Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

UEFA oordeelt hard over opponent Ajax: duo vier CL-duels geschorst

Laatste update:

AEK Athene kan in de eerste vier wedstrijden in de groepsfase van de Champions League niet beschikken over Marko Livaja en Helder Lopes. De Kroatische spits en de Portugese linkermiddenvelder zijn beiden gestraft voor een rode kaart, opgelopen in de laatste wedstrijd van de play-offs tegen het Hongaarse Vidi.

Een kwartier voor het eindsignaal kreeg Lopes een directe rode kaart en Livaja, die betrokken was bij een vechtpartij meteen na afloop van het duel, kreeg eveneens een rode prent gepresenteerd. Door de straffen van de UEFA missen de twee spelers de wedstrijden tegen Ajax (uit), Benfica (thuis) en Bayern München (thuis en uit), zo melden diverse Griekse media.

Bij de thuiswedstrijd tegen Ajax en het uitduel met Benfica zijn Lopes en Livaja weer beschikbaar. AEK Athene, dat nog in beroep kan gaan, had veel moeite met Vidi. De heenwedstrijd eindigde in een 1-2 overwinning voor AEK, waarna het in Griekenland spannend werd. Het werd uiteindelijk 1-1, nadat AEK het laatste kwartier het met tien man moest opknappen.

De 29-jarige Lopes voetbalt sinds de zomer van 2017 voor AEK en speelde tot dusver 36 wedstrijden voor de club, met 2 doelpunten en 8 assists als resultaat. Livaja, een 25-jarige centrumspits, kwam afgelopen zomer voor 1,8 miljoen euro definitief over van Las Palmas. Met zijn huurperiode meegerekend heeft de Kroaat in 48 duels voor Athene 12 keer gescoord en 8 keer een medespeler in stelling gebracht.

Verwacht jij dat Ajax overwintert in de Champions League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat ze precies weer terugkeren in de thuiswedstrijd tegen Ajax. Dat kan ze extra energie geven.

10 september 2018 om 15:21

Tsja, jammer, maar niet meer dan dat. Ajax moet van deze ploeg twee keer winnen, no questions asked. Ongeacht of deze mannen erbij zijn of niet.

10 september 2018 om 19:44

Ik vind het vertrouwen in Ajax wel ineens heel erg groot. De voor rondes werden terecht als niet eenvoudig ingeschat en nu zou Ajax minimaal 2e moeten worden? Imo is de 3e plek het doel en alles daarboven een extra

10 september 2018 om 22:00

Euhm, meeste supporters zijn gewoon realistisch voor een minimale 3e plek.

Tegen Benfica is het gewoon 50/50, gezien ze niet meer zo top zijn als ze waren maar nog altijd goed.

11 september 2018 om 08:32

Dus jij schat AEK hoger in dan Benfica? Hoe kom je anders tot de conclusie dat ik zou denken dat Ajax minimaal tweede moet worden?

10 september 2018 om 17:47

Ajax gaar gewoon uit van zijn eigen kracht en daar heb ik vertrouwen in.

10 september 2018 om 18:20

Dit is de CL kerel. Ik hoop dat alle tegenstanders met de sterkst mogelijke opstelling kunnen aantreden. Is toch prachtig man!!

10 september 2018 om 15:24

Waren ze niet sws al geschorst tegen Ajax? Ajax is namelijk de 1e tegenstander, dus juist nadelig dat ze er dan ook niet bij zijn tegen de rest

Moet niet veel uit maken voor Ajax. Ik verwacht wel dat ze 2x winnen van AEK ongeacht of deze spelers nou erbij zijn ofniet.

10 september 2018 om 16:01

Hmmm ik dacht dat AEK Athene voor het eerst in 24 jaar kampioen is geworden, puur door de straffen die aan Paok zijn uitgedeeld.

Het is juist realistisch om aan te nemen dat Ajax de wedstrijden tegen AEK Athene moet winnen. Niet alleen om zicht te houden op overwinteren in de Champions League, maar puur omdat de het aan hun stand verplicht zijn.

10 september 2018 om 16:02

‘Wees eens realistisch en zeg gewoon hoe het zit’.

Nou, het zit zo: kwalitatief gezien hoeft Ajax geen Bayern te zijn en hoeft AEK geen Emmen te zijn om te kunnen stellen dat Ajax over 2 wedstrijden met AEK ‘gewoon’ 6 punten moet pakken.

Niemand stelt dat het (erg) makkelijk wordt. Wel is het normaal om te zeggen dat Ajax in beide wedstrijden de favoriet is tegen AEK. Dat ligt uiteraard anders voor de andere twee clubs in de poule.

10 september 2018 om 17:19

Ze moeten toch ook 2x winnen? Anders maak je uberhaupt geen kans om te overwinteren

10 september 2018 om 20:09

Bookies maken ajax heel.dik favo tegen aek. Dat zal thuis zijn als tegen een subtopper in nl. Kiev zal hoger in worden geschat. 6 pnt is helemaal niet gek. Je speelt tegen een ploeg, die eigenlijk 2e is geworden in griekenland

De schorsingsregel is mijnsinzien een van de grootste competitievervalsers die er is! Dat blijkt ook nu weer! 3 thuis of 3 uitwedstrijden schorsen was eerlijk geweest voor alle 3 de tegenstanders!

Zelfde geldt in de competitie. Als Ziyech in 90e minuut rood pakt tegen psv heeft bijvoorbeeld az daar een week later profijt van (wat indirect weer oneerlijk is voor de concurrenten van az) en in de 2e wedstrijd tegen psv is hij er gewoon weer.... dat slaat in mijn ogen nergens op!

10 september 2018 om 16:11

Het klopt dat dit enigszins scheef is. Wat hierbij extra vervelend is, is dat spelers van clubs die uitkomen in de voorrondes van de CL (dan wel EL) daardoor schorsingen kunnen oplopen voor de eerste wedstrijd(en) van het hoofdtoernooi, zoals hier het geval is, terwijl andere ploegen dit risico niet nemen.

Ik zou het zelf geen slechte maatregel vinden om die schorsingen niet mee te nemen naar het hoofdtoernooi, maar te laten staan tot de volgende keer dat zij in de voorronde zitten van de CL dan wel de EL.

10 september 2018 om 16:56

Daarom gaan ze hier toch ook mee experimenteren? Er is een bepaald stukje amateurvoetbal dat gaat testen of een rode kaart anders kan worden bestraft: 5 minuten een speler minder, en de speler die rood kreeg moet na die 5 minuten gewisseld. Maar dit doet nog steeds niks af aan de rode kaarten die laat in de wedstrijd worden gegeven, dus daar moet nog wel iets op worden bedacht.
Wat mij betreft: rode kaart = penalty, waar de overtreding ook gemaakt wordt. Dan heb je er ook in de laatste minuut nog iets aan, als benadeelde partij.

10 september 2018 om 17:20

Dat is ook een straf van niks zeg. Dan wordt aan de noodrem trekken wel heel verleidelijk

Ik geef geen dubbeltje om Aek

Met of zonder deze spelers

Zal wel Amsterdamse arrogantie zijn, maar deze ploeg moet je gewoon 2 keer pakken

En dan met Benfica uitmaken wie 2 of 3 wordt, en hopen op een of meer puntjes tegen Bayern

Tegen AEK 6 punten, tegen Benfica 3 en tegen Bayern minimaal 1 punt. Dan heb je genoeg aan de tweede plaats verwacht ik. Ik moet het nog maar eens zien..

10 september 2018 om 17:40

Benfica wint ook 2x van Aek en zie ze ook punten pakken thuis tegen Bayern dus dan ben je er niet

10 september 2018 om 20:21

Op basis waarvan zie je Benfica thuis punten pakken tegen Bayern, dat zie ik zomaar niet gebeuren hoor (Ajax overigens ook niet).

10 september 2018 om 20:24

Je zal moeten hopen op een misstap.. Maar dat hopen zij net zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren