Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Tottenham Hotspur doet zaken met Atalanta en presenteert eerste aanwinst

Laatste update:

Tottenham Hotspur heeft de komst van Pierluigi Gollini afgerond. De doelman wordt een seizoen gehuurd van Atalanta, waarna the Spurs een optie tot koop van vijftien miljoen euro kunnen lichten. Die optie treedt sowieso in werking als Gollini volgend seizoen minstens twintig wedstrijden speelt voor de club. Gollini wordt door Tottenham gezien als de langetermijnopvolger van Hugo Lloris, die nog maar één jaar vastligt.

Gollini, 26 jaar, is de eerste zomerse versterking van Tottenham. Hij speelde in de jeugd voor Fiorentina en Manchester United. In 2014 verliet hij Manchester United voor Hellas Verona en bij die club debuteerde hij als profvoetballer. Na twee seizoenen, waarin Gollini in totaal 29 duels in de Serie A speelde, tekende hij in de Championship bij Aston Villa. Hij kwam tot twintig optredens in de eerste seizoenshelft van 2016/17, maar verloor zijn basisplek en werd vanaf januari 2017 voor achttien maanden verhuurd aan Atalanta. Die overstap werd in de zomer van 2018 permanent.

Gollini begon als tweede keus achter Etrit Berisha, maar veroverde in de tweede seizoenshelft van zijn debuutjaar een basisplaats. Nadat Berisha in de zomer vertrok, werd Gollini de onbetwiste eerste keus. Hij had een basisplaats in de zes groepswedstrijden van het Champions League-seizoen 2019/20. In het afgelopen seizoen wisselde trainer Gian Piero Gasperini tussen Gollini en Marco Sportiello. Daardoor kwam Gollini tot twee optredens in de groepsfase, de 0-2 zege op Liverpool en de 0-1 zege op Ajax, en speelde hij één achtstefinalewedstrijd tegen Real Madrid. Hij besloot het seizoen als eerste keeper. Door het aantrekken van doelman Juan Musso van Udinese deze zomer zou Gollini in het nieuwe seizoen geen basisplek hebben.

In november 2019 debuteerde Gollini voor de nationale ploeg van Italië met een invalbeurt in een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina. Hij behoorde niet tot de uiteindelijke EK-selectie van Italië. Mogelijk wordt Gollini richting Londen gevolgd door Cristian Romero. Tottenham en Atalanta zijn in gesprek over de 23-jarige verdediger. Donderdag meldde journalist Gianluigi Longari dat Atalanta een Engels bod van totaal 45 miljoen euro naar de prullenbak heeft verwezen. Volgens journalist Fabrizio Romano verlangt de nummer drie van het afgelopen Serie A-seizoen een bedrag van 55 miljoen euro voor Romero. Zelf zou hij al akkoord zijn over een vijfjarig contract in Londen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima aanwinst voor Spurs. Lorris is een prima keeper, maar het is een prima opvolger. Het zou wel goed zijn als Spurs nog iets weet over te houden aan Lloris en hij niet volgend jaar gratis de deur uitloopt.

De juiste naam bij de baan. Ken hem verder niet, maar dacht dat ze het over die verdediger hadden.

Hugo Lloris is ook alweer 34 en wordt dit jaar al 35. Dacht dat hij jonger was.

Vind nou niet de meest logische investering na het geld van Harry Kane, maargoed, misschien mikken ze meer op de lange termijn?

24 juli 2021 om 12:21

Kane is nog niet weg hoor. Laatste nieuws is dat spurs een vertrek blokkeert. Ze zijn ook nog bezig met die Japanse jongen en Romero van Atalanta en Gil is volgens mij ook binnen. Dus Tottenham onderneemt wel actie.

24 juli 2021 om 12:59

Die Levy moet echt eens leren afscheid te nemen van z’n spelers. Wilt wel altijd iedereen zo goedkoop mogelijk krijgen maar meewerken aan een transfer kan die niet. Kane is veel te goed voor Tottenham en verdiend prijzen, die heeft daar niets meer te zoeken

25 juli 2021 om 09:53

Tottenham blokkeert/stelt de transfer van Kane uit net zoals men het deed met die van Bale om de prijs te drukken van inkomende transfers.

Heb Gollini het afgelopen seizoen regelmatig zien spelen en lijkt mij ook gewoon een goede aanwinst voor Tottenham Hotspur. Of hij direct eerste doelman zal worden, betwijfel ik want ondanks dat Lloris nog maar 'n 1-jarig contract heeft zie ik Lloris dit seizoen nog wel eerste doelman blijven en misschien dat er regelmatig gerouleerd zal worden tussen Lloris en Gollini, maar dan denk ik dat Gollini de 20 wedstrijden niet haalt en de optie tot koop dan niet wordt gehaald op basis daarvan.

Ik heb het al vaker aangegeven, maar wat Atalanta de afgelopen jaren heeft opgebouwd blijf ik echt gewoon zeer bijzonder en knap vinden. Gollini die nu verhuurt is met optie tot koop en de afgelopen jaren hebben ze goed verdiend aan spelers als Diallo, Castagne, Mancini, Kulusevski, Kessie, Cristante, Bastoni, Conti, Gagliardini, Caldara, de Roon (uiteindelijk weer teruggekocht) en daar komen waarschijnlijk nog spelers als Romero, Gosens, Maehle, Pasalic, Pessina en Miranchuk bij en spelers als Muriel, Zapata, Ilicic, Malinovskyi, Freuler, de Roon, Palomino, Toloi, etc. die zullen dan waarschijnlijk minder snel een transfer maken vanwege o.a. hun leeftijd, maar zijn wel van hele grote waarde op het veld voor Atalanta en vormen eigenlijk een beetje de 'vaste kern'.

En de afgelopen seizoenen heeft Atalanta natuurlijk ook meerdere keren de poulefase van de CL gehaald (en overleefd), wat voor een club als Atalanta natuurlijk ook gewoon erg lucratief is en dit soort clubs met het beleid dat ze voeren, vind ik echt oprecht gewoon prachtig en ze presteren gewoon al volgens mij plusminus 5-jaar toch al stabiel.

24 juli 2021 om 18:24

Dat wist ik van Bastoni niet. Verkocht voor 30 miljoen. Is uiteindelijk wel pak meer waard. Het enige wat ik wat spijtig vind aan Atalanta is dat er bijna geen Italianen spelen.

Rare deal. Waarom zal je een keeper huren als je hem toch niet dit jaar gaat gebruiken indien lloris gewoon kan spelen. Dan kan je hem toch beter nu kopen en eventueel verhuren aan een andere club zodat hij toch speelminuten maakt.

24 juli 2021 om 12:52

Tweede keeper dit jaar en misschien kan hij het dan vanaf volgend jaar overnemen? Dan is hij volledig gesetteld en kent hij de trainer/ploeggenoten. Spurs speelt ook nog twee bekertoernooien en Conference dus hij komt sowieso wel aan zijn minuten!

24 juli 2021 om 13:21

Hij wordt als 2e keeper gehaald, daarnaast kunnen ze op trainingen en bijv. Bekerwedstrijden zien of hij het waard is, zou niet de eerste speler zijn die bezwijkt onder de druk van een "grotere club", best slim gedaan door Spurs vind ik

Als Tottenham ook nog Romero weet te strikken dan slaan ze echt een grote slag. Ben benieuwd of die zelf ook naar Tottenham wil. Maar ze kunnen hem heel hard gebruiken

Mooi, heb heb vaak gezien in de serie A en in de CL en hij was vaak goed. Weinig risico voor een hele degelijke keeper die Lloris ook wat kan pushen (als hij blijft) want wij hadden niet echt een goede 2de keeper in Hart.

Ik ben best wel een serie a expert en ik kan jullie verzekeren dat Gollini echt maar een matige keeper is. Atalanta heeft niet voor niets 20 miljoen uitgegeven voor een nieuwe keeper (Musso). Er lopen veel betere doelmannen rond in Italië zoals Silvestri of Cragno.

24 juli 2021 om 15:57

Kwam meer door onenigheid, dat zou je moeten weten als “expert”.

25 juli 2021 om 10:54

Ik zie hem meer als stand in en niet als 1e doelman maar wellicht weet jij te verrassen

27 juli 2021 om 18:44

Ik zie hem ook als voor de eerste plaats een nummer 2 maar wel een nr2 die kan concurreren. Ik had het meer over dat hij bij Atalanta tweede keus werd vanwege onenigheid met de voorzitter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren