans. Punten naar Milan, Atalanta minimaal 5 wedstrijden zonder thuispubliek, dan gaat het ze wel raken hoor...

11 mei 2014 om 18:42

Alsof de clubs daar wat aan kunnen doen.

11 mei 2014 om 19:15

Ja! De clubs verkopen toch kaarten? Blijkbaar aan mensen die daar niet moeten zitten. Daar zijn de clubs voor de volle 100% verantwoordelijk voor~!

11 mei 2014 om 20:13

Dit kan wel degelijk stoppen als de clubs harder worden aangepakt. Als er tijdens de wedstrijd een banaan wordt gegooid dan moet dat vak voor 2 thuiswedstrijden gesloten zijn. En als het 3 keer gebeurd dan straf je het hele publiek voor 4 wedstrijden ofzo. Op deze manier zul je het racisme snel laten verdwijnen. En supporters zullen elkaar onderling ook aanspreken op hun daden.

13 mei 2014 om 10:06

Tja en met een boete van 40.000(!) euro zal er ook nooit iets aan veranderen...

Gewoon schandalig, ze moeten iemand hebben om voor de slechte resultaten op te draaien en dan vinden ze dit weer heel makkelijk.

Gewoon laten uitsluiten voor Europees voetbal paar jaar. Ook al halen ze het niet.

Uit de context is het natuurlijk bizar: "het gooien van bananen is echt iets verschrikkelijks"
En hierboven, zijn we nou het noorden van Italië aan het generaliseren vanwege racisme terwijl je zelf fan bent van Juventus?
Ach, Atalanta heeft een goed seizoen, weet iemand iets van Giuseppe De Luca? De parel van Varese? Hoe speelt hij nu?

Wil niets goed praten want het is te walgelijk voor woorden,
maar heeft Atalanta ook geen zwarte spelers?

11 mei 2014 om 18:38

Ze hebben één zwarte speler, maar die heeft nog nooit basis gestaan.

https://www.youtube.com/watch?v=eidl5cs0q78 link van de beelden

Ik gooi altijd bananen bij Mario Kart

11 mei 2014 om 18:21

Hahaha als donkey kong achter je rijd zkr hahaha

Wat een smerige actie iedereen is hoe hij is we zijn allemaal gelijk haal dan in godsnaam dit soort acties niet uit!! Maar wat doe je eraan wat doe je eraan? Als ze je verbieden om bananen mee te nemen dan doen ze gewoon oerwoud geluiden zo makkelijk is dat. Goed gereageerd door de spelers zoals Seedorf al zei maar dat maakt niet ervan weg dat het gewoon een smerige actie is natuurlijk!

Terwijl Atalanta toch bekend staat om zijn (extreem) linkse supporters.

11 mei 2014 om 18:07

Zo wil Celtic zich ook profileren, maar ook daar werden de laatste jaren supporters opgepakt voor racisme zoals een "apendansje" naar een donkere speler van de tegenstander.

Racisme is als het ware het cultureel erfgoed van Italië en heeft een beschermde status, we kunnen ons beklagen wat we willen, maar veranderen kunnen we niet.

11 mei 2014 om 22:15

Dat racisme cultureel erfgoed zou zijn is lachwekkend aangezien het romeinse rijk een van de eerste was die de groei van mannen toeliet die niet binnen de eigen culturele kin vielen. Italie is alleen massa immigratie spuugzat en s daar net de enige in.

Kom op nou guys!! Henry, eto'o, balotelli, ogbonna nu de jong weer... wat gebeurd er allemaal? Ja sommige mensen zijn bruin, sommige lichtbruin sommige zijn zalmachtig roze andere crème.... get over it!!! En dan ook nog met eten gooien sjonge jonge... eigenlijk moest De jong ook deze banaan op eten en het gebaar Totaal ontkrachten!

11 mei 2014 om 18:39

De banaan werd naar Kevin Constant gegooid.

11 mei 2014 om 22:14

Balotelli een man die meerdere malen zelf gigantisch beledigende opmerkingen heeft gemaakt en Henry hoeft ook nooit meer over misbruik te praten (Ierland-Frankrijk handsbal opzettelijk) Ogbonna was een reactie erop dat onder Prandelli gigantisch veel niet Italianen worden opgeroepen.

13 mei 2014 om 14:04

Balotelli had tot zijn 18de niet de Italiaanse nationaliteit en het beleid van Prandelli ondanks dat hij er aardig wat succes ermee heeft wordt door vele gezien als een pure belediging voor de Italiaanse voetbal geschiedenis. Prandelli is een socialist die graag de barriere wilde breken door het beleid te veranderen. Voor Prandelli was het onbespreekbaar. Balotelli moet blij zijn dat hij ooit geadopteerd is en hoe hij dat voorrecht heeft misbruikt door Italie te beledigen, ronduit schandalig! Met al zijn streken sinds nu erbij hoop ik dat hij beledigd wordt op alle manieren.

Henry is volstrekt ongeloofwaardig als persoon na die handsbal en zijn gedrag en vindt daarom niet dat hij nog een geloofwaardige rol kan spelen in campagne's. Het leed van vele die te maken hebben met de multi-culurele samenleving is ook niet iets wat je mensen moet aandoen net als dat Henry een aap noemen of een banaan toewerpen niet iets wenselijks is.

Rusland idem dito zit niet op niet Russen te wachten in hun voetbal competitie wat wel hun goed recht is. Aantrekken van Brazilianen en Afrikanen en andere europese aanwinsten sloopt de aanwas van jeugdige Russische talenten. Vervelend voor Eto'o en het gooien van bananen getuigd niet van erg veel inhoud en is in mijn ogen niet de juiste manier om hierop te reageren Vindt dat ze beter een protest kunnen houden in dat geval.

Nigel mag roepen niet als andere wat ze willen net als dat de club het recht heeft om een supporter een sanctie op te leggen.

Zolang er in (vooral) de media zoveel aandacht word besteed zal het alleen maar erger worden, als 't kan wel de malloten aan pakken maar verder gewoon laten gaan.

't zal niet minder worden als die idioten beseffen dat ze de speler(s) & media er mee te pakken hebben.

Atalanta is een zeer linkse club dus vrij apart dat het bij Atalanta gebeurd. Leuk dat iedereen het altijd heeft over racisme op de velden maar dit is relatief kleinschalig. Lees echter nooit wat over clubs als RB Leipzig (redbull) die net als een hoop andere het voetbal met commercie kapot maken. Kapitalisme en massa immigratie maken het voetbal kapot. Een hekel hebben aan een overvloed aan niet Italianen in de competitie en daarop reageren met bananen gooien is wellicht niet mijn manier van handelen maar het is niet zo politiek als transfers van afrikanen naar europa waardoor ze een paspoort krijgen of het in brengen van miljarden bedrijven. WK zuid afrika waar Coca Cola en Mcdonalds en paar andere giganten alles opkopen waardoor de Afrikaanse burger zelf dus niks meer op kunnen verdienen.

Tegen het groot kapitaal en de symbool politiek! Israel in de EU is ook politiek daar hoor ik niks over!

Laatste bedoel ik Europese spelen.

Wat een trieste en kansloze actie ...

Wat ik gisteren begreep is dat er ook een mes gegooid was... En ik neem niet aan om een van de geleverde bananen te snijden. Verder hoor je daar niets over. Heb ik dit gewoon verkeerd gelezen, was dit een grap of.... ?

40.000 boete en een wedstrijd voorwaardelijk is toch eigenlijk te weinig voor dit soort dingen? Er zijn wel allemaal mooie spandoeken voor CL wedstrijden met Respect, maar daar blijft het ook bij. Ik vind dat ze voor dit soort incidenten veel harder moeten straffen!

Er werd ook met een mes gegooid die maar enkele centimeters van de voet van Nigel de jong belandde! Waarom wordt daar nergens van bericht? Vind dit veel erger dan bananen gooien namelijk!

13 mei 2014 om 14:07

Lol bron?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren