Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Toen Brenet kwam, durfde niemand te voorspellen dat hij Oranje zou halen’

Laatste update:

Ondanks dat Joshua Brenet in de jeugdopleiding van PSV niet te boek stond als een groot talent, maakte de verdediger inmiddels zijn debuut voor Oranje. Rini de Groot, hoofd jeugdscouting, had niet direct verwacht dat Brenet door zou breken in de hoofdmacht van de Eindhovenaren.

“Joshua heeft iedereens ongelijk bewezen. Toen hij binnenkwam, durfde niemand te voorspellen dat hij Oranje zou halen. En wie dat wel zei, die lulde uit z’n nek. Met name op tactisch en technisch vlak moest Joshua zich nog flink ontwikkelen”, zegt De Groot in gesprek met PSV Magazine. In 2011 maakte Brenet de overstap van Zeeburgia naar PSV. Eerder had hij in de jeugd van Roda JC Kerkrade en Almere City gespeeld.

“Maar hij had snelheid. Enorm veel snelheid. Heel eerlijk. Als ik aan het begin van dat seizoen een lijst had moeten maken met kanshebbers op een doorbraak in het eerste, had ik Joshua onderaan gezet. Zijn doorzettingsvermogen heeft hem tot het Nederlands elftal gebracht”, besluit De Groot. De afgelopen weken moet Brenet het bij PSV overigens doen met een plaats op de reservebank.

Denk jij dat Joshua Brenet in de toekomst nog een stap omhoog kan maken vanaf PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De enige reden dat hij toen is opgeroepen was omdat alle rb's geblesseerd waren of niet speelden bij hun club. Geen Oranje-materiaal.

Nog een stap hoger dan PSV vind ik Brenet niet goed genoeg voor, maar als Arias weg gaat (vermoedelijke deze zomer), zie ik Brenet wel de komende jaren als vaste rechtsback voor PSV spelen.

15 maart 2017 om 10:44

Door het feit dat toentertijd van hem ook niet verwacht werd dat hij zou doorbreken tot het eerste elftal, laat staan Oranje, geeft mij de hoop/verwachting dat hij dus kan blijven doorontwikkeling tot beter dan mensen om hem heen verwachten. Er zijn zat voorbeelden van types als hij in het voetbal. En die schoppen het altijd verder dan verwacht. En vaak ook verder dan de toptalenten zonder die zelfde drive en doorzettingsvermogen.

Deze jongen speelde in oranje omdat er geen andere optie was op dat moment. Als iedere rechtsback fit is maakt hij geen schijn van kans. Brenet is leuk als backup bij psv als de vaste backs geblesseerd zijn, maar meer dan dat ook niet. Ik hoop als psv fan ook van harte dat psv een opvolger voor arias gaar halen en niet brenet in de basis zet.

15 maart 2017 om 16:35

Als hij na Arias' vertrek een paar jaar basisspeler van PSV is komt die kans vanzelf wel weer in Oranje. PSV kennende zullen ze heus wel een vervanger voor Arias halen, maar Brenet verdient wel een reeks wedstrijden in de basis

Je kunt zeggen wat je wilt, maar Brenet heeft tijdens de periode dat Willems geblesseerd was en daarna uit vorm, bijzonder goed gepresteerd. Iedere wedstrijd had hij de buitenspelers in zijn zak, ook in de Champions League. Een Brenet in vorm is een aanwinst voor Psv. Met zijn snelheid kom je hem 3 keer tegen. Wisselt helaas nog te vaak slechte wedstrijden met hele goede wedstrijden af, maar de potentie is er zeker!

Cocu moet een knoop door hakken want Arias speelt al maanden onder maats!!!! Brenet is niks minder momenteel dan Arias. Ik had sowieso voor Brenet tegen Feyenoord gekozen en Hendrix die te goed voor de bank is. Brrenet komt er wel er is altijd veel kritiek op deze jongen maar hij is beter dan Veltman!
Heb hem nog geen Veltmannetjes zien maken ook niet in de CL. Dus hou geduld en blijf werken.
Ben een ras Amsterdammer dus dat zegt iets over Veltman. Tete is klasses beter maar ja...zal maar niks zeggen over Diversiteit anders hebben we weer een andere discussie.

15 maart 2017 om 13:56

Tegen GAE was Arias een van de betere van Psv. Tegen Feyenoord werd hij inderdaad zoek gespeeld door Elia en die wedstrijd blijft het langst hangen, maar zo slecht als jij stelt speelt hij echt niet.

Hij had Oranje ook nooit mogen halen. Veel te matig.
Heeft een paar leuke wedstrijden gespeeld, maar that's about it. Vraag me af of PSV genoeg vertrouwen in hem heeft om hem als eerste RB volgend jaar te gebruiken, mocht Arias vertrekken.

15 maart 2017 om 11:49

Gevalletje Nelom. Ook ooit een interland gespeeld door blessures en afwezigen. Brenet komt normaliter gewoon te kort voor Oranje.

16 maart 2017 om 20:30

Als Veltman Oranje haalt dan kan Brenet en heel wat andere backs dus jouw argument slaat echt nergens op. Brenet heeft meer talent dan de meeste backs in Nederland alleen Tete is beter

Nederland krijgt wel weer een goed team, maar dan zonder brenet
Zoet-van aanholt-bruma/de vrij - van dijk- karsdorp - wijnaldum-strootman- klaassen/sneijder-depay-promes/dost-robben

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren