Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

UEFA geeft Nederlander belangrijke rol bij Champions League-finale

Laatste update:

Damir Skomina is de scheidsrechter van de finale van de Champions League op zaterdag 1 juni. De UEFA meldt dinsdagmiddag dat de Sloveen de arbiter van dienst zal zijn bij de confrontatie tussen Tottenham Hotspur en Liverpool in het Wanda Metropolitano in Madrid. Danny Makkelie zal bij de eindstrijd gaan fungeren als VAR.

Makkelie geldt momenteel als een van de beste VAR's in de wereld, waardoor de toewijzing niet als een verrassing komt. Ook de aanstelling van Skomina komt niet uit de lucht vallen, daar de geruchten al de ronde deden dat de ervaren arbiter verantwoordelijk zou zijn voor het in goede banen leiden van de finale. Antonio Mateu Lahoz uit Spanje is benoemd tot vierde official.

De Nederlander zal worden bijgestaan door landgenoot Pol van Boekel, Felix Zwayer en Mark Borsch. Skomina was eerder de leidsman bij de Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United in 2017. Skomina hanteerde dit seizoen de fluit bij de Champions League-duels Paris Saint-Germain-Manchester United, Ajax-Real Madrid, Liverpool-Napoli en TSG Hoffenheim-Manchester City.

Wie gaat de Champions League winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Even een poll Voetbalzone? Ik ken niemand die uitkijkt naar deze finale...treurigste finale ooit? Welk duel zou nog minder interessant zijn geweest, mag ook Europa Cup 1 zijn:

Makelie kan beter standaard VAR worden....geen leuke baan maar hij komt er wel veel verder mee.

14 mei 2019 om 14:23

Misschien niet de leukste finale, maar wel het leukste CL seizoen in jaren.

14 mei 2019 om 14:27

Soooo ey, ziek hea! Dat vondt ik nou ook echt jaren niet z'n mooie CL gehad als deze echt waar niet normaal gewoon. Jammer van de finale inderdaad maar helaas het is niet anders..

14 mei 2019 om 14:24

Wat? Dan moet iedereen die jij kent bijna wel een hekel hebben aan voetbal. Heerlijk Engels affiche!

14 mei 2019 om 14:27

Waarschijnlijk Ajacieden die de diepe trauma nog een aantal weken zullen blijven voelen. Ik ben zelf Ajacied en kijk gewoon uit naar deze finale.. Op het veld alleen maar spelers die nog nooit de CL gewonnen hebben. Een CL finale blijft gewoon iets heel speciaals als voetballiefhebber.

14 mei 2019 om 14:39

Ik kijk onwijs uit naar deze CL finale.

14 mei 2019 om 14:54

Welke Poll?? Van Boekel?! Die is Var...

14 mei 2019 om 14:59

Ach als Ajacied is dit een van de mooiste CL seizoenen ooit geweest voor mij. Vele doelpunten, vele onverwachtse winnaars en nu voor het eerst sinds lange tijd geen Spaanse dominantie maar 2 mooie Engelse clubs die het mogen beslissen tegen elkaar. Ik gun het ze ook allebei moet ik eerlijk zeggen.

Het was voor Ajax een fantastisch seizoen, nu is het aan Spurs en Liverpool om er nog 1 spektakel van te maken in de finale.

Spurs dat weinig geld uitgeeft, en met hun vele Ajacieden is een prachtig elftal en Liverpool met hun Nederlanders en fantastische speelstijl. Kan niet wachten op deze wedstrijd.

14 mei 2019 om 15:23

Niet naar uitkijkt?? Ik kan mezelf niet betrappen op een CL finale waar ik niet naar uitkeek!
En ook nog beide clubs die in de CL finale zijn gekomen door, nu al, memorabele come backs. En volledig terecht!

wel bijzonder...de finale van de kampioenen competitie tussen 1 ploeg die al 60 jaar geen kampioen is geworden en 1 ploeg die al 30 jaar geen kampioen is geworden.
Maar goed...kan een leuk potje worden. Ik hoop dat Tottenham wat attractiever speelt dan tegen ajax, dat leek haast kick and rush. Ik verwacht wat meer van Eriksen.

Als ik moet gokken, zet ik mn geld in op Liverpool, maar dat zullen de meesten hier wel doen.

14 mei 2019 om 15:08

Ach, naast dat beide ploegen al lang niet meer kampioen zijn geweest is het ook wel een klein beetje grappig dat uitgerekend de kampioen van Engeland niet meedoet aan één van deze finales :P

14 mei 2019 om 16:22

Zover ik weet was Ajax vorig seizoen ook geen kampioen? Dus wat heeft dat ermee te maken?

Komt die voorzitter ook niet uit Slovenië??

Beste VAR van de wereld... dat wilde je vroeger toch niet worden!? Je wil toch op het veld staan, niet als treurig alternatief de beste achter een schermpje...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren