Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aston Villa-manager Unai Emery deelt complimenten uit aan ‘succesvol’ Ajax

Laatste update:

John van 't Schip weet dat Ajax in de Conference League aan de bak moet tegen Aston Villa, dit seizoen een van de beste ploegen in de Premier League. Zijn collega Unai Emery kijkt vooral uit naar de twee wedstrijden tegen de in zijn ogen 'historische en succesvolle club' Ajax.

"Ze strijden op dit moment in de Premier League om een Champions League-ticket", verwijst Van 't Schip vrijdag op een persmoment naar de huidige vierde plaats van Aston Villa, een plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op een plaats in het miljardenbal van na de zomerstop.

"Met Unai Emery hebben ze natuurlijk ook een ervaren coach, die weet hoe het is om Europese prijzen te pakken. Dus het wordt een heel zware dobber." Emery veroverde tijdens zijn trainersloopbaan maar liefst vier keer de Europa League. Drie keer met Sevilla en in 2021 als coach van Villarreal.

Blessures


Van 't Schip sprak tijdens de persconferentie ook over de diverse blessuregevallen in zijn selectie. "Er zijn wel een aantal jongens die goed bekeken moeten worden. Brobbey had al vrij snel last en hopelijk trekt dat weg. De jongens die zijn uitgevallen hadden ook allemaal klachten. Daar valt nu nog weinig over te zeggen. Hopelijk weten we morgen (zaterdag, red.) meer."

De Ajax-trainer doelt met de uitgevallen spelers op Kristian Hlynsson en Steven Berghuis. "Wat positief is, is dat Branco van den Boomen 120 minuten heeft gespeeld. Maar het is afwachten in hoeverre hij klaar is om zondag tegen AZ fit aan de start te staan", houdt Van 't Schip een slag om de arm wat betreft de middenvelder.

Emery


Emery is blij met de loting, zo bleek vrijdag op een persbijeenkomst op Villa Park. "Ajax is een historische en succesvolle club. Ze doen het steeds beter in de competitie. We zijn er blij mee om in Europa tegen ze te spelen", aldus de manager van de aanstaande opponent van Ajax in Europees verband.

"Ajax doet het erg goed in de Eredivisie. We speelden eerder tegen AZ, dus is het min of meer dezelfde stijl en hetzelfde idee, omdat Nederlandse clubs een vergelijkbare manier hebben van voetballen. We kijken uit naar deze wedstrijd en focussen ons nu op de Premier League." Ajax speelt op 7 maart eerst thuis. De return in Birmingham volgt op 14 maart.

Welke club bereikt de kwartfinale?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap wel dat Emery blij is. Ze hebben Az gemakkelijk verslagen en Az is nu gewoon beter dan Ajax.
Aangezien ze strijden voor een plek dat recht geeft op plaatsing CL wil je de zwakste of een van de zwakste clubs treffen. Helaas is dat nu Ajax

23 februari 2024 om 17:32

Ajax is dramatisch maar heb je AZ dit jaar zien spelen? Die doen qua vorm en speelwijze niet onder voor Ajax hoor. Ik verwacht een draak van een wedstrijd komende zondag die AZ vanwege het thuisvoordeel wel over de streep zal trekken. Maar dat ligt echt niet ver uit elkaar qua niveau.

23 februari 2024 om 17:57

ja, Martnes kan er niet veel van, maar Claasie balt wel heel goed
En Az heeft hele snelle buitenspelers en de backs van Ajax zijn de slimste noch de snelste. Ik doel hiermee op Sosa en Gooier. deze laatste speelt met de tegenstander mee
Rensch daarentegen vind ik wel waardevol, al vinden velen hem hier niet goed

23 februari 2024 om 18:01

Clasie deelt de laatste wedstrijden (zeker verdedigend gezien) ook wel regelmatig mee in de malaise hoor. En die Belic levert elke bal in op het middenveld. Een soort Sutalo aan de bal, maar dan op het middenveld die er juist staat om het spel te maken. Ook de achterste lijn van AZ is zeer, zeer kwetsbaar.

Het gaat echt een gelijkopgaande pot worden verwacht ik. Het enige voordeel dat Ajax heeft t.o.v. de potten tegen NEC en Heerenveen is dat AZ wel wil voetballen, Dan komt dit Ajax ook vaak iets beter in het spel.

23 februari 2024 om 18:43

Niet helemaal eens hoor, AZ speelde een bere partij tegen Feyenoord. Als ze dat ook tegen Ajax kunnen opbrengen dan vrees ik een grote nederlaag voor de Amsterdammers

23 februari 2024 om 18:54

En zo speelde Ajax ook een prima pot tegen PSV. Beide ploegen hebben dit jaar éénmaal een redelijk niveau aangetikt. Waar Ajax nog beter stand hield en meer kansen bij elkaar speelde tegen PSV dan AZ dat deed tegen Feyenoord.

23 februari 2024 om 20:00

Rensch is prima hoor mensen vergeten hoe goed rensch was toen hij kwam. Ik vergeet zijn potentie niet en het moet er een keer structureel uitkomen. Is nog jong ook

23 februari 2024 om 20:41

Tja, dat dacht ik ook ooit over Dolberg. Er kan een punt komen dat het er bij een speler wellicht toch niet structureel uitkomt en dat ze gewoon heel vroeg en kort gepiekt hebben.

23 februari 2024 om 17:54

Zullen we zondag ff afwachten

23 februari 2024 om 19:28

Zal moeilijker worden dan Bodø. Maar kansloos niet . En de kansen die komen dan moet je scoren. We zullen zien hopelijk wint Ajax die ook.

Ik weet dat het bij de mediatraining hoort hoor, maar zou toch tof zijn als zo iemand een keer zegt. Prachtige loting, historisch gezien een heel grote club en ontzettend mooi affiche, maar nog fijner omdat ze er dit seizoen niets van bakken en we ze gaan oprollen.

23 februari 2024 om 17:33

Eens. Ik kreeg ook de slappe lach bij het interview met Knutsen die zei: "ajax has a very good team and they play really well." Je hoeft niet per se eerlijk te zijn maar kom op. Zelfs een blinde kan nog zien dat dit Ajax geen good team heeft en zeker niet well speelt.

23 februari 2024 om 17:50

Een blinde gaat wel erg ver in je relaas, zullen we het op een bijziende houden
De excuses zijn bijna op. Het laatste excuus dat ik nog hoorde was een paar wedstrijden winnen dan krijg je weer vertrouwen enz

23 februari 2024 om 17:56

Een beetje overdrijven mag af en toe wel toch.

Mijn laatste excuus is dat het zou helpen als je een keer gewoon 5 potten achter elkaar met op zijn minst 10 spelers op dezelfde plek begint maar dankzij blessures en constant geschuif van John komt er gewoon geen enkele vorm van vastigheid in dit team.

23 februari 2024 om 17:46

Vooral dat laatste van; “we gaan gewoon winnen” hoor ik nooit. En ik weet dat ze dat expres niet doen, want niet netjes, je kan je eraan branden etc etc, maar als je dan bij een wereldtop club de trainer hoort tegen de nummer laatste”zal lastig partij zijn” dan vind ik dat altijd een slap antwoord

23 februari 2024 om 17:53

Volgens mij is het wel eens geroepen vroeger, heel vroeger.
De tegenstander (koeman of fraser) kwam dan op tv zeggen dat hij hij dit in de kleedkamer had opgehangen en zijn spelers hiermee motiveerde

Je mag dit niet roepen, omdat je arrogant overkomt.
Nee hoor, lekker roepen dat je gaat winnen vind ik

23 februari 2024 om 18:06

Als je dat oprecht denk vind ik dat je het inderdaad gewoon mag melden. Liever 10x eerlijk en 2x op bek gaan dan altijd veilig spelen, en achteraf groot gaan praten (al valt dat onder de trainers wel mee moet ik zeggen)

23 februari 2024 om 17:48

Ja precies, maar dat mogen ze niet zeggen, alleen denken

23 februari 2024 om 17:55

Zo eerlijk zijn wordt je niet in dank afgenomen. Veerman na de eerste wedstrijd Rangers vorig jaar en Bart Vriends na het moment met Brobbey bijvoorbeeld. Kunt beter gewoon als een NPC antwoord geven dan ben je weer voor een paar dagen van de media af.

23 februari 2024 om 18:04

Vriends is misschien wel een van de meest geliefde spelers op de Nederlandse velden qua persoonlijkheid, zowel bij de analisten als bij veel fans. Veerman heeft een soort quasi vedette 'kijk mij nou eens heel normaal zijn' houding die gepaard gaat met die zelfbenoemde eerlijkheid. Het feit dat hij zo graag wil benoemen dat hij als enige eerlijk is schiet mij al in het verkeerde keelgat. Doe mij maar een Vriends, Hartman, of Bas Kuipers dan. Jongens die zeggen waar het op staat zonder gelijk een statement ervan te willen maken, gewoon recht voor zijn raap.

Ik vind dan zelfs Luuk de Jong nog oprechter en sympathieker in zijn interviews dan Veerman (laten we het over zijn gedrag op het veld maar niet hebben alleen haha maar die hadden we bij mijn club ook genoeg rondlopen de laatste jaren).

23 februari 2024 om 18:13

Vriends werd gefileerd na die uitspraak over Brobbey

23 februari 2024 om 18:16

Gefileerd lijkt me wat overdreven, waren een paar mensen die wat riepen op social media. Over het algemeen is de tendens rondom Vriends (ook hier) juist hartstikke positief.

23 februari 2024 om 18:21

Je kunt het bagatelliseren, maar het ging in elke talkshow over die uitspraak. Vooral bij VI werd hij flink aangepakt. Ook op Twitter en hier lieten mensen maar al te graag weten wat voor achterlijke uitspraak ze het vonden. Hij vertelde er een tijdje terug nog over in zijn podcast.

Ik probeer verder ook geen punt te maken dat mensen hem daardoor niet meer sympathiek vinden, want dat ben ik met je eens.

23 februari 2024 om 18:31

Dat is mij dan allemaal redelijk ontgaan. Gelukkig ook want lijkt me zwaar overdreven. Maar goed. Uiteindelijk hebben we allemaal zo onze eigen type spelers die we wel en niet sympathiek vinden. Ik zag laatst op ESPN een PSV TV interview met Boscagli en dat vind ik nou ook een hele oprechte, realistische en goede gozer. Veerman raakt bij mij eigenlijk altijd de verkeerde snaar. Die zit voor mij in de categorie Luuk Brouwers, dat zijn types waarbij inmiddels de tv al op mute gaat zodra ik ze op beeld zie verschijnen.

23 februari 2024 om 18:34

Ging er toevallig vandaag nog in zijn podcast over waarin hij zei dat hij nog weken lang last van die uitspraak heeft gehad. Hij zegt dat hij vanaf nu ook gewoon niks meer gaat zeggen, want de media blaast het zo op dat je belachelijk overkomt.

Het mooiste is nog dat hij compleet verkeerd gequote werd overal.

23 februari 2024 om 19:16

Je kan toch wel zeggen; Ajax is een prachtige tegenstander. Dit jaar presteren ze wat minder dan normaal waardoor de kans op een resultaat groter is.

Als je op dit moment in het seizoen zegt; Ajax doet het heel goed in de Nederlandse competitie ben je, om in de woorden van John de Wolf te spreken, net Pipo de clown. Het is gewoon bijna ondisrespectloos (zo noemt de jeugd dit volgens mij) naar Ajax.

Complimenten aan Ajax? Ja als je naar het stadion komt voor clowns, dan verdienen ze complimenten. Ze hebben mij 'succesvol' laten lachen gisteren met hun geklungel. Als je professionaliteit en hoog niveau voetbal verwacht van deze spelers, staf, en organisatie, dan verdienen ze hoongelach.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren