Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Topfavoriet Duitsland begint oefencampagne met verlies

Laatste update:

Duitsland is de oefencampagne richting het EK in Frankrijk gestart met een pijnlijke nederlaag. Bondscoach Joachim Löw bracht in een verregend Augsburg weliswaar niet zijn sterkste elf aan de start van de krachtmeting met Slowakije, maar de 1-3 nederlaag voor eigen publiek zal hem desondanks stof tot nadenken geven. Volgende week oefent die Mannschaft nog tegen Hongarije. Op 12 juni wacht het eerste EK-duel met Oekraïne.

/

Tot de veertigste minuut was er geen vuiltje aan de lucht voor Duitsland, dat na nog geen kwartier spelen verdiend aan de leiding ging. Na een niet zo slimme overtreding van Juraj Kucka op Mario Götze was het Gómez die het leer vanaf elf meter achter Matus Kozacik schoot; 1-0. Die Mannschaft zocht vervolgens naar een tweede treffer voor rust en die hing ook zeker in de lucht. In de laatste minuten voor rust ging het echter volledig mis.

Hamsik schoot vier minuten voor de pauze op schitterende wijze de 1-1 binnen. De spelmaker kreeg alle ruimte van die Mannschaft om aan te leggen voor een schot vanaf twintig meter en de bal eindigde prachtig in de verre bovenhoek, achter de kansloze Bernd Leno. Drie minuten later was het weer raak: na een hoekschop van Vladimir Weiss was Michal Duris zeer attent en kopte hij de bal achter Leno. Löw kon zijn ogen niet geloven.

/

Vervolgens brak de hel los in Augsburg. Zwaar onweer en hevige regenval zorgden ervoor dat de rust moest worden gerekt tot 35 minuten, waarna beide teams op een verregend veld verder moesten. Löw bracht na de hervatting onder meer Marc-André Ter Stegen binnen de lijnen en die eiste vrijwel meteen een hoofdrol op. De doelman van Barcelona leek een inzet van Kucka simpel te kunnen pakken, maar verkeek zich en liet de bal door zijn handen glippen: 1-3.

Duitsland was daarna lange tijd niet bij machte om voor gevaar te zorgen. De beste mogelijkheid voor het gastland kwam zelfs via Martin Skrtel, die de bal bijna per ongeluk in zijn eigen doel kopte. In de slotfase van de wedstrijd toonde Mario Götze nog wel één keer zijn kunnen, maar zijn vliegende schot verdween rakelings langs naast het doel van Kozacik.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind dit niet eens echt verassend, Duitsland is bijna altijd op zijn zwakst in de aanloop naar een groot toernooi. Ik kan mij nog herinneren dat men een aantal jaar ook half van het matje werd gespeeld door Japan en Bosnië in aanloop naar een Ek/wk.

Je gaat bijna denken dat ze het er om doen, maar dat zal vast niet. Blijft een opmerkelijk en terugkerend fenomeen, maar ik ga ervan uit dat zodra het EK start Duitsland de focus en scherpte weer heeft gevonden en men toch minstens de halve finale gaat halen.

29 mei 2016 om 20:56

En Chili! Die hadden echt dik kunnen winnen van Duitsland.

Dit zegt helemaal niks in de oefencampagne naar een ek of wk verliest Duitsland wel vaker wedstrijden van wat kleinere landen en dan op het eind toernooi zelf staan de Duitsers er altijd bijna standaard altijd tot in de halve finale

29 mei 2016 om 22:26

Klopt, Duitsland is de afgelopen jaren altijd minimaal tot de halve finales gekomen.

WK 2006: halve finale
EK 2008: finale
WK 2010: halve finale
EK 2012: halve finale
WK 2014: winnaar
EK 2016: ....?

30 mei 2016 om 01:08

2002 ook in de finale, behalve 2004 werd een flop.

30 mei 2016 om 21:10

Zal me niks verbazen in de voorbereiding denk je altijd nou dat zal wel niks worden maar toch flikken ze het altijd weer... het zal lastig worden maar ik zeg nooit nooit het is en blijven Duitsers

Niets verrassends aan, heeft ook totaal geen nut om naar deze wedstrijden te kijken want het is van te voren al duidelijk dat Duitsland waardeloos speelt.

Belachelijk dat Ter Stegen nog op doel mag staan. Heeft inmiddels niets meer te zoeken bij het nationale team. Blijft maar mis gaan en nu verdienen andere spelers het wel.

29 mei 2016 om 20:13

Ja hij zit bij Barca ook nog eens op de bank, geef Trapp dan die kans.

29 mei 2016 om 20:32

Bij Barca keept ie de CL wedstrijden, en doet in mijn ogen niks onder voor Bravo. Bij die goal had ie bovendien overduidelijk last van de natte omstandigheden. Gewoon de beste 2e keeper na Neuer.

29 mei 2016 om 20:44

Doe mij maar Neuer, Zieler, Karius ipv Leno en Ter Stegen.

29 mei 2016 om 21:04

1: Neuer. 2: Ter Stegen. 3: Fährmann zou ik zeggen. Snap sowieso niet waarom Fährmann er nog nooit bij heeft gezeten terwijl die nu toch echt 2 fantastische seizoenen achter elkaar heeft gespeeld.

29 mei 2016 om 21:37

14 tegendoelpunten in 6 wedstrijden inmiddels. Elke 30 minuten krijgt hij nu al een tegendoelpunt bij Duitsland. Zou hem voor het nationale team niet meer op 2 zetten.

29 mei 2016 om 22:33

Fahrmann en Horn boven Zieler en Karius imo.

29 mei 2016 om 20:21

Leno keepte

29 mei 2016 om 20:30

2e helft kwam Ter Stegen erin.

29 mei 2016 om 21:41

Zeker weten de nr2 van duitsland. Doet het bij barcelona uitstekend. Iedere topkeeper kan al eens een flater maken

29 mei 2016 om 21:53

Niet van het nationale team iig. Na 14 tegendoelpunten in 6 wedstrijden waarbij toch een behoorlijk aantal fouten zat is het tijd om verder te kijken. Heeft genoeg kansen gehad (vandaag weer) en gaat constant de fout in.

Wedstrijd had afgefloten moeten worden, voetballen was onmogelijk. Op t ek.staan de duitsersber gewoon, 7 basisspelers er niet.bij! Wel pech voor Leno en veeel.talenten heeft die.mannschaft: sane, weigl, kimmich, dahoud, passlack, brandt, geiss, meyer.

Duitsland heeft vaker rare uitslagen tegen kleinere teams, zoals zweden, ierland of vs. ik denk dat ze pas echte wedstrijden alles inzetten om de ek te winnen.

Wundertuete nationalmannschafft. Elke oefenwedstrijd met een totaal nieuwe opstelling, schijtziek word ik er een beetje van. Denk dat dit de laatste oefenwedstrijd is die ik gekeken heb. Het enige wat ik zeker weet is dat de verdediging nog steeds ons grootste probleem is

29 mei 2016 om 20:25

Nee, Boateng en Hummels is andere koek! Low kennende gaat hij voor safe en zet hij Can RB.
Er waren 7 basisspelers niet aanwezig. Centraal zullen Kroos en Khedira gaan spelen. RAM Mueller, CAM Ozil en LAM Reus. CA Mario en dan staat er meteen n ander team.

Duitsland faalt altijd in oefenwedstrijden. Zegt niet veel

Slowakije heeft echt een prima team .
Veel ervaring en heel veel fysieke kracht en lengte achterin met Skrtel en Durica. Ik verwacht veel van ze op het EK, ze kunnen het engeland en rusland heel lastig maken in de poule

Grappig dat als Oranje een oefenpot verliest, dan is het: ''wat een drama dit, kunnen niet eens van Ierland winnen, is maar goed dat we thuisblijven want we worden weggetikt, ik schaam me voor dit Oranje, het is helemaal niks en komende 2 jaar zijn we een C land''
Maar als Duitsland een oefenpot verliest, dan is het: ''zegt helemaal niks, is maar een oefenpotje''.

Heeft dan niemand door dat het niet alleen Nederland is dat af en toe moeite heeft met de kleinere landen a la Ijsland etc. Overkomt iedereen wel, de topteams hebben dat ook, alleen die hebben dan wel vaak de individuele kwaliteit om alsnog een resultaat te boeken, en geen cruciale individuele fouten maken.
Met het gemis van Robben en een paar steunpilaren in de defensie hadden wij dat niet in de kwalificatie. En dan kan je wel eens op je bek gaan ja als alles net even verkeerd uitpakt.

29 mei 2016 om 21:54

Misschien omdat Duitsland dit letterlijk voor bijna elk eindtoernooi op dezelfde wijze doormaakt en Nederland niet. Al sinds ik voetbal volg, is Duitsland zo. Kan ik over Nederland niet zeggen en die verloren ook tegen de kleinere ploegen in de kwalificatie, Duitsland staat uiteindelijk wel gewoon op het EK..

30 mei 2016 om 07:51

Duitsland faalt al jarenlang bij elk oefenpotje dat ze spelen voor een groot toernooi maar presteren altijd goed op het toernooi

Zegt idd helemaal niets ,Duitsland is een team wat groeit in een toernooi

Duitsland speeld totaal niet met het sterkste elftal, wel mooi spel van de slowaken. Maar als duitsland met sterkste elf spelen, blijft er niets over

Duitsland begint pas goed te spelen al wat verder in een toernooi.

De goal van Hamsik was van wereldklasse!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren