Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tumultueuze pot in de Copa Libertadores: speler verlaat veld met bebloed hoofd

Laatste update:

Een tumultueuze wedstrijd tussen het Argentijnse Rosario Central en het Uruguayaanse Peñarol heeft voor de nodige opschudding gezorgd. De 32-jarige Maximiliano Olivera van Peñarol werd na afloop van de wedstrijd bekogeld met een steen door een supporter van de thuisclub.

Het was een heetgebakerde wedstrijd donderdagnacht in Rosario. De eerste groepswedstrijd tussen Rosario en Peñarol was al voor het eerste fluitsignaal had geklonken behoorlijk onrustig.

De thuisfans verscheurden hekken en gooiden deze vervolgens naar meegereisde supporters van de Uruguayaanse topclub. Er raakten geen mensen gewond bij deze gewelddadige acties.

Na de wedstrijd gebeurde dat wel. Ondanks dat Rosario de wedstrijd met 1-0 won, waren de emoties hooggespannen op de tribune na het laatste fluitsignaal. De spelers van Peñarol liepen naar het vak met uitsupporters, om de meegereisde supporters te bedanken voor hun support, toen er plots vanuit het thuisvak met projectielen werd gegooid.

Vuurwerk en stenen vlogen de spelers om de oren totdat een van deze stenen op het hoofd van linksback Olivera belandde. Zwaar gehavend ging het slachtoffer met een bebloed gezicht naar de grond, waarna hij vervolgens flink door het lint ging jegens de boosdoener.

De woedende Olivera moest met man en macht worden tegengehouden door zijn teamgenoten, voordat de president van Peñarol het veld op sprintte om de speler tot kalmte te manen. Olivera verloor vervolgens zo veel bloed dat hij zelfs flauwviel, maar de speler was snel weer bij kennis. Voor scans werd de speler wel naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Meer dan een flinke schaafwond op het gelaat van Olivera heeft de steen niet aangericht.

Reactie Olivera


Olivera heeft inmiddels via Instagram alweer van zich laten horen: “Het gaat goed met me! Bedankt voor alle berichten. Afgezien de hoofdpijn en de hechtingen, is alles in orde”, neemt Olivera de bezorgdheid weg. “Ik ben woedend op de manier waarop onze supporters zijn behandeld”, voegt het slachtoffer daar nog aan toe. Rosario heeft de dader inmiddels opgespoord en hem een stadionverbod opgelegd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Stadionverbod is leuk en aardig maar als ik hem was had ik hem voor het gerecht gesleept.

Lui zijn niet goed bij t hoofd met stenen lopen gooien op mensen.

Waarom nog uitfans?! De incidenten begonnen toen Peñarol fans een vuurwerkbom in het vak van de Central fans gooiden. Is allang bewezen dat dit niet kan in zuid amerika. In NL trouwens ook niet. Afschaffen die handel overal

5 april 2024 om 16:57

Frank Paauw onder een andere naam hier? 😄

5 april 2024 om 18:46

Er wordt 1 voorwerp gegooid in 1 wedstrijd aan de andere kant van de wereld, en dan moeten overal ter wereld uitfans worden geweerd. Weet je niet hoeveel wedstrijden per jaar per land goed gaan? Je klinkt als een of andere Bond-schulk

5 april 2024 om 19:41

In zuid amerika worden in de normale competities geen uitfans toegelaten, gebeuren nauwelijks incidenten meer. Continentaal worden er uitfans toegelaten en het gaat meteen mis. 1 voorwerp? Ik zou eens de wedstrijd op Youtube opzoeken, zoals ik al zei werden er bommen in het publiek gegooid van Central en hierna gooiden ze stale hekken naar beneden in het uitvak. In NL is het ook al vaak genoeg misgegaan, politiecapaciteit zou beter gebruikt kunnen worden dan voetbalwedstrijden

Dan valt een aansteker nog wel mee...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren