Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Trainerskerkhof van Premier League 2022/23 krijgt derde uitbreiding

Laatste update:

Bruno Lage is niet langer de trainer van Wolverhampton Wanderers, zo bevestigt de club via de officiële kanalen. The Wolves kennen met zes punten uit acht competitieduels een beroerde seizoenstart, en de nederlaag tegen West Ham United van zondag (2-0) was de druppel die de emmer deed overlopen voor de clubleiding. Na Scott Parker (Bournemouth) en Thomas Tuchel (Chelsea) is Lage alweer de derde Premier League-trainer dit seizoen die ontslagen wordt.

De Portugees stond sinds juni vorig jaar aan het roer in het Molineux Stadium. Destijds volgde hij de naar Tottenham Hotspur vertrokken Nuno Espírito Santo op. Onder leiding van Lage behaalde Wolverhampton afgelopen seizoen een tiende plek op de eindklassering van de Premier League. Vanaf april ging het echter bergafwaarts met de club.

In de afgelopen vijftien wedstrijden onder Lage werd er slechts één keer gewonnen. Het zorgde er onder meer voor dat the Wolves Europees voetbal misliepen. Om de benodigde versterkingen te halen stelde de club deze zomer miljoenen beschikbaar voor Lage, maar de investeringen wierpen hun vruchten niet af. Na acht speelronden bungelt Wolverhampton bijna onderaan op de achttiende plek van de Premier League-ranglijst.

Spijts het congé heeft voorzitter Jeff Shi nog wel mooie woorden over voor Lage. "Bruno is een uitmuntende coach en een hardwerkende, warme, wijze man. Het betreurt ons dan ook deze moeilijke beslissing te moeten nemen. Ik twijfel absoluut niet aan de kwaliteiten van Bruno en ik ben er zeker van dat hij ergens anders zal slagen. Namens iedereen bij the Wolves wil ik daarom mijn dankbaarheid uitspreken en Bruno en zijn staf het allerbeste wensen", laat Shi optekenen op de clubkanalen.

Na acht speelronden zijn er zo al drie Premier League-trainers ontslagen. Parker was na vier wedstrijden de eerste. De inmiddels ex-oefenmeester van Bournemouth won er daarvan slechts één en moest na een 9-0 oorwassing bij Liverpool zijn biezen pakken. De exit van Tuchel volgde niet veel later. De 1-0 nederlaag van Chelsea tegen Dinamo Zagreb in de Champions League betekende het einde voor de Duitser.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wolves spelen niet best. Ze kunnen niet scoren! Enige speler die echt iets kon doen was Jimenez en die is geblesseerd.

Neto valt zwaar door de mand. En de andere spelers doen ook niets.

Best zielig voor Bruno dat hij niet langer de kans krijgt als je geen fatsoenlijke scorende spelers hebt.

Misschien de oude coach Nuno weer terug halen?

Terecht. Resultaten en voetbal ver onder de maat voor de kwaliteit in de selectie

2 oktober 2022 om 21:19

Club zonder ziel inderdaad. Enige wat naar mijn idee in het voordeel spreekt van the Wolves is dat Karl Ove Knausgard er sympathie voor voelt. Dat is echter ontstaan in een tijd ver voordat er ooit een Portugees, laat staan 600, onder contract stonden en enkel gebaseerd op het logootje met het wolfje.

Sergio Conceicao dan als nieuwe hoofdtrainer? Portugees en komt uit de stal van Jorge Mendes. En werd een paar weken geleden na een nederlaag in de Champions League belaagd door de fans van Porto en las dat die ook niet heel blij met hem zijn. Misschien dat er dan mogelijkheden voor een overgang liggen?

2 oktober 2022 om 21:08

Ik denk niet dat hij weggaat, want ze zijn nog aan het meedoen voor de titel. Pedro Martins, oud-trainer van Olympiakos, wordt genoemd als vervanger van Lage. Is opzich geen verkeerde keus, want hij heeft het niet slecht gedaan in Griekenland. Was ontslagen na het mislopen van de champions league nadat ze verloren hadden van Maccabi Haifa. Maar is 3 keer kampioen geworden met Olympiakos, heeft in Europa vrij sterk gespeeld (PSV uitgeschakeld, gewonnen van Arsenal), is Portugees, en heeft samengewerkt met Podence en Jose Sa. Speelt ook wat meer aanvallender dan Lage. Espirito Santo werd ook genoemd in de wandelgangen, maar lijkt me sterk dat die komt. Want die heeft nog een contract bij Al-Ittihad.

2 oktober 2022 om 21:17

Ze doen 'nog' mee voor de titel? We zitten nog in de kop van het seizoen, letterlijk iedereen kan bij wijze nog kampioen worden? Overigens lijkt mij de huidige coach van Portugal ook een pracht-kandidaat, de wedergeboorte van Gerard Reve als voetbalcoach. Anderzijds is hij het Portugees elftal natuurlijk.

2 oktober 2022 om 21:25

Naja meer van dat Porto maar 3 punten achterstaat op de Benfica van Schmidt (gedeeld tweede plaats met Braga). Het is niet net als Sporting dat ze al 9 punten achterstand hebben van Benfica. Dus het zal raar zijn dat Conceicao ontslagen zal worden omdat die werd belaagd was door de Portugese fans. Ik denk dat Porto en hun bestuur nog steeds achter Sergio staan. Alleen wanneer hij nog meer achterop zal raken, dan was het een ander verhaal geweest.

Kan iemand mij vertellen waarom Scott Parker was ontslagen? In zijn tijd als speler behoorde hij tot mijn favoriete spelers, en baalde enorm dat hij van West Ham transfereerde. Daarbij vind ik hem wellicht de knapste man momenteel actief in de voetballerij met tevens een keurige stijl. Puur op uiterlijkheden lijkt hij mij de ideale coach, maar schijnbaar na promotie met Bournemouth direct ontslagen? Zonde, maar misschien kan hij Moyes vervangen in de toekomst.

2 oktober 2022 om 22:48

Onenigheid met het bestuur. Hij vond de selectie niet goed genoeg en wilde versterkingen, daar waren ze het boven niet mee eens.

Vorig jaar waren de Engelse analisten nog vol lof over deze potentiële toptrainer. Nooit begrepen. Heeft een mooie selectie maar speelt verschrikkelijk saai en negatief voetbal. Je zou maar Wolves fan zijn en elke week moeten kijken naar een ploeg die überhaupt al moeite heeft met scoren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren