Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

UEFA wijst oude bekende aan voor finale tussen Ajax en United

Laatste update:

Ajax en Manchester United krijgen vrijdag 24 mei te maken met Damir Skomina. De UEFA heeft vrijdagochtend bekend gemaakt dat de ervaren arbiter de leiding zal krijgen bij de Europa League-finale in Stockholm.

United en Ajax hebben overigens beiden een verleden met Skomina: de scheidsrechter was in 2012 de leidsman tijdens het duel dat de twee ploegen in de UEFA Cup op Old Trafford afwerkten. De Amsterdammers werden toen, ondanks een 1-2 overwinning, uitgeschakeld vanwege een 0-2 thuisnederlaag tegen the Red Devils. Ajax kreeg ook in 2010 te maken met Skomina, die al sinds 2003 internationaal actief is als scheidsrechter.

De Sloveen had toen de leiding bij het Champions League-duel tussen de Amsterdammers en Real Madrid, dat uiteindelijk de opmaat vormde voor de fluwelen revolutie van Johan Cruijff. Voor Skomina wordt het niet zijn eerste Europese wedstrijd van het seizoen: hij floot al zes wedstrijden in de Champions League, waaronder de return in de kwartfinale tussen AS Monaco en Borussia Dortmund.

De bond heeft overigens ook de leidsman voor de Champions League-finale tussen Real Madrid en Juventus bekend gemaakt. De Duitser Felix Brych moet op zaterdag 3 juni de eindstrijd in Cardiff in goede banen zien te leiden.

Een goede keuze van de UEFA?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Keuze is in iedergeval veel beter dan die Pool.

Die liet zijn oren veel te veel hangen naar Lyon, als hij aan twee kanten met dezelfde maat had gemeten had hij een prima wedstrijd gefloten.

Kaarten voor Viergever waren terecht, maar hij vergat wel een paar Fransen een tweede kaart te geven.

We staan in de finale.

12 mei 2017 om 13:14

nou, ik vond hem niet gek fluiten, en mijn gevoel was zeker niet dat hij naar Lyon toe floot.. hij gaf op een gegeven moment lekker wat kaarten aan ze..!

12 mei 2017 om 13:26

Hij was zeer zeker partijdig. Als je zo consequent bent moet je ook in de eerste minuut de gele kaart aan Lyon durven te geven. Daarnaast een paar grove overtredingen die niet werden bestraft. Kan mij nog een tackle op dolberg herinneren die zeker wel geel waard was.

12 mei 2017 om 13:52

kom op, dan had Lyon ook niet 11 geeindigd, als je voor slaan geel geeft en die gasten niet een 2e kaart durft te geven, plus een cadeautje van een pingel ben je gewoon partijdig en onder indruk van het publiek

12 mei 2017 om 17:11

Dan had Veltman ook al lang mogen douchen...

12 mei 2017 om 13:20

Na mijn weten had deze Pool de finale ook niet kunnen fluiten. Volgens mij hanteert de uefa het systeem dat je niet 2x achter elkaar de zelfde scheidsrechter kunt hebben.

12 mei 2017 om 13:20

Dat dacht ik eerst ook maar Veltman had toch wel heel veel mazzel gaandeweg de tweede helft. Menig scheidsrechter had hem eraf gestuurd.

12 mei 2017 om 13:33

Menig scheidsrechter had die speler van Lyon ook weggestuurd. Die durfde in de Franse Stadion niet om de tweede gele kaart te trekken.

12 mei 2017 om 13:56

Ik vond hem ook niet super. Ik ben niet iemand die normaal gaat zeuren over een scheids, maar deze man was erg matig gister. Ten eerste helpt hij Lyon met een penalty die niet gegeven had moeten worden en daarnaast heeft hij gewoon niet consequent gefloten. Die man gaf gele kaarten om niks en als er juist een gele kaart gegeven had moeten worden dan gebeurde het niet. Dan heb ik het over beide kanten, want die eerste overtreding van Viergever was in mijn ogen al rood waard, maar gelukkig gebeurde het niet. Ook speelde Veltman op het randje met zijn overtredingen.

12 mei 2017 om 16:13

Klopt helemaal.

Vind het ook zonde dat Tete ( of Raiola) graag weg wil bij Ajax, weet zeker dat Marc en ook Bosz hem er graag bijgehouden hadden.

Moeten maar gaan kijken naar een goede vervanger( eerst in de jeugd kijken) die er gelijk staat.

Aardig positief toch? Kan me deze wedstrijden tussen Real en Ajax en Manchester en Ajax niet herinneren als naaiwedstrijden, in tegestelling tot een hoop andere wedstrijden in die periode in de Champions League.

12 mei 2017 om 13:37

Hangt er vanaf om welk duel dat ging tegen Real Madrid. Als dat in de groep was met Lyon destijds dan zou het nog weleens een drama scheids kunnen zijn. Die scheids liet namelijk een buitenspelgoal van Real Madrid toe, en 1 of 2 goede goals van Ajax werden afgekeurd.

12 mei 2017 om 13:44

Was overigens 7 december 2011, en dat was een Portugese scheidsrechter, waarbij Ajax 2 goals tegen real werd onthouden en ze die dus 0-3 verloren. Skomina heeft bij wedstrijden van Ajax gewoon goed gefloten, dus ben wel blij met zijn aanstelling.

12 mei 2017 om 13:53

Zagreb-Lyon: 1-0 40', 1-1 45', 1-2 en 1-3 48', 1-4 52', 1-5 65', 1-6 70' en 1-7 76'. Waren gewoon drama's en Clattenburg was daarvan de scheids.

12 mei 2017 om 16:00

Daar kon Clattenburg niet veel aan doen, als de wedstrijd onderling verkocht was.

Ik gun Ajax zeker de Europa league.
En een belangrijke factor daarvoor is ook een goede scheids. Die hebben ze nu gelukkig ook. Als beter dan die halfgare TURPIN die mijn cluppie een kwartfinale kostte

12 mei 2017 om 16:39

Kijk dat onderscheid de gekken van voetballiefhebbers "gunfactor".
Ik gun Feyenoord de Titel ook wel na zo een lange tijd, alleen moet ik wel zeggen dat ik er niet minder op hoop dat Ajax hem pakt. En die Turpin was inderdaad een verschrikking in die wedstrijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren