Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tragedie in Zuid-Afrika: doelman van nationale ploeg doodgeschoten

Laatste update:

Zuid-Afrika rouwt om het overlijden van Senzo Meyiwa. De doelman van Orlando City en de Zuid-Afrikaanse ploeg werd in de nacht van zaterdag op zondag neergeschoten en heeft dit incident niet overleefd. Meyiwa, die zaterdagavond nog op doel stond bij de met 4-1 gewonnen bekerwedstrijd van Orlando City tegen Ajax Cape Town, is 27 jaar oud geworden.

Het nieuws over het overlijden van Meyiwa werd zondagavond bekendgemaakt door de Zuid-Afrikaanse politie. Toen de doelman bij het ziekenhuis was gebracht, was hij al niet meer in leven. "Volgens onze informatie zijn er zeven man het huis van Meyiwa binnengedrongen", laat de politie weten. "Er ontstond een ruzie en Meyiwa werd neergeschoten. De verdachten zijn gevlucht."

Meyiwa speelde zijn hele profloopbaan voor Orlando Pirates en werkte daar nog samen met Ruud Krol. Hij kwam zeven keer voor het nationale elftal uit en droeg tijdens zijn laatste interlands voor Bafana Bafana de aanvoerdersband om zijn arm.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zeer triest nieuws dit. Rust in vrede Senzo!

26 oktober 2014 om 23:20

Dus als ik het goed begrijp; er dringen 7 mannen in zijn huis.. hij weert zich en word geschoten? On-fe-loof-lijk. Hoop dat alle mannen op worden gepakt en voor de aankomende 10 jaar geen buitenlicht gaan zien, zielige mensen.

26 oktober 2014 om 23:23

Maak er maar de rest van hun leven, zulke figuren mogen nooit meer op vrije voeten lopen.

27 oktober 2014 om 02:59

Die moordemaars mogen zelf ook doodgeschoten worden van mij, nadat ze eerst eens jarenlang gemarteld worden. Zo moet je moordenaars aanpakken, niet eerst opsluiten en vervolgens vervroegd vrijlaten...

26 oktober 2014 om 23:46

RIP, zeer triest en veels te jong !

OT:
Hij is gelijk 100K waard op FUT..

26 oktober 2014 om 23:50

Je kan bijna niet geloven dat er mensen zijn die er op zo'n manier misbruik van maken, maar goed.

27 oktober 2014 om 00:22

Hahaha! Kijken of ik hem toevallig in m'n club heb😂

27 oktober 2014 om 04:31

Wat is daar grappig aan?

27 oktober 2014 om 09:04

Wat ben jij triest zeg...Wat is hier zo lollig aan....Dat voetbalzone zo'n reactie accepteert....

27 oktober 2014 om 09:23

@Greatest Inderdaad, mijn reacties worden om minder verwijderd. Erg sneue reacties op deze verschrikkelijke gebeurtenis.

27 oktober 2014 om 00:02

Rip.

Alleen moet het Orlando Pirates zijn. Orlando City is de ploeg in Amerika :s

Heel veel sterkte voor familie en vrienden. Spijtig dat dit moet gebeuren, en dat allemaal omdat hij wel iets bereikt heeft waar de waarschijnlijke daders alleen maar van kunnen dromen.
Moge hij in Vrede rusten!

Zuid Afrika is en blijft een gevaarlijk land

26 oktober 2014 om 23:30

Wat dacht je van heel Afrika ? Als toerist ben je nergens veilig.. Tenzij je de gehele vakantie in je reservaat blijft...

In de Algerijnse competitie werd iemand een paar maanden geleden ook al van het leven beroofd.

26 oktober 2014 om 23:37

Overdrijven is ook een vak hey. Er zijn in Afrika veel landen waar je gewoon rustig kunt leven en gerust een bedrijf kunt opzetten.

Er zijn Nederlanders in Afrika die als helden worden aangezien door de lokale bevolking, omdat zij daar hun bedrijven stichten en die mensen vaak een kans op een beter leven bieden.

Weet wat je zegt, voor je iets zegt...

26 oktober 2014 om 23:42

@rasit: Alsjeblieft zeg. Toon een beetje respect en ken de feiten. Genoeg gebieden en landen waar het net zo veilig is als in Europa. Senegal kom ik al jaren, als blank persoon, en nooit problemen gehad. Geldt ook voor Marokko overigens en Kaap-Verdie.

On: Verschrikkelijk nieuws dit. Het ging om een beroving of was er een ander conflict gaande? Iemand die dat weet?

26 oktober 2014 om 23:48

Er was ruzie om zijn mobiel

26 oktober 2014 om 23:48

Volgens NPO was hij beroofd,en wilde zn telefoon niet geven.. Daarom is ie doodgeschoten. Best triest.

26 oktober 2014 om 23:51

Zuid-Afrika is 1 van de gevaarlijkste landen als het gaat om straatroof en verkrachtingen,dat is gewoon een feit.
ik heb een paar documentaires gezien over dat land, ik denk dat dit tragedie met de doelmanwaarschijnlijk ging om een conflict in het criminele milieu.

26 oktober 2014 om 23:58

Je kunt je naam beter veranderen in rasist, al is generaliseren een beter begrip. Omdat in zuid afrika je snel met misdaad te maken kan hebben en boko haram in centraal afrika leeft is het hele land niet veilig? Afgelopen vakantie nog een rondreis gemaakt door oeganda en tanzania, zeker oeganda zijn de mensen echt geweldig, daar is vrede, geen onrust en geen criminaliteit (alleen de hoofdstad). dus je kan daar gerust op vakantie gaan.

on: Rip, kende deze keeper niet, maar niemand verdient het om doodgeschoten te worden. Van mij mogen dit soort dingen ten minste in de top 3 van voetbalzone, is toch wat erger dan lyon dat wint.

27 oktober 2014 om 00:09

@narsingh,

Alleen Zuid-Afrika (land) of heel Afrika (continent) is toch wel een wereld van verschil hoor. Het WK zou ook een drama worden toch, mensen zouden massaal beroofd worden en er zouden zeker doden vallen. Heb jij daar ook maar iets over gehoord?

Natuurlijk heb je er gevaarlijke mensen tussen lopen, maar die hebben wij hier ook. Hier worden ook meisjes (steeds vaker) aangerand of verkracht en vermoord.

De zwarte bevolking doet trouwens niet zomaar stelen en moorden hé. Ik bedoel, het is niet zo dat die zeven gasten een baan hebben en denken laten we zijn mobieltje jatten. De zwarte bevolking van Zuid-Afrika wordt nog immer zwaar gediscrimineerd in alle facetten van het dagelijkse leven. Daar weleens een docu over gezien? Dat zou voor jou namelijk een hele hoop in perspectief plaatsen.

27 oktober 2014 om 00:48

baasblack,

Deze moord heeft niks met het 'gevaarlijke' land te maken.

Het was een ruzie die uit de hand is gelopen. Heeft in Nederland en België ook bijna elke week plaats.

Maak nooit ruzie, vecht nooit. Is het onvermijdbaar, wees dan maar een dikke 'lafaard' en loop weg. Beter dat, dan dat je iemand zou vermoorden of zelf je leven mag laten.

Het is echt sneller gebeurd dan je denkt.

27 oktober 2014 om 15:32

Uit de hand gelopen ruzie?

Hij werd beroofd in zijn eigen huis en doodgeschoten...sommige bronnen geven aan dat hij zijn mobiel niet wou afgeven en anderen roepen dat hij zijn vriendin wou beschermen...

Dat is toch geen ruzie? Gewoon misdaad.

27 oktober 2014 om 15:41

Depater,

U heeft gelijk. Op het moment dat ik het schreef was nog niet bekend dat het om een roofmoord ging. Toen sprak men over een ruzie over een Gsm.

Zie ook reactie #51 een paar minuten daar voor.

Jemig wat een bericht, hier schrik je gewoon van.
Eerst dat gedoe in Vlissingen wat hier recht voor mijn deur is gebeurd en nu lees ik dit nieuws, wat een avond..

Rip en veel sterkte aan de nabestaanden.

26 oktober 2014 om 23:45

In vlissingen?,volgens mij heb ik iets gemist dit weekend, wat is er gebeurd als.k het vragen mag?

26 oktober 2014 om 23:57

Man neergeschoten en er werd gedacht dat hij explosieven bij had, dus de halve stad was afgezet 4 uur lang, EOD erbij en ook arrestatieteams, kijk maar op NOS of Rtl, staat er genoeg van.

27 oktober 2014 om 06:58

Was dit echt in vlissingen?,volgens mij heb ik iets gemist dit weekend, wat is er gebeurd als.k het vragen mag?

26 oktober 2014 om 23:45

In vlissingen?,volgens mij heb ik iets gemist dit weekend, wat is er gebeurd als.k het vragen mag?

vreselijk om te horen, RIP

RIP zeer triest dit sterkte aan alle familie ,vrienden en nabestaanden van deze geweldige doelman.waarom moet dit een goed mens overkomen zonde dit , Rust Zacht!

R.i.p. Senzo.. Heel erg tragisch dit ook voor Bafana net nu ze een geweldige kwalificatie spelen.

Heet het team trouwens niet Pirates ipv City? Staat namelijk ook heel erg prominent op hun logo..

Vreselijk nieuws voor Zuid-Afrika en the Buccaneers. Naar verluidt was het de daders om zijn telefoon te doen.. Crime blijft helaas op sommige plekken toch een groot probleem in een fantastisch land met zoveel tegenstellingen. Na Mulaudzi (auto-ongeluk) al de tweede grote sportman in een week, YNWA

26 oktober 2014 om 23:42

Ten tijde van het WK 2010 veel over dat land gelezen en veel 'mooie' documentaires er gezien over. Er zitten hele mooie kanten aan Zuid-Afrika, prachtig land maar ook helaas hele verschrikkelijke kanten. Ook veel gangs enzo, het contrast tijdens het WK was zo groot. Je hebt een prachtig stadion maar 2 KM ervandaan worden kinderen vermoord...

Wat leven we in een harde wereld zeg... Diep trieste mensen zeg die dit ook maar in hun hoofd durven te halen... De beste man was 27!! Had nog een mooie carrière en mooi leven kunnen hebben.. Niemand verdiend het zo te worden ontnomen van het leven en hopelijk zien de daders zoams hierboven al werd gezegd in een reactie heel heel heel lang geen zonlicht meer

26 oktober 2014 om 23:35

Nee dat was Khune

27 oktober 2014 om 00:05

Zoals Farcities zeht was dat Khune. Dit was de keeper die in een van die reclames op doel stond o

Wat een vreselijk nieuws en hoop dat de daders snel worden gepakt. R.i.p. Senzo!

Rest in peace

Veels te jong om te sterven

Verbaast me niet dat dit in Afrika aan de orde is. Het continent Afrika is instabiel en wankelt.

In het Noorden heb je de Arabische lente... In de westkust raken Christenen en Moslims dagelijks slaags met elkaar, ook Nigeria met de terroristische beweging Boko Haram blijft niet onopgemerkt.. Ook de oostkust van Afrika kan er wat van, piraterij, plunderingen etc.. Structureel in het kolkende Mogadishu in Somalië. Waar piraten dagelijks op internationale wateren schepen veroveren etc.

Ook het zuiden van Afrika waar de politie ontzettend corrupt is. Toeristen die er beroofd worden etc.. En nu weer dit, de doelman die door een groep om onbekende reden te grazen wordt genomen.

Ook Ebola verspreid zich als een sneltrein door heel Afrika.. Ook vele mensen raken dagelijks hun leven kwijt door de overgang van Noord Afrika naar Europa, via onveilige schepen met een enorme mensenmassa. Dit kan nooit goed aflopen. Het is triest, en ik zie geen lichtpuntjes.

26 oktober 2014 om 23:59

Het oosten van Afrika is nog redelijk stabiel als je dat vergelijkt met andere delen.
Zo heb je in Kenia,tanzania en Uganda een heleboel indiérs ongeveer 300 duizend,zij hebben een belangrijk aandeel in de economie in die landen.
Somalié valt alleen europese schepen aan en geen Aziaten.

27 oktober 2014 om 00:04

Vergeet bankiers en corporaties niet die hun vermogen verdubbeld hebben sinds de crisis en de hardwerkende burgers de dupe worden van wetsvoorstellen waar alleen de achterkamertjes politiek beter van wordt. De verhoudingen rondom de wereld zijn inderdaad behoorlijk instabiel.

Wat erg! Moge hij in de hemel oneindig voetbal kunnen spelen! Rust in Vrede!

Zieke mensen die alleen problemen met geweldig oplossen, helaas dat zulke (jaloerse) mensen op deze aardkloof rondlopen. Sterkte voor de familie en rust zacht!

Triest, triest dat zoiets gebeurt!!

R.I.P.


Ik kan vanalles bedenken wat je de daders kan aandoen, maar laten we het lekker actueel houden. Geef ze een ebola-injectie!!

Het gaat weer lekker met de regenboog natie van Mandela.

27 oktober 2014 om 00:29

Ja, want in Nederland gebeuren geen moorden natuurlijk.

27 oktober 2014 om 00:48

comzuipen is in nederland een groot probleem.

27 oktober 2014 om 00:55

In de regenboog natie genaamd Zuid- Afrika worden er 70 per dag vermoord. Gaat lekker daar.

27 oktober 2014 om 01:05

Feyenoordalles,

Ja, dat is zo. Maar je kan de situatie niet vergelijken.

Hier zijn geen sloppenwijken, hier is amper bittere armoede. Daar weten miljoenen mensen niet of ze morgenavond iets te eten zullen hebben.

Hier zijn betere staatsstructuren en is er minder corruptie op een laag niveau (politie, ambtenaren, ...).

Geloof me, als wij in hun situatie en realiteit moeten leven, dan brengen we het er niet beter van af.

27 oktober 2014 om 04:55

Nou, vroeger niet zoveel nee, maar onze regenboog krijgt ook gestalte hier.

Hier zijn alleen geen sloppenwijken omdat we gratis geld uitdelen. Overigens is er geen bittere armoede in Zuid Afrika, het is alleen slecht verdeeld.

Wij komen (nog) niet in dezelfde situatie en realiteit, simpelweg omdat we vooruit denken en problemen voorkomen. In Afrika gaat het heel anders, daar denkt men niet ver vooruit en schuift alle problemen op een ander. Altijd heeft een ander het gedaan. Nooit wordt er kritisch naar zichzelf gekeken. Dat slappe geouwehoer is niet meer van deze tijd.

27 oktober 2014 om 08:21

alex4all,

Neen, dat krijgt hier geen gestalte. Ook bij ons is de criminaliteit jaar na jaar aan het dalen. Net zoals in Zuid-Afrika. Althans daar sinds 2009.

Er is absoluut bittere armoede in Zuid-Afrika.

Volgens het United Nations Development Programme leeft in Zuid-Afrika 26,2 procent van de bevolking van minder dan $1,25 Us per dag.

50 zit dan weer dik onder de armoedegrens.

Probeer jij maar eens op lange termijn te plannen met een inkomen van 50 euro of zo per maand. Dat kan jij dus ook niet.

Als je de armoede in Afrika echt wil aanpakken, dan zullen u en ik het met minder moeten doen. En weet u wat? Dat willen we niet.

75 procent van de begroting van de EU gaat naar landbouwsubsidies. En naast die EU gelden, krijgen de boeren ook nog eens nationaal geld.

Als we hier mee zouden ophouden én we slopen de protectiemuren voor landbouw goederen uit Afrika, dan hebben die mensen daar massaal een redelijk inkomen.

Eén nadeel: uw brood en patatten zullen misschien verdubbelen in prijs.

Wedden dat we dat niet willen? Want dan is er geen geld meer om een smartphone 3.0 te kopen.

27 oktober 2014 om 14:18

"ook bij ons is de criminaliteit jaar na jaar aan het dalen. Net zoals in Zuid-Afrika. Althans daar sinds 2009."
Ja, en in dezelfde onderzoeken is het herstel van de economie al jaren gaande, levert de EU iedereen 1000e op per jaar en zijn we er alleen maar op vooruit gegaan. Zodra het in het belang is voor de zittende elite om verhaal x te vertellen, dan worden de cijfers ook dusdanig gemanipuleerd om dit verhaal gestalte te doen krijgen.

"probeer jij maar eens op lange termijn te plannen met een inkomen van 50 euro of zo per maand. Dat kan jij dus ook niet."
Hier niet nee, maar elders iig al een stuk beter.

"als je de armoede in Afrika echt wil aanpakken, dan zullen u en ik het met minder moeten doen. En weet u wat? Dat willen we niet."
Zal toch echt van hunzelf uit moeten komen, we hebben er al biljoenen in gestoken en heeft niets opgeleverd. In het Westen nemen we steeds minder kinderen, daar verdubbelt de populatie in enkele decennia. In andere woorden, per hoofd van de bevolking zijn we er niet echt mee opgeschoten terwijl we de taart minder hoeven te verdelen, en daar worden het alleen maar meer stukjes.

"als we hier mee zouden ophouden én we slopen de protectiemuren voor landbouw goederen uit Afrika, dan hebben die mensen daar massaal een redelijk inkomen."
Prima, maar dan ook stoppen met de ontwikkelingshulp.

"eén nadeel: uw brood en patatten zullen misschien verdubbelen in prijs."
Onzin, neem bijvoorbeeld vlees, kan veel goedkoper in Argentinië, bij echte marktwerking zou hier de prijs enorm naar beneden zijn gegaan.

"want dan is er geen geld meer om een smartphone 3.0 te kopen."
Waarom kopen als je ook iemand dood kunt schieten voor dat mobieltje, is het niet?

27 oktober 2014 om 14:45

alex4all,

Die criminaliteit daalt zowat overal in Europa. Jaar na jaar. Maar ze zullen allemaal samen wel in een complot of zo zitten om die cijfers te vervalsen.

U mag het eens proberen, met 50 Euro per maand in Zuid-Afrika rondkomen. De prijzen van goederen en diensten zijn er meestal iets goedkoper dan hier, maar niet veel. Transport is dan weer in verhouding peperduur.

Dat is normaal dat zij meer kinderen in huis halen. Enerzijds heeft dat met kennis en beschikking hebben over voorbehoedsmiddelen. Dat is er beide niet altijd. Heeft ook met geld te maken. Als je 50 euro per maand hebt, dan moet je kiezen tussen eten of veilig vrijen vanavond.

Maar er komt ook wat onbewuste psychologie bij kijken. Als je meer kinderen hebt, dan heb je meer kans dat er eentje het gaat 'redden'. Onze grootouders waren doorgaans ook armer dan wij en toch hadden ze beduidend meer kinderen.

Stoppen met ontwikkelingshulp moet niet. Maar het moet wel anders. De mensen geen vis meer geven, maar wel leren vissen bij wijze van spreken.
Het moet duurzaam zijn en je moet altijd opletten dat je de lokale economie niet kapot maakt. Dat hebben we genoeg gedaan in het verleden met goedbedoelde gratis spullen uit te delen.

We moeten vooral mensen opleiden die andere mensen kunnen opleiden.

Er is geen echte marktwerking wat voeding betreft. Zonder de EU subsidies, zouden de prijzen voor het voedsel pijlsnel stijgen. Nu is die er wel en houden ze alleen al daarmee de buitenlandse concurrentie buiten van bepaalde producten uit bepaalde landen.

Iemand doden voor een telefoon, dat doe je alleen wanneer je hopeloos bent en niks te verliezen hebt. Dat doe je niet wanneer je werk hebt, een fijne leefomgeving, een toekomst en perspectief. Er zullen altijd moordenaars zijn, er zijn nu eenmaal gekken en je kan ook ongewild iemand vermoorden, maar je kan echt wel door de maatschappelijke status te verbeteren de criminaliteit naar beneden krijgen.

Volgens Belgische media zou een ruzie om een mobieltje uit de hand zijn gelopen.

Heel erg wel natuurlijk.

Is hard gegaan daar sinds de 'bevrijding'. Geef het nog enkele decennia en Zuid Afrika is weer gewoon het zuiden van Afrika.

27 oktober 2014 om 06:57

Hij wou zijn telefoon niet geven. Hij had zaterdag de nieuwe note 4 gehaald ,en de rovers wouden de note maar hij weigerde.

27 oktober 2014 om 08:13

alex4all,

U weet niet waarover u praat.

Het aantal moorden en andere criminaliteit is sinds 2009 gevoelig aan het dalen.

Komt omdat ze effectief aan armoedebestrijding doen, sloppenwijken worden plat gegooid en in de plaats komen keurige huisjes. Ook het analfabetisme onder zwarten is sinds de overgang enorm gedaald.

Het probleem van Zuid-Afrika is trouwens vooral gesitueerd in de provincie Gauteng. Da's de provincie waar Johannesburg en Pretoria zitten. Die provincie is goed voor ongeveer de helft van het aantal moorden en andere delicten.

Komt omdat daar de armoede het grootst is. Ook bevat die provincie de ronduit slechtste politiekantoren. Laksheid en corruptie is daar normaal. Maar ook dat pakt men aan.

Het komt wél goed met Zuid-Afrika, maar het zal nog wel even duren. Reken maar op 50 tot 100 jaar.

27 oktober 2014 om 14:24

Zuid Afrika was ooit enorm welvarend, nu vervalt het in dezelfde bende als de rest van Afrika. 50 tot 100 jaar, zegt wel genoeg.

27 oktober 2014 om 14:52

alex4all,

Ja, welvarend ten koste van halve slaven die het zout op hun patatten niet mochten verdienen.

Niet alleen mochten ze niks verdienen, ze hadden amper rechten.

En het klopt niet, wat u zegt. De koopkrachtpariteit is per hoofd van de bevolking gewoon verdubbeld sinds begin jaren 90. Ze is dubbel zo groot als in India.

Senzo het gaat je goed. RIP bro we zullen je missen in de Soweto derby en bij Bafana Bafana.

Erg triest, sterkte aan de nabestaanden van deze man,

Rip

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren