Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Tomás Suslov's eerste seizoenstreffer schenkt FC Groningen overwinning

Laatste update:

FC Groningen heeft de tweede overwinning van het seizoen geboekt in de Eredivisie. In Friesland werd SC Cambuur met minimale cijfers geklopt: 0-1. Dat het duel slechts één treffer kende was vooraf wel verwacht. Cambuur en Groningen zijn de twee minst scorende ploegen van de Eredivisie. Door de zege maken de Groningers een sprongetje op de ranglijst en voegen zij zich bij het linkerrijtje.

Bij Cambuur begon Silvester van der Water in de basis en bij de bezoekers maakte de pas achttienjarige Luciano Valente zijn basisdebuut. Op voorhand beloofde de wedstrijd een niet heel doelpuntrijke te worden, want alleen Cambuur (vier) maakte dit Eredivisieseizoen minder doelpunten dan FC Groningen (vijf). In de voorgaande twaalf Eredivisie-ontmoetingen tussen de twee clubs werden de punten overigens keurig verdeeld: beiden vier keer winst en vier keer gelijk.

Groningen begon voortvarend en het was Paulos Abraham die na een goede vooractie van Florian Krüger de paal raakte. Remco Balk was namens de thuisploeg inmiddels al bij meerdere opstootjes betrokken geweest en had na een onbesuisde tackle geel gekregen van Dennis Higler. Nadat hij onbedoeld zijn scheenbeen de nek van Groningen-doelman Verrips had geplant, werd Balk al na 27 minuten tegen zijn oude club gewisseld. Felix Mambimbi was zijn vervanger. Balk was zichtbaar ontevreden met zijn wissel en reageerde met veel misbaar op Henk de Jong’s beslissing. Wat expected goals betreft waren de statistieken vooraf juist. Bij rust was de tussenstand Cambuur - FC Groningen 0.12 - 0.34.

Bij het begin van het tweede bedrijf maakte Krüger plaats voor aanwinst Ricardo Pepi, die zo zijn debuut maakte voor de Groningers. De Amerikaan kon na 45 seconden in het tweede bedrijf zijn hoofd nét niet tegen een corner zetten. Tien minuten na rust stichtte Roberts Uldrikis namens Cambuur gevaar. Zijn harde schuiver ging net naast. De fans van Cambuur veerden op toen Van der Water zijn ploeg op voorsprong dacht te zetten, maar aangever Mambimbi stond daarvoor al buitenspel en de treffer werd zodoende niet toegekend. Twintig minuten voor tijd was het Tomás Suslov die Groningen aan een voorsprong hielp. Hij kreeg de bal aan de rechterkant en dribbelde naar binnen. Vanaf randje zestien schoof hij de bal langs João Virgínia, die misschien meer had kunnen doen. Een tweede Groningse treffer van Radinio Balker werd wegens hands afgekeurd. Cambuur drong nog wel aan, maar Groningen hield makkelijk stand.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3026317881
2Feyenoord3022625472
3FC Twente3018662660
4AZ3016772455
5Ajax301398748
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3011910542
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3010614-636
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3071211-1833
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3051015-2025
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-46-1
= Eredivisie

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

3 punten en we hebben redelijk verdedigd. Meer kan ik er niet over zeggen. Het is dat Cambuur zo opportunistisch voetbalt en dat die keeper Suslovs bal verkeerd inschat anders hadden we hier niet gewonnen. De wissels vond ik redelijk laf. Dit wordt een lang seizoen.

Groningen was verdedigend vrij sterk en stabiel, aanvallend vrij slordig. Balker is echt goed bezig, en dan nog te denken dat hij een seizoen eruit lag met een kruisbandblessure. Voor mij de man of the match en ook zie ik hem als de opvolger van Itakura. Dribbelt goed in, is snel, sterk, en verdedigend echt stabiel. Vond de invalbeurt van Pepi ook wel prima, waar Kruger amper druk zette, zat Pepi er steeds kort op bij Cambuur, waar dan ook nog een assist uit kwam op Suslov, die overigens ook niet slecht speelde. Abraham een beetje ongelukkig, maar voetballend deed hij het sterk. Qua afronding moet die echt aan werken. En Maatta was verdedigend sterk, maar man, die ballen waren niet sterk. En Valente moet echt op die positie echt meer naar voren passen. Elke keer als die de bal had, passte hij steeds terug. Op 10 kan je dat echt niet doen. Dan kun je beter een verdedigende middenvelder op 10 zetten. Al met al, verdedigend prima gedaan, maar aanvallend/opbouwend kan beter. Maar blij met de 3 punten.

11 september 2022 om 17:02

Verdedigend ook wel te vaak voetballend willen oplossen. Ging bij kasmirjo weer twee keer mis. Goed dat hij werd gewisseld.

11 september 2022 om 17:54

Tja Kasanwirjo speelt ook op rechtsback, dus die speelt ook nogal ongemakkelijk op die positie. Hij heeft niet het voetballend vermogen om op rechtsachter te spelen. Centraal gaat het nog wel goed tot redelijk af, maar als rechtsachter moet je wel iets meer kunnen.

Als eerste blij met de drie punten. Kruger gaat volgens mij een miskoop worden, hoop dat pepi de voorkeur gaat krijgen. Eerste goede wedstrijd dit seizoen van suslov en abraham. Voor de rest weer een vrij saaie wedstrijd gezien

11 september 2022 om 17:04

Was al beter dan vorige week. Hopelijk zet hij die lijn door. Want het is gewoon niet goed genoeg.

11 september 2022 om 17:51

Lol, Kruger speelt net pas twee wedstrijden en je hebt nu al een voorspelling dat hij miskoop gaat worden? Op basis van wat? Strand Larsen had de eerste paar wedstrijden ook vrij weinig laten zien en was het voornamelijk trekken en sleuren. Jouw reacties zijn echt vaak op niks gebaseerd.

11 september 2022 om 20:46

Naja, ik heb hem nu 2 wedstrijden in de gaten gehouden. Hij staat op een eiland dus elke spits bij Groningen heeft het de laatste tijd lastig. Maar als je mij de keuze geeft Postuma of Kruger. Dan zou mijn voorkeur toch Postuma zijn.. snap niet waarom die verhuurt is

11 september 2022 om 21:03

Pepi is de tijdelijke oplossing, want Groningen heeft geen optie tot koop bedongen bij Augsburg, waardoor Postema uiteindelijk wel de kans gaat krijgen als die weer wat vlieguren heeft gemaakt bij Roda. Wormuth achtte hem nog niet klaar voor het eerste. Kruger en Postema moeten vanaf volgend seizoen vechten om een basisplaats bij de FC, maar voor nu is het dus Pepi en Kruger. Kruger werd al gevolgd voor Wormuth en Fledderus vanaf hun tijd bij Heracles, dus het is geen blinde aankoop. Je ziet wel dat Kruger potentie heeft, bijvoorbeeld voetballend vind ik hem beter ogen dan Strand Larsen, maar qua afmaken en meer dat spitseninstinct moet echt beter. Geef hem nog de tijd, aan het einde van het seizoen kunnen we het balans opmaken. Maar voor nu is het belachelijk om hem al als miskoop te beschouwen.

Goed van groningen. Weg met kunstgras

11 september 2022 om 20:06

Volgend seizoen in het nieuwe stadion hebben we weer natuurgras. Dus nu hoef je niet meer te hopen dat we degraderen

Goed verdedigend werk van Grunn vandaag. Wij hebben (nog?) niet het vermogen om zelf het spel te maken en kansen te creëren.
0-0 had een terechte uitslag geweest, maar helaas.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren