Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Twente gebruikt Heerenveen als speelbal en is dicht bij fraai afscheid voor Jans

Laatste update:

FC Twente heeft zich moeiteloos geplaatst voor de finale van de Eredivisie Play-Offs. De Tukkers zegevierden afgelopen donderdag al bij sc Heerenveen (1-2) en lieten in de return in de eigen Grolsch Veste geen spaan heel van de Friezen: 4-0. Michel Vlap scoorde tegen zijn oude ploeg, terwijl ook Robin Pröpper, Joshua Brenet en Virgil Misidjan doel troffen. Donderdag en zondag speelt Twente, waar trainer Ron Jans na dit seizoen afscheid neemt, tegen Sparta Rotterdam of FC Utrecht om een Europees ticket.

Twente won afgelopen donderdag nog met 1-2 in het Abe Lenstra Stadion en dus was er voor Jans geen enkele reden om wijzigingen in zijn elftal aan te brengen. Dat deed Kees van Wonderen, zijn collega bij sc Heerenveen, wel. De coach kreeg van captain en verdediger Pawel Bochniewicz te horen dat die zich niet wedstrijdfit voelde en posteerde Jeffrey Bruma op diens plek. De aanvoerdersband werd om de arm van Thom Haye geschoven, die waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor Heerenveen speelde. De spelmaker staat in de belangstelling van meerdere buitenlandse clubs.

De formatie uit Enschede begon al met een voorsprong van één doelpunt, verkregen in Friesland door de late treffer van Manfred Ugalde, en bouwde die marge al snel uit. Na een fijne aanval over de linkerkant vond Vlap de bal voor zijn voeten, waarna hij zich knap vrijspeelde en via de voet van Bruma en de binnenkant van de paal het doel vond: 1-0. Vlap, die jarenlang in de jeugdopleiding van Heerenveen speelde en zijn doorbraak in het betaalde voetbal in het Abe Lenstra Stadion beleefde, hield het juichen beschaafd.

Na twintig minuten lag de 2-0 ook in het netje. Twente bleef druk uitoefenen op het doel van Heerenveen en uiteindelijk moest Andries Noppert, die eerder al handelend moest optreden om meer tegengoals te voorkomen, wederom capituleren. De Oranje-international pakte de eerste inzet van Vlap nog wel, maar zag tot zijn afgrijzen dat Pröpper van dichtbij de rebound inkopte. Daardoor was de spanning meteen uit de wedstrijd en was het zaak voor de gasten uit Friesland om in elk geval de schade te beperken. Op slag van rust ging dat mis: Osame Sahraoui liet zich aftroeven door Brenet, die na een diepe bal op Václav Cerny de bal terugkreeg en er 3-0 van mocht maken.

Aan het begin van de tweede helft ontsnapten de bezoekers aan nog een tegendoelpunt. Ugalde ontsnapte na een dieptepass van Brenet, maar schoof de bal oog in oog met Noppert voorlangs. Met nog ruim twintig minuten op de klok werd het alsnog 4-0. Ramiz Zerrouki liep het strafschopgebied in en schoot niet zelf, maar stelde Misidjan bij de tweede paal in staat om te scoren. In het restant van de wedstrijd hield Heerenveen de poort gesloten en hoopte het op een eerreddend doelpunt. Zo ver kwam het echter niet en dus gaat Twente met veel vertrouwen door naar de finale van de Eredivisie Play-Offs. Daarin strijdt het donderdag en zondag tegen of Sparta of Utrecht voor een Europees ticket.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een verschil in niveau. De eerste helft gewoon 3 klasse beter.

4 juni 2023 om 16:54

Niet meer dan terecht ook gezien de ranglijst. Ik zie Twente ook echt geen punten verspelen tegen Utrecht of Sparta, die gaan de playoffs gewoon winnen.

4 juni 2023 om 17:54

Is in de competitie wel gewoon gebeurd, vrij recent nog. Tegen Sparta kan het best spannend worden.

4 juni 2023 om 18:40

Dat mocht ook een wonder heten. Hoe Sparta een punt heeft gestolen was echt een kunst, Twente was veel beter. Maar daar is dit Sparta echt een meester in: tegenhouden en uit het niets scoren. Scheelt ook dat ze een goede keeper hebben.

4 juni 2023 om 23:06

@oenieboy - Dat vind ik wat te eenzijdig. Het is ook gewoon het grote zwakke punt van FC Twente. In de eerste wedstrijd tegen Heerenveen nog dat je in de eerste helft sowieso 2 keer moet scoren en misschien wel meer. FC Twente loopt vaker op die manier tegen het mes. Als die bal erin gaat is er vaak niet zoveel aan de hand.

Zeer terechte uitslag. Als je zo voor de dag komt dan verdien je niks als Heerenveen zijnde.

4 juni 2023 om 18:08

Tsjah. Twente is gewoon veel sterker dan ons. Dat is geen schande. Ook ajax werd met 3 1 aangepakt. Dit is gewoon een beetje ons niveau. Net de play offs halen, maar er weinig te zoeken hebben.

4 juni 2023 om 18:31

Maar tis al jaren hetzelfde: niet goed genoeg, dat kan door minder geld, minder versterking etx
Maar het gebeurt ook nooit dat t gecompenseerd wordt door inzet waar de vonken van af vliegen. Al jaren zelfde slappe hap met andere trainers en spelers…. Hoe dan?

Is er iemand die de playoffs voor Europees voetbal iets boeit (buiten supporters van deze clubs?) Naar mijn mening snel afschaffen, playoffs voor promotie/degradatie vind ik wel heerlijk, die mogen wat mij betreft gerust uitgebreid worden.

4 juni 2023 om 16:27

Heb er ook niks mee. Maar zo blijft de competitie wel spannender omdat de subtop nog ergers voor speelt. Het systeem in de KKD vind ik wel echt verschrikkelijk

4 juni 2023 om 16:36

Nouja, doordat je niet echt uit de KKD kan degraderen moet je wel met een systeem van periodetitels gaan spelen. Anders zijn er veel teams halverwege de competitie al uitgespeeld...

4 juni 2023 om 16:36

Vind het juist andersom. Dit systeem slaat als een tang op een varken, FCT verdient dat ticket (ze hebben er het hele jaar voor gespeeld). Promotie degradatie met nacompetitie en periodekampioenen bestaat al zeer lang..

4 juni 2023 om 16:39

Moet je maar een plekje hoger eindigen ik vind het persoonlijk wel leuk zo

4 juni 2023 om 17:06

Toch blijf het bizar dat een nummer 8 dan kan promoveren en een nummer 3 niet. Eigenlijk hoef je maar 1 periode te pieken in het seizoen

4 juni 2023 om 17:07

Twente verdient het ook 100%. Maar als Twente de ticket 2 maanden geleden al binnen had waren alle ploegen van 6-15 al uitgespeeld en ging eht ergens neer over. En dat ik een competitie waar je wel kan degraderen. Ik denk dat je dan hele bijzondere uitslagen gaat krijgen .

4 juni 2023 om 17:19

Is in Engeland en Spanje ook zo, waar ze spelen met 20 ploegen. Dat is twee meer dan hier, en ze verdelen ook twee extra Europese tickets meer dan hier. Ook wat onderin betreft wil je in zowel Engeland, Spanje als Nederland niet bij de laatste drie eindigen.

Sterker nog: Volgend jaar hebben wij zelfs 6 tickets voor 18 ploegen, dat in tegenstelling tot 7 tickets voor 20 ploegen..

Kortom: je kan prima zonder play-offs.

4 juni 2023 om 18:13

Voor de grap ff opgezocht, nacompetitie promotie degradatie sinds 1973, ter volledigheid.

4 juni 2023 om 16:27

Vooraf zei ik ook afschaffen de play offs. .aar ben toch blij dat ik deze wedstrijd heb gekeken. Want hier word elke supporter echt vrolijk van. Dit is nou voetbal.

4 juni 2023 om 16:31

Ach wel leuk om nu nog een wedstrijdje te kunnen kijken. Daarnaast speelde Twente echt een goede pot. Dus ik vind het prima!

4 juni 2023 om 16:34

Het boeit mij persoonlijk vrij weinig, het is belangrijk voor de Europese punten voor Nederland, maar over het algemeen haalt het 5de Nederlandse team sowieso vrij weinig punten.

Maar ik zou het zeker niet afschaffen! Het is erg belangrijk voor de competitie dat zoveel mogelijk teams, zo lang mogelijk, "ergens" voor spelen. Als alleen de top 5 Europees zou spelen zijn er al veel teams 10 wedstrijden voor het einde uitgespeeld...

4 juni 2023 om 16:45

De reden voor deze playoffs is nochtans vrij logisch. Zonder deze plekken zouden de ploegen van FC Twente t/m Nec/fortuna vanaf februari/maart al niks meer hebben om voor te voetballen. Dat kost fans in de stadions en fans in de woonkamers, wedstrijden hebben nauwelijks nog spanning. Dat straalt af op de competitie op een slechte manier. Als Ajacied is het je misschien moeilijk voor te stellen dat je nergens om voetbalt, maar het is letterlijk de reden dat clubs in de middenmoot groeipotentieel hebben en houden. Dat de wedstrijden in de playoffs dan niet zoveel interesse wekken is een aandachtspuntje, maar afschaffen omdat je er zelf niet aan mee doet komt vrij arrogant over.

4 juni 2023 om 16:54

Maar je zag vandaag ook weer dat het nergens op slaat. Leuk voor de centen, maar qua competitie gaat het nergens over. Twente is vrij duidelijk de nummer 5. Het verschil met de rest was groot. Waarom moeten wij nog meer potjes spelen om te krijgen wat plek 5 eigenlijk verdiend. Dit zie je in Frankrijk, Engeland, Italië, Spanje en Portugal niet.

4 juni 2023 om 17:04

Vandaag was het niveauverschil flink duidelijk ja, maar het is de afgelopen jaren toch geen vanzelfsprekendheid geweest dat de nummer vijf wel eventjes de play-offs gemakkelijk won. Verder snap ik dat het voor de nummer vijf vervelend is (we hebben het met Feyenoord ook een paar keer meegemaakt) maar de redenen die aangedragen worden (middenmoot die anders nergens om speelt) vind ik wel logisch.

4 juni 2023 om 17:12

Maar in die landen hebben ze dan ook 7 Europese plaatsen, dus dat is niet echt een goede vergelijking. De top 3/4 is in de meeste competities wel duidelijk, maar met 7 Europese tickets heb je nog genoeg te verdelen over te overige teams. In Nederland zijn 4 van de 5 tickets al vergeven voordat de competitie start.

Voor de nummer 5 is het inderdaad lullig, maar alle clubs daaronder is het juist leuk om de spanning te houden. Dus dat nadeel weegt wat mij betreft niet op tegen het voordeel.

4 juni 2023 om 17:22

Ja in dit geval is Twente de duidelijke nummer 5, maar dat is lang niet altijd het geval. De nummer 8 tot en met 13 speelt nergens meer voor vanaf maart, dat is niet een competitie die je wil. Uiteindelijk raakt dat ook de grote clubs, die dan weer richting een Superleague moeten denken. En dan sta jij waarschijnlijk weer vooraan om dat te verafschuwen.

4 juni 2023 om 17:28

Ik ben het ermee eens dat het model misschien aangepast moet worden, om ook interesse buiten de deelnemende clubs te krijgen. Het is alleen niet dat we er slechte wedstrijden te zien krijgen, Groningen-ADO en Utrecht-AZ zijn net zulke wedstrijden als waar de KKD-playoffs om geprezen worden. Er staat alleen iets minder concreets op het spel. Misschien moet dat Beker-ticket naar de nummer 4 gaan zodat de playoffs gaan om welke ploegen voorronde EL en CL spelen om maar iets te noemen. En zoals Tiesked ook zegt is met een hoop tickets te verdelen het inderdaad sowieso niet nodig.

4 juni 2023 om 18:46

Tieske, in die landen spelen ze ook met 20 clubs he, dus die vergelijking gaat echt niet op.

4 juni 2023 om 17:07

Het boeit mij inderdaad geen ster, al hoop ik dat de nummer 5 (in dit geval Twente) het gewoon redt. Schaf die play-offs nou maar af..

Wat was Heerenveen slecht zeg.. goede wedstrijd aan 'onze' kant. Benieuwd hoe het volgende wedstrijd wordt.. Utrecht of Sparta stuk lastiger.

4 juni 2023 om 17:27

Ik hoor al zes weken dat de tegenstander van Twente slecht is. Stuk voor stuk een off-day tegen Twente?!

Nou het seizoen zit erop, twente stukken beter vandaag, goed voetballend, speelden echt super. Verdedigend was heerenveen enorm zwak (blij dat bruma weg gaat) op naar volgend seizoen

Sterk Twente! Zou voor het Nederlands voetbal mooi zijn als Twente Europa in gaat. Grootste kans om door te komen en te overwinteren

4 juni 2023 om 16:28

Ben benieuwd wat er van Twente overblijft na dit seizoen. En als je je halve team moet vervangen is het nog maar afwachten hoe het gaat begin volgend jaar

4 juni 2023 om 16:35

Vraag ik me ook af, op dit moment is de ploeg echt heel sterk maar wie ga je kwijt raken en hoe word dat opgevangen? Altijd afwachten, vooral met de vroege voorrondes voor de ECL.

4 juni 2023 om 16:41

Tja. Maar dat gaat bij een Utrecht of Sparta ook gebeuren en die kunnen het minder goed opvangen. Twente vangt dan ook meer geld voor de transfers en kunnen betere spelers aantrekken. Alsnog de beste optie voor het Nederlands voetbal.

4 juni 2023 om 17:13

Inderdaad, Twente heeft tenminste nog redelijke aantrekkingskracht en daar komt nu ook aardig wat geld binnen. Sparta zal wel flink veranderen en Utrecht is in mijn ogen gewoon drama, dat zijn bijna allemaal ervaren 'net niet' spelers. Doe mij maar Twente en anders mag Sparta nog verrassen, misschien dat zij met Europees voetbal toch wat bij elkaar kunnen houden.

4 juni 2023 om 23:11

Mee eens. Natuurlijk krijgt FC Twente door de verkopen en het wegvallen van aardige salarissen wel flink wat geld in kas waarvan een deel geinvesteerd kan worden, maar het moet dan wel wat hoger mikken dan de spelers waar het nu achteraan zit. Spelers als Azarkan kunnen misschien in de toekomst iets gaan toevoegen, maar die maken je op dit moment niet sterker. Maar goed, dat zien we wel. Namen als Taha, Lammers, Regeer (komt zeer waarschijnlijk), Azarkan, Van Bommel (naar AZ) passeerden tot nog toe de revue.

4 juni 2023 om 17:17

Twente krijgt altijd een zware tegenstander dus je mag hopen dat je die win. Vorig seizoen lag je er al uit . Dus voor het nederlandsvoetbal is dat dus niet mooi

Sorry maar kan iemand mij uitleggen wat Europees inhoudt na de verdeling tussen conference league of Europa league ? Beetje vaag

4 juni 2023 om 16:42

Een ticket voor de 2e voorronde van de conference league voor de winnaar van de play-offs

4 juni 2023 om 16:43

Als je deze playoffs wint mag je voorronde conference league spelen.

Uitvak geweldig!!!!!
De instelling van de 11 op het veld was wel een dikke middelvinger naar datzelfde Uitvak want die hebben geen moment de intentie gehad op een doelpunt maken.

Walk over, had meer kunnen zijn.
Doorrrrrr

4 juni 2023 om 17:07

Inderdaad, maakten er een mooi feestje van. Juichen bij de goals, Vlap toezingen en continu hun ploeg blijven aanmoedigen, beste publiek dit seizoen.

4 juni 2023 om 17:19

Amen!!! Zo hoort het!!!

4 juni 2023 om 18:17

Vond die van NEC zeker niet minder

Gefeliciteerd Twente. Jans laat de ploeg goed voetballen, jammer dat hij vertrekt.

4 juni 2023 om 17:04

Ik denk dat hij qua persoonlijkheid niet zo zou passen maar als ik zie hoe hij Twente laat voetballen en hoe fantastisch hij het ook deed bij bijvoorbeeld Zwolle zou ik toch weleens willen zien wat hij met Ajax voor elkaar zou kunnen krijgen. Leuke man ook, spelers lopen altijd met hem weg (behalve in de VS door een knullige/onhandige actie).

Zou wat zijn als PSV Bosz haalt en Ajax Jans. Omgekeerde types qua wat bij de club past. Beetje het gevoel dat ik kreeg toen Mourinho naar Man United ging en Guardiola naar City. Dat had andersom ook veel logischer geweest toentertijd.

Ik heb echt genoten van FC Twente dit seizoen.

4 juni 2023 om 17:38

Precies! Ik snap je volkomen, ook ik zou Jans graag willen zien bij Ajax.
Juist omdat hij (net) niet past in het stereotype ajax-trainer, is dat misschien juist wat ze nodig hebben, iemand die net wat anders denkt.
Bovendien heeft hij laten zien dat hij ook spelers beter kan maken.

4 juni 2023 om 23:12

Ook bij PEC Zwolle destijds was het genieten hoe Jans ze liet spelen. Als hij een capabele technisch directeur achter zich heeft, is hij gewoon een hele goede coach die precies weet hoe hij een ploeg laat functioneren. Het voetbal is vaak ook nog aantrekkelijk.

Ik heb een nieuwe respect voor de uitsupporters van Heerenveen Kudos

4 juni 2023 om 17:54

Yes!!!!

Uitsupporters van Heerenveen klasse, heb ze de hele wedstrijd gehoord in het stadion zelfs bij 0-4 bleven ze gaan, een feestje. Ook het mee zingen voor Vlap en het applaus richting hem was klasse.

Er zijn voor mij een aantal supporters groepen die veel sympathie van mij kunnen verwachten en S.C Heerenveen zit daar bij.

GR Twente supporter

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren