Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tottenham houdt huis na razendsnelle treffer Van Dijk

Laatste update:

Tottenham Hotspur heeft woensdagavond aansluiting gevonden bij de subtop van de Premier League. De nummer vijf knokte zich terug op bezoek bij Southampton, nadat Virgil van Dijk de score razendsnel had geopend. Het werd 1-4, mede doordat the Saints een rode kaart kregen, en dankzij de zege nadert Tottenham stadsgenoot Arsenal tot een punt. Southampton blijft achtste staan. Voor het eerst sinds november 1998 incasseerde de club vier tegengoals voor eigen publiek. Vincent Janssen maakte een minuut voor tijd zijn entree als invaller na weken van blessureleed.

/

Het was een wedstrijd van momenten op St Mary's. Spectaculair was het eerste uur niet, maar toch vielen er drie doelpunten, een rode kaart en een gemiste penalty te noteren. Bij rust stond het 1-1, dankzij kopdoelpunten aan beide zijden. Van Dijk had iets meer dan een minuut nodig om de score te openen: de verdediger van Southampton torende boven iedereen uit na een vrije trap van James Ward-Prowse en knikte de 1-0 tegen de touwen. Het was een pijnlijke start voor Tottenham, temeer omdat een overwinning eigenlijk noodzaak was. Afgezien van the Spurs zelf had de voltallige top zeven reeds gewonnen in de achttiende speelronde.

Na het doelpunt hadden de bezoekers het lastig, maar uit het niets volgde toch de gelijkmaker. Dele Alli troefde Van Dijk af in de lucht na een afgeslagen voorzet van Moussa Sissoko. Van Dijk zou in de eerste helft op eigen kracht meer luchtduels (vijf) winnen dan heel Tottenham (vier), maar op het cruciaal moment trok de Nederlander aan het kortste eind. Het doelpunt gaf Tottenham vertrouwen, maar het opbouwen van aanvallen bleef een probleem. Christian Eriksen meldde zich enkele keren met een afstandsschot. Van beide kanten bleef het gevaar beperkt en dus veranderde in de eerste helft niets meer aan de stand.

/

Kort na de onderbreking greep Tottenham de leiding. Harry Kane dook na een hoekschop van Eriksen plots op de goede plek op. Hij knikte fraai binnen in de rechterbovenhoek en liet Fraser Forster kansloos. Daarmee beëindigde de spits een doelpuntendroogte van 344 minuten. Diezelfde Kane stond even later weer tegenover Forster, nadat Nathan Redmond in het strafschopgebied aan de noodrem trok, Alli neerhaalde en rood kreeg. Kane had last van het veld en mikte huizenhoog over vanaf de stip. Een verwoestende uithaal van Eriksen spatte twintig minuten voor tijd uiteen op de lat, maar via Son Heung-min werd het toch 1-3. De Zuid-Koreaan rondde af na een prachtige bal van Eriksen. Alli bepaalde drie minuten voor tijd de eindstand.

Is 1-4 een juiste afspiegeling van de verhoudingen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou nou van Dijk... 4 tegengoals. Dit zijn toch wel echt de wedstrijden waar je je in de kijker kan spelen.

28 december 2016 om 22:42

Ho ho hij heeft wel een doelpunt gemaakt. In 69 seconden?

28 december 2016 om 22:44

Niet alle doelpunten waren fouten van Van Dijk. Het was niet zijn beste wedstrijd ooit maar dat kon je vandaag eigenlijk wel zeggen over al zijn teamgenoten. Tegen de andere topclubs heeft hij al wel laten zien hoe goed hij is dus waarschijnlijk gaat deze wedstrijd weinig veranderen aan een eventuele transfer.

29 december 2016 om 00:25

Andere topclubs???

Sinds wanneer is Tottenham een topclub?

29 december 2016 om 00:48

Tottenham hoort gewoon bij de beste clubs van engeland hoor. Misschien net onder het niveau van chelsea, arsenal, manchester,... maar nog altijd een zeer goede ploeg.

29 december 2016 om 06:23

Ik bedoelde eigenlijk top 6 clubs. De discussie wanneer een team wel of geen topclub is vind ik niet echt boeiend genoeg om op in te gaan. Ze doen het goed en hebben een paar topspelers. Dit seizoen kunnen ze daarom dus een hele moeilijke tegenstander zijn om tegen te spelen. Maar of ze dan wel of geen topclub zijn mogen andere mensen dus bepalen

28 december 2016 om 22:46

Wil je beweren dat van Dijk wat aan de tegengoals kon doen? Voetbal speel je in teamverband waarbij er fouten worden gemaakt en waar je afhankelijk bent van een scheidsrechter. Bovendien scoort hij ironisch genoeg het hoogst van alle 8 verdedigers op whoscored in deze wedstrijd met een 7.7

28 december 2016 om 22:53

Van Dijk speelde prima, was vaak attent om ballen op te ruimen, en hij scoort. Je kunt niet verwachten dat zijn aanwezigheid alleen genoeg zou moeten zijn om Tottenham van scoren af te houden. Zoals Discpriest zegt speel je dit in teamverband. Van Dijk is nu simpelweg van een veel hoger niveau dan het team om hem heen. Bij de tweede goal bijvoorbeeld ging de bal naar een andere speler van Southampton uit de Tottenham corner. Die speler liet Kane vervolgens lopen. V. Dijk kan niet overal tegelijk zijn.

28 december 2016 om 22:57

Ja inderdaad, het is geen octopus he. Het lijkt wel of southampton afhankelijk is van hem?

Wat een zinloze speelronde was dit, zeg. De hele top 5 heeft gewonnen. Geen centimeter dichterbij gekomen.

29 december 2016 om 00:24

Sterker nog, de hele top 7. En dat in de competitieve PL.

Jansen kan beter vertrekken, momenteel derde spits van Tottenham en ziet er niet uit dat hij snel een plekje omhoog schuift in de rangorde. Zo een speler moet iedere week spelen nu staat hij stil in zijn ontwikkeling en is dit weer waardeloos voor het Nederlands elftal.

28 december 2016 om 22:43

Hij is net terug van een lange blessure. Kane speelt op dit moment als een natte krant en met het drukke schema zal Janssen zeker weer flink wat minuten gaan maken. Nu moet hij zich juist in de kijker gaan spelen. Half jaartje de tijd gehad om aan het niveau te wennen, hopelijk zullen de goals nu gaan vallen.

28 december 2016 om 22:48

Maar Kane scoort wel, iets van Janssen niet doet en dan heeft Son ook nog voorrang in de spitspositie en die scoort genoeg

28 december 2016 om 22:55

Vind nog steeds dat Vincent kan slagen als spits. Het enige dat niet goed gaat is het ontbreken van goals. Zijn spel als spits is voldoende: hij laat zich niet makkelijk wegzetten door de sterke verdedigers en kan de bal goed bij zich houden, is ook intelligent om goed te kaatsen. Alleen vind ik dat hij te weinig voor de posities kiest waar hij echt gevaarlijk kan zijn en als hij dan een kans krijgt gaat het er niet in. De tijd die je krijgt is erg kort als je het met zijn tijd vij AZ vergelijkt. Son kwam, zag zijn kans en pakte het met beide handen aan en zodoende kwam er nog veel meer druk op Vincent. Hopelijk blijft hij mentaal sterk om zich alsnog te bewijzen.

30 december 2016 om 00:01

Hij is gewoon te snel naar Engeland gegaan naar een te hoog gegrepen ploeg ook.

Son heeft meer laten zien in meerdere seizoenen, voor hij kwam eerst bij Hamburg en toen in de subtop van een sterke competitie bij Leverkussen.

Het is niet helemaal zijn schuld natuurlijk want wat wij missen is een andere optie, snelheid in de spits. Daarom willen de meeste supporters (wat ik merk) eerder Son zien in de spits als Kane niet speelt. Son scoort redelijk makkelijk en is ook lekker direct en vlug. Janssen heeft het gewoon erg lastig en is gewoon een sterke speler die goed is met zijn rug naar de goal. Het is niet echt iets waar de club hem voor wilde halen. Past gewoon niet echt bij het spel wat wij voor ogen hebben. Ook een niet zo goede transfer van het bestuur.

Hij is eerder een mismatch dan een flop hoor dat wel. Ook als hij wat later naar ons was gegaan denk ik dat hij niet echt bij ons spel had gepast.

28 december 2016 om 22:44

Derde spits?

28 december 2016 om 22:48

Son is 2e spits indien kane niet speelt

28 december 2016 om 23:36

Nee dat is niet correct. Als Kane uitvalt speelt Janssen. Echter is er wel een keer gekozen voor Son boven Janssen, maar dat had meer te maken met roulatie om iedereen fit te houden. Janssen is tweede spits. Son een vleugelspeler.

28 december 2016 om 23:56

Na die ene keer mocht hij blijven staan omdat hij het goed deed. Indien Kane speelt is Jansen de invaller omdat ze Son dan voor de vleugels willen houden als invaller. Indien Kane niet speelt is Son de spits en word Janssen erin gebracht indien het niet loopt. Dit is allemaal gekomen na die 1e keer dat Son spits speelde en toen gelijk de kans pakte, daarna heeft hij nog 3/5 keer spits gestaan in de basis totdat Kane terug kwam met een gevolg van 5 goals in 14 wedstrijden in de competitie waarbij Janssen 1 goal in 15 wedstrijden heeft gemaakt. En aangezien de spits moet scoren bij Tottenham is toen gekozen om Son als directe vervanger te gebruiken voor Son indien Kane niet fit is

29 december 2016 om 01:47

Ik heb het even voor je opgezocht, en Janssen heeft in totaal 7 basisplaatsen gehad dit seizoen waarvan allemaal in de spits, Son 15 basisplaatsen waarvan 3 in de spits. Hij werd op 1 wedstrijd die hij goed in de spits speelde tegen man city toch beter gevonden op de linkervleugel, dit is waar hij dan ook meestal speelt. Maar ook daar geniet Son niet het volledige vertrouwen want hij begint de laatste tijd vaak op de bank.

30 december 2016 om 00:05

Sorry maar ik zie veel liever Son in de spits omdat hij veel meer kan forceren en iets anders heeft. Hij is snel en doelgericht en scoort gewoon veel makkelijker dan Janssen.

29 december 2016 om 01:40

Als er over dat ene half jaar dat hij topscorer werd te snel geoordeeld werd moet je Janssen zelf nu niet opnieuw gaan afwijzen op die paar maanden dat hij hier nu speelt. Hij pakt z'n kans nog wel.

Son rondt af na een prachtbal van Romeu? Het was een pass van Eriksen die lichtelijk verlengd werd door tegenstander Romeu.
Overigens is 1-4 een tikje geflatteerd, terwijl de penal misschien onterecht was. Vond het eerder een rode kaart met vrije trap. In de 16 gebeurde er simpelweg te weinig.

28 december 2016 om 22:44

Deze wedstrijd had zomaar ook 3-0 kunnen worden als Southampton in de eerste helft had doorgezet.

Speelt Romeu tegenwoordig bij de Spurs?

28 december 2016 om 22:52

Southampton

Jammer dat Saints zo verzaakte in de tweede helft, mistte in de belangrijke periodes dat Spurs de bovenhand had en door bleven pressen de scherpte om overeind te blijven.

Nu begint het gat tussen de top 6 en de rest van de competitie groter te worden gezien de laatste paar speelrondes waarin weinig punten zijn verspeelt door de teams bovenin. Zelfs Chelsea wat 12x op een rij heeft gewonnen staat maar 6 punten los van de 2de plek, een indicatie dat de volgorde van de top 6 zeer waarschijnlijk door de resterende onderlinge duels beslist zal worden.

29 december 2016 om 06:06

Ik ben het met je eens dat de top 6 waarschijnlijk al bekend is. Maar waarom zou de competitie nu ineens worden beslist door de onderlinge duels? Uiteindelijk wordt de competitie vaak beslist door een team dat de punten pakt tegen mindere teams en dat doen de clubs uit de top 6 nu dan wel vrij redelijk maar het zou zomaar kunnen dat er weer teams punten gaan verspelen tegen "de kleintjes"

Kan iemand me vertellen hoe boufal speelde heb de wedstrijd jammer genoeg niet kunnen zine

Janssen is duidelijk niet goed genoeg voor de Engelse competitie. Zijn nog steeds mensen hier die hoop hebben en denken dat het Nederlands elftal afhankelijk is van hem? Wauw wat zijn we als land afgezakt naar een minimum niveau om te hopen op een speler als Janssen. Son en Kane zijn 4 klassen beter dan Janssen. In alle opzichten enige punt waar Janssen beter in is is doelloos rennen en vliegen. Tot H word geen kampioen en eindigt net buiten de top 4. Zullen spijt hebben van dien22 miljoen en een andere spits halen die Tot H naar hoger niveau tilt.

29 december 2016 om 09:51

Het nederlands elftal afhankelijk van hem? Da klopt van geen kanten he. We zijn afhankelijk van robben niet van janssen.

29 december 2016 om 15:58

Kerel hij heeft een paar minuten gespeeld na een lange periode geblesseerd te zijn. Op basis waarvan baseer jij je mening.

29 december 2016 om 20:59

Op basis waarvan? Aangezien die 2 minuten die jij kennelijk gezien hebt? Ik kijk vanaf de eerste wedstrijd van het seizoen en heb alles gezien en kan jouw zeggen dat hij geen pepernoot geraakt heeft. Hoor ik mensen zeggen hij houdt wat ballen vast en wint een paar duels maar eindigt nooit op de positie waar hij moet staan scoort nooit behalve een penalty. Hij is gewoon iets goed genoeg en heeft meer dan genoeg minuten gekregen. Mocht spelen vanaf moment 1 dat Kane geblesseerd was en heeft er niks van gebakken. Son heeft wel meteen gescoord en is de 2de spits geworden en Janssen kan het niveau gewoon niet aan

30 december 2016 om 00:12

Eerlijk gezegd ben ik het wel met je eens, ook als Spursfan moet je toch wel kunnen zien dat hoe hard hij ook werkt of ballen vasthoud hij een heel stuk minder is dan Son of Kane. Hij komt op dit punt in zijn cariere nog flink tekort voor ons.

Hij heeft wel degelijk kansen gehad toen Kane geblesseerd was en ook veel invalbeurten om in ieder geval een paar wedstrijden echt een goede impact te maken maar dat heeft hij echt niet gedaan. Hij heeft echt hard gewerkt maar daaraan zie je ook dat hij op heel veel vlakken tekort komt.

En Son heeft ook in zijn eerste jaar grote impact gehad in wedstrijden zijn eerste en tweede wedstrijd scoorde hij al gelijk volgens mij. En daarin zit het verschil met je eerste jaar (ook al heb je blessures of aanpassingsproblemen) Je moet wat kunnen laten zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren