Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Unai Emery: ‘Als ik moet kiezen, ga ik toch voor Hedwiges Maduro als mens’

Laatste update:

Unai Emery hoopt zich met Villarreal voor het eerst in de clubgeschiedenis te plaatsen voor de finale van de Europa League. De Spaanse club moet over twee duels wel zien af te rekenen met Arsenal, de vorige werkgever van Emery. De oefenmeester heeft ook een verleden bij ploegen als Sevilla en Valencia en werkte bij die clubs samen met Hedwiges Maduro. Deze week liet Maduro aan ESPN weten goede herinneringen te bewaren aan die samenwerking en dat gevoel is wederzijds, bleek op de persconferentie.

"Ik heb met hem gewerkt bij Sevilla en Valencia", wist Emery zich te herinneren. "Maduro is niet alleen een goede voetballer, maar ook een goed mens. Hij interesseert zich na zijn carrière nog steeds voor het voetbal. Ik mag de voetballer en de mens Maduro allebei, maar als ik moet kiezen, ga ik toch voor Maduro als mens. Omdat hij een goede persoonlijkheid heeft. Een goede voetballer of trainer ben je maar voor even, een goed mens ben je voor je hele leven." Emery wist tussen 2013 en 2016 met Sevilla drie keer beslag te leggen op de Europa League, alvorens hij bij Paris Saint-Germain aan de slag ging.

Emery reageerde met zijn uitspraken op de woorden van Maduro, die aangaf met een fijn gevoel terug te kijken op zijn tijd onder Emery. "Hij was direct heel energiek, had een duidelijk plan en een heldere visie", vertelde Maduro in gesprek met ESPN. "Hij was vaak rond zeven uur 's ochtends op de club en ging om zeven uur 's avonds naar huis. Hij was echt bezeten van het voetbal. Bij uitwedstrijden bekeek hij op de terugreis in het vliegtuig wedstrijden van de eerstvolgende tegenstander. En dan had hij niet één maar twee laptops, zodat hij twee wedstrijden tegelijk kon kijken. Toen dacht ik echt: hij is echt een werkbeest. Bezeten van het spelletje."

Maduro kreeg van Emery geregeld vrijstelling om terug te vliegen naar Nederland. "Hij was altijd een trainer die zich verdiepte in de mens. Je had ook heel veel gesprekken met hem waarbij het niet over het voetbal ging. Dan vroeg hij hoe het met mij ging en met mijn familie. Hij wist alles van iedereen. Op een gegeven moment wist hij ook dat ik een familiemens was en ben. Hij stuurde mij vaak naar Nederland terwijl de rest moest trainen. Dat legde hij dan duidelijk uit in de kleedkamer zodat iedereen het accepteerde. Zo ging hij iedereen langs en iedereen accepteerde het, omdat hij zo duidelijk was."

Denk jij dat Unai Emery met Villarreal de Europa League kan winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch een echte cupfighter gebleken deze coach. Zo vaak de EL gepakt met Sevilla, ook de finale gehaald met Arsenal en nu ook weer de halve finale. Zonde dat het bij Arsenal niet helemaal wilde lukken, want vind het wel een erg symphatieke trainer en is nu prima op zn plek bij Vilarreal.

29 april 2021 om 18:19

Ik heb het idee dat vooral de vedetten bij Arsenal tegen Emery waren maar Emery is wel een betere coach dan Arteta, Arsenal zal de weg naar boven echt niet vinden met het huidige beleid. Als je ziet wat er bij Chelsea Liverpool en City lopen dan zou niemand van Arsenal daar in de basis staan.

29 april 2021 om 18:58

Het voetbal onder Emery was onder Emery echt waardeloos bij Arsenal.

Ik heb veel respect voor hem als trainer, en het is zonde dat het niet gewerkt heeft bij hem. Maar de voornaamste reden dat het niet werkte schijnt de taal barriere te zijn. Hij kon zijn ideeen niet op de juiste manier overbrengen aan de groep, en daardoor raakte hij de grip op de kleedkamer kwijt.

Ik zal beslissingen zoals Torreira op 10, of met 6 verdedigers starten in een wedstrijd die je moet winnen nooit begrijpen. Dat gezegd hebbende heeft hij ons voor het eerst in jaren weer naar een europese finale gebracht, en was het over het algemeen redelijk. Echter zie ik persoonlijk veel meer potentie in Arteta.

29 april 2021 om 19:25

Ik sta te ver van Arsenal af om echt te kunnen oordelen, maar is Arteta niet voornamelijk zo geliefd doordat hij een Arsenal verleden heeft en verder niks? Ik zie ook heel regelmatig kritiek op de opstellingen en spelopvattingen.

29 april 2021 om 19:25

Tot het einde van het seizoen van 18/19 was het voetbal gewoon erg goed. Op het einde van het seizoen is het echter totaal mis gegaan en ik begrijp nog steeds niet waarom. Arsenal lag op koers om 3de te worden, speelde na City en Liverpool het beste voetbal van de PL en haalde een EL finale na Napoli en Valencia helemaal kapot te spelen. In de laatste 5 wedstrijden hebben Arsenal en Emery het compleet weggegeven. Toen is er iets geknapt in de selectie wat nooit meer is goed gekomen. Taal barrière was inderdaad een groot probleem want hij probeerde alles in het Engels te doen waar ik veel respect voor heb. Seizoen 19/20 was niet om aan te zien en hij moest terecht weg. Het voetbal nu is zelfs nog beter dan toen onder emery. Maar ik snap nog steeds niet hoe Arsenal het zo heeft weg gegeven in 18/19 want anders speelde ze gewoon CL vorig jaar..

29 april 2021 om 19:28

Dat speelt wel mee ja maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ook nog nooit zoveel pech en ongeluk in een seizoen heb meegemaakt. Arsenal wordt serieus al heel het seizoen genaaid door de scheidsrechters en de VAR (geen excuus maar het is wel zo) daarnaast wordt Arteta ook heel vaak in de steek gelaten door z’n team en individuele fouten. Ik heb zoveel wedstrijden gezien dit jaar waar Arsenal beter was dan de tegenstander en vrijwel niks weggaven om dan door een stomme fout te verliezen. Vorige week tegen Everton ook weer een perfect voorbeeld. Arteta presteert ondermaats maar wat een pech seizoen is dit zeg, niet normaal..

29 april 2021 om 23:17

Ook onder Emery was het iedere wedstrijd dramatisch. Met als hoogtepunt de afgekeurde goal van Chambers tegen Crystal Palace, waar een overtreding wordt gemaakt op Chambers, maar de goal die afgekeurd wordt voor een overtreding van Chambers.

Het zit al een tijdje niet mee voor Arsenal, en dat mag geen excuus zijn. Wat we onder Arteta gezien hebben is echt een duidelijke stijgende lijn in aankopen met een gedachte erachter, en vooral de tactische opvatting is vele malen beter. Er zijn nog teveel brain dead moments, wat ons nekt dit seizoen. Ik kan zo uit het blote hoofd minimaal j7 momenten opnoemen waar we de wedstrijd verliezen door persoonlijke fouten.

Dat ligt deels aan de man die die spelers opstelt natuurlijk, maar ook daar zie ik opzich wel een stijgende lijn in. Arteta is een nieuwe coach, die al heel veel grote coaches compleet heeft afgeblufd op tactisch gebied. Maar hij maakt ook veel fouten die een jonge coach maakt. De selectie die hij gekregen heeft, heeft zn gebreken, maar je kan natuurlijk wel stellen dat hij meer moet doen met dit materiaal.

Mijn menign is als volgt: Ik zie voldoende potentie en stijgende lijn in ons spel, de ontwikkeling en inpassing van de jeugd en ons aankoopbeleid om Arteta minimaal tot volgend seizoen te geven. Ik wil zien wat hij doet als hij nog een zomer de controle krijgt over de transfers, zodat het echt zijn team kan worden. Wat ons nu bijvoorbeeld compleet opbreekt is het niet beschikken over een backup linksback. Geen enkele coach gaat van dit Arsenal een titelkandidaat maken. Ik heb het idee dat we met Arteta op de goede weg zijn, en dat het zonde zou zijn om zijn progress weg te gooien.

Emery gaat Arsenal pijn doen. Villarreal is na united de beste ploeg in de Europa league vind ik. Ze zullen wel 2x top moeten zijn, want Arsenal is heel inconsistent in Europa. Ene keer pak slaag tegen slavia, de andere keer verliezen ze van Olympiakos. Villarreal is veel constanter en denk dat ze de finale halen.

29 april 2021 om 19:02

Die verloren wedstrijd tegen Olympiakos is dan wel ook direct de enige wedstrijd die Arsenal verloren heeft dit Europa league seizoen.

Maar het zal er inderdaad aan liggen welke versie van Arsenal we gaan zien over deze twee wedstrijden. Als Arsenal in goede doen is gaat Villareal relatief eenvoudig aan de kant gezet worden. Hebben ze een slecht dag dan hoeft Villareal niet eens aan te vallen. Dan legt Arsenal de bal zelf wel in het netje voor ze.

29 april 2021 om 19:26

En werd verloren nadat ze zo goed als door waren.. nog steeds slecht maar dat speelde zeker wel mee.

29 april 2021 om 19:40

Gezien de opstelling die er net uit is gegaan, ben ik niet bepaald hoopvol om eerlijk te zijn..

29 april 2021 om 19:48

Pff wat een k*t opstelling zeg. Geen spits, Arteta wil zeker weer Pep kopiëren. Xhaka op linksback, pure armoede

Emery heeft vaak de neiging om zijn elftal te naïef te laten spelen, veel wedstrijden met veel balbezit, maar weinig efficientie. Europees gaat hij altijd veel meer voor het resultaat, vandaar dat zijn elftallen vaak alleen Europees goed spelen, want dat Sevilla heeft onder hem het ook bijna nooit goed gedaan in de competitie en met dit Villarreal mag je ook wel hoger staan vind ik. Als hij doet wat hij bij Sevilla en Valencia ook altijd deed bij dit soort wedstrijden zie ik ze Arsenal wel uitschakelen, want die kwaliteiten heeft Villarreal wel.

Deze man is wel de Europa League maestro hoor. Drie keer gewonnen met Sevilla, en met Arsenal, dat verder al jaren niets presteert, de finale halen. Nu met Villareal heeft hij ook zomaar een kans. Ik denk dat ze Arsenal er makkelijk uit kegelen, en geef ze een goede kans in de finale tegen United.

29 april 2021 om 19:03

Het jaar voordat Emery kwam werd Wenger nog in de halve finale van de EL uitgeschakeld, en ook nu staan we in de halve finale van de EL.

Daarnaast was Wenger natuurlijk koning in het overleven van de groepsfase in de CL, maar daarna was het dan vaak snel afgelopen. Als je dat als niets presteren wil zien is dat opzich te begrijpen, maar ik weet niet of finale EL direct indrukwekkender is.

Emery en maduro zijn op het eerste oog beide fijne mensen. Prettige uitstraling en doen en zeggen vaak ook zinnige dingen.

Het is sowieso een verschrikking om een Spanjaard Engels te horen praten, maar Emery heeft het bij Arsenal wel echt tot een marteling weten te brengen. Hoe kan iemand zo slecht Engels praten. Good Ebening. Hij moet gewoon lekker bij de Spaanse subtop blijven. Bij die ploegen presteert hij optimaal en hoeft hij niet met volgevreten vedettes zoals bij Arsenal en Psg. Bij die ploegen heeft hij toch wel hopeloos gefaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren