Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Turkije en Italië beginnen teleurstellend; Tadic matchwinner

Laatste update:

Turkije is op teleurstellende wijze begonnen aan de Nations League. Het elftal van bondscoach Mircea Lucescu, ingedeeld in Groep 2 van Divisie B, moest vrijdagavond op eigen veld zijn meerdere erkennen in Rusland. In Groep 3 van Divisie A deelde het Italië van Roberto Mancini de punten met Polen, terwijl Dusan Tadic in Divisie C belangrijk was voor Servië.

Turkije – Rusland 1-2
Turkije moest het WK van afgelopen zomer na een kansloze kwalificatiecampagne aan zich voorbij laten gaan, terwijl Rusland op het mondiale eindtoernooi juist verraste door de kwartfinales te halen. De Turken wilden zich op positieve wijze tonen aan het eigen publiek, maar het waren de bezoekers die na een klein kwartier voetballen de leiding namen in Trabzon. Een voorzet van Mário Fernandes vanaf de rechterflank werd onderweg tot tweemaal toe met het hoofd verlengd, waarna Denis Cheryshev op geweldige wijze binnen volleerde. Turkije kende zo een valse start, maar het team van Lucescu deed op slag van rust wat terug.

Na zwak uitverdedigen van de Russen vuurde Serdar Aziz vanaf een meter of vijftien de gelijkmaker tegen de touwen. Turkije kon de kleedkamer halverwege zodoende met een goed gevoel opzoeken, maar luttele minuten na de onderbreking ging het achterin opnieuw fout bij de thuisploeg. Artem Dzyuba ontsnapte na een pass van Yury Gazinsky aan de buitenspelval en rondde oog in oog met doelman Serkan Kirintili vervolgens koelbloedig af. Turkije voerde de druk daarna op, maar kon uiteindelijk geen gelijkmaker meer forceren, mede doordat Hakan Calhanoglu van dichtbij op Andrey Lunev stuitte en ook een afstandsschot van Cengiz Ünder de Russische doelman niet kon verschalken.

Italië – Polen 1-1
Polen had al na zes minuten voetballen op voorsprong kunnen komen. Piotr Zielinski werd alleen voor Gianluigi Donnarumma gezet door Robert Lewanowski, maar de middenvelder stuitte vervolgens van dichtbij op de Italiaanse doelman. Italië was in de eerste helft zichtbaar zoekend. Het bezoek werd nauwelijks in de problemen gebracht en kwam op slag van rust verdiend op voorsprong. Lewandowski legde de bal bij de tweede paal neer, waarna Zielinski hard raak schoot.

Mario Balotelli kon bij Italië rekenen op een basisplaats, maar de spits van OGC Nice kreeg in de eerste helft geen poot aan de grond en werd kort na de onderbreking ook naar kant gehaald door Mancini. Polen hield daarna betrekkelijk eenvoudig stand, maar een kwartier voor tijd ging het toch mis voor het elftal van nieuwbakken bondscoach Jerzy Brzeczek. Jorginho zorgde vanaf de strafschopstip voor de gelijkmaker, nadat Jakub Blaszczykowski een overtreding had begaan op Federico Chiesa.

Litouwen – Servië 0-1
Dusan Tadic nam in Vilnius het enige doelpunt van de avond voor zijn rekening. De sterspeler van Ajax benutte op slag van rust een strafschop en bracht Servië zo een de leiding. In de slotfase van het duel mocht Tadic opnieuw aanleggen vanaf elf meter, maar ditmaal zag hij zijn poging gekeerd door Ernestas Setkus. Servië gaf de voorsprong echter niet meer uit handen en beleefde zo een prima start in Groep 4 van Divisie C. Maandagavond spelen de Serviërs op eigen veld tegen Montenegro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor de neutrale kijker was de wedstrijd niet om aan te zien, maar de Turken staken voornamelijk fysiek en technisch met kop en schouders er bovenuit. Ik snap alleen niet, dat (ook) dit elftal bij vlagen de organisatie totaal laat varen en maar wat doet. Nota bene met 5 jongens uit de Europese topcompetities en 4 jongens uit de Turkse top in de eerste elf.

Waardeloos. Turkse elftal is echt op. Leeg, finito. Kom op man. Geen tactiek geen beleving. Spelen met backs, die nog niets een hoofdklasse waardig zijn. Team is niet op elkaar ingespeeld. Kan nog een uur verder gaan. Geen zin. KlaR

Er waren tijden dat het Turkse elftal thuis bijna onverslaanbaar was. Met alle respect voor Lucescu, maar komt hij voor het geld of is het project zo interessant. Die Turkse spelers hebben gewoon een Turkse coach nodig die begrijpt dat het 5 voor 12 is voor het Turkse voetbal. Met alle respect voor Rusland, maar ik denk dat Turkije op iedere positie een betere voetballer heeft. Dit is tegen meer tegenstanders zo geweest. Maar blijkbaar hebben de tegenstanders iets wat wij niet meer hebben.

7 september 2018 om 22:54

Als jij denkt dat Turkije op iedere positie betere voetballers heeft, dan ben je of niet op de hoogte van het Russische elftal/voetbal of overschat jij Turkije enorm. Alleen Calhanoglu, Cengiz en Tosun zijn prima spelers, maar daar hoeven spelers zoals Smolov, Golovin en Dzagoev(die er allemaal niet bij waren) niet voor onder te doen. Ik vind zelfs Dzyuba gelijkwaardig aan Tosun.

7 september 2018 om 22:59

Rusland heeft zowiezo betere backs dan Turkije dat is één ding wat zeker is.

7 september 2018 om 23:01

Fernandes is sowieso een topper, maar ik had niet verwacht dat Lucescu, die nota bene een jaar in Rusland zat, hem alle ruimte gaf om op te laten komen.

7 september 2018 om 23:03

Zijn gewoon gelijkwaardig op papier.

8 september 2018 om 00:14

@koni078 mijn mening man. Buiten Golovin zie ik Dzyuba en Smolov geen potten breken. En dat je Dzyuba gelijk ziet aan Tosun vind ik totaal niet zo. Als 10 subtoppers in Europa 1 van de 2 zou moeten kiezen dan geef ik Dzyuba weinig kans. Kan hij verassen? Je weet precies wat hij gaat doen en wanneer die gaat schieten met zo een lichaam kan hij ook niet anders. Het is vaak duwen en trekken om op doel te koppen of te schieten.(genoeg wedstijden van hem gezien). Dzagoev daarentegen had een nieuwe Russische ster moeten worden maar die heeft die stap nooit gemaakt.

Turkse spelers worden steeds interessanter voor Europese clubs en dan voornamelijk jonge Turken uit Duitsland en in Nationale elftallen u21 ,u19 etc. Dat kan je niet ontkennen.

Het enige wat ik weet is dat een aantal Russische clubs een goede jeugdopleiding hebben waaronder CSKA.

Tot slot l:
Het Turkse voetbal draait gewoon even niet. Ik denk dat dit ook door de bond wordt gezien en dat er de komende jaren een aantal maatregelen genomen gaan worden waardoor het weer in de lift zal gaan raken.

8 september 2018 om 00:28

Wat Dzyuba betreft totaal niet met je eens. Zeer onderschatte speler(ook regelmatig door Russen zelf) die je echt niet zomaar klopt in de lucht. Zelfs tegen spelers zoals Ramos en Pique verbeterde hij zijn record in het aantal gewonnen kopduels. Dat doe je echt niet alleen maar met duw en trekwerk.

Blessures hebben Dzagoev een stap naar een topcompetitie tegengehouden, maar hij heeft nog altijd genoeg kwaliteit om het verschil voor je ploeg te maken. Hij hoeft echt niet onder te doen voor spelers zoals Nuri Sahin, die bij Real Madrid, Dortmund en Liverpool heeft gezeten.

Wel merk ik dat de problemen in het Turkse voetbal identiek zijn met dat van het Russische voetbal. Wij zijn echter iets eerder begonnen met investeren in jonge talenten uit binnen en buitenland, maar als Turkije meer stadions zoals dat van Trabzon heeft, komen de talenten echt wel weer vanzelf.

8 september 2018 om 01:39

Rusland is normaal gesproken een klasse beter dan Turkije, eigenlijk altijd al zo geweest.

8 september 2018 om 08:20

Welke tijden dan? Ik kan mij niet heugen dat Turkije ooit thuis onverslaanbaar was.

Prima begin voor Rusland. Eerste helft prima gespeeld met wederom een prachtige goal van Cheryshev, maar er is te weinig gedaan met de kansen die het kreeg op 0-2, waardoor Turkije onnodig in de wedstrijd kwam. Kapitein Dzyuba stond gelukkig snel op, maar de winst is vooral te danken aan Andrei Lunev, die Akinfeev uitstekend heeft vervangen.

Italië, het verloren (top)voetballand. Wat blijft het zonde dat het niet meer loopt daar, en vooral dat er weinig goed materiaal, voor het niveau dat Italië na hoort te streven, door te selecteren is.

7 september 2018 om 23:43

zonde inderdaad. Italie is momenteel een beetje het Oranje van Zuid Europa

8 september 2018 om 00:22

Italië heeft drie wereldbekers, dus niet echt Oranje van het Zuiden

8 september 2018 om 01:48

Dat is zo maar een beetje flauw wat je zegt. Nederland heeft drie finales gespeeld, Italië speelde 6 finales en won er 4. Nederland speelde er 3 en won er 0. Maar Nederland is wel een land dat er historisch gezien toe doet.

8 september 2018 om 01:49

Badr, als je even goed leest staat er 'momenteel' in Japie z'n reactie. Al had Italië 30wereldbekers klopt het alsnog dat ze Momenteel(!) het oranje van zuid Europa zijn zebi

7 september 2018 om 23:48

Geef het tijd.... Het niveau van spelers is zeker wel aanwezig. Polen is wat zoek maar ook zeker niet het minste land, waarom Italie direkt afschrijven?

8 september 2018 om 00:33

Ook voornamelijk gebaseerd op voorgaande wedstrijden en niet alleen vandaag hoor. Hebben het in de kwalificaties ook laten liggen met slecht spel met (bijna) dezelfde selectie. Hoeveel tijd wil je geven? Tot het een 'vergeten' voetballand is waar niemand meer naar opkijkt? Het stelt gewoon niks voor en ze hebben ook geen spelers in potentie waarvan je zegt nog even en ze zijn terug

8 september 2018 om 09:34

In de kwalificaties hadden ze bijna dezelfde selectie, daar zeg je het zelf. Toen stond die incapabele Ventura voor de groep. Moest Mancini bondscoach geweest zijn toen was Italie gewoon gekwalificeerd geweest. En wat spelers met potentie betreft, de Italiaanse lichting met potentiele topspelers is in tijden niet meer zo groot geweest.

8 september 2018 om 09:19

Ik vind de verdediging het best goed doen met chiellini en bonucci. De aanval lijkt mij ook talentvolle spelers te zijn, alleen is het middenveld 2 klasses lager. Misschien dat als veratti er weer bij komt en dan met bonnaventura, dat het veel beter zou gaan. Maar nog steeds is er geen echte spelmaker. We missen de rol die pirlo speelde de afgelopen 15 jaar

Ik weet niet wat triester is: dat er geen Turkse zender is die de wedstrijd uitzendt of dat Calhanoglu 3 keer voor doel op de keeper schiet.

7 september 2018 om 23:04

Sterkte Emre. Ik voel met jullie mee. Hebben we als Turkije en Nederland supporter toch meer gemeen dan we dachten wat betreft niveau nationale team dan, de wedstrijden worden nog wel uitgezonden.......nog wel

8 september 2018 om 00:49

Nederland heeft tenminste een groepje talenten die er aankomen. Bij Turkije ziet het er voorlopig niet goed uit voor de komende 2-3 jaren. En ik denk niet dat de Knvb en de Nederlandse tv zenders zo amateuristisch zijn om een conflict te hebben over de rechten van een oefenwedstrijd.

8 september 2018 om 08:42

Emre, en die drie jonge gastjes van Fener dan? Kadioglu, die nummer 99 en nog eentje.. Die gasten maakten echt indruk tegen Feyenoord!

8 september 2018 om 09:06

Oefenwedstrijd? Deze wedstrijd was toch voor de Nations league?? Nog zo'n oefenwedstrijd en je speelt in divisie C...

8 september 2018 om 15:47

nr 99 is een macedonier

7 september 2018 om 23:06

TRT1 heeft het uitgezonden, weliswaar ietsjes over tijd. De volgende match kan je ook op deze zender bekijken.

8 september 2018 om 00:45

Ik ga voorlopig geen wedstrijden van Turkije kijken en zeker niet op de maandagavond.

7 september 2018 om 23:16

Daar zijn keepers voor hè

8 september 2018 om 00:43

Het lag meer aan zijn schoten dan aan de kwaliteiten van de keeper. Ik was al verbaasd toen ik geen Akinfeev op doel zag.

8 september 2018 om 00:47

Lunev is door Lucescu zelf naar Zenit gehaald toen hij Ufa bovenin liet meedraaien. Daar zal hij nu wel even spijt van hebben. 😉

8 september 2018 om 00:52

Dat zegt genoeg..

8 september 2018 om 00:59

Daar doe je Lunev mee te kort, want die redding op het schot van Cengiz was pure klasse. Akinfeev is heilig natuurlijk, maar we hebben capabele vervangers. Daarom werd hem de tijd gegund om zijn knie te onderzoeken.

7 september 2018 om 23:30

En wat bleef de commentator zich maar verontschuldigen. Ik heb dan maar ook gewoon vervolgens via Ziggo bekeken. Volgensmij was dit laatst ook bij de wedstrijd van Besiktas.

8 september 2018 om 00:42

Ja dat was inderdaad ook bij Besiktas tegen Partizan. Werd pas vanaf minuut 15 uitgezonden. Denk je lekker eens voor de buis een wedstrijd te kijken van je club of land, gaat dat ook mooi niet door.

8 september 2018 om 17:55

Trt1 liet hem bij mij op de tv gewoon zien?? Ik moet er wel bij zeggen in dat ik in Turkije ben.. misschien dat de europese trt1 het niet liet zien..

We spelen met 2 verdedigende middenvelders thuis tegen Rusland. Als je een beer hebt zoals okay als verdedigende middenvelder dan heb je geen nood aan een topal die niet eens 1 pass fatsoenlijk kan geven. Je monteert naast okay gewoon een speler die het spel kan maken!

We spelen met 2 aanvallende middenvelders waarvan ene "speelt" op de flanken. Terwijl we aan beide flanken gewoon spelers nodig hebben met snelheid! Serdar gurler zou gewoon moeten spelen ipv yusuf of hakan.

Ik moet nog niet eens beginnen over onze backs! Sener heeft niet 1 minuut gespeeld bij fener, maar staat wel basis bij Turkije? Terwijl je een talent zoals zeki op de bank hebt.

Er is geen hoop door deze Turkse voetbalbond en met elke wedstrijd verliezen de Turkse supporter vertrouwen in deze elftal.

7 september 2018 om 23:07

Okay is veel te traag om als enige verdedigende middenvelder te spelen.

Polen was niet slecht maar Italie ronduit dramatisch. Tot die penalty geen gericht schot op doel. Het is dat Polen niet van de allerhoogste kwaliteit is, want een zorgvuldiger team had de Italianen hier een pak slaag kunnen geven.

Italië speelde niet best. Traag en slordig. Jorginho wat een fout bij de 0-1. De Rossi op die plek zorgde voor de opbouw en strijd. Verratti wordt erg gemist. Biraghi was ook matig. Balotelli kreeg te weinig ballen. Middenveld is zwak. Verratti-Jorginho-Marchisio zie ik liever. Bonucci stuurde ook slechte passes. Wel terechte penalty. Eerst het rechterbeen van Chiesa en toen pas de bal.

8 september 2018 om 00:00

je hebt belotti en immobile, dat hij met balo begint laat al zien, dat ie het totaal niet serieus neemt!

8 september 2018 om 00:02

100% onterechte penalty

8 september 2018 om 11:39

Een onterechte penalty, de bal werd duidelijk geraakt.. ookal mag Blaszczykowski ook wel met zijn ervaring.. beter nadenken om zo'n tackle te geven.. want een gevaarlijke situatie was het ook weer niet.

Ik vond Lewandowski weer sterk en Zielinski achter hem, was een leuke combinatie. Zielinski moet alleen nog wat dodelijk voor het doel worden.

8 september 2018 om 00:03

Mancini wordt als coach met de dag minder serieus te nemen. Bij iedere club waar hij zat had hij niet genoeg spelers, en nu heeft hij als bondscoach te weinig spelers.

8 september 2018 om 08:51

Het middenveld is momenteel de achilleshiel van Italië. Er is best wat kwaliteit maar het match niet. Ik heb Jorginho eigenlijk nooit echt wat gevonden (mijn persoonlijke mening, maar hij zal niet voor niets bij Chelsea spelen) en is een enorm vertragende factor bij Italië, net als dat ik Özil dat vond bij Duitsland. Verratti op het middenveld lijkt me een zekerheidje en dan kan je ervoor kiezen om Bonaventura, Marchisio, Jorginho, Benassi of Baselli er neer te zetten. Zou Bonaventura en Benassi persoonlijk wel wat vinden met Verratti erbij. Of een twee mans centraal middenveld en dan 4-4-2 met op de flanken Insigne en Chiesa. In de spits natuurlijk Belotti en Immobile. Die twee kunnen goud waard zijn voor Italië. Immobile is enorm onderschat en dat Belotti nog bij Torino speelt is echt een wonder.

dramatisch weer niet gewonnen 5x,,zelfde opstelling zelfde systeem, zelfde shitzooi, van zweden gaan we zeker niet winnen, serkan op doel?? lol, harun staat zeker voor de sier, geef gewoon nieuwe spelers een kans, nee word niks dit.

Met alle respect maar vind de kop beetje vreemd. Dat Rusland van Turkije wint is niet abnormaal. Daarnaast is Turkije geen Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal of Nederland. Het wordt hier net gebracht of een topfavoriet gestruikeld is.

8 september 2018 om 03:13

Alsof Nederland in dat rijtje hoort hebben geloof 3 jaar geleden tenkoste van Turkije het ek gemist en zelfs 3-0 van verloren

8 september 2018 om 11:03

Nederland hoort zeker in dat rijtje. Ken je feiten zou ik zeggen.

8 september 2018 om 11:35

Een jaar of 4/5 jaar geleden ja, welke feiten? Dat ze geen ek en een wk hebben gespeeld en ik ben van mening dat ze ook het volgend ek niet gaan halen veel te weinig toppers in het team!

8 september 2018 om 12:15

Historisch gezien is Nederland superieur aan Turkije. Momenteel is het allebei niet veel maar er komen talenten aan.

Historisch gezien is Nederland een Europese topland, dat hoger in aanzien staat dan bv.Turkije en België.
Nederland stond in 2011 op de wereldranglijst van de fifa genoteerd op de eerste plaats en zelfs in 2014 nog 3e!
Komt wel weer goed met Oranje ben ik en vele andere binnenlandse en buitenlandse voetbalkenners zondermeer van overtuigd.

8 september 2018 om 11:37

Zo dat is lang geleden zeg! Nu staat Nederland niks meer voor al 2 jaar niet meer

8 september 2018 om 12:16

Elk topland heeft weleens een dip. Frankrijk was van 2008 tot 2010 ook niet veel.

8 september 2018 om 16:46

Duitsland vorig jaar nog op 1 momenteel 15e!, Nederland op 17 en Duitsland moet eerst Nederland nog verslaan, het kan snel gaan...zeer snel.

8 september 2018 om 16:55

Lang geleden...?, je weet toch wel dat er 4 jaren tussen zitten bij een wk en EK, doe ff normaal man!
Als je zo negatief staat tov het Nederlandse voetbal, wat doe je hier dan? Ga aub trollen in het land van je voorkeur, veel plezier.

8 september 2018 om 20:20

Falcao lokt het zelf uit ik heb niks verkeerds gezegd ik zeg alleen dat Nederland niet tussen al die toplanden meer hoort 4 jaar geleden ja maar we zijn 4 jaar verder en zijn nu in 2018 en wat heeft Nederland laten zien de afgelopen 4 jaar ? Geen Ek en ook geen Wk gespeeld, Turkije is ook geen topper maar om het land nou telkens aftekraken? Meneer falcao lokt gewoon ruzzies uit met zijn reacties telkens over Turkije blijkbaar doet die 3-0 nog steeds pijn! Ik ben half Turks en half Spaans voor degene die het willen weten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren