Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ueda schiet Feyenoord na bizarre fout Van Ottele naar late zege in Heerenveen

Laatste update:

Feyenoord heeft zondagmiddag geen fout gemaakt in de Eredivisie. De ploeg kwam in Heerenveen tweemaal op achterstand, maar nam na een bizarre persoonlijke fout van Syb van Ottele wel de drie punten mee naar huis: 2-3. Invaller Ayase Ueda kroonde zich in het Abe Lenstra Stadion tot matchwinner.

Arne Slot besloot om geen wijzigingen door te voeren ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo vorig weekend (3-0). Daarom behield Ramiz Zerrouki zijn basisplek en bleven Yankuba Minteh en Luka Ivanusec de flankspelers. Bij de Friezen begon Osame Sahraoui wegens disciplinaire redenen op de bank.

Feyenoord dacht al heel vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Een schot van Minteh uit de tweede lijn werd weggekopt door een Friese verdediger. De bal schoot recht omhoog de lucht in, waarna Lutsharel Geertruida er met het hoofd als eerst bij was. Hij knikte binnen.

Na een VAR-ingreep besloot Dennis Higler het doelpunt echter te annuleren. Geertruida zou bij het schot van Minteh in buitenspelpositie hebben gestaan en omdat de Heerenveen-speler de bal volgens de regels niet onder controle had, ging de treffer niet door.

Feyenoord leek het van zich af te schudden en probeerde opnieuw de voorsprong te pakken. Gimenez trof de lat en doelman Mickey van der Hart, maar deed dat in buitenspelpositie. Uit het niets was het Heerenveen dat wél scoorde.

Che Nunnely leek met een kansloze voorzet geen kans in te leiden, maar bij de slapende Feyenoord-verdediging ontstond een misverstand. Köhlert profiteerde optimaal en werkte de bal met het nodige geluk in de bovenhoek: 1-0.

Nog voor rust stelde de Rotterdammers orde op zaken tegen het defensief ingestelde Heerenveen. Na een heerlijke indraaiende voorzet van Ivanusec kon Mats Wieffer van dichtbij binnentikken: 1-1.

In de tweede helft noteerde Hartman het eerste kansje na de theepauze. Zijn schot was echter een prooi voor Van der Hart. Na ruim een uur spelen kwam Heerenveen voor de tweede keer op voorsprong.

Ditmaal wederom na een vlijmscherpe en razendsnelle uitbraak. De inmiddels ingevallen Sahraoui stak het veld over en legde breed op Köhlert, die de bal fraai in de bovenhoek krulde: 2-1. Daarbij leek Timon Wellenreuther niet geheel vrijuit te gaan. De Duitse sluitpost stond erg ver voor zijn doel.

Na de tweede achterstand ging Feyenoord nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Een afzwaaier van Timber en een kopballetje van Gimenez troffen geen doel. Even later, met Igor Paixão inmiddels in de ploeg, kwamen de Rotterdammers wel op gelijke hoogte.

Een prima actie en dito voorzet van Minteh werd bij de tweede paal ingekopt door de Braziliaan: 2-2. Maar daar bleef het niet bij voor de huidige nummer twee van de Eredivisie. Van Ottele mocht met een scheidsrechtersbal het spel hervatten, maar speelde de bal tegen zijn eigen been aan toen hij hem terug op zijn doelman probeerde te passen.

Ueda, koud binnen de lijnen, kon daarom zo doorlopen op Van der Hart en oog in oog met de doelman maakte de Japanner geen fout. Zo besliste hij met pas zijn tweede competitietreffer de wedstrijd in Rotterdams voordeel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Verbaas me er elke keer dat we tegen Heerenveen spelen weer over wat voor een verdedigende grafploeg van Wonderen ervan heeft gemaakt. Blij dat het ze deze keer 0 punten oplevert.

17 maart 2024 om 16:42

Verbaast mij dat Feyenoord altijd zo enorm moeilijk heeft tegen Heerenveen.

17 maart 2024 om 16:51

Altijd? In September nog 6-1 van ze gewonnen.

17 maart 2024 om 16:51

Nou, in De Kuip hadden ze er toch weinig moeite mee, eerder dit seizoen. Kwam nu natuurlijk ook omdat die goal van Geertruida (naar mijn mening onterecht) werd afgekeurd en dat op rare wijze opeens die 1-0 op het bord stond. Dit had een gemakkelijke middag voor Feyenoord kunnen zijn.

17 maart 2024 om 17:51

Die goal is niet onterecht afgekeurd maar volgens de regels, dat die regels als een tang op een varken slaan ben ik helemaal met je eens.

Vind die buitenspelregel/controle over de bal regel erg storend worden. Bij Almere kost het je al een doelpunt en nu weer, puur en alleen omdat Haye slecht uitverdedigd en er dus ‘een nieuwe situatie ontstaat’. Al die regels maken het voetbal er niet veel beter op.

Verder jammer dat we tegen tegenstanders als Sparta, Heracles of Heerenveen nog steeds met twee controleurs aantreden, haalt echt al het voetbal uit de ploeg. Het is al vaker gezegd, maar het blok Wieffer - Zerrouki tegen dit soort tegenstanders werkt eerder in je nadeel dan je voordeel. Zerrouki krijgt dan de zwarte piet toebedeeld, maar hij is simpelweg slachtoffer van het systeem. Wellenreuther was vandaag trouwens weer even zijn rare fratsen zelf, laten we hopen dat het een incident was.

Trouwens erg benieuwd hoeveel we Van Ottele uiteindelijk hebben betaald. 🙈

17 maart 2024 om 18:37

Het afkeuren hangt van de interpretatie af. Ik kan het dus onterecht afgekeurde vinden terwijl de scheids het terecht kan vinden. Dat maakt die regel precies zo belachelijk

17 maart 2024 om 18:58

Weinig interpretatie aan. Haye controleert hem niet, vanaf dat moment is er een nieuwe situatie en precies dan staat Luts buitenspel.

Jij en ik vinden het matig uitverdedigen, maar het is hoe dan ook een contactmoment met de bal waar Haye niet de controle over krijgt. Dan kan de scheids weinig anders.

Belachelijk dat de VAR voor dit soort momenten gebruikt wordt, echt een draak van een systeem zo.

17 maart 2024 om 18:50

Feyenoord heeft 6x de begroting van Heerenveen. Dus volgens mij mogen ze niet klagen

17 maart 2024 om 19:38

Ik mis een beetje wat je hier nou precies probeert te zeggen.

18 maart 2024 om 10:07

Dat je niet van Heerenveen tegen Feyenoord kan verwachten dat ze ineens feyenoord overal vast gaan zetten en zelf domineren. Dat kunnen ze niet, want de spelers zijn minder goed want ze hebben minder geld te besteden.

Dus moet je op tactiek gaan proberen te winnen, of een punt te winnen. Dat was bijna gelukt.

Als je wil dat ploegen meer durven voetballen, zal je scheefgroei tegen moeten gaan. Eerlijker verdelen van geld.

Er was maar 1 ploeg die verdiende te winnen en die heeft uiteindelijk ook gewonnen, gefeliciteerd Feyenoord

Koste weer erg veel moeite.. Maar uiteindelijk maar 1 ploeg die wilde voetballen en dan ook de winst verdiend!

17 maart 2024 om 16:44

Onbegrijpelijk dat Heerenveen zo verdedigend voor de dag kwam. Mooi dat de ingekomen extra verdediger dan uiteindelijk de fout in gaat. Feyenoord draait een uitstekend seizoen. Meer punten dan vorig jaar in dezelfde speelronde.

Slechte wedstrijden moet je ook winnen, maar dit was bizar slecht. Gelukkig wel de 3 punten.. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd

17 maart 2024 om 17:10

Nou, zo bizar slecht was Feyenoord nu ook weer niet, Heerenveen stond gewoon goed opgesteld en Feyenoord komt al maanden moeilijk tot kansen en doelpunten, mede doordat de bizarre scoringsdrift van Gimenez is geluwd. Ik vermoed dat veel kijkers zoals ik zich eigenlijk al hadden neergelegd bij een 2-2 gelijkspel maar invaller Syb van Ottele besliste anders. Feyenoord wint uiteindelijk wel verdiend en kan met een gerust hart PSV-Twente afwachten.

17 maart 2024 om 18:23

Kansen genoeg ook vandaag weer goals wat minder al scoorden ze de laatste 2 wedstrijden 6 doelpunten wat prima is.

Daar gaat Higler's toto!Gelukkig geen puntverlies ondanks slordig spel, leuk voor Ueda ook. Verder maar gauw vergeten deze, behalve dan die assist van Ivanusec

17 maart 2024 om 16:32

Higler’s toto? Feyenoord bril nog op?

17 maart 2024 om 16:37

Feyenoord bril? Die man geeft een corner terwijl niemand hem raakt, die geeft inworpen terwijl Feyenoord hem niet raakt... Respect voor de regels hoor, maar higler was overduidelijk voor heerenveen vandaag.

17 maart 2024 om 16:42

Als je al die goal afkeurt, dan moet je een penalty geven. Beelen werd omver gelopen en Wieffer werd van achteren geknuffeld door de verdediger die de bal weghaalde (en zo kennelijk geen nieuwe situatie creëerde).

17 maart 2024 om 16:45

Ja of Ivanusec die met twee handen in zijn rug omver wordt geduwd. En Heerenveen die weer eens kan counteren. Allemaal dat soort dingen, het is werkelijk een schande. En het is echt niet alleen deze pot. Maar elke pot tegen Feyenoord laat Higler steken vallen. Over de rest van de Eredivisie kan ik niet oordelen, daar ik verder weinig kijk.

17 maart 2024 om 16:55

Higler is gewoon standaard tegen Feyenoord. Er zijn meerdere slechte scheidsrechters in NL maar er is 1 constante, en dat is Higler die in het nadeel van Feyenoord fluit. Zijn vast ook genoeg statistieken die dat kunnen onderbouwen. Vind persoonlijk ook dat hij Feyenoord niet meer zou mogen fluiten. Klinkt misschien kinderachtig, maar iedereen die Feyenoord volgt weet dat die man iets tegen Feyenoord heeft.

17 maart 2024 om 17:16

Kan hier zo smakelijk om lachen. Stuitende supportsvisie. Opvallend vaak vanuit Rotterdamse hoek.

17 maart 2024 om 17:21

Ja als Twente supporter heb je niet veel te klagen hè, als alles altijd mee zit qua scheidsrechters.

17 maart 2024 om 17:47

Sterke comeback.

17 maart 2024 om 20:21

@richardmas Bekerwedstrijd Feyenoord-PSV vergeten? Of vind je dat Higler toen ook in het nadeel van Feyenoord floot?

17 maart 2024 om 21:17

Meer van Ottele's toto volgens mij. Typisch weer dat hij weer zo'n cruciale fout maakt

17 maart 2024 om 22:06

En ik ga nu smakelijk lachen om exact hetzelfde maar dan bij supporters van je eigen club 92643. 😂 En ja, dat zie ik ook opvallend vaak op de supportersites van FC Twente, oftewel: het gebeurt overal!!!

17 maart 2024 om 16:34

Dat jullie de scheids in de Kuip altijd mee hebben betekend niet dat dit in uitwedstrijden ook zo is. Snap dat dit moeilijk te accepteren is..

17 maart 2024 om 16:37

Ja ja bij die eerste afgekeurde goal worden er ook nog 2 penalties over het hoofd gezien.

17 maart 2024 om 16:41

Dat je de scheids af en toe mee hebt rechtvaardigt niet dat je hij dit soort gekke fouten maakt.

Tegen Almere om hele bijzondere redenen een doelpunt afgekeurd en nu weer. Die verdediger heeft maar 1 doel: Wieffer van de bal houden. Hij omhelst hem van achteren en schoudert de bal weg. Daar hoor je echt geen buitenspel voor te geven.

Waarom wordt Feyenoord 2 wedstrijden gestraft door de verdedigende onkunde van een tegenstander?

17 maart 2024 om 17:01

@gestrekte poot, noem de momenten dat het meezat dan de afgelopen jaren. Tegen psv en tegen NEC? Zal ik het lijstje met wedstrijden waar arbitrale dwalingen tegen ons opnoemen die ons ook daadwerkelijk punten hebben gekost? (, waarvan minimaal bij 3 voorvallen later door de Knvb is toegegeven dat de scheids fout zat)
Je probeert likes te scoren of te provoceren met een opmerking die totaal niet waar is.

17 maart 2024 om 18:22

Clubboorkeur maakt veel uit. In mijn optiek krijgt Feyenoord vaker een overtreding mee, minder vaak tegen dan de gemiddelde andere ploeg. Dat iemand hier niet alle voorbeelden uit de mouw kan schudden is geen directe aanleiding om het 'scoren of provocatie ' te noemen. Iemand heeft een andere kijk op de zaak. Lijkt me niets mis mee.

17 maart 2024 om 19:20

Maar dat geldt toch ook voor jou ouwe reus? Feyenoord werkt als een rode lap bij jou, dus die clubvoorkeur tet in jouw geval ook mee als jij zegt dat in jouw optiek Feyenoord vaak een overtreding meekrijgt.

Vraag me trouwens oprecht af waarom je zo vaak Feyenoord kijkt als je zo’n afkeer jegens die club hebt.

17 maart 2024 om 19:25

Daarom zeg ik ook: 'in mijn optiek' en spreek ik over 'clubvoorkeur doet wat'. Ik zie in dat ik niet objectief ben. Overigens dramatiseer jij het wel flink met je 'rooie lap op een stier'.

Ik kijk overigens nauwelijks Feyenoord. De stukjes die ik meepak zijn wellicht niet representatief, toch vormt het mijn mening.

17 maart 2024 om 19:29

Je kan hier werkelijk niets mee allemaal gevoels werk zonder cijfers.
Kom met
Cijfers dan heb je een gesprek.

Vandaag was het iig niet

17 maart 2024 om 19:53

Oh ik dramatiseer wellicht, beetje als jij wanneer je nauwelijks Feyenoord kijkt, maar het toch nodig vindt een statement te maken in bijna ieder Feyenoord topic over gekleurde Feyenoord fans. Of scheidsrechterlijke beslissingen in Feyenoord’s voordeel.

Vind het trouwens niet erg, je bent in ieder geval eerlijk over je afkeer jegens Feyenoord/Rotterdammers. Daar kan ik respect voor opbrengen.

17 maart 2024 om 20:41

@92643, als je nauwelijks Feyenoord kijkt dan kan je het niet weten. En als je dan enkel tegen je eigen club kijkt dan kan je helemaal niet zeggen dat we de scheids mee hadden.....

17 maart 2024 om 21:05

Eerlijkheid duurt het langst heb niet per definitie een afkeer jegens Rotterdammers. De club Feyenoord roept bij mij afkeer op. Maar ook daar kunnen we best een normaal gesprek over hebben.

17 maart 2024 om 21:31

Ik heb niks tegen Twente maar supporters als jij brengen daar bijna verandering in. Bloedirritant en altijd aan het zuigen, hou je lekker bij je eigen club.

18 maart 2024 om 00:14

Ik zuig? Bijzonder. Volgens mij ben ik een van de mensen hier die wel in staat is redelijk te discussiëren/converseren. Iets wat ik gemiddeld van jouw bijdrages niet vind.

17 maart 2024 om 16:34

Ongelofelijk dat deze man Feyenoord nog mag fluiten. Zo ontzettend overduidelijk dat hij tegen Feyenoord fluit. Zowel in het veld als in zijn statistieken te zien als hij een pot van Feyenoord fluit. Mag wel eens wat aandacht voor komen. Wat een aanfluiting is die man.

Verder gelukkig wel 3 punten. Nog 4 potjes tot de bekerfinale!

17 maart 2024 om 16:42

Ik vond Higler vandaag echt niet tegen Feyenoord fluiten. De eerste afgekeurde goal was wellicht wat ongelukkig, maar valt prima uit te leggen.

Beetje mierenneuken vind ik dit eerlijk gezegd.

Verder matige, maar vermakelijke pot. 5 goals in een potje is voor ons toch alweer een tijdje geleden.

17 maart 2024 om 17:15

Vond het ook wel meevallen. Buiten dat ik die goal afkeuren belachelijk vind, maar das meer een dom ingevoerde regel.

17 maart 2024 om 17:18

Eens Migi, gekke regel. Maar goed, prima uit te leggen dus vanuit het perspectief van de arbiter.

Fijn dat ik niet de enige ben😁.

17 maart 2024 om 17:29

Vond het ook terecht afgekeurd, naar mijn idee had hij niet de volledige controle en dat is de huidige regel helaas

17 maart 2024 om 17:51

Higler is zo tegen Feyenoord dat ie Lang geen penalty gaf in de beker 😂

17 maart 2024 om 19:50

Lang heeft een verleden bij Feyenoord, dat nekte hem daar.

Helaas heeft Heerenveen, Feyenoord 2 punten cadeau gedaan
Had graag de mogelijkheid gezien om uit te lopen naar 12 punten.

17 maart 2024 om 16:33

Dit is toch gewoon een terechte uitslag?

PSV wordt toch wel kampioen.

17 maart 2024 om 16:36

Ze leken er met veel geluk bijna een gelijkspel uitgehaald. Maar goed het geluk was na 88 minuten op.

17 maart 2024 om 16:46

Dat je daar druk om maakt. Of je moet hopen dat Twente nog 2e wordt. PSV gaat echt die punten niet meer verspelen.

Je verliest hier alleen maar door een eigen fout. Wat is dat dood- en doodzonde. Zonder die fout had ik Feyenoord nooit meer zien scoren. Ongelukkige partij dit.

Verder een goede Olsson, Köhlert en Van Beek gezien. Gestreden voor wat Heerenveen waard is en dat is ook wat waard

17 maart 2024 om 16:34

Nooit meer zien scoren? Net alsof Heereveen Feyenoord ver van het goal hield steeds hahaha, dramatisch Heereveen hoor man man man

17 maart 2024 om 16:36

Dat zeg ik niet. Jij leest dan erg slecht.

Beide ploegen natuurlijk niet top. Het is bepaald geen PSV uiteraard. Ik zeg niet dat we twee goede ploegen aan het werk hebben gezien, want dat hebben we niet.

Alleen op het moment van de 2-3 leek het op een 2-2 af te stevenen. Feyenoord kwam er ook niet meer doorheen en ik kan me niet voorstellen dat de goal nog was gevallen.

17 maart 2024 om 17:07

Had je anders verwacht dan van een Hollander, die lezen alleen wat ze zelf goed uitkomt. Daarnaast is het schijnbaar erg moeilijk om HeereNveen te typen voor ze. Maar even serieus ik hoop dat we Syb van Ottele nooit meer in een sc shirt te zien, het is de zoveelste keer....

17 maart 2024 om 18:52

Pfff ben niet eens een HOLLANDER en sorry dat ik die N vergat. Overigens bijzonder om mijn nationaliteit erbij te halen, zou andersom eens moeten gebeuren, is de wereld te klein.

17 maart 2024 om 18:56

@fap. Feyenoord juist een ploeg die vaak die goal wel vind, zo hebben ze afgelopen jaren wel laten zien. Zeggen dat ik slecht lees is te makkelijk, manier waarop je zegt dat Feyenoord 'nooit' zou scoren wek je toch klein beetje de indruk te doen alsof Feyenoord dus niet domineerde, maar wil best toegeven dat het een aanname was, die deels rechtvaardig i.m.o.

17 maart 2024 om 16:34

Maarja, je had ook bijna een punt te pakken door fouten bij ons. Dit is ook voetbal. Het is zuur voor jullie. Maar uiteindelijk is het wel terecht dat Feyenoord hier wint.

17 maart 2024 om 16:37

Mee eens. We verdienden het niet. Alleen op het moment dat alles erop leek dat het 2-2 eindigen gaat een speler dan zo stom doet, dat is wel heel zuur. Al verdienden we al met al bijzonder weinig inderdaad

17 maart 2024 om 16:45

Je scoort überhaupt 2x door fouten van Feyenoord en staat nog niet op 1-0 achter door 3 fouten van de scheids binnen 10 seconden (goal afkeuren en 2 penaltywaardige overtredingen in dezelfde aanval)

Die verslaggever heeft de hele wedstrijd staan vertellen dat Heerenveen het goed deed door te verdedigen, maar ze krijgen drie tegengoals en het hadden er meer kunnen zijn. De enige reden waarom wat leek is doordat ze twee goals maken waarbij Feyenoord heel slecht verdedigd. Hun expexted goals was bv 0.6 en je geeft drie goals weg. Dan kun je toch niet beweren dat het plan klopte?

Feyenoord niet groots, ook niet heel slecht. Verdiende overwinning

17 maart 2024 om 16:34

Haha inderdaad. Deze commentator kun je beter op mute zetten. Wat een drama is dat zeg. Geweldig verdedigend plan wat klopt, maar 3 goals om de oren.

17 maart 2024 om 16:37

Ze krijgen 4 tegengoals. Dat de var het arbitrair buitenspel vindt doet niets af aan het feit dat Feyenoord er 4x scorend doorheen komt. Dus die verdediging stond idd als een papieren huis in de regen.

Wat een wedstrijd was dit weer zeg. Ongelofelijk frustrerend tot zo'n beetje de 88e minuut, HEERLIJK! Wat was het vandaag ongelofelijk slecht bij ons zeg. Het zegt ook genoeg dat SC Heerenveen 2x op doel schiet en 2x scoort, waarvan er eentje een cadeautje was, waar heel de defensie stond te schutteren. En dan speel je weer, zoals heel het seizoen, tegen een geparkeerde bus die op de counter speelt. Gelukkig gaf Heerenveen ons een cadeautje terug!

Ik had er al een hard hoofd in vandaag, toen ik zag dat Higler floot. En nu weer zo'n discutabel moment bij de goal van Geertruida. I.m.o. een zuiver doelpunt. Als dit de regels zijn, moeten ze heel snel aangepast worden. Tegen Almere City zijn we ook zo genaaid. Gelukkig kostte het ons geen punten.

Commentator Sjors Blauw had er maar moeite mee dat Feyenoord op voorsprong kwam, apart.

17 maart 2024 om 18:23

Heel opvallend idd.
Ook bij het ‘buitenspel’ goal van Geertruida was het apart commentaar, iets in de trant van “dat het volledig begrijpelijk was dat deze goal werd afgekeurd”.

Lullig voor Heerenveen, die er alles aan deden. Tegelijkertijd maakt Feyenoord het zich wel erg moeilijk, zeker als je de goals ziet.

De frustratie en vaagheid van de buitenspelregel kun je makkelijk wegnemen door af te spreken dat bij een bal naar voren altijd een nieuwe situatie ontstaat. Bij een bal die doorschiet zoals bij Wieffer tegen Atletico kun je de gedachte achter het 'controleren' nog wel begrijpen maar hier is het gewoon spelbederf wat mij betreft

17 maart 2024 om 16:50

Bij Almere - Feyenoord idem - door een slechte controle van de verdediger wordt er buitenspel gegeven. Vandaag vond de verdediger de nek van Wiefer belangrijker dan controle over de bal, en hij krijgt hiervoor een kadootje van Higler. Bizarre regel.

Uiteindelijk een verdiende overwinning voor Feyenoord. Desalniettemin complimenten voor Heerenveen, dat het plan goed uitvoerde en de momenten dat het kon omschakelen ook uitstekend benutte. Mooi dat Ueda degene is die de goal in de schoenen geschoven kreeg. Hopelijk geeft het hem vertrouwen.

Dik verdiend, maar de manier waarop was nogal "kiele kiele". Leuk voor Ueda dat ie eindelijk scoort en ook mooi dat onze buitenspelers goals en assists leveren. Gimenez is wel een zorg, brengt nog maar erg weinig.

Wat betreft het buitenspelmoment; ik snap in principe dat je de regel zo kan uitleggen, maar hier is ie natuurlijk totaal niet voor bedoelt. De actie waardoor de regel in het leven is geroepen in 2022 is zodat buitenspel staande spelers hier geen voordeel van hebben als ze een van richting verandert schot voor de voeten krijgen of een harde bal die een verdediger tegen zich aan krijgt. In dit geval doet de verdediger een zeer bewuste poging de bal te koppen (en 2 weken terug om de bal aan te nemen). Door de zeer beperkte kwaliteiten van de speler gaat dit mis en komt ie bij een aanvaller uit. Das heel jammer, maar dat is gewoon bewust en een totaal onvergelijkbare situatie met die van Mbappe.

Dat je de regel nu zo kan interpreteren snap ik, maar de regel moeten ze echt herevalueren, want belonen dat je slecht bent slaat nergens op.

17 maart 2024 om 16:36

Al dat ophemelen heeft Gimenez niet veel goeds gedaan denk ik. Het zit hem vooral tussen zijn oren en hij heeft natuurlijk ook geen geluk met onze zwakke buitenspelers.

17 maart 2024 om 16:37

Ik weet niet wat het met Gimenez is, maar als je die vergelijkt met Ajax uit 2-3 lijkt ie wel depressief rond te lopen of zo. Je zou haast denken dat er wat aan de hand is.

17 maart 2024 om 16:38

Ik weet het ook niet. Het is niet meer scherp, dingen springen van zn voet, schietkansen gaan er niet meer in...

Belangrijke overwinning om plek 2 stevig in de hand te houden. Ook top dat de wissels het verschil maken en Ueda de winnende maakt.

17 maart 2024 om 16:38

Van Ottele maakte inderdaad het verschil;-)))

2-3 en door. Wat was dit slecht.

Die verslaggever: Feijenoord rustig gebleven;-)) Het was meer van : hier heb je de bal, schiet hem aub even binnen. Was getekend: van Ottele. Dit zie je niet eens bij vijfde klas amateurs. En dat speelt professioneel voetbal!

De magie met Slot begint een beetje uit te werken heb ik het idee. Verschrikkelijk veel moeizame wedstrijden dit seizoen waarbij je vandaag de mazzel heb dat je er nog 3 punten aan overhoudt. Europees er eigenlijk weer te makkelijk uit geknikkerd. Het laatste stapje zetten om op een hoger niveau te acteren en blijven acteren lijkt Feyenoord niet echt te lukken. Daarbij moet ik zeggen dat ze wel van ver komen, maar op deze manier haakt Ajax volgend jaar weer aan en dat maakt de competitie ook wel weer leuker.

17 maart 2024 om 16:48

Het is wat minder sprankelend maar wel enorm stabiel en effectief.

Feyenoord is sinds de winterstop (15 wedstrijden) nog ongeslagen. 4x een gelijkspel tegen een aantal van de sterkste tegenstanders, 2x Roma, 1x Twente & PSV. Enige mindere resultaat is het gelijkspel tegen NEC.

Verder staan we nu op meer punten dan vorig jaar na evenveel wedstrijden. Verschil is gewoon dat PSV een bizar seizoen draait qua puntenaantal.

17 maart 2024 om 17:29

M1ch43ll. Dat is inderdaad iets wat heel veel mensen schijnen te vergeten. Psv draait een historisch seizoen. In ieder ander normaal seizoen zou Feyenoord nu op weg zijn naar prolongatie van de titel, of heel kort staan op de nummer 1. Feyenoord heeft in dit geval de pech dat Psv een seizoen draait wat nog nooit is vertoond en wat waarschijnlijk ook niet snel meer zal gaan gebeuren. Dat wil echter niet zeggen dat Feyenoord daarom een minder seizoen heeft.

17 maart 2024 om 16:53

Ik zie Ajax juist niet zo snel aanhaken. Feyenoord heeft dit seizoen een aantal tegenslagen gehad (blessures, spelers uit vorm) waarbij er nog steeds resultaat wprdt behaald. Slot heeft voor mij juist dit seisoen laten zien dat hij aan het leren is. In de CL was het te sprankelend en lag je eruit. Er wordt soms gewoon meer gevraagd dan vol jagen en kansen bij elkaar spelen. Feyenoord draait aanvallend stroef soms en toch zijn er de punten. De organisatie staat als een huis. Als hij dit kan combineren met volgend jaar weer fris en aanvallend voetbal wens ik onze Amsterdamse vrienden veel succes.

17 maart 2024 om 17:27

Naja meer punten dan vorig jaar en we winnen misschien de beker. Dat we alweer niet voorbij Roma komen is jammer, maar we kwamen wel dichterbij. Dus alszins progressie toch?

17 maart 2024 om 17:33

Hahah op basis hiervan denken dat Ajax volgend jaar weer aanhaakt. Heb je ESPN aanstaan?

wat een slechte wedstrijd zeg, maar toch 3 punten! ik ben blij

Het is echt schandalig dat Higler nog steeds wedstrijden mag fluiten.
99 van de 100 wedstrijden fluit hij zo slecht dat hij niet meer dan een 2 scoort.
Dit al vele seizoenen lang. KNVB moet echt een keer ingrijpen.

Heel bijzonder dat een luchtduel tussen 2 spelers niet wordt gezien als nieuwe situatie. Als je dit vergelijkt met Atletico en Almere vind ik dit veruit de meest bizarre.

Verder 3 punten bijschrijven en nooit meer over praten.

18 maart 2024 om 08:46

Verschil is dat de speler van Atletico die buitenspel staat de bal niet krijgt. Uiteraard heeft ie daar indirect alsnog veel meer invloed op het spel, maar das de regel niet helaas.

En maar klagen over higler maar dat is de man die de laatst goal mogelijk maakte heerenveen schoot de bal uit en voor dat hij uiging fluit hij zodat het een opgooi bal word met de tegenstander op veel te korte afstand waardoor de verdediger in de problemen komt. Verder is de de overwinning wel verdiend heerenveen scoort 2x uit het niks en verder alleen maar proberen tegen te houden

17 maart 2024 om 17:09

Haha los van dat hij zelf al floot en dat het daardoor een scheidsrechtersbal is, is dit gewoon in het voordeel van Heerenveen. Je krijgt een vrije bal in het midden van het veld ipv een inworp die onder druk gezet kan worden. Dat die speler het zo verpest is zijn eigen fout.
Als je dat echt ziet als het bevoordelen door de scheids dan snap je er werkelijk niks van

Ieder ander jaar was je gewoon kampioen geworden. Bizar hoeveel flut-wedstrijden Feyenoord alsnog wint!

Was bizar geweest als Feyenoord punten had verloren tegen deze ploeg die niet wilde voetballen maar als een luis loerend op een foutje de punten hoopte te stelen. Feyenoord imponeerde niet maar volledig verdiende 3punter.
Ik denk dat Heerenveen blij mag zijn als er een nieuwe trainer is, dit anti voetbal was niet om aan te gluren, je zal er maar voor betalen ...

Door dit soort dingen fouten heeft heerenveen veel punten verloren dit jaar. Het lijkt net alsof t bestuur ligt te slapen daar in Friesland.

Wat een bizarre regel is het toch dat nieuwe 'buitenspel' 2 x slecht uitverdedigen kost Geertruida 2 goals. Het zal allemaal technisch kloppen en het is echt kolder van de bovenste plank. Wat een verdedigend gepruts bij ons weer trouwens. Maar goed wel lekker PSV-Twente afwachten zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren