Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Treffer van Ibrahimovic leidt tot woede en tijdelijke staking in Franse beker

Laatste update:

Wedstrijden tussen Saint-Étienne (nog altijd de recordkampioen van Frankrijk) en Paris Saint-Germain kennen regelmatig een tumultueus verloop en dat was dinsdag in de Coupe de la Ligue niet anders. Het enige doelpunt van de wedstrijd (Zlatan Ibrahimovic) werd volgens de fans in het kolkende Stade Geoffroy-Guichard gemaakt met de hand, waardoor de arbitrage werd bekogeld en het duel tijdelijk werd gestaakt. Na een korte onderbreking hield Paris Saint-Germain stand, ondanks een reuzenkans voor Ricky van Wolfswinkel: 0-1.

/

Het tweede bekertoernooi van Frankrijk is voor Paris Saint-Germain misschien wel de minst interessante competitie waar de club aan deelneemt, maar trainer Laurent Blanc bracht dinsdag tegen Saint-Étienne toch een bijzonder sterk elftal op de been. Zo stond Ibrahimovic in de basis en de Zweed was ook de gevaarlijkste man bij de bezoekers, maar hij maakte tevens een gefrustreerde indruk en kreeg al in de eerste helft een gele kaart voor protesteren. Vlak na rust kreeg de spits zijn grootste kans, toen hij van dichtbij kon inschieten. Keeper Stéphane Ruffier verrichtte echter een fabelachtige redding; bovendien stond Ibrahimovic buitenspel.

Ook Saint-Étienne, dat speelde met Van Wolfswinkel in de spits, kreeg na de onderbreking een gigantische kans. Romain Hamouma zette met een fantastische steekpass ploeggenoot Benjamin Corgnet vrij voor keeper Nicolas Douchez, maar de middenvelder schoot de bal naast. Twintig minuten voor tijd kreeg Ibrahimovic, die zich enige tijd niet meer had laten zien, dan toch zijn doelpunt. De spits werkte de bal met zijn borst over de lijn, al vonden de fans dat er hands was gemaakt. De arbitrage werd bekogeld en de leidsmannen vonden het mooi geweest: tot grote verbazing van de spelers doken ze de catacomben in.

Na een korte onderbreking ging het spel weer verder en Saint-Étienne ging hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker. Van Wolfswinkel kreeg vlak voor het eindsignaal een gigantische kans, maar de spits had de pech dat Douchez een wereldredding verrichtte. Omdat Hamouma diep in de blessuretijd geen strafschop kreeg (een uitstekende ingreep van uitblinker Thiago Silva) bleef het bij 0-1. Paris Saint-Germain is door de zege door naar de halve finale van de Coupe de la Ligue.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is het doelpunt ook te bewonderen?

13 januari 2015 om 23:11

Prachtige goal met de borst! Zal zeker te zien zijn straks. Btw doelpunt was gewoon geldig en over de lijn, wat die supporters mankeert snap ik dus niet

13 januari 2015 om 23:17

Prachtige goal is ook wel overdreven. Tikt de bal netjes binne met de borst wat je van ibracadabra verwacht

13 januari 2015 om 23:17

@bpreal

De supporters mankeren helemaal niets. Dat zijn supporters die met ziel en zaligheid achter onze club staan. Niet voor niets is Stade Geoffroy-Guichard het beruchtste stadion in de Ligue 1.

13 januari 2015 om 23:22

Hij bedoelt dat ze onterecht denken dat het hands was.

13 januari 2015 om 23:24

Als je het niet eens bent met de ref ga je hem toch niet bekogelen. In engeland houden ze net zoveel van hun club en daar gebeurt dit ook niet

13 januari 2015 om 23:25

Het was voornamelijk achter het doel waar het mis ging. Die zien dat stukken moeilijker....

13 januari 2015 om 23:26

red devil

Hahaha, wat een grap, dit gebeurd overal ter wereld. Bekijk de beelden eerst zou ik zeggen. Er werd zeer weinig gegooid.

14 januari 2015 om 01:53

Weinig? Je hoort gewoon niks te gooien.

14 januari 2015 om 05:27

@timkah: wat mij betreft mankeren die 'supporters' wel wat, want anders ga je niet de scheidsrechter bekogelen met voorwerpen, dan ben je (die supporters bedoel ik dan) gewoon niet goed wijs.

14 januari 2015 om 06:55

Je kunt het wel proberen, maar het valt niet goed te praten. Dat de supporters met ziel en zaligheid achter hun club staan, dat er weinig werd gegooid of dat het ook elders gebeurd maakt niks uit. Het is gewoon laakbaar wangedrag van onsportieve supporters.

14 januari 2015 om 07:15

Bekijk nou maar eerst het moment terug. Misschien begrijp je me dan. De spelers bleven niet voor niets allemaal op het veld staan.

14 januari 2015 om 09:14

Ik heb het allang gezien. Een normaal doelpunt. En de scheidsrechter werd bekogeld, niet de spelers van Psg.
En ook al zou het een onterecht buitenspel doelpunt zijn of hands dan moet je nog de beslissing van de scheidsrechter respecteren. Met eigen rechter spelen is niemand gediend en al helemaal niet als je het ook nog fout hebt.

13 januari 2015 om 23:11

Op de site van de Telegraaf staat een link naar een filmpje

13 januari 2015 om 23:11

Op Facebook van Voetbalprimeur

Ibrahimovic gewoon met de borst !! Geweldige goal. Geweldige game. Saint Etienne miste toch een kans.. Had graag nog 30 min langer gekeken maar ben blij dat Ibra door is !

gelukkig werd deze wedstrijd wel gewonnen en bekeren we door naar de halve finale van de coupe de la Ligue. Er was veel ophef over de goal van Zlatan met de borst, maar ja een laat doelpunt scoren die net over de lijn gaat, die lijkt op hand in een kolkend Stade Geoffroy-Guichard kan je ook wat verwachten.

hopleijk kan Paris deze streep doorzetten, Ook in de Ligue 1, de 2 volgende wedstrijden tegen evian en weer Asse moeten koste wat kost gewonnen worden.

Leuke pot, helaas drukte meneer de scheidsrechter een enorme stempel op de wedstrijd. Floot zeer inconsequent (beide teams) en het sloeg al helemaal nergens op dat de wedstrijd werd stilgelegd. Er werden maar liefst 3 flesjes en 5 proppen papier het veld op gegooid vanuit Kop Sud. Schandelijke vertoning van de Arbiters.

Verder is de uitslag niet helemaal volgens het spelbeeld,maar dat was puur te danken aan de voorhoede van Les Verts.

Doelpunt was overigens terecht.

Allez Les Verts!!

Hèlas, met een beetje geluk viel de goal aan de andere kant.

Blijft mooi om te zien dat het spel van Asse nergens op lijkt (vooral in de eerste helft) maar dat dat ruimschoots gecompenseerd wordt met strijd en power. Het verschil in balbezit vond ik erg mooi om te zien, zeker als zo'n speler als Pastore even aan de bal komt. Dan is het verschil tussen deze twee ploegen toch immens. Dat de wedstrijd tot de laatste minuut spannend was biedt troost in dat opzicht; een surplus aan kwaliteit betekent geen makkelijke wedstrijd. En Ruffier mag de raison d'être van Asse genoemd worden, wat een keeper!

13 januari 2015 om 23:21

Wat jij zegt klopt helemaal. Dit komt wel vooral dat de aanval bijzonder slecht is van Saint Etienne. Er word zeer weinig gecrieerd*. Les Verts leunen volledig op de achterhoede die zeker topclubwaardig is.

*excuses voor de dyslexie

13 januari 2015 om 23:43

Was het nou dankzij de achterhoede of de voorhoede? Je spreekt jezelf nogal tegen haha?

Overigens was er natuurlijk absoluut geen sprake van hands.

14 januari 2015 om 07:30

Klopt helemaal. Ruffier is het hele seizoen, op de eerste wedstrijd tegen PSG na, echt top. Zonder hem stond Saint-Etienne zeker lager in de competitie. Ik hoop dat hij deze zomer niet weg gaat.

Ik dacht dat Lyon record kampioen was joh?! Haha, paar jaar geleden waren hun regelmatig kampioen geworden seizoenen achter elkaar toch? Toen Kallstrom, juninho & Benzema daar nog speelde? Zat er naast dus.

13 januari 2015 om 23:36

Ja, dat denken meer mensen. De glorietijd van Asse is al wat langer geleden. Toen waren ze ongelooflijk goed.

14 januari 2015 om 05:29

Ja, ze werden geloof ik 7 of 8 keer achter elkaar kampioen, maar verder hebben ze nog maar 1 titel gehaald. Dat is dus niet genoeg om de 10 titels van Saint-Etienne te evenaren.

Volgens mij is er hier gewoon sprake van een reglementaire goal en absoluut geen sprake van hands. Wellicht dat het er vanaf de tribune anders uitzag en er daardoor ophef ontstond. Overigens kan je het oneens zijn met de scheidsrechter en daarom boos worden, maar het bekogelen van de arbitrage is echt uit den boze.

14 januari 2015 om 09:32

De supporters dachten denk ik dat de bal niet over de lijn was. Daar was de ophef over. Ik dacht in eerste instantie ook dat de bal niet over de lijn was.

14 januari 2015 om 12:49

Maar dan is dit natuurlijk toch nog buitensporig gedrag, ofniet aubame?

14 januari 2015 om 13:44

Zeker, zeker. Net zoals bij Psv. Toen Labyad van Vitesse een corner moest nemen en tientallen bekers met bier naar zijn hoofd kreeg geslingerd.

Als je het team van PSG vergelijkt met de andere teams in Frankrijk steken ze kwalitatief met kop en schouders boven iedereen uit. Ik hoop dan ook dat ze alle mogelijke prijzen in Frankrijk pakken en niet gemakzuchtig doen over de 2e beker en daarin worden uitgeschakeld. Met zo'n team is het gewoon verplicht om alle nationale prijzen te winnen ondanks het drukkere schema dat ze hebben dan de meeste teams. Leuk dat Ibrahimovic weer scoort, hopelijk kan hij eindelijk weer terug komen op z'n normale niveau want dat heb ik sinds z'n blessure al niet meer gezien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren