Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

TOP Oss doet aangifte tegen opruiende afbeelding van trainer Klaas Wels

Laatste update:

TOP Oss heeft aangifte gedaan bij de politie vanwege een 'beledigende en opruiende’ afbeelding van trainer Klaas Wels die op social media is geplaatst. Het gaat om een gemanipuleerde afbeelding die in de ogen van de de Keuken Kampioen Divisie-club de holocaust bagatelliseert. “Dit zijn sentimenten waarvan wij als club enkel de grootst mogelijke afstand willen nemen”, laat TOP Oss weten in een statement.

"Voetbal is emotie. En emoties kunnen soms hoog oplopen”, schrijft TOP Oss. “Dat supporters van TOP Oss zich nauw betrokken voelen bij de club, is iets dat wij zeer waarderen. Ook wanneer zij het niet eens zijn met bepaalde beslissingen die vanuit de clubleiding genomen worden. Die onvrede, is immers geboren uit een liefde voor de club die we uiteindelijk allemaal delen, ongeacht hoe we tegen specifieke zaken aankijken.”

TOP Oss laat weten dat ‘de grenzen van het onbetamelijke echter ver overschreden worden’. De club ziet de opruiende afbeelding van trainer Wels, die tot voor kort technisch directeur was, als beledigend en bedreigend. “Daarnaast gaat het om een afbeelding die in onze ogen de holocaust bagatelliseert. Sentimenten waarvan wij als club enkel de grootst mogelijke afstand willen nemen.”

“TOP Oss mag dan wel een kleine club zijn, het rood en wit ligt veel mensen na aan het hart. Vragen over het beleid van de club of mogelijke kritiek daarop, zijn een gevolg van die betrokkenheid. Zulke kritiek kan echter prima binnen de grenzen van algemeen geldende normen en waarden gegeven worden. Wie dat daarentegen niet blijkt te kunnen, zet uiteindelijk enkel zichzelf buitenspel.” TOP Oss staat momenteel op een teleurstellende zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Wels werd in december de opvolger van de ontslagen trainer Kristof Aalbrecht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb het niet gezien? Iemand enig idee wat er nou daadwerkelijk op de afbeelding stond? Ik kan het niet uit het artikel halen

Als je eerst te wordt omdat je een trainer van niks bent en vervolgens jezelf aanstelt als trainer heb je veel te veel macht binnen de club. Los daarvan zijn zulke afbeeldingen onnodig maar is het niet iets om van te schrikken aangezien dit op internet anoniem door iedereen gemaakt en geplaatst kan worden.

7 april 2023 om 07:38

Oke dus omdat Truus van op de hoek het kan maken hoeven we er niet van te schrikken? Ik zou als ik jou was van de zomer eens naar Auschwitz gaan en kijken of het wel/niet schrikbarend is wat er is gemaakt of in jouw geval je opmerking.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren