Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Volgende meevaller voor Oranje: Kroatië treurt om afhaken sleutelspeler

Laatste update:

Een volgende tegenvaller voor Kroatië in aanloop naar de eindronde van de Nations League. Josko Gvardiol heeft zich moeten afmelden wegens een buikwandblessure. De verdediger van RB Leipzig deed er alles aan om zich alsnog in Nederland te melden voor de eindronde, maar is niet in zijn missie geslaagd, zo meldt de Kroatische nationale bond. Eerder werd al bekend dat Marko Livaja niet meereist.

In de halve finale van de Nations League treft Kroatië woensdag Nederland in De Kuip. In een poging de finale te bereiken is het afhaken van Gvardiol een fikse tegenvaller voor bondscoach Zlatko Dalic. Gvardiol maakte tijdens het afgelopen WK in Qatar, waar Kroatië tot de halve finales reikte, een uitstekende indruk. Het kwam hem tijdens de winterse transferperiode op interesse te staan van Real Madrid, maar de mandekker maakte het seizoen af in Oost-Duitsland. Mogelijk komt het deze zomer alsnog tot een transfer voor de felbegeerde mandekker.

Na afloop van het WK ging Dejan Lovren met interlandpensioen, waardoor Gvardiol in de laatste drie wedstrijden van het Balkanland in het hart van defensie een koppel vormde met Josip Sutalo van Dinamo Zagreb. Wie er nu naast Sutalo komt te staan, is nog niet zeker. Eén van de opties is Domagoj Vida. De inmiddels 34-jarige verdediger van AEK Athene werd het afgelopen seizoen kampioen met zijn ploeg en maakte in tien van de elf laatste wedstrijden van de hoofdstedelingen de negentig minuten vol. Een andere optie is Bayern München-verdediger Josip Stanisic, al dateren zijn laatste minuten, mede door een hamstringblessure, van 30 april. Bovendien kwam hij in zijn laatste wedstrijd voor de Kroaten uit als rechtsback.

Eerder werd al bekend dat Livaja ook niet meereist naar Nederland, omdat hij tijdens een training van zijn club Hajduk Split in een verbaal conflict met een supporter raakte en daarop besloot om zich af te melden voor het nationale team. De spits was het afgelopen seizoen negentien keer trefzeker en kroonde zich daarmee tot topscorer van de Kroatische competitie. Vorig seizoen noteerde hij liefst 28 doelpunten. "Ik vind het ontzettend jammer dat dit is gebeurd en dat we door het onacceptabele gedrag van een paar individuen een belangrijke speler voor deze competitie zijn kwijtgeraakt", liet Dalic over die situatie weten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zie Kroatië als nog wel winnen van Nederland, hele stugge en sluwe slimme ploeg.

10 juni 2023 om 20:46

Kroatië is een van de beste nationale elftallen van de wereld dus ja, ik zie ze ook zeker wel winnen van Nederland. Ze staan niet voor niets in halve finale Nations league. Het toernooi is toch een soort EK.

Ik denk niet dat het afhangt van eventuele afvallers aan de kant van Kroatie. Die hebben overal wel een adequate vervanger voor, al is Gvardiol wel een uitstekende speler. De vraag is vooral hoe Oranje voor de dag komt, want het is de afgelopen 2 jaar verre van goed geweest. Ook de eerste test voor Koeman was nou niet bepaald een geslaagde. Ik krijg steeds meer de indruk dat dit wederom een periode wordt waarop individuele kwaliteiten van spelers als De Jong, Gakpo e.d. alles gaan bepalen en dat het collectief er maar een beetje bij bungelt.

10 juni 2023 om 20:15

Je doelt op Sutalo denk ik?

Dacht dat ik alle blessures al eens had gelezen, maar een buikwandblessure is een eerste. Ben benieuwd hoelang dat duurt

Gvardiol is gewoon moe van het hele seizoen, nu nog wat potten spelen is echt veel te veel. Zie daar de blessures dan komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren