Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tsjechen plaatsen zich in kielzog van ruim winnend Engeland voor EK

Laatste update:

Engeland en Tsjechië hebben zich donderdagavond geplaatst voor het EK van volgend jaar. The Three Lions wonnen op eigen bodem met maar liefst 7-0 van Montenegro en gaan daardoor aan kop in Groep A. Tsjechië was op zijn beurt in Plzen te sterk voor directe concurrent Kosovo, dat met nog een wedstrijd te gaan nu op een achterstand van vier punten is gezet en via de play-offs plaatsing af moeten zien te dwingen.

Engeland - Montenegro 7-0
Engeland schoot op Wembley uit de startblokken en na 24 minuten spelen was er al een 3-0 voorsprong voor de thuisploeg, waarbij alle drie de doelpunten werden voorbereid door Ben Chilwell. De linksback vond met elf minuten op de klok Alex Oxlade-Chamberlain aan de rechterkant van het strafschopgebied, waarna de middenvelder raak schoot. Een vrije trap van Chilwell werd niet veel later binnengekopt door aanvoerder Harry Kane, die uit een corner ook de 3-0 voor zijn rekening nam.

Via Marcus Rashford werd het na een halfuur spelen vervolgens 4-0, voordat Kane uit een voorzet van Trent Alexander-Arnold in de 37e minuut zijn hattrick volmaakte. Tien minuten na de rust leek Mason Mount de voorsprong verder uit te breiden, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Aleksandar Sofranac nam vervolgens met een ongelukkig eigen doelpunt de 6-0 voor zijn rekening en zes minuten voor tijd verzorgde Tammy Abraham het slotakkoord.

Tsjechië - Kosovo 2-1
De Tsjechen wisten dat zij bij een overwinning zeker zouden zijn van deelname aan het EK, maar de thuisploeg keek ondanks een aantal goede kansen in de eerste helft vijf minuten na de rust toch tegen een achterstand aan. Een kopbal van Atdhe Nuhiu leverde Kosovo namelijk een verrassende voorsprong op. Tsjechië zette daarna echter aan en een eerste gelijkmaker van Tomas Soucek werd nog afgekeurd wegens een overtreding op doelman Arijanet Muric. Vlak daarna was een schot van Alex Kral de sluitpost echter te machtig en Kosovo ontsnapte in de minuten daarna dankzij twee ballen op de lat aan een achterstand. Tien minuten voor tijd was het echter toch nog raak via Ondrej Celustka en zijn doelpunt bezorgt de Tsjechen een plek op het EK.

Zie jij Engeland als een grote kanshebber voor de eindzege op het EK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat Kosovo komt er toch wel aan hoor. Mogen nog maar een paar jaar interlands spelen en ze doen al mee om zich te kwalificeren.
Hopelijk gaat Engeland een keer een eindtoernooi winnen, ze voetballen echt goed. Ze hebben ongelooflijke spelers, maar laten het dus vaak afweten op eindtoernooien

Engeland loopt weer over alles en iedereen heen, zal straks een paar oefenpotjes van Duitsland en Spanje winnen, iedereen gaat weer richting hosanna om vervolgens op het EK weer door een Turkije uitgeschakeld te worden. Je voelt het aankomen.

14 november 2019 om 22:55

Toch vind ik dat Southgate niet altijd de juiste keuzes maakt in opstellingen. Zo vind ik het belachelijk dat hij Mount boven Maddison prefereert, terwijl Maddison veel meer heeft bewezen. Chilwell was vandaag ook erg goed. Chelsea zou deze Chilwell erg goed kunnen gebruiken als nieuwe linksback, echter zal hij wel minimaal 90 miljoen euro kosten vermoed ik, omdat Leicester City een ambitieuze club is dat waarschijnlijk CL haalt en het geld niet nodig heeft en Chilwell ook nog eens Engels is.

Pickford
TAA
Stones
Maguire
Chilwell
Oxlade
Rice
Sancho
Maddison
Sterling
Kane
14 november 2019 om 23:04

Mijn favoriete club in Engeland: Arsenal, kan Chilwell ook wel gebruiken. Ik leg nog liever 90 miljoen neer voor hem dan 80 miljoen voor Pepe. Maar goed , laat me graag verrassen door hem in de toekomst.

14 november 2019 om 23:13

Elke linksback wordt 30 miljoen duurder als Chelsea langskomt, iedereen weet nu wel dat Chelsea daar staatskluns nummer 1 heeft lopen. En wat heeft Maddison meer bewezen? Mount laat het ook zien op CL niveau, dat weten we van Maddison nog niet. Maar Leicester heeft wel de troeven in handen om zich zomaar structureel in de subtop te worstelen.

14 november 2019 om 23:15

@consy, Arsenal heeft met Tierney al een jonge, talentvolle back.

14 november 2019 om 23:21

Ahja Tierney .. moet er nog wel even uitkomen natuurlijk maar indd talentvol

15 november 2019 om 00:46

@john Terry ik vind Engeland 1 van de favorieten voor het EK. die hebben echt een geweldige selectie staan. prestaties uit het verleden zeggen mij niet zoveel. veel nieuwe spelers en weer een nieuw toernooi dus ik verwacht veel van deze selectie. zeker nu veel van de andere toplanden imo niet echt geweldig presteren

Kosovo mag het hoofd omhoog houden na een geweldige kwalficatiereeks in een moeilijke groep. Vandaag waren de Tjechen gewoon sterker dus gefeliciteerd. Laten we het tegen Engeland thuis knallend afsluiten. Ik meen dat Kosovo via de Nations League zich kan kwalificeren? Kan iemand me meer vertellen hoe dit in zijn werk gaat?

Ben in ieder geval heel trots op mijn vaderland en wij kwalificeren ons zeker wel binnen een paar jaar voor een eindtoernooi. Forca Kosova!

14 november 2019 om 22:55

Ja ze kunnen zich nog plaatsen voor her EK via de nations leauge.
Ze moeten eerst tegen Macedonie spelen, en als ze winnen, dan spelen ze tegen de winnaar van de wedstrijd wit rusland - Georgie.
Ze maken dus nog een goede kans om het EK te halen

14 november 2019 om 23:27

Dat ziet er mooi uit, nu nog presteren op de Nations league, wat ben ik blij dat die weg er nog is. Thanks!

14 november 2019 om 22:58

Volgens mij kwalificeert 1 land uit groep D via de nations league. Daar lijkt mij Kosovo de grootste kanshebber voor. Daarom ben ik ook wel blij met winst voor Tsjechië. Anders krijg je een Wit Rusland of iets uit de laagste nations league groep. Nu kan dat mooi Kosovo worden.

14 november 2019 om 23:01

Alle respect want Kosovo presteert boven verwachting, maar om het nou een moeilijke groep te noemen?

14 november 2019 om 23:31

Kosovo heeft op papier een potentieel jong redelijk team. En ja, voor een team dat voor het eerst aan een kwalificatiereeks meedoet mag je een poule met Engeland en normaal gesproken sterk Tjechie best redelijke tegenstanders noemen. Voor de buitenwereld presteert dit team boven verwachting maar dit zat er al aan te komen als je iets af weet van de spelers. Maar dat verwacht ik ook niet

Iedereen praat over de hattrick van Ronaldo, maar niemand over die van Kane. Die legt ze er ook wel gemakkelijk in hoor.

15 november 2019 om 11:31

Ronaldo is natuurlijk net wat meer besproken de laatste tijd. Van zijn hattrick kijken nu meer mensen op dan die van Kane, wat eigenlijk vrij bizar klinkt om te zeggen.

ik verwacht veel van Engeland op het EK. wat mij betreft 1 van de topfavorieten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren