Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tranen bij Kroos nadat hij afscheid neemt van Real Madrid-fans in Bernabéu

Laatste update:

Real Madrid heeft het seizoen in LaLiga afgesloten met een 0-0 gelijkspel tegen Real Betis. De slotwedstrijd in het Santiago Bernabéu stond in het teken van Toni Kroos. De Duitse spelmaker hangt binnenkort zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Kroos speelt volgende week voor het laatst een wedstrijd in clubverband, als Real Madrid het in de Champions League-finale opneemt tegen Borussia Dortmund. Daarna volgt nog het EK met Duitsland.

Kroos (34) kondigde deze week dus zijn afscheid aan als profvoetballer. In tien jaar als speler van Real Madrid kwam de Duitser tot 464 wedstrijden (28 goals en 98 assists) voor De Koninklijke. Kroos veroverde in het afgelopen decennium onder meer vier keer de Spaanse landstitel, een nationale beker en maar liefst vier keer de Champions League. Dat aantal kan worden aangevuld als op 1 juni wordt gewonnen van Dortmund in de finale van het miljardenbal op Wembley.

Real Madrid stond voorafgaand aan het duel met Real Betis uitgebreid stil bij het naderende afscheid van Kroos. Beide ploegen vormden een erehaag toen hij het veld betrad en de supporters in het Santiago Bernabéu lieten zich luidkeels horen. Het spandoek met de tekst 'Gracias Leyenda' (bedankt legende) zegt een hoop over de waardering van de Real-aanhang voor Kroos. De spelers van Real Madrid knuffelden de middenvelder ook nog even, kort voor het beginsignaal.

Ondanks de naderende Champions League-finale koos trainer Carlo Ancelotti ervoor om grote namen als Jude Bellingham, Rodrygo en Vinícius Júnior een basisplaats te geven tegen Betis. Kroos zorgde voor de controle daarachter, samen met Eduardo Camavinga en Federico Valverde. Thibaut Courtois stond op doel bij de kampioen van Spanje, die dit seizoen slechts een keer verloor in LaLiga.

Rodrygo dacht de score te openen na een klein kwartier, maar zijn schot ging rakelings langs het doel van Fran Vieites. Real Madrid was de bovenliggende partij in de eerste helft, maar kansen waren niet besteed aan onder meer Vinícius, Bellingham en Ferland Mendy. Het stug verdedigende Betis leek met een 0-1 voorsprong te gaan rusten, ware het niet dat de goal van Johnny Cardoso werd geannuleerd na een check bij de VAR. Ploeggenoot Marc Roca stond kort daarvoor buitenspel.

Betis begon brutaal aan de tweede helft en het was aan Courtois, die Ayoze Pérez van scoren afhield, te danken dat Real Madrid niet tegen een achterstand aankeek. Door de 0-0 stand en het lef dat de bezoekers toonden ontstond een aantrekkelijk voetbalgevecht in Madrid. Na ruim een uur spelen gunde Ancelotti Kepa, die Real Madrid lijkt te gaan verlaten, een invalbeurt. Hij nam de plaats onder de lat over van Courtois.

Ancelotti voerde daarna nog enkele wissels door, maar liet Kroos aanvankelijk staan. Ondertussen gingen beide ploegen vol voor de winst in de slotfase. Abde Ezzalzouli werd echter gestuit door Kepa en Vinícius schoot te gehaast en dus over. Een winnaar kwam er niet meer in het Santiago Bernabéu, waar de fans op de banken gingen staan toen Kroos in minuut 86 naar de kant ging. Er waren tranen te zien bij de kinderen van de afzwaaiende middenvelder, die het zelf ook niet droog hield na zijn wissel.

Real Madrid kan zich nu volledig gaan focussen op de Champions League-finale van volgende week zaterdag in Londen. Weet de Spaanse grootmacht Dortmund te verslaan op Wembley, dan is de vijftiende eindzege in het belangrijkste Europese clubtoernooi een feit.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

El maestro! Wat zal je gemist worden. Gracias leyenda!

25 mei 2024 om 23:07

Graçias? Het is geen Turks.

25 mei 2024 om 23:37

Of Frans 😉

Tja alles in het teken van het afscheid van Toni Kroos. Wat een absolute legende. Het einde toen die zijn dochter omhelsde was wel echt ontroerend. Kan nog steeds niet beseffen dat volgende week zijn allerlaatste wedstrijd zal zijn in het shirt van Real Madrid. Over de wedstrijd zelf is niet veel over te zeggen. Eerste helft creëerde je nog wel wat. Maar de tweede helft was erg pover. Maar goed komt ervan als je niet echt voor iets strijd. Volgende week wel en dan moeten we de ultieme afscheid voor Kroos bewerkstelligen!

Wat een dooie wedstrijd was dit. Leek wel een oefenpotje. Begrijpelijk. Iedereen speelde op 60 procent had ik het gevoel. Niemand wilt natuurlijk plotseling geblesseerd raken in een nietszeggende wedstrijd, omdat volgende week de CL finale op het spel staat en daar wilt iedereen bij zijn. Helaas is het wel officieel dat Tchouameni de finale gaat missen, maar ik heb alle vertrouwen in Camavinga. Speelde een aardige pot vandaag.

Wil er ook niet veel over de wedstrijd hebben, ik geloof het allemaal wel. Maar ik wil het hebben over Toni Kroos. Prachtige afscheid. Ik kon het nog net droog houden. Sublieme wedstrijd ook van Kroos. Godsamme, wat ga ik zijn lange passes toch missen. Absoluut een meester in. Absurd ook om te stoppen op die leeftijd en in de vorm van zijn leven, maar we moeten het helaas respecteren. Kroos heeft altijd gezegd dat op zijn top wilt stoppen. Nog 1 keer dan op Wembley Toni en stoppen met 6 CL titels.

Maestro maestro toch.. ik snap zijn keuze nog steeds niet. Waarom stoppen terwijl hij nog topfit is en 1 van zijn beste seizoenen weer heeft gevoetbald.

Hoeveel spelers bestaan er nog zoals Kroos? Iemand die zo simpel voetbalt, lange passen heeft, zoveel klasse heeft. Helaas.

25 mei 2024 om 23:40

We gaan hem echt missen. Zijn passes zijn van een andere level.

25 mei 2024 om 23:46

Altijd op je hoogte punt stoppen, welk of wat je beroep ook is. Toni Kroos heeft een geweldige tijd achter de rug. Van WK tot de liga alles heeft ie gewonnen. Waarom niet terug kijken op mooie carrière. Na volgende week en het EK. Kan hij lekker genieten van ze leven nu die nog jong, fit en bij de les is. Beter afscheid kan je als speler niet wensen. Succes verder Toni

25 mei 2024 om 23:48

Als hij het EK wint, dan heeft hij volgens mij echt letterlijk alle club (Spanje en Duitsland) en land prijzen gewonnen wat er te winnen valt. Eigenlijk echt bizar, echt knap!

26 mei 2024 om 03:11

Eigenlijk bizar dat hij op zo een hoog niveau stopt. Een van de beste middenvelders dit seizodn

26 mei 2024 om 10:10

Wellicht wil hij nog topfit aan de aftrappen verschijnen van een of ander vriendenteam, waar zijn vrienden lang niet meer zo fit zijn en bijna stoppen. Als ik in zijn schoenen zou die keuze ook makkelijk zijn: vriendenteam.

Verstandig van Carlo om Arda rust te gunnen. Met in het vooruitzicht de finale over een weekje.

25 mei 2024 om 23:22

Lol

25 mei 2024 om 23:49

Ook een leyenda die Ancelotti, wat een pracht trainer, wat een mens. We praten vaak over Pep, Arteta, Klopp noem ze maar op maar deze man Ancelotti is ook een die ik super hoog heb staan. Heeft veel gewonnen in ze carrière. Hij mag absoluut niet onderschat worden.

In Toni Kroos verliest het voetbal de beste van de wereld op zijn positie. Nog een CL finale en een EK en dan is de sport gewoon een parel armer. Real Madrid gaat dit meer voelen dan het verlies van Benzema.

25 mei 2024 om 23:56

Dan gaat Joey Veerman het overnemen van Kroos. Duitsland: Kroos. Belgie: de Bruyne. Maar wij hebben Joey!

The German Sniper 🎯

Bedankt voor alles Toni! Wat een legendarisch speler zeg! En dan te bedenken dat we deze geweldenaar voor maar 25mln hebben overgenomen van Bayern München! Deal of the century!

Hala Madrid! Op naar je 6de CL-titel!

wat een speler, en wat een carriere. voorbeeld voor simpel spelen. zo compleet. hadden wij maar zon middenvelder die zo lang bepalend is in de absolute top. helaas mogen die middenvelders van ons zijn veters niet eens vastmaken.

Voetbal is zo mooi, maar ook zo klote als er één van de grote stopt.

Grote voetballer.
Groot sportman.
Mooi bescheiden beschaafd mens.

Alles gute Toni.

Kippenvel! Wat een legende. Mooi afscheid

Ik denk dat Arda Guler een prima vervanger is van Toni Kroos en Modric. Je hebt nog een geweldige Cabellos die het stokje kan overnemen totdat Arda echt er klaar voor is. Er zijn zat geweldige middenvelders bij Real om Kroos en Modric te doen vergeten

Ik ben zelf nooit fan geweest van de speler Kroos. Maar dat neemt niet weg dat ik hem als een topspeler beschouw en real Madrid enorm heeft geholpen in de afgelopen jaren. Ook als barça fan was het wel mooi om zijn nicht en techniek te aanschouwen. Jammer dat real hem kwijt raakt maar gelukkig voor hen staan de next best al klaar om het stokje over te nemen

26 mei 2024 om 17:18

*inzicht

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren