Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tuchel laat zowel Mancini als Guardiola achter zich in UEFA-verkiezing

Laatste update:

Thomas Tuchel is donderdagavond uitgeroepen tot de beste trainer van Europa in het voorbije seizoen. De trainer van Chelsea bleef in de verkiezing zowel Roberto Mancini als Josep Guardiola voor. De 24 bondscoaches van het voorbije EK, de 80 trainers van de clubs die vorig seizoen aan de Champions League en de Europa League deelnamen én 55 journalisten werden als onderdeel van een jury gevraagd om een shortlist van drie man aan te leveren. Tuchel kreeg de meeste stemmen en is de opvolger van Hansi Flick, die als eerste UEFA Men's Coach of the Year werd benoemd.

Tuchel, 47 jaar, werd eind januari als opvolger van Frank Lampard aangesteld op Stamford Bridge. Onder leiding van de Duitser slaagde Chelsea erin om als vierde in de Premier League te eindigen en de eindstrijd van zowel de FA Cup als de Champions League te bereiken. In de finale van het belangrijkste bekertoernooi van Engeland was Leicester City te sterk, maar de Champions League was wel een prooi voor the Blues. Dankzij een goal van Kai Havert werd Manchester City verslagen: 0-1.

Onder leiding van Mancini, 56 jaar, sleepte Italië deze zomer voor de tweede keer in de geschiedenis, na 1968, het EK in de wacht. Als enige deelnemer won la Squadra Azzurra alle groepsduels zonder ook maar één tegengoal te incasseren. In de finale was de ploeg van Mancini na een noodzakelijke strafschoppenreeks, na een 1-1 stand in de reguliere speeltijd, te sterk voor Engeland: 3-2. Italië is onder Mancini al een recordaantal van 34 interlands op rij ongeslagen.

De vijftigjarige Guardiola won met Manchester City zowel de Premier League als de EFL Cup. Tussen december 2020 en maart 2021 wonnen the Citizens liefst 21 officiële wedstrijden op rij en leed men uiteindelijk in 28 duels op rij in alle competities geen enkele nederlaag. Chelsea was in de halve finales van de FA Cup te sterk voor Manchester City, dat ook in de finale van de Champions League niet tegen de Londenaren was opgewassen: 1-0 en 0-1.

Unai Emery (Villarreal), Diego Simeone (Atlético Madrid), de inmiddels bij Internazionale vertrokken Antonio Conte, Gareth Southgate (Engeland), Christophe Galtier (LOSC Lille, nu werkzaam voor OGC Nice), Ole Gunnar Solskjaer (Manchester United) en Kasper Hjulmand (Denmarken) completeren de top tien. Voor Erik ten Hag, die met Ajax de dubbel won en tot de kwartfinales van de Europa League reikte, was geen plaats.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, wie heeft de CL gewonnen? Nou dan kiezen we die. Zo werkt het blijkbaar.

26 augustus 2021 om 19:32

Het is toch ook een logische beslissing? Het ging eigenlijk alleen maar tussen Tuchel en Mancini. Voor beide is wat te zeggen. Mancini heeft een machine gemaakt van Italië de afgelopen jaren en Tuchel heeft in korte tijd van een slecht Chelsea een echt top team gebouwd wat heel moeilijk te verslaan is. Voor Tuchel kwam stond Chelsea in de middenmoot en verwachte iedereen uitschakeling in de CL. Dus in mijn ogen terecht.

26 augustus 2021 om 19:32

Wie had het dan volgens jou moeten worden?

26 augustus 2021 om 19:42

Leuk voor Tuchel maar kom op wat Mancini heeft neergezet is ook geen koek en ei. Van Italië een machine gemaakt die voor het EK al zo lang ongeslagen was en dan nog even het EK winnen. Van mij mochten ze allebei de nmr 1 positie delen als beste trainers van het afgelopen jaar.

26 augustus 2021 om 20:24

Precies Tuchel leverde meteen, zette Chelsea weer snel op de rails. Heeft sinds midden Januarie nauwelijks nog punten verspeeld, haalde plek 3 vanuit de kansloze middenmoot, en haalde ook de FA Cup Final. Terechte winnaar.

26 augustus 2021 om 21:02

het is een keuze en dan ligt het eraan wat je hoger inschat. de CL of het EK. Mancini had ik het ook wel gegund maar Tuchel heeft het ook fantastisch gedaan dus zeker niet onterecht imo

26 augustus 2021 om 21:20

Als je volgt wat hij gedaan heeft zijn de prestaties van Tuchel echt ongekend, niemand anders had hem verdiend. Mijn favoriete trainer op dit moment!

26 augustus 2021 om 21:29

Tuchel is een geweldige coach inderdaad. vormt samen met Klopp en Zidane de top 3 van de laatste jaren imo als we het hebben over coaches in de Europese top en bijhorende prestaties

Volkomen terecht. Wat een prestatie van Tuchel dit jaar zeg! Kwam bij Chelsea toen het voor geen meter draaide en wint gewoon de CL even. Kan Guardiola nog is wat van leren!

26 augustus 2021 om 21:22

Hij zou de PL ook hebben gewonnen als hij eerder was begonnen bij Chelsea en Man City niet met zoveel punten voor stond.

Enorme prestatie van Tuchel hoor. Van de 9e plaats naar een CL winst. 100% terecht dit!

Wat een prestatie haha. Ontslagen worden en beste trainer. Lijkt me niet dat dit ooit is voorgekomen. Mancini zou de terechte winnaar zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren