Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Trofee Royal Antwerp sneuvelt al binnen kwartier tijdens kampioensfeest

Laatste update:

Royal Antwerp kroonde zich zondag na een krankzinnige apotheose voor het eerst sinds 66 jaar tot landskampioen van België. Toby Alderweireld schoot de bal op bezoek bij KRC Genk diep in blessuretijd in de kruising: 2-2. Het gelijkspel was voor the Great Old voldoende om het kampioenschap te grijpen. De selectie van Antwerp kwam zondagavond laat aan bij de Bosuil, waarna de beker in het feestgedruis al binnen een kwartier sneuvelde.

De spelers van Antwerp kregen een warm onthaal bij aankomst van hun eigen stadion. Om de beurt werd de beker aan het publiek getoond. Alderweireld stak de beker als eerste de lucht in op de Bosuil, maar nog geen kwartier later was er niet veel meer over van de trofee. Er werd zo flink gefeest dat het bovenste gedeelte van de beker afbrak. Het kon verdediger Gaston Avila niet deren. De Argentijn gebruikte het losgekomen gedeelte als hoedje, terwijl de rest van de selectie poseerde met het andere deel van de beker.

De trofee, hier nog in zijn geheel.

Op social media gingen ook nog andere beelden rond van feestvierende Antwerp-spelers. De spelersbus van Royal Antwerp is Noa Lang enorm dankbaar. Lang speelde een belangrijke rol, daar hij namens Club Brugge de 1-2 aantekende waarmee hij de titelkansen van virtuele koploper en tegenstander Union Sint-Gillis ontnam. Lang vierde zijn doelpunt door zijn shirt uit te trekken en dat ter provocatie te tonen aan de fans van Union. De spelers van Antwerp scandeerden in de bus de naam van de excentrieke aanvaller: “Thank you Noa Lang!” De viering is bijzonder, daar Toby Alderweireld het onlangs nog aan de stok kreeg met Lang.

Van Bommel noemde het winnen van de landstitel met België tegenover Ziggo Sport niet zijn doorbraak als trainer. “Een doorbraak hoeft niet te zijn dat je prijzen wint, maar je wordt daar wel op afgerekend. Het heeft ook te maken met de spelers. Hoe gaan zij met je om en hoe wordt er gewerkt. De trainer is net zo goed als de spelers en ik heb een goede groep", aldus Van Bommel, die zich ook nog even tot het thuisfront richtte. "Ik moet iets zeggen tegen mijn vrouw, mijn oudste zoon en mijn dochter. Zij zitten thuis op dit moment, zij zijn niet naar het stadion gekomen. Kom maar heel snel naar Antwerpen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is van Bommel van harte gegund. Wat een slot van de competitie zeg. De Nederlanders doen het toch wel lekker daar in België. Knap van Toyal Antwerp om kampioen te worden. Ik kan er naast zitten hoor maar voor mijn gevoel hebben ze niet de beste selectie van Belgie. Brugge heeft een beter elftal met veel meer individuele kwaliteit. Dan mag je toch de credits geven aan van Bommel voor het kampioenschap.

5 juni 2023 om 10:13

Klopt. Antwerp had niet de beste kern, en veel zware blessures. Van Bommel heeft echter altijd de kalmte bewaard en professioneel gebleven. Heeft veel jonge talenten probleemloos in het team gepast. Hij wordt enorm gerespecteerd door team en fans.

5 juni 2023 om 10:20

Hij heeft vooral de defensieve stabiliteit er in gekregen (meer in de competitie dan de play-offs). En qua defensie hebben ze samen met Brugge en Genk toch het meeste intrinsieke kwaliteit. Vooral de ervaring van Toby was dan vitaal.

5 juni 2023 om 10:38

Vind het toch raar blijven. Een ploeg die 3de wordt in de competitie en alsnog de titel pakt.

5 juni 2023 om 10:42

Ze zijn niet derde geworden. Ze zijn eerste geworden in een format dat door elke ploeg is goedgekeurd.

5 juni 2023 om 10:54

Hollandse ignorance hier, ik weet het, maar wat is de reden achter die opzet? Zodat de tweede seizoenshelft week op week toppers zijn en dus puur en alleen een commerciële afweging of zit er ook echt een sportieve afweging in?

Nu ik het opschrijf denk ik meteen dat week op week toppers spelen ook het sportieve aspect ten goede komt waarschijnlijk, maar ik blijf het een rare opzet vinden. Wat is er nou leuk aan dezelfde 4 ploegen 3x tegen elkaar zien spelen?

5 juni 2023 om 11:01

Het doel was de topteams competitiever maken in Europa door ze meer toppers te laten spelen. Het financiële aspect speelde daarnaast ook mee uiteraard. Ik ben er zelf wel van overtuigd dat dat weldegelijk effect heeft, want je speelt een stuk meer wedstrijden onder hele hoge druk en op korte tijd.

Het idee dat de punten gehalveerd moeten worden om zo er spanning in te houden, vind ik echter achterlijk.

5 juni 2023 om 11:09

Bedankt voor de uitleg! Toch lijkt het dat vooral voor de ploegen die in de play-off 2 groep zitten totaal geen meerwaarde aan dit systeem zit?

En hoewel ik het persoonlijk met je laatste comment eens ben was ik dit weekend maar wat blij met dat systeem, want het was een thriller van een ontknoping bij jullie. 🫡

5 juni 2023 om 11:12

In het normale play-off 2 systeem is het inderdaad stom. In het huidige format (4 teams play off 1, 4 teams play off 3) is het echter ook heel aangenaam.

Er zullen namelijk altijd 2 grote namen buiten de boot vallen waardoor er een sterke vertegenwoordiging is en er is nog steeds een Europees ticket te verdelen (dat nu naar Gent lijkt te gaan). Het is dan ook uitermate jammer dat ze van dit systeem zullen afstappen.

5 juni 2023 om 11:22

Maar vanaf volgend seizoen ben je als nummer 1 van play-offs 2 zelfs niet verzekerd van het Europese ticket zie ik aangezien je nog een finale moet spelen tegen de nummer 4 van play-off 1?

En ik dacht dat wij in Nederland kampioen waren in iets onnodig gecompliceerd te maken. 😵👋🏻

5 juni 2023 om 11:33

De ploegen in Play off 2 zijn niet interessant. Zij spelen enkel voor het europese ticket. Er zijn ook ploegen waarvan het seizoen er al op zit in april zoals Anderlecht dit seizoen.

Het opzet van de Playoffs op zich wel schitterend.
Er is sinds de invoer van de playoffs elk seizoen spanning. Elke week is er een ander scenario. Er zitten echt hoogstaande wedstrijden tussen.

5 juni 2023 om 11:40

In de reguliere competitie zijn ze 3de geworden. Ik snap ook wel dat elke ploeg het goed vind. Maar ik mag het toch een gekke opzet vinden?

5 juni 2023 om 11:49

Ze zijn niet interessant voor jou maar wel voor de supporters van die clubs. Daarnaast is Anderlecht een perfect voorbeeld van hoe dit systeem alleen de happy few bevoordeeld, waar de rest van de competitie het maar moet uitzoeken omdat ze ‘totaal niet interessant’ zijn.

Ik vind het an sich niet eens een hele gekke gedachte om iets meer een competitief element in te voeren, zeker in B-competities zoals die van Nederland en België, maar de huidige Belgische opzet laat veel te wensen over als ik me er zo even over inlees/aanhoor.

Doe mij dan toch maar 20 teams die 36 wedstrijden lang strijden voor de hoogste eindnotering in een format waar alle verzamelde punten behouden mogen worden en je als nummerr 8 alsnog een Europees ticket kan bemachtigen.

5 juni 2023 om 11:51

De aanloop naar play off 2 was heel spannend dit jaar, net zoals die naar play off 1.

@Arsenal, derde op drie punten van Genk. Het is niet dat ze er 10 achter stonden of iets dergelijks.

5 juni 2023 om 11:54

Je staat eerste, of dat nu op doelsaldo is, op 20 punten, of 3 punten. Ik zelf vind het gewoon opmerkelijk. Maar dat is mijn bescheiden mening.

5 juni 2023 om 12:53

Systeem is enkel goed voor de huidige top 4. Elke club na plek 8 zijn seizoen zit er gewoon op eind april wat financieel echt een ramp is.
Daarbij is het niveau in de play offs ook niet van hoog niveau door de hoge inzet. Vorige week antwerp-union was gewoon een dramatische wedstrijd tussen 2 titelkandidaten

5 juni 2023 om 13:28

@zanazanyan: 20 teams die 36 wedstrijden lang strijden voor de hoogste eindnotering? Je gaat er al vanuit dat de laatste 2 wedstrijden voor niets zijn? ;-) (een competitie met 20 teams telt 38 wedstrijden per team).

Ik denk dat 20 teams wellicht wat veel is voor Nederland en België, maar een competitie van 18 is prima. Ik ben ook tegen de play-offs. Alleen voor promotie/degradatie is het prima, omdat je dan ook uit twee verschillende competities ploegen haalt en je die dus niet kon vergelijken.

5 juni 2023 om 16:09

Scherp.

5 juni 2023 om 10:39

Ik vind het maar matig wat van Bommel laat zien.
Ik ben een PSVer. Maar hij heeft in de laatste twee wedstrijden laten zien dan het geen goede coach is.
Hij kan het thuis afmaken tegen Union. Je staat met 1-0 voor tegen 10 man.
Hij gaat de bus parkeren tegen 10 man en krijgt de deksel op de neus.
Gisteren moesten ze winnen. Je moet ervan uit gaan dat Union wint.
Weer speelt hij angsthazen voetbal en krijgt de deksel op de neus.
Antwerpen creeerde helemaal niets voor het zondags schot van Alderweirld.
De inbreng van van Bommel ik de laatste twee wedstrijden was gewoon negatief.
Twee keer moet je winnen. Twee keer faalt hij. Hij wordt gered door Brugge in de laatste minuut en een zondag schot van Alderweirld.

5 juni 2023 om 11:11

Toch was het diezelfde Van Bommel die Alderweireld in de aanval posteerde waardoor hij in de positie kwam om dat zondag schot te lanceren.

Maar dat zou natuurlijk iedereen hebben gedaan hé?

5 juni 2023 om 11:25

Tegen Union werd helemaal niet de bus geparkeerd, Union was nergens. Wel werd er te weinig gecreeërd. Die goal van Union, was puur geluk en kwam uit het niets. (2x afgeweken schotje).
Gisteren was Genk in het spel de betere, maar Antwerp hield stand tot het einde. En dat schot van Alderweireld was blijkbaar ingeoefend op training.

In onderlinge duels met zowel Union als Genk is Antwerp in totaal de beste.
Meeste clean sheets + de dubbel gewonnen, dan mag je als coach zeker trots zijn op jezelf.

Moet ook zeggen dat het best een lelijk ding is haha. Zonder het bolletje is het wel opgeknapt

5 juni 2023 om 11:01

Ik vind m juist best leuk. Ik vind mooier dan onze lelijke schaal. De hele wereld heeft iets wat lijkt op een beker, wat nou eenmaal bekend staat als prijs, hebben wij een dienblad/fruitschaal als prijs… kan ook nooit normaal bij ons

5 juni 2023 om 11:05

Het een sluit het ander niet uit natuurlijk. Veel van die troffeen zijn eigenlijk best lelijk. De dennenappel beker is op zich nog wel aardig. Bij die belgisch zitten ook weer onnodige tierelantijntjes aan (wat blijkbaar ook weer zo kapot gaat). Zet er eens een goeie klassieke ontwerper op. In NL is dat ding ook al jarenlang hetzelfde saaie ding.

5 juni 2023 om 13:32

Duitsland heeft ook een schaal. Al is die schaal wel wat beter versiert. Ik vind ook dat de Nederlandse schalen (Ere- en Eerste Divisie) wel wat verfraaid mogen worden inderdaad. Nu is het gewoon een kale schaal met wat tekst erop, maar dat het een schaal op zich is vind ik wel mooi. Maakt wel onderscheid tussen een competitieprijs (schaal) en een bekerprijs (beker).

Haha agh ja die dingen gebeuren! Ajax is er wel eens met de bus overheen gereden...

5 juni 2023 om 10:32

Theo Janssen hahaha

5 juni 2023 om 10:34

En toen was er praktisch geen schade aan dat platte schaaltje met die paar lettertjes erop.
Dit is pas een troffee, daar kan de knvb een voorbeeld aan nemen.
En maak m anders zoals in Duitsland, machtig mooi groot en imposant om vast te houden.

5 juni 2023 om 13:41

Agh ergens vind een schaal ook wel iconisch maar vind dat die in Nederland sowieso wel een upgrade kan gebruiken

Ik blijf die playoffs een oneerlijk systeem vinden. Een soort loterij nadat 95% van de competitie is gespeeld vind ik unfair tegenover de ploeg die na een hele speelkalender bovenaan is geëindigd.

Ja, het werkt beide kanten op: je cluppie kan ook vanaf plek 3 kampioen worden maar ik weet niet of een land daar uiteindelijk blij mee moet zijn omdat een ploeg die aantoonbaar minder geeft gepresteerd over een heel jaar je land wél gaat vertegenwoordigen in de Champions League. Als AZ in een playoff Feyenoord had verslagen was Nederland er qua Europese kansen niet op vooruit gegaan het jaar erna, met natuurlijk alle respect voor het prima voetbal van AZ.

Doet niks af aan de geweldige prestatie van Antwerp. Lekker doelpunt ook om de competitie mee te beslissen.

5 juni 2023 om 11:42

Veel mensen vinden het oneerlijk. Dat is waar maar maar niemand kan ontkennen dat het enorm veel spanning een hoogstaande wedstrijden toevoegt aan het kampioenschap.

5 juni 2023 om 12:09

Spanning omdat de sterkere club op een mindere dag van een zwakkere broeder met een goede dag kan verliezen.

Je zou nu ook nog een extra wedstrijd kunnen organiseren tussen Genk en Antwerp, dan zijn we verzekerd van nog meer spanning. Maar of dat de competitie uiteindelijk goed doet waag ik te betwijfelen.

De resultaten in de competitie (95% van het seizoen) worden er significant minder waard door.

5 juni 2023 om 12:13

Dat gaan ze vanaf volgend seizoen dus doen, nóg een extra finale wedstrijd tussen de nummer 4 van PO 1 en de nummer 1 van PO 2 voor het laatste Europese ticket.

Helemaal gek.

5 juni 2023 om 17:11

Het zijn allemaal sterke clubs. Daarom staan ze ook bovenaan en spelen ze onderling tegen elkaar. Dus die vlieger gaat al niet op.

Zie jij liever Ajax tegen Feyenoord, PSV, AZ of liever tegen NEC, Cambuur of Groningen?

Het komt ook de competitie ten goede. Het opzet was vooral om meer hoogstaande wedstrijden te creëren om de Belgische clubs competitief te maken in Europa. En vooralsnog is dit goed gelukt. Op een paar uitzonderingen na waren de Belgische teams in Europa nergens te bekennen.

Na de introductie van de Play-Offs is het Belgische coëfficient de hoogte ingeschoten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren