Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

UEFA start onderzoek naar zeer grove belediging richting Ibrahimovic

Laatste update:

De UEFA start een disciplinair onderzoek naar racistische uitingen aan het adres van Zlatan Ibrahimovic. Het incident vond vorige week donderdag plaats tijdens de uitwedstrijd van AC Milan tegen Rode Ster Belgrado (2-2) in de tweede ronde in de Europa League. Verschillende Servische media melden dat Ibrahimovic vanwege zijn Bosnische roots het mikpunt was van uitlatingen met een racistische lading.

Ibrahimovic, die tegen Rode Ster negentig minuten op de bank bleef zitten, zou zijn beledigd door een persoon die zich ophield in de VIP-box van de thuisspelende club. De Servische televisiezender N1 toonde vorige week vrijdag beelden van Ibrahimovic, die duidelijk hoorbaar werd beledigd door een mannelijke bezoeker van het Europa League-duel. "Stinkende Bosnische moslim", zo klonkt het op de tribune van Rode Ster. Ibrahimovic is geboren en getogen in Zweden, maar hij is de zoon van een Bosnische vader en Kroatische moeder.

"Een inspecteur op het gebied van ethiek en discipline is vandaag aangesteld om een disciplinair onderzoek uit te voeren naar incidenten die zich hebben voorgedaan tijdens de round of 32-wedstrijd in de Europa League", zo laat de UEFA woensdag officieel weten in een verklaring. Ibrahimovic nam tegen Rode Ster plaats op de tribune, kort achter de dug-out van AC Milan. De Zweedse aanvaller had gezelschap van de overige wisselspelers en leden van de technische staf van de Italiaanse grootmacht.

De leiding van Rode Ster heeft inmiddels zijn oprecht excuses gemaakt in de richting van de uitgescholden Ibrahimovic. "Wij keuren de beledigingen ten zeerste af", zo valt te lezen in een statement van de Europa League-deelnemer. Rode Ster verontschuldigt zich daarom bij Ibrahimovic." Men is bereid om mee te helpen aan het onderzoek van de UEFA en in de zoektoch naar de persoon die de AC Milan-spits beledigde. Ibrahimovic en consorten staan donderdagavond in het San Siro wederom tegenover Rode Ster.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe komt iemand die dit soort beledigingen uit in godsnaam in een VIP-box terecht?

24 februari 2021 om 11:07

Ja want beledigingen is alleen voorbehouden aan arme mensen die geen VIP box kunnen kopen? Wat een kortzichtige reactie. Voor de rest is het zwaar overtrokken. Er worden continu mensen beledigd, maar het is uiteindelijk een keuze van mensen om zich beledigd te voelen of zich niet beledigd te voelen. De tere zieltjes in de maatschappij die nergens meer tegen kunnen krijgen steeds vaker de overhand en wat dat betreft lijkt Ibra me nou niet een persoon die hier wakker van ligt.

24 februari 2021 om 11:34

@rochus
Blijkbaar ken je niet de geschiedenis. Tis inmiddels 25 jaar geleden dat etnische zuivering plaats vond oo balkan op basis van etnische afkomst. Misschien als je je eerst verdiept in geschiedenis van een club zou je weten dat hier een structureel probleem is met de rode ster. Google maar delije(harde kern van rode ster) en arkan. Dan zou je misschien begrijpen dar dit niet kortzichtig is.

24 februari 2021 om 12:06

Rochus / Als je geen verstand van zaken hebt is het beter om je mond te houden of je mening in ieder geval niet te verkondigen als een feit. Op basis van wat baseer je uberhaupt je mening? Op een gebrekkig vertaald artikel van VZ? Wat weet jij uberhaupt over de geschiedenis van de Balkan oorlog en de club Rode Ster? Deze situatie vergelijken met een aantal groeperingen in de Westerse wereld / Nederland bevestigd voor mij in ieder geval dat je kennis over de deze onderwerpen nihil is.

24 februari 2021 om 13:00

'er worden continu mensen beledigd, maar het is uiteindelijk een keuze van mensen om zich beledigd te voelen of zich niet beledigd te voelen.'

Het is omgekeerd ook een keuze om, met opzet en in volle bewustzijn, anderen continue te discrimineren of racistisch te bejegenen. Waarom zou je dit überhaupt willen doen?

'de tere zieltjes in de maatschappij die nergens meer tegen kunnen krijgen steeds vaker de overhand'

Waarom focus jij je zo op de zogenoemde 'tere zieltjes' en wijs je niet met je vinger naar al die zwakzinnige ezeltjes die het zo nodig vinden om anderen (continue) te beledigen.
Het is bijna stereotyperend om te zien hoe jij de schuld probeert te leggen bij mensen die worden beledigd, maar geen woord rept over het ongedierte dat hier schuldig aan is.

'wat een kortzichtige reactie.'

De hypocrisie én ironie.

24 februari 2021 om 13:53

Misschien moeten sommige mensen leren lezen. Kortzichtig is de reactie dat mensen in de VIP box schijnbaar dit niet kunnen roepen. Lees hieronder mijn andere reactie.@joerogan, ik weet meer van de oorlog in de Balkan af dan de gemiddelde Nederlander, maar los daarvan mag ik altijd mijn mening geven. Wat is jouw track record aangaande de Balkan oorlog dat jij mij dit verwijt mag maken?

24 februari 2021 om 15:29

@rochus,

'kortzichtig is de reactie dat mensen in de VIP box schijnbaar dit niet kunnen roepen.'

Je hebt nog steeds niet door dat jouw eigen reactie (ook) doordrenkt is van kortzichtigheid?

25 februari 2021 om 08:09

Nee dat heb ik niet. Ik vindt mijn reactie niet kortzichtig, maar gewoon eerlijk en open. Dat dat niet aansluit bij jouw mening, maakt mijn reactie niet kortzichtig.

24 februari 2021 om 12:46

Wat ik veel aparter vind; hoe blijft zo'n man daar. Die heb je in het stadion toch zo verwijderd?

Rare opmerking trouwens. Ibra is namelijk totaal geen moslim. Ik denk dat Ibra er totaal geen erg in had. Is bijna 40. Die gozer heeft alles al een keer naar zn hoofd geslingerd gekregen 😅 lijk me ook moeilijk om de daadwerkelijke daders te beboeten. Gok dat er dus niet veel zal gebeuren. Misschien boete/waarschuwing voor Red Star?

24 februari 2021 om 10:29

Er is bijna geen publiek, dat maakt het denk ik wel een heel stuk makkelijker

24 februari 2021 om 10:33

Onzin, dit soort beledigingen zijn nooit fijn. Helemaal omdat er geen aanleiding toe was, Ibra zat gewoon rustig op z'n stoeltje. Ze moeten die man opsporen en ervoor zorgen dat hij z'n leven lang niet meer een voetbalstadion in komt! Dat lijkt me het beste.

24 februari 2021 om 11:10

Wat een overtrokken reactie. Voetbal is emotie en al je de problematieken in het voormalig Joegoslavië ook maar enigszins kent dan valt deze emotie nog 100% mee. Wat iemand een stinkende moslim bosnier noemen valt in mijn beleving toch nog wel heel erg mee. Een Roemeen voor zigeuner uitschelden is imo veel erger, maar daar hebben we niemand over gehoord. Dat is met een sisser afgelopen.

24 februari 2021 om 11:19

Oja voetbal is emotie en dan mag alles. Ibra zat zelfs op de bank!! Wat nou voetbal is emotie...

Heeft ook werkelijk niks met het voormalig Joegoslavië te maken dat dit valt goed te praten.
Als een Nederlander achter een duitser zit in een stadion dan vind jij het ook normaal als die hem zonder reden uitscheld vanwege wat er in de jaren 40 is gebeurd?

24 februari 2021 om 11:38

@rochus voetbal is emotie ja. Maar dat geeft niet recht op basis van entnische afkomst iemand te beledigen. De etnische afkomst is basis geweest voor de grootste slachting na 2e wereld oorlog in europa. Daarnaast bij die slachtingen was de harde kern van rode ster onder leiding van Arkan nauw betrokken.
Iemand diacrimineren op basis van etnische afkomst is discriminatie. Maar blijkbaar is dat geen probleem voor je. Wat ze riepen is "balija". Dat is hetzelfde alsof in rotterdam verwezen wordt naar jodenvervolging in 2e wereld oorlog. Maar dat is natuurlijk in jouw ogen iets wat Ajax over zich heen roept en daarom vind je dat vast allemaal goed.

24 februari 2021 om 11:50

Een stinkende moslim Bosniër valt wel mee maar iemand uitmaken voor zigeuner is dan wel erg?

24 februari 2021 om 12:00

Balijo of Balija is geen letterlijke vertaling naar Bosnier. Is net alsof ik tegen ieder donker persoon nigger zeg. De vertaling klopt op zichzelf al niet en heel veel dingen die zijn geroepen zijn niet meegenomen in de vertaling.

24 februari 2021 om 12:22

Rochus / Balijo - Balija is de term die in de oorlog door de Servische cetniks werd gebruikt om Bosnische moslims te benoemen toen ze ze deden slachten als dieren. "voetbal is emotie en al je de problematieken in het voormalig Joegoslavië ook maar enigszins kent dan valt deze emotie nog 100% mee" - Ken zelf de feiten in plaats van zo arrogant dingen te verkondigen terwijl je zelf jack shit ervan af weet. Ibrahimovic zat op de bank nota bene hoe kan je dan zulke uitspraken plaatsen in het hoekje van emotie in combinatie met voetbal? Dit is pure haat op de persoon gericht, opzettelijk om hem te kwetsen.

24 februari 2021 om 13:12

'voetbal is emotie'

Soms lopen de emoties zo hoog op dat een voetballer zomaar met een .38 kaliber op zes kogels wordt getrakteerd, omdat hij een penalty heeft gemist. Mooie dingen die we onder de noemer emotie kunnen scharen, want ja, voetbal is emotie.

'wat iemand een stinkende moslim bosnier noemen valt in mijn beleving toch nog wel heel erg mee.'

Waarom is stinkende moslim bosnier minder erg, dan een Roemeen voor zigeuner uitschelden?

'een Roemeen voor zigeuner uitschelden is imo veel erger, maar daar hebben we niemand over gehoord.'

Heeft iemand dit überhaupt gehoord of zit het je dwars dat die scheidsrechter werd aangesproken op zijn taalgebruik?

24 februari 2021 om 10:46

In een tijd waarbij om elke scheet een onderzoek wordt geopend, vind ik juist dat ze dit hard moeten aanpakken. Hij mag dan wel een ster zijn en alles al hebben meegemaakt, maar dat betekent niet dat mensen je voor alles mogen uitmaken zonder daar mee weg te komen. Zal hem zelf inderdaad een rotzorg zijn, maar wel goed dat Uefa hier zelf ingrijpt.

24 februari 2021 om 11:51

Omdat Bosniers merendeels moslim zijn, en zijn vader een moslim was. Echt een idioot die misschien iets te diep in het glaasje heeft gekeken. Althans dat hoop ik, anders is het nog een grotere idioot.

Op basis van religie is toch "gewoon" discriminatie, geen racisme?

24 februari 2021 om 11:00

hier is toch niks racistisch aan? Dit is gewoon laag niveau provocatie, sneue beledigingen, wat vooral wat over die persoon zegt. Zlatan zal hier nog geen seconde wakker van liggen.

24 februari 2021 om 11:49

Dat zeg ik ook. Ik zeg dat het sowieso geen racisme is, misschien discriminatie, maar eerder nog gewoon een belediging.

24 februari 2021 om 12:06

Nu het is wat lastig. Racisme is an sich jezelf beter vinden op basis van etniciteit dan iemand anders (een mogelijke definitie, er zijn er nogal veel). Persoonlijk vind ik dat jezelf beter vinden op basis van geloof (dat in Joegoslavië praktisch overeen kwam met etniciteit) gewoon onder dezelfde noemer kan vallen.

24 februari 2021 om 11:24

Het is beide in dit geval, zowel de afkomst (Bosnië) als religie (Moslim) wordt benoemd.

24 februari 2021 om 11:51

Discriminatie op basis van religie en afkomst, niet op basis van huidskleur, dus geen racisme maar discriminatie.

24 februari 2021 om 12:08

Het probleem is dat ze dan wel dezelfde etniciteit hadden in Joegoslavië maar dat er echt onderscheid werd gemaakt op basis van geloof. Nationaliteit en religie waren daar echt nauw met elkaar verbonden en zijn moeilijk van elkaar los te zien.

24 februari 2021 om 13:34

Dus iemand een Belg noemen is bijvoorbeeld ook racistisch? Racisme heeft te maken met ras en etniciteit, niet met je land..

24 februari 2021 om 13:36

Lierse.

Nationaliteit en religie staan toch echt los van elkaar in Bosnië Herzegovina. De lijnen zijn louter etnisch en religieus, want het grootste probleem is intern, dus tussen Bosniërs.

24 februari 2021 om 14:02

Ja maar dat is net het lastige aan de kwestie. Er zijn bevolkingsgroepen die etnografisch niet echt van elkaar verschillen (dat denk ik toch ik ben geen kenner van de etnische samenstelling en oorsprong van die regionen) maar waar het verschil toch grotendeels gemaakt werd door religie. Ik kan het moeilijk verwoorden maar naar mijn idee is iemand verafschuwen omdat hij een andere etniciteit heeft of omdat hij een ander geloof heeft gewoon hetzelfde. Sowieso is de betekenis van het woord ‘racisme’ ten heden dage nogal ambigu heb ik het gevoel. Voor sommigen heeft het een hele andere betekenis gekregen. Wat trouwens denk ik een belangrijke reden is voor onbegrip in discussies omtrent racisme.

Ibrahimovic is toch zelf god? Waarom zou hij dan moslim zijn. Rare verwensingen. Blijft ook jammer dat de club (in dit geval Rode Ster) zich weer moet excuseren voor de daden van een enkele idioot die zich supporter noemt.

24 februari 2021 om 11:44

Deels met je eens. Ware het niet dat het hier Rode Ster betreft. Een club die diepe banden met oorligsmisdadigers heeft.

Ik ben wel benieuwd wat hier uit zal gaan komen. Het blijft natuurlijk een lastig verhaal als er 1 debiel zoiets loopt te schreeuwen. Moet je daar een club voor beboeten bijvoorbeeld? Ik hoop dat Rode Ster in ieder geval deze waailap weet te vinden zodat ie een stadionverbod voor het leven kan krijgen + eventueel strafrechtelijk kan worden aangepakt.

24 februari 2021 om 11:40

Het zou Rode Ster sieren als ze dat doen. En hoe meer media aandacht het des te groter de kans. Het zou niet zo moeilijk moeten zijn gezien er geen supporters aanwezig waren dus als ze het echt willen zal doet volgens mij geen probleem moeten zijn.

Slecht artikel van VZ. Die idioot heeft meerdere dingen naar het hoofd van Zlatan geslingerd en hij gebruikte niet stinkende Bosniër maar een ander woord dan Bosniër vergelijkbaar om nigger te zeggen tegen een donker iemand. “Ik neuk je in je mond, pussy die je bent, vuile balijo, ik neuk je in je mond.” Er zijn verhalen dat ook tegen Rebic en Mandzukic dingen zijn geroepen echter heb ik daar geen beelden van gezien maar het zou me niks verbazen. De supporters van Rode Ster staan bekend om hun haat richting Kroaten, Albanezen, Kosovaren, Turken, Bosniërs etc. Mensen die dit af doen als
iets overtrokken hebben duidelijk geen verstand van zaken en kennis over de historie.

24 februari 2021 om 11:47

Goede reactie allen nog even scherper gezet...rode ster heeft banden met mensen die in oorlog op balkan oorlogsmisdaden zijn begaan. Arkan was leider van harde kern van rode ster en leide executies in Srebrenica.

24 februari 2021 om 11:54

Het is niets nieuws en ik had het eigenlijk al van tevoren verwacht dat zoiets zou gebeuren als het stadion vol zou zitten. Niet in een stadion zonder publiek, maar zelfs wanneer er zo goed als geen rode ster supporters in het stadion zitten ben je niet veilig om de wedstrijden uit te spelen zonder iets zo laag en walgelijk naar je hoofd geslingerd te krijgen. En de haat zit bij de meeste Serviers ontzettend diep. Maar wat de historie ons ook vertelt is dat als Turken donkere mensen waren, er vandaag de dag geen witte Servier op deze aardebodem zou lopen. En dat, doet de meeste van zulke mannetjes nog het meest pijn van allemaal.

Dit gebeurt ook alleen maar omdat het woordje moslim gebruikt is. Vermoeiend. Scheld iemand uit voor een [willekeurig scheldwoord] Belg en de Uefa doet niks. Misschien wat minder lichtgeraakt zijn met z'n allen, scheelt ook een hoop. Ik zie nu net de reacties van Joe Rogan en Edvin. Dat zou de situatie compleet veranderen. Ben benieuwd of dat correct is.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren